Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב ללא ESP

כוכב השחר
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3470 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
דווקא אפשר לדעת.

אי אפשר לדעת. אפשר לשער/להעריך. זה בדיוק מה שהמחקר הזה עושה. ההערכות מאוד מנומקות ומבוססות, אך עדיין, לייצר מחקר אמפירי באמת, לא ניתן ללא מכונת זמן.

specifically crasheswhere ESC is likely to have made a difference in the vehicle’s involvement, whilecontrolling for others in which ESC is unlikely to have been a factor.

לפי הנתונים המוצגים, בשנים 04-06 ברכבים פרטיים הESP היה מפחית ב-3, 7 ו-10 אחוזים מהתאונות בהתאמה. זו הערכה, לפי סגנון התאונה. מה שמביא אותי לנקודה שטענתי מלכתחילה: מערכת מאוד יעילה, מאוד חשובה ומאוד תורמת לבטיחות. יחד עם זאת, לא הייתי מסרב להסיע משפחה או חברים ברכב ללא המערכת, כמו שלא הייתי מסרב להסיע אותם בגשם [שגם מגדיל סיכויים לתאונות].

לפי מחקר שביצעו משרד התחבורה האמריקאי והרשות האמריקאית לבטיחות בדרכים, ESP מפחית ב-36% את הסיכוי להיות מעורבב בתאונה עצמית עם הרוגים (מבין נוסעי המכונית), וב-45%-26% בתאונות עצמיות המדווחות למשטרה באופן כללי (כלומר בלי הרוגים).

ESP מפחית את הסיכון להתהפכות עצמית עם הרוגים ב-70%(!) ולהתהפכות בלי הרוגים ב-64%.

pryhho

אפילו בתאונות לא עצמיות יש תועלת לא מבוטלת - 19% פחות תאונות עם הרוגים ו-13% תאונות המדווחות למשטרה בלי הרוגים.

שוב, הוא מפחית סיכויים, לא בהכרח מקרים בפועל. אי אפשר לדעת כמה תאונות בפועל הוא מנע. לפי הנתונים בcrash data המספר בסביבות ה10% TOPS ולא באזור הסיכויים. שזה עדיין מספר מרשים לכל הדעות, אני מסכים.

הנתונים הללו מתייחסים כולם לרכב פרטי, במסחריות ל-ESP תועלת משמעותית עוד יותר.

מחקרים דומים שערכו Euro NCAP, ה-IIHS האמריקני וגופי מחקר אחרים בתחום הרכב מצאו ממצאים דומים.

.....

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

• תגובות 58
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
למי שגר במישור - בסדר.

אצלי הנסועה מורכבת מבערך 70 אחוז ירידה/עליה, כולל צמתים. שימושי ונחוץ מאין כמוהו ברכב רובוטי.

המערכת אכן יותר משמעותית ברכב שהוא רובוטי, בעיקר חד מצמדי, היכן שאתה לא חש בפעולת הקלאץ' וקשה לווסת את התאוצה רק עם הגז.

ועדיין, נחוץ, זה לא.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם (נערך)

specifically crasheswhere ESC is likely to have made a difference in the vehicle’s involvement, whilecontrolling for others in which ESC is unlikely to have been a factor.

לפי הנתונים המוצגים, בשנים 04-06 [...]לפי מחקר שביצעו משרד התחבורה האמריקאי והרשות האמריקאית לבטיחות בדרכים. [...]לפי הנתונים בcrash data המספר בסביבות ה10% TOPS ולא באזור הסיכויים. שזה עדיין מספר מרשים לכל הדעות, אני מסכים.

אח, דיון עובדתי.

ניצחוני בניי, ניצחוני. :-D

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

• אחראי פורום
פורסם
המערכת אכן יותר משמעותית ברכב שהוא רובוטי, בעיקר חד מצמדי, היכן שאתה לא חש בפעולת הקלאץ' וקשה לווסת את התאוצה רק עם הגז.

ועדיין, נחוץ, זה לא.

צומת בעליה, פקק זחילה-עצירה בעליה, שער הכניסה ליישוב שלנו נמצא בעליה וכך גם החניה ברחוב - נחוץ ברמת המאסט.

וכאמור אני, והרבה יותר אשתי, עוברים את זה כל יום.

לא הייתי קונה ללא זה (והייתי בהתלבטות דומה טרם רכישת הבראבו, האם 09' או מתקדמת יותר). כשהבנתי שאין, עברתי הלאה.

באלפא הידנית שלי - מיותר. בטח ירושה מהסיליספיד.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

זה עדיין לא נחוץ, כי יש שני פתרונות.

וייקרא שמם בישראל ביום ההוא "בלימה משולבת (רש"י מוסיף: ברגל שמאל)" ו"בלם יד".

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

• חברי המעגל הראשון
פורסם

הנחיצות תלויה בהרגלים של הנהג. זה כמו שסביר להניח שלא תוותר על קניית קומקום חשמלי כי אפשר לחמם מים על הכירה בסיר.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
הנורה מהבהבת.

ומעבר לכך - מרגישים. בפעם הראשונה זה נורא מוזר.

לא יצא לי לראות ESP נדלק.. אני חושב שאתה מדבר על Traction Control - האיספי נועד למקרה שיש חפץ בכביש וגורם לפנייה חדה

פורסם

הלוואי והיה ESP בקורולה 99' הזקנה שלי, לא הייתי מחליק לעולם!:lol:

תשמע, מי שכל החיים נהג ברכב בלי המערכת התרגל, אבל ללא ספק זו מערכת הכרחית ביותר ומאוד חשובה.

אגב, עוד שאלה מפי אושריקו:

האם ניתן להתקין ESP עצמאית ?

(מחכה ללגלוגים...)

פורסם
אני שנתיים וחצי עם רכב עם ESP, ובתור אחד שתוקף פניות ונוהג די קשוח הESP לא נדלק לי אף פעם..

אבל זה מסוג הדברים שתמיד טוב שיש, אתה לא שם לב לזה עד היום שזה מציל לך את החיים.

הוא כן נדלק ועובד, אבל כדאי שתבדוק למה שלך לא נכנסת לפעולה, גם בפניות אגרסיביות או פעולות אגרסיביות.

פורסם

לא הייתי קונה רכב ללא ESP, אלא אם מדובר ברכב אספנות או מסלול.

רק אם היה פער מחירים מעבר ליכולת, אז האחריות האישית לגבי פיצ'ר בטיחות כזה יכולה שלא להיות בשורה הראשונה.

כן, ורוב השנים נהגנו ללא הדבר הזה. אבל זה רק בגלל שלא היה או כאמור היה יקר מדי.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

תשמע, מי שכל החיים נהג ברכב בלי המערכת התרגל, אבל ללא ספק זו מערכת הכרחית ביותר ומאוד חשובה.

(מחכה ללגלוגים...)

לא, מכיוון שחייבים מחשב ABS שכולל בתוכו את רכיב התוכנה אשר קשור למערכת ESP וכמובן חיישנים נוספים.

איזה כייף לי :)

פורסם

(מחכה ללגלוגים...)

לא, מכיוון שחייבים מחשב ABS שכולל בתוכו את רכיב התוכנה אשר קשור למערכת ESP וכמובן חיישנים נוספים.

איזה כייף לי :)

פורסם (נערך)

בדיוק לפני שעתיים כמעט עשיתי תאונה... עד עכשיו לא נרגעתי ממה שקרה. אבל בכל מקרה ABS וESP הצילו לי את החיים. (וכנראה לאנשים נוספים)

זה היה לגמרי באשמתי, כמה שניות של מבט בוויז + רכב שעמד על הנתיב בכביש מהיר (על הנתיב הימני, לא ברור למה לא על השוליים, אבל בכל מקרה לא הייתה סיבה מצידי לא לראות אותו). אז ראיתי אותו כלום מרחק לפני, שני המערכות האלו אפשרו לי להתחמק בצורה מאוד חדה ברגע הממש אחרון מהתנגשות בלי לאבד שליטה כלל ב100 קמ"ש וכביש קצת רטוב. זה היה מצב שכשהגבתי בו בכלל לא חשבתי שאני יוכל למנוע את התאונה. (ובמזל גם לא התנגשתי באף מכונית בנתיב שסטתי אליו)

כשמדובר על בטיחות אל תחסוך. פה זה היה באשמתי אבל יכולים לקרות כאלו דברים גם לא באשמתך.

(בלי קשר לדיון את הלקח שלי למדתי בדרך הקשה, יקח לי עוד זמן להרגע מזה, חוץ מבעצמי כמובן הייתי עלול לפגוע באנשים נוספים. מעכשיו בלי פלאפון בדשבורד בכלל. בנוסף אני גם אתקין מובליאיי, לא בשביל להסתמך עליו אבל בשביל מעגל בטיחות נוסף)

עריכה אחרונה על ידי EyeKey

• תוכן חדש...