Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
לא רק שזה דיון מעניין, אלא רלוונטי מאוד לנושא הזה.

זה דיון מעניין, אני רק סבור שהוא לא ממש קשור לנושא השרשור שהתפתח לכיוון יחסי ישראל-ארה"ב...

בקצרה, הייתי קצת נחרץ קודם. אני מסכים איתך בערך, דהיינו בעיני זה לא שאין קיום אחת לשנייה, אלא שהלאומיות היהודית (קרי ישראליות) והדת היהודית, כרוכות אחת בשנייה.

כך שזה סכסוך לאומי שהתפתח מתוך המימד הדתי שביהדות שבא לידי ביטוי כשעם ישראל נמצא בא"י.

מהצד השני, אני סבור שזה לא לאומי, כי אני לא באמת חושב שיש עם פלסטינאי, בדיוק כמו שאני לא חושב שיש עם סורי, סעודי, או עם ירדני. ככל שיש אנשי שנמצאים תחת כיבוש (נניח), לא נוצרת להם לאומיות יש מאין.

אם אני "צריך" לאפיין עבורם לאום, אזי בעיני הם פשוט ערבים. בדיוק כמו הירדנים, ובדיוק כמו הסורים והסעודים (להבדיל מהאיראנים והטורקים למשל).

העניין הוא שהעסק התחיל (בגדול) כחוסר קבלה של האומה הערבית ב1948 את קיומה של מדינת לאום לעם היהודי.

עם הזמן וברבות השנים זה הפך להיות עניין של האסלאם מול מדינת ישראל ולא רק "בעיה" של המדינות הערביות מסביב,

משום שבעומק הדברים, הלאומיות הישראלית שמשגשגת בא"י, מאיימת על האסלאם כדת ה"אמיתית"/"נבחרת" וכד'.

אין סימטריה בנושא בין הצד "שלנו" לצד "שלהם".

(אגב לפני שקופצים על עניין העם/הדת הנבחר/ת, כדאי לזכור את ההבדלים בתפיסה בינינו לבינם)

ההתנתקות בקשה להוציא נוכחות ישראלית מעזה לחלוטין. אגב, בשמאל היו כאלו שאמרו שנסיגה כזו היא מפגרת, אבל זה לא כ״כ משנה. בדרום לבנון לא הקימו מאחזים ועדיין הצבא ישב שם כמעט 20 שנה.

ממה נפשך? גם מדרום לבנון ברחנו עם הזנב בין השיניים בסופו של דבר, וגם שם היכולות של חיזבאללה התעצמו לאין שיעור מאז שיצאנו...שוב מש"ל.

אתה לא מכיר, ואני בספק שזה קיים. זה חלק מהאי שוויון המובנה שיש כאן. מבחינתך יש ״יחסי שכנות טובים״. מבחינת מישהו קצת יותר אובייקטיבי - יש תלות כלכלית. תלות כלכלית לא מייצרת חיבה, לרוב. אותם הערבים שאתה אולי רואה מחויכים אליך כשהם באים לעבודה בבוקר הם בעיקר מחוסרי ברירה. גם אתה או קרובי המשפחה שלך משכנעים עצמכם שזה ״יחסי שכנות טובים״, זה בערך כמו יחסי השכנות ביני לבין האפריקאים פה בדרום העיר, שאני רואה אותם רחוק במטבח מאחורי הדלפק של ״ארומה״.

ועם כל הכבוד, אני מעדיף להמשיך להתלונן ועדיין לחיות ברמת החיים הישראלית - אם אני צריך לבחור בינה לבין זו הפלסטינאית.

מעולם לא טענתי שיש שוויון מלא, מעולם לא טענתי שאין שום בעיה בעצם כך שהאולוסייה הערבית ביו"ש נמצאת במעמד בעייתי כזה.

עם זאת, אני לא מסכים עם הפתרונות המוצעים לרוב, וב. אני סבור שבסופו של דבר החיים שלהם לא שונים מהותית מהחיים של הערבים בירדן ומצרים (בגדול), וזה לא במאה אחוז באשמתנו (אגב לתחושתי מצבם של ערביי איו"ש לרוב טוב מזה של חבריהם בעזה שהם לא בדיוק תלויים בנו כלכלית (לא באופן הזה בכל אופן) ).

בסופו של דבר, כשאני מדבר על יחסי שכנות טובים, אני לא מדבר רק על יחסים כלכליים, אלא הרבה פעמים מדובר על כבוד הדדי בין שני הצדדים. ולא האמנתי בעבר שזה אפשרי, עד שראיתי במו עיני, זה קיים בין תושבי איו"ש לשכניהם הערבים, הרבה יותר ממה שאתה חושב (תסתכל לדוגמא כמה מקרים יש של שיתופי פעולה בהידברות על הסכסוך בין מתיישבים לפלסטינים, לא אחד ולא שניים)

השנאה כמו שאמרתי, לא נובעת מזה לרוב.

במקרה של פינוי עמונה, המחיר המיידי היה גם העברת תקציבים לחטיבה להתיישבות, שכבר נקבע לגביה שהיא מתנהל כמו ארגון פשע.

אבישי עברי צודק. קשה לנו, האזרחים הפשוטים, לכמת בכמה באמת יושבי ההתנחלויות דופקים אותנו, עם זה אני מסכים.

בכל זאת, עם טענות מסוימות גם בכתבה שלו אפשר להתמודד.

למשל: אנשי קבע שנשלחים לעשות הגנשים ביו״ש עולים הון. הם עולים הון כי זה שבוע - שבועיים מבוזבזים בשנה, בהם הם לא עושים את התפקיד האמיתי שלהם.

למשל: ברור שחלק מעלויות החינוך נובעות מהצורך בהסעות. אבל... זה חלק מהעניין. ברור שחלק מהעלויות בתפעול הנתחלות הן עקיפות, ולא הכל נובע מזה שמדובר בבני אצולה ישראלית. אבל זה עדיין מתנגש בשאלה הבסיסית: מה הטעם בזה? מה היה קורה ליושבי המאחז בדרום הר חברון, אם היו הולכים לגור ברמת עמידר או שיכון ד׳ בבאר שבע?

ולפני שאתה עונה לי ב״מה ההבדל בין זה לזה״ - אני מזכיר רמת עמידר או שיכון ד׳ לא נחשבות לשטחים במחלוקת, שאפילו המדינה הרשמית לא מחילה עליהם את חוקיה באופן מלא.

מי קבע בנוגע לחטיבה להתיישבות שהיא מתנהלת כמו ארגון פשע? סתיו שפיר? יחימוביץ?

התלבשו על הגוף הזה כאילו זו הקופה הקטנה של תושבי יו"ש, כאשר לא מעט קיבוצים ויישובים נהנים ממנה (תסתכל כאן אפילו במפלגת העבודה של החברה לעיל שהתנגדו לחטיבה להתיישבות, היו מי שלא הסכימו עם זה). ואגב לא ראיתי שום העברה שקשורה לעמונה אשמח למקור.

בנוסף מי אמר לך שאותם אנשי קבע לא יעשו את זה במקום זה ביישובי הנגב המערבי, או בגבול הצפון? אתה יוצא מתוך נקודת הנחה שאם לא הגנ"ש הם יישארו במשרד שלהם, מאיפה ההנחה המוחלטת הזו?

ולא הבנתי את שאלתך בסוף, באותה מידה אפשר לשאול למה אנשים גרים בנגב המערבי ובעוטף עזה, וביישובי גבול הצפון כשהם יכולים לגור בב"ש באותן שכונות, ובחיפה/צפת/טבריה או כל עיר אחרת, ולנו זה יעלה הרבה פחות...

יעשו בדיוק את זה ויעשו את זה תחת כפיה.

חודשיים של אמברגו יצוא-יבוא והמדינה הזאת על הבירכיים.

בהמשך לנושא השרשור המקורי, ולאור התבטאויות+ממשלו של טראמפ המסתמן, אני סבור שלפחות בארבע שנים הקרובות זה כנראה לא יקרה, בין השאר גם לאור עליית הימין האירופאי, והתמורות במזרח התיכון מול המדינות הערביות.

אבל אם בכל זאת אתה צודק, שווה להשקיע בנדל"ן, למה אני לא רואה איך מחירי הדירות ירדו עם עוד 300-400 אלף מפונים מיו"ש לתוך הקו הירוק :wink:

עריכה אחרונה על ידי netco
פורסם

ברור שאם טראמפ יהיה נשיא כמו שהוא היה מתמודד על הנשיאות, אז לא תהיה שום התקדמות במו"מ ובטח לא באו"ם, אז בנשיא הבא או הבא הבא אחריו אבל גם אם יתמהמה, בו יבוא...:wink:

כל זה כמובן בהנחה שטראמפ יהיה מין נשיא לוז-קנון כמו שהוא כרגע, מה שאני ממש לא בטוח שיקרה, טקס ההשבעה בגן הורדים הוא חוויה שמאוד מורידה אותך לקרקע מוצקה (חן, זה טרה פירמה :-) וכל הדאווינים והבול שיט של התעמולת בחירות פתאום נעלמים.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

בסיפור המד"ב שבו הרשות\פת"ח מוכנה לחתום מחר בבוקר על הסכם קבוע, מה עושים עם עזה וחמאס?

"Metal is like flesh. Both carry potential in their veins. When tempered with heat and pressure, the potential surfaces"

פורסם (נערך)

מה יותר טוב לישראל .. אובמה.

נראה כי ישראל לא רוצה לחמם את המצב בין עם ממשל אובמה.

לכן מפרסמת דרך מקורות אחרים. (כנראה גם כדי לא לחשוף מקורות)

שוב - לא ההחלטה היא הנושא.

אני כותב להראות כיצד יש שקרים ומשחקי אינטרסים מאחורי ההחלטות

וכיצד ממשל התומך בנו לכאורה, משחק משחק כפול.

**

נחשף פרוטוקול השיחות הסודיות בין האמריקאים לרשות המאשש את ההאשמות מצד ישראל,

כך על פי פרסום העיתון המצרי "אליום אלסאבע".

פרוטוקול השיחות שנחשף בידי המצרים למעשה מאשש את ההאשמות מצד ישראל

כי לארצות הברית הייתה מעורבות ישירה בקידום ההצעה הפלסטינית.

בריאיון שהעניק אמש לרשת MSNBC התייחס שגריר ישראל בארה"ב, רון דרמר, לנושא ואמר

כי "יש הוכחות ברורות לכך שממשל אובמה עומד מאחורי ההחלטה במועצת הביטחון"

כמו גם כי הצבעתה של אוקראינה בעד ההצבעה באה כתוצאה מלחץ אמריקאי,

כאשר מלכתחילה התכוונה אוקראינה, לפי הצעת ראש הממשלה היהודי – להימנע בהצבעה.

נשתף את ההוכחות עם הממשל הנכנס בדרכים המקובלות

והם יחליטו האם לחשוף את ההוכחות עם הציבור.

במצרים כועסים: פרשן מצרי טען שארה"ב גייסה את הרשות הפלסטינית לטובת מזימה,

שמטרתה לפגוע ביחסי מצרים עם מדינות האזור,,

הצעת ההחלטה המצרית אשר הורדה ברגע האחרון ע"י המצרים, מרוככת מעט מנוסחים

שהפיצו הפלסטינים בשבועיים האחרונים.

על תוכן הפגישה דיווח העיתון המצרי על בסיס פרוטוקול מסווג שנחשף מפגישה שנערכה

בין משלחת פלסטינית בכירה, בראשותם של סאיב עריקאת וראש המודיעין הפלסטיני מאג'ד פרג',

לנציגות אמריקנית בכירה

השיחות נערכו בין ג'ון קרי והיועצת לביטחון לאומי, סוזן רייס, מן הצד האמריקאי

ובין סעיב עריקאת וראש המודיעין, מג'אד פראג', מן הצד הפלסטיני.

על פי הפרוטוקול שנחשף על ידי אתר חדשות מצרי, אומרים קרי ורייס לבכירים הפלסטינים:

"אנו מוכנים לשתף אתכם פעולה במועצת הביטחון בהצעת החלטה מאוזנת.

קרי ורייס מיד מזהירים את הפלסטינים שלא לנקוט מהלכים שממשל טראמפ יתפוס כפרובוקטיביים,

כמו פירוק הרשות או פנייה לבית הדין בהאג או הפסקת התיאום הביטחוני.

"חייבים למנוע פעולות התאבדות או פיגועים", מוסיפים האמריקאים, "כי הם יפגעו בעמדה הפלסטינית".

בסיום הדברים מבקשים קרי ורייס לדאוג שפרטי הדיון לא ידלפו בגלל הרגישות של תקופת המעבר בין הממשלים.

סאיב עריקאת הגיב: "אני מכחיש זאת מכל וכל, אלה שקרים.

אנשים שיש להם קשרים ,,, פברקו את הפרוטוקול רק כדי להוכיח את טענתה של ממשלת ישראל

כי ההצבעה במועצת הביטחון נעשתה בקשירת קשר בין ממשל אובאמה לצד הפלסטיני.

בכיר הרשות סאיב עריקאת שהשתתף בפגישות עם קרי וסוזאן רייס בוושינגטון,

מכחיש את תוכן הפרוטוקול שפורסם,

ורומז כי מוחמד דחלאן ואנשיו עומדים מאחורי הפיברוק כלשונו.

כיום ממשל אובמה מתחיל לטפטף את האמת.

ארה"ב מודה: היינו מעורבים בניסוח ההחלטה באו"ם

דובר מחלקת המדינה אמר שגורמים רשמיים ראו טיוטות של ההחלטה נגד הבנייה ביו"ש, והציעו בה שינויים.

דובר מחלקת המדינה של ארצות הברית, מארק טונר, הודה הלילה (ד')

כי גורמים בממשל בארה"ב ראו מראש טיוטות של ההחלטה שהתקבלה במועצת הביטחון של האו"ם

נגד הבנייה ביהודה, שומרון וירושלים, והיו מעורבים בניסוחה.

"הגורמים הציעו שינויים נחוצים כדי להפוך את הנוסח ליותר מאוזן", אמר טונר לכתבים בוושינגטון.

אייל.

עריכה אחרונה על ידי ליין מן

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם (נערך)
מהצד השני, אני סבור שזה לא לאומי, כי אני לא באמת חושב שיש עם פלסטינאי, בדיוק כמו שאני לא חושב שיש עם סורי, סעודי, או עם ירדני. ככל שיש אנשי שנמצאים תחת כיבוש (נניח), לא נוצרת להם לאומיות יש מאין. אם אני "צריך" לאפיין עבורם לאום, אזי בעיני הם פשוט ערבים. בדיוק כמו הירדנים, ובדיוק כמו הסורים והסעודים (להבדיל מהאיראנים והטורקים למשל).

העניין הוא שהעסק התחיל (בגדול) כחוסר קבלה של האומה הערבית ב1948 את קיומה של מדינת לאום לעם היהודי.

עם הזמן וברבות השנים זה הפך להיות עניין של האסלאם מול מדינת ישראל ולא רק "בעיה" של המדינות הערביות מסביב,

משום שבעומק הדברים, הלאומיות הישראלית שמשגשגת בא"י, מאיימת על האסלאם כדת ה"אמיתית"/"נבחרת" וכד'.

אין סימטריה בנושא בין הצד "שלנו" לצד "שלהם".

(אגב לפני שקופצים על עניין העם/הדת הנבחר/ת, כדאי לזכור את ההבדלים בתפיסה בינינו לבינם). [...]אני סבור שבסופו של דבר החיים שלהם לא שונים מהותית מהחיים של הערבים בירדן ומצרים (בגדול), וזה לא במאה אחוז באשמתנו (אגב לתחושתי מצבם של ערביי איו"ש לרוב טוב מזה של חבריהם בעזה שהם לא בדיוק תלויים בנו כלכלית (לא באופן הזה בכל אופן).

מנקודת מבט אינטלקטואלית, אני מסוגל להבין קריאת תיגר על הלאומיות הפלסטינית, אבל בחיים האמתיים אתה לא זה שקובע לאחרים את ההגדרה העצמית.

ומעבר לזה, גם אם אין לאום פלסטיני ספציפית, בוודאות אין כזה יישות הומוגנית ששמה ״ערבים.״ העולם הערבי מעולם לא היה מקשה אחת, וכל נסיון לאחד אותו - נכשל כשלון חרוץ.

יריבות רבתי עם דת האסלאם מעולם לא הייתה לנו. מעולם לא היינו מטרה ראשית של אלקאעדה וכיום יש לנו שלום שקט עם ארגון ששייך להם. המלחמות הגדולות של ישראל עם מדינות ערב היו בשיאן של גילויי לאומנות באומות הערביות. כיום, כשהלאומים הערביים נחלשים בפני האסלאם - דווקא שקט כאן מתמיד.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

כאילו שאם יגיד 7 פעמים "הפלסטינים הם לא עם" יקיש בעקבים 3 פעמים ולסיום יגיד ברוורס "סופרקלפריג'ליסטיקאספיאלידושס" אז הערבים יעלמו מהגדה.

מה בכלל הרלוונטיות של הדיון האם הם עם או לא עם?סבבה, שכנעת אותנו שהם לא עם ולא לאום.

נו...? מה עכשיו?

אתה מצפה מהם להיות המומים מהגילוי וכתגובה הם כולם אמורים לארוז וללכת לבד מפה תוך מלמולי תדהמה "איך לא שמנו לב שאנחנו לא לאום...".

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

שבישראל זה מניע את הדעות הפוליטיות של ציבור ענק, וגם מניע לא מעט מהנפשות הפועלות במדינאות הישראלית.

עצוב.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם
מהצד השני, אני סבור שזה לא לאומי, כי אני לא באמת חושב שיש עם פלסטינאי, בדיוק כמו שאני לא חושב שיש עם סורי, סעודי, או עם ירדני. ככל שיש אנשי שנמצאים תחת כיבוש (נניח), לא נוצרת להם לאומיות יש מאין.

אז למה, למשל, יש הולנדים וגרמנים? לאומיות זה קונספט מפגר. בלי ציונות לא היה נולד לאום פלסטינאי, זה די בטוח. אבל היום זה כבר לא משנה. ואם אתה רוצה להשתכנע למה זה לא משנה (וגם לא הוגן) - קרא את שלמה זנד.

ממה נפשך? גם מדרום לבנון ברחנו עם הזנב בין השיניים בסופו של דבר, וגם שם היכולות של חיזבאללה התעצמו לאין שיעור מאז שיצאנו...שוב מש"ל.

לא זה לא. ישבנו שם 20 שנה ללא התנחלויות, מה שמוכיח מעולה שאין קשר בינן לבין "בטחון". אתה שוב מערבב בין הטענה "שהות בשטח X תורמת לבטחון" ו-"שהות אזרחית בשטח X תורמת לבטחון".

בסופו של דבר, כשאני מדבר על יחסי שכנות טובים, אני לא מדבר רק על יחסים כלכליים, אלא הרבה פעמים מדובר על כבוד הדדי בין שני הצדדים.

מצטער, זה ספקולטיבי, אבל אני לא מאמין שהכבוד הזה קיים. שוב, זה יחסי תלות, שמי שנמצא בצד האדונים מנסה לפרש את זה כ"כבוד הדדי".

מי קבע בנוגע לחטיבה להתיישבות שהיא מתנהלת כמו ארגון פשע? סתיו שפיר? יחימוביץ?

המשנה ליועץ המשפטי לממשלה. כמובן, "כמו ארגון פשע" זה ניסוח שלי. דינה זילבר רק תיארה את החטיבה כ"חצר אחורית" בה מתאפשר פעילות "שלא לפי דין", ושלא הולמת מדינת חוק מתפקדת. נדמה לי שהיו שם גם חקירות בהקשר של הפטריוטים החילוניים של ליברמן.

ולא הבנתי את שאלתך בסוף, באותה מידה אפשר לשאול למה אנשים גרים בנגב המערבי ובעוטף עזה, וביישובי גבול הצפון כשהם יכולים לגור בב"ש באותן שכונות, ובחיפה/צפת/טבריה או כל עיר אחרת, ולנו זה יעלה הרבה פחות...

עוטף עזה והנגב המערבי הם חלק ממדינת ישראל. אני ממש לא בטוח אם ישראל בכלל צריכה לקדם הקמה של ישובים חדשים, שלא רק ביוש. אני לגמרי בטוח שעדיף לה להשקיע בקיימים, לפני שהיא ממהרת לעזור לתפוס עוד גבעה בשטח, שלא ברור בכלל מה יהיה עתידו בעוד כמה שנים.

אני רוצה לציין שרומן סיכם את מצב העניינים בצורה די פרגמטית בעמוד הקודם, ואני נוטה להסכים איתו לשם שינוי. ובהתאם, זה מאוד סביר להניח שהפתרון פשוט יוכתב לנו מבחוץ - אם לא בעידן טראמפ, אז על ידי הדמוקרט שיבחר אחריו.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

אובמה ממשיך במסעות הנקמה שלו רגע לפני שהוא מפנה את השלטון, וממשיך לגרום נזקים לשלטון שעומד להחליף אותו. וכנראה שבעצם הוא מתנקם גם בטראמפ.

מדהים איך מנהיג מעצמה עולמית כריזמתי מתנהג כמו ילד טיפש בלי לחשוב למי הוא בעצם מזיק.

אובמה מעניש את רוסיה ומגרש עשרות דיפלומטים

פורסם (נערך)

הרוסים לא שותקים ומגיבים בחריפות.

"רוסיה מגיבה בחריפות: אובמה ברווזון צולע, גוויה פוליטית

במוסקבה תקפו הערב את ממשל אובמה בעקבות ההחלטה לגרש 35 דיפלומטים רוסים. דובר הקרמלין: "הסנקציות הורסות את היחסים הדיפלומטיים. לא בטוח שטראמפ יאשר אותן". הנשיא פוטין "ישקול תגובה הולמת" לעיצומים החריפים. על הכוונת האמריקנית: גורמי מודיעין רוסיים בכירים - ובהם סגן הרמטכ"ל"

אובמה מנסה לחרחר מלחמה כאן ? חשבתי שהוא איש של שלום.

מה הוא בדיוק מראה ? אם ההתערבות הייתה לטובתו וקלינטון הייתה זוכה תהיה בטוח שהוא לא היה מזיז אצבע.

הוא מדרדר את היחסים עם רוסיה רגע לפני שנכנס שלטון חדש ובעצם מתווה את הדרך ליחסים בעייתיים בין המדינות.

מהמעט שאני יודע על סייבר, קשה מאד עד בלתי אפשרי להוכיח דברים ב 100%, ובדברים שפורסמו היה כתוב לגבי "חשדות" , יש דרכים להפליל מקורות שכלל לא אשמים. הוא באמת רוצה להסתכן בדירדור היחסים בין המעצמות רגע לפני עזיבתו, ובלי שיש לו ממש הוכחות חותכות.

הורס רומס משמיץ מחרב, ובורח. מושלם. כל הבלגן יפול על השילטון הנכנס. אובמה רשמית יצא מדעתו.

עריכה אחרונה על ידי martines
פורסם

מקורות זרים מהימנים מדווחים שאובמה ייתן חנינה לאל קפונה כדי לחזק את הקשר עם הקהילה האיטלקית ולמאיר לנסקי כדי לחזק את הקשר עם היהודים באמריקה

אולי אז יזכרו אותו.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

התגובה של פוטין לגירוש הדיפלומטים הרוסיים : מצפצף על אובמה ובעצם אומר לו שהוא אפס קטן, שהוא כבר לא ממש בשלטון ושהוא לא מתרגש ממנו, שם עליו פס אחד גדול.

"כשעתיים לאחר ששר החוץ הרוסי הודיע כי המליץ לגרש 35 דיפלומטים אמריקנים בתגובה לגירוש הדיפלומטים הרוסים מארה"ב, הודיע הנשיא הרוסי כי הוא נמנע מצעד זה. פוטין הדגיש כי ייקח בחשבון את פעולותיו של טראמפ כשיידרש להחליט על צעדים נוספים"

אובמה יצא כאן אפס עלוב, צווחן קטן שאף אחד לא מתרגש ממנו. חחחח

• תוכן חדש...