Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

netco, ישנן מגוון דוגמאות לבנייה לא חוקית של המתנחלים.

שים לב שיש פה שני רבדים מקבילים. ברובד החיצוני, אתה ״מתעלם״ מחוקיות מפעל ההתנחלויות בכלל, וכבר דנו בזה. ברובד הפנימי, בשרשור המקביל קשירתי לכתבה בה נטען שהוצאו 800 צווי הריסה נגד בניה לא חוקית של מתנחלים בשנתיים האחרונות. אם אתה רוצה לעמוד על ההבדל בין בניה לא חוקית מהסיבה שמדובר בקרקע בבעלות פרטית - ישנן מגוון דוגמאות לכך באתרים של ארגוני שמאל. אבל אני טוען שבאופן כלליהחוק לא מעניין את המתנחלים, ו800 צווי הריסה מעידים על זה טוב יותר מכל דבר אחר.

כמובן, המתנחלים זו מילה בומבסטית. כבר הסברתי שאני מתייחס בעיקר לנציגי האחים היהודים, ולא, נניח, למשפחה ממוצעת שעוברת לאריאל כי זה יותר זול לחיות שם.

לגבי מערכת המשפט והבדואים - שים לב מה כתבתי בשרשור ליד. אתה מייצר סימטריה בין ערבים ויהודים בא״י בכלל, וביו״ש בפרט. היא לא קיימת. כשהמדינה שלחה אנשים לגור בעמונה, היא לא הכריחה אותם לעבור לשם בצו. ״שלחה״, בהקשר הזה, זה עודדה, לא מנעה, לא עצרה, העלימה עין.

במקרה הבדואי, כפי שאני מבין מהכתוב, ״שלחה״ זה הכריחה.

מכאן שהמקרים הם לא זהים והתוצאות לא זהות.

אגב, אם תרפרף בפורומים או אתרי ארגוני שמאל, תגלה שגם שם בטוחים שהם הצד האידיאולוגי שנפגע ממערכת המשפט בישראל. ולמעשה מבחינת אנשי שמאל רדיקלי, מערכת המשפט בישראל משמשת בעיקר כמכשירה רשמית להתנהלות המדינה ביחס לשטחי יו״ש, גם בזה שמדי פעם היא מעבירה גבול למה שאפשר להעלים ממנו עין.

זו ועוד איך תחושבת התקרבנות. תראה אפילו ממה מתחילה הכתבה שקשירת אליה בערוץ 7. אתה מדבר על צביעותו של עידן לנדא? הרי אתם מתעלמים לחלוטין מהעובדות שהמחוקק בארץ הוא יהודי באופן כמעט אבסולוטי, שהמדינה על כל גופיה פועלת כנגד התפתחות התיישבות ערבית שלא בקווים המאוד ברורים (תחום המושב בגרסה הארץ ישראלית שלו), שהתרי הבניה ביו״שׁ לא נתנים לערבים ויהודים על ידי אותו הגוף, שהבדואים הועברו פחות או יותר בכח למקום מושבם ואפילו מזה שבתי המשפט פסקו באלוהים יודע כמה מקרים נגד ערבים - למרות כל זה.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

נראה שאובמה לא נח לרגע בימים האחרונים לפני העזיבה שלו.

חבל שהוא לא הראה רוח כזו של עשייה ב 8 השנים של שלטונו, חוץ מלעשות בלאגן בכמה מדינות לברוח ולהשאיר ואקום שיצר את דעאש ויצר הרס טוטאלי במדינות האלה, לא נקף אצבע כדי לעזור לאוכלוסיות שסבלו מתוצאות ההתערבות שלו ויצר משבר עולמי ומליונים של אזרחים הרוגים חפים מפשע.

עכשיו הוא התעורר רגע לפני העזיבה שלו כדי לנסות לעשות עוד קצת בלאגן והרס אולי כדי שהאשמה תיפול על המחליף שלו ?

רוסיה: "אובמה מסבך את העולם לפני כניסתו של טראמפ"

במוסקבה הגיבו בחריפות להחלטה האמריקנית להקל את מגבלות הנשק על המורדים בסוריה. "כלי הנשק הללו עשויים להגיע לטרוריסטים", האשימו הרוסים. "הנשיא האמריקני מסבך את המצב לפני כניסתו של טראמפ לתפקיד"

פורסם

יכול להיות שזה התפספס פה, אבל אני מציע לכל אלו שחיים עדיין באשלייה שההחלטה האחרונה של מועצת הבטחון לגיטימית באיזשהו אופן (או לפחות הוגנת), פשוט לקרוא אותה, ולשים בעיקר דגש על עצירת "הגידול הטבעי" בהתנחלויות (לא ממש הבנתי מה זה אומר, שהמתנחלים יפסיקו להביא ילדים?), וכן על סעיף 5 בעמוד השני (לא קשה להבין שזה כולל את מזרח ירושלים, כולל הכותל המערבי והר הבית, השאלה היא האם זה כולל גם את רמת הגולן?).

בנוסף, כדאי גם להעיף מבט בהחלטה 242 של מועצת הבטחון (אשר אושרה מחדש בהחלטה האחרונה של מועצת הבטחון), שבה נאמר כי על ישראל לסגת מכל השטחים אותם כבשה בעימות האחרון (מלחמת ששת הימים).

לא קשה לראות שההחלטות של מועצת הבטחון לא באמת מבדילות בין עמונה וכמה אנשי כהנא שהחליטו להתיישב על גבעה מבודדת לבין מקומות כמו מזרח ירושלים, אריאל, ואפשר אף לטעון שגם רמת הגולן (וזכור לי שבחלק מהמקרים זה אכן היה הנוסח או הכיוון באו"ם). מבחינתם הכל זה התנחלויות לא חוקיות.

פורסם

לא קשה לראות שההחלטות של מועצת הבטחון לא באמת מבדילות בין עמונה וכמה אנשי כהנא שהחליטו להתיישב על גבעה מבודדת לבין מקומות כמו מזרח ירושלים, אריאל, ואפשר אף לטעון שגם רמת הגולן (וזכור לי שבחלק מהמקרים זה אכן היה הנוסח או הכיוון באו"ם). מבחינתם הכל זה התנחלויות לא חוקיות.

לצערי ישנם רבים בשמאל הישראלי שגם לא מבדילים. הימים בהם חיים הרצוג קרע את החלטה 3379 (שמגדירה את הציונות כגזענות) על הפודיום חלפו ללא שוב.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם

אתם מבלבלים בין רגש לחוק.

מה אתם רוצים? שנשקר לעצמנו שלעיר כמו אריאל אין לגיטמציה בינלאומית בדיוק כמו שלעמונה אין?

לקרוע החלטות זה כל כך גברי, לא גלותי וציוני שהיום רק יאיר לפיד מסוגל לעשות את זה. אבל מה זה נותן? מה אתם רוצים שיקרה כאן (חוץ משוגיפלקס, שמבחינתו סמולנים עצובים זה הישג, וצ׳מגיא85, שרוצה שוויץ קטנה ביו״ש)?

אף אחד לא מפריע לשרה שקד להתחיל בתהליך הסיפוח שהיא כתבה עליו שוב באיזו רשת חברתית.

נחשו מה...

פורסם

ברור שההחלטה לא מבדילה. למה ציפית, לרשימה מדויקת של אילו ישובים לפנות ואילו לא?

אתה צריך להבין מאיפה זה מגיע. מבחינת המועצה, ישראל קיבלה יותר מהזדמנות אחת ליישב את הנושא עם הפלשתינים. מכיוון שלא עשינו כך (לטעמה של המועצה, כן? לא ממש משנה מה המציאות), היא עשתה מה שהכי קל לה - החלטה גורפת. אין טעם לצפות לשום דבר אחר.

ובאמת הגיע הזמן להפסיק לדבר על ההחלטות האלה כ״לגיטימיות״ או לא. הן קיימות מתוקף קיומה של הועדה וכוחן של המדינות העומדות מאחוריה. בזירה הבינלאומית אין ״צודק״ ו״לא צודק״, יש חזק יותר וחזק פחות. וברור לכולנו איפה אנחנו על הסקלה הזאת.

לכן במקום לזעוק געוואלד ולהתלונן על חוסר צדק (ראה רה״מ הנוכחי שלנו), עדיף לנהוג בחוכמה ולהתחיל לחשוב איך מצמצמים נזקים. משהו שהשלטון הנוכחי היה צריך לעשות מזמן.

פורסם (נערך)

אנשים לא מבינים שמועצת הבטחון של האו"ם לא מורכבת משופטים נקיי כפיים, זה לא בית משפט, אלא מנציגים של מדינות מפירות זכויות אדם סדרתיות שמצביעות כבלוק אחת כדי להגן אחת על השנייה.

שכחתם שעד לפני כמה שנים סוריה הייתה ראש הוועדה ולאחרונה רצו למנות את סעודיה כראש.

זה כמו שאנסים ורוצחים ישבו ויעבירו ביקורת.

השטויות שאנשים אומרים שזה לא אנטי ישראלי אלא אנטי ביבי מראה רק כמה אובמה קנטרן שהוא מוכן לפגוע במדינה שלמה רק כדי לפגוע בראש הממשלה שלה, אז איך טוענים שהוא בעד ישראל?

השטויות שאומרים שישראל הייתה צריכה לשפר את היחסים עם שאר המדינות - נראה לכם ? המטרה שלהם להסיט את האש מעצמם והפרות זכויות האדם שלהם - רוסיה, סין, אנגולה, מצרים, מלזיה, סנגל, ונזואלה. שום שיפור במצב הדיפולומטי איתם לא היה משנה את ההצבעה. המטרה שלהם היא שלא ידונו בפשעים שלהם עצמם, אז כל סדר היום שלהם הוא אילו פשעים ישראלים ביצעה.

המעצמאות המערביות כמו אנגליה, ארה"ב וצרפת גם כן רוצות להגן על עצמן כי כל אחד מעורבת בלפחות 7 מלחמות בו זמנית (אפגניסטן, עירק, סוריה, פקיסטן, לוב, אלגי'ריה, תימן וסומליה) ואחוז הפגיעה שלהם בלא מעורבים גבוה מאוד. הערכות זהירות מדברות על פי 7 מישראל אז האינטרס שלהם שיגנו את ישראל במקום שידונו באיזו אחוז של אזרחים לא מעורבים הם הורגים.

הנה רשימה המדינות החברות

http://www.un.org/en/sc/members/

תהיו לי בריאים איזה תמימים אתם.

ההחלטה קבעה מה שטח פלסטיני ומה שטח ישראלי, בניגוד להסכמי אוסלו שקבעו שזה יקבע במו"מ בין הצדדים

ההחלטה הזו רוצה להכריח את ישראל לעשות לאזרחיה טיהור אתני .

נראה לכם שאחרי שלא יהיה יהודי אחד ביהודה ושומרון אז הפלסטינים פתאום ירצו שלום או שזה רק יגביר את התאבון שלהם? כי עד עכשיו טרור וסרבנות למו"מ רק עשתה להם טוב.

הכותל והר הבית שוכנים במזרח ירושלים שעכשיו הוחלט שזה שטח פלסטיני כבוש (ולא במחלוקת) ולא חוקי.

חברים, אם אתם חושבים שזה מקרב את השלום אתם רק משלים את עצמם. זה רק יעודד את הפלסטינים בצדקת דרכם. תתכוננו לגל פיגועים בכל רחבי הארץ, כי מבחינת הפלסטינים, פלסטין היא בגבולות 48 לא 67. תסתכלו במפות שהרשות מפרסמת איך נראית פלסטין. זו מפה בדמות סכין מגואלת בדם לפי גבולות 48.

עריכה אחרונה על ידי vpvi
פורסם

הטענה (הטעונה הוכחה כשלעצמה) שהאו״ם והמדינות החברות במועצותיו אינן מוסריות, אין פירושה שלא חלה על ישראל חובה לנהוג במוסריות במדיניות החוץ שלה.

ואני אומר את זה כמי שיושב על הגדר מבחינת הסכסוך המדיני.

אבל אם אתה מקבל את רעיון הלאומיות, אז ישראל היא לא הלאום היחיד בשכונה, וללאומים יש זכות לעצמאות.

זה דבר שהעולם נוטה לפתח אליו סימפטיה, גם אם המאבק הלאומי הוא אלים. תחשוב על הטרור במסגרת המאבק האירי לעצמאות ועל התמיכה של העולם בכך.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

לצערי אתה התמים כאן.

זה ממש לא משנה אם החברות במועצה הן מוסריות או לא (לפי איזה קנה מידה?). לשאלת המוסר בכלל אין משמעות כאן. הן גם ממש לא צריכות ״להסיט״ את האש מהן לישראל או לכל אחד אחר, וודאי לא צריכות להגן על עצמן.

מה שחשוב באמת הוא כוח והשפעה, למי יש וכמה. כמו שאתה יכול להבין, ישראל נמצאת הרחק בקצה החלש של הסקאלה, אבל היא עדיין נחשבת ל״מדינה מערבית נאורה״ והשילוב הזה יוצר מטרה קלה. זה הכל.

קח לדוגמא אחת מחברות הקבע במועצה, שבמשך שנים כבשה, דרסה והשפילה עם שלם תוך כדי רצח של מיליונים ומחיקת כמעט כל זכר לדת ההשלווה הנהוגה בה (רמז: רוב מוצרי האלקטרוניקה שלך בבית יוצרו בה). המנהיג של מה שנשאר מהעם הזה מסתובב בעולם ומנסה לעורר מודעות לעניין. אבל באמת שאין לו סיכוי, ולמה? כי אף מדינה שפויה בדעתה לא תעז לצאת נגד המדינה הפושעת באופן פורמלי.

עכשיו נחזור לישראל. ברור לכל הדיוט שמה שקורה כאן לא ניתן בכללל להשוואה למה שקרה בטיבט. לא משנה כמה אתה שמאלני בדעותיך, מדובר על פשע בסקאלה אחרת לגמרי. ועדיין, ישראל סופגת ביקןרת על בסיס קבוע למרות שהמצב פה מאוד בעייתי והפתרון לא תלוי רק בה.

ההבדל בין שני המקרים - הוא מה שנקרא כוח. לסין יש הרבה, לישראל אין. זה הכל.

פורסם

"אובמה לא יודע להפסיד בכבוד"מאת: בני טוקר

מרק צל יו"ר המפלגה הרפובליקנית בישראל אומר לערוץ 7 כי ההיסטוריה הפוליטית בארה"ב לא ראתה מעולם מחזה כזה של נשיא שפועל נגד בת ברית קרובה, בשלהי כהונתו.

"אני מסכים עם כל מילה של ראש הממשלה לגבי שיתוף הפעולה הפסול של אובמה וממשלו ביוזמת ההחלטה של מועצת הביטחון. אני חושב לצערי, שהנשיא אובמה עושה כל מה שהוא יכול לעשות, כדי לחבל במדיניות של ממשל טראמפ - וזה דבר שאין לו תקדים בהיסטוריה הפוליטית בארה"ב - שנשיא שהוא מה שנקרא ברווז צולע מנסה להכשיל את הנשיא הבא".

"זה באמת חבל שהוא לא יודע איך לצאת מהבית הלבן בכבוד - ולפי ידיעות שאני מקבל הוא מתכוון להישאר בוושינגטון ולנהל מעין ממשלת צללים, דבר שאין לו תקדים", טוען צל.

לדבריו, גם במפלגה הדמוקרטית תוקפים את צעדיו האחרונים של אובמה. "אפילו גורם דמוקרטי מובהק כמו פרופסור אלן דרשוביץ', שהצביע בעד אובמה, אומר שמה שהוא עושה עכשיו זה אסון. אנחנו מקווים שיהיה ניתן למזער את הנזק של ההחלטה באמצעות לחצים כספיים על האו"ם, כי ארה"ב מממנת קרוב לרביעית של התקציב".

"אובמה, לצערנו, ידע היטב מה הוא עושהץ כדי להפוך את ההחלטה הזאת צריכים הצבעה חוזרת במועצת הביטחון - ושם יש ארבע חברות עם זכות וטו - שכל אחת מהן יכול לנטרל את הדרישה לקיים הצבעה חוזרת, לכן לדעתי הסיכוי קלוש. צריכים להפעיל לחץ אחר על האו"ם, כדי שהם יחשבו שנית על האסון שנגרם".

צל חושב שצעדיו של אובמה, הם חלק מחוסר יכולת להתמודד עם ההפסד בבחירות. "בגלל שהדמוקרטים הפסידו, הם מנסים לגרום נזק למנצחים. אנחנו יודעים גם שבעוד שלושה שבועות יש את הועידה בפריז והיועץ הבכיר של אובמה אמר במפורש שמזכיר המדינה ג'ון קרי יגיע לשם וכנראה יכריז על הכרה במדינה פלסטינית".

"אלו דברים שאינם מתקבלים על הדעת. במקום שהנשיא ידע לצאת מהבית הלבן בכבוד, הוא מנסה להנציח את המדיניות הכושלת שלו ולחבל באפשרות הממשל החדש לממש את המדיניות שלו. אובמה מסוכן יותר מקרטר, כי קרטר עשה את מה שעשה לאחר הנשיאות ואובמה מנסה לממש את המדיניות העוינת נגדנו כבר עכשיו".

פורסם

ההחלטה קבעה מה שטח פלסטיני ומה שטח ישראלי, בניגוד להסכמי אוסלו שקבעו שזה יקבע במו"מ בין הצדדים

.

אז תקרא שוב את ההחלטה. מה שההחלטה קבעה היא להקפיא את המצב כדי שהדברים ייקבעו במו"מ. איזה מומ אתה רוצה שיתנהל כשאנחנו מאיימים בסיפוח ובונים בכל פינה בניגוד להצהרתנו ובניגוד למה שסוכם כבר.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
אנשים לא מבינים שמועצת הבטחון של האו"ם לא מורכבת משופטים נקיי כפיים, זה לא בית משפט, אלא מנציגים של מדינות מפירות זכויות אדם סדרתיות שמצביעות כבלוק אחת כדי להגן אחת על השנייה.

שכחתם שעד לפני כמה שנים סוריה הייתה ראש הוועדה ולאחרונה רצו למנות את סעודיה כראש.

זה כמו שאנסים ורוצחים ישבו ויעבירו ביקורת.

השטויות שאנשים אומרים שזה לא אנטי ישראלי אלא אנטי ביבי מראה רק כמה אובמה קנטרן שהוא מוכן לפגוע במדינה שלמה רק כדי לפגוע בראש הממשלה שלה, אז איך טוענים שהוא בעד ישראל?

השטויות שאומרים שישראל הייתה צריכה לשפר את היחסים עם שאר המדינות - נראה לכם ? המטרה שלהם להסיט את האש מעצמם והפרות זכויות האדם שלהם - רוסיה, סין, אנגולה, מצרים, מלזיה, סנגל, ונזואלה. שום שיפור במצב הדיפולומטי איתם לא היה משנה את ההצבעה. המטרה שלהם היא שלא ידונו בפשעים שלהם עצמם, אז כל סדר היום שלהם הוא אילו פשעים ישראלים ביצעה.

המעצמאות המערביות כמו אנגליה, ארה"ב וצרפת גם כן רוצות להגן על עצמן כי כל אחד מעורבת בלפחות 7 מלחמות בו זמנית (אפגניסטן, עירק, סוריה, פקיסטן, לוב, אלגי'ריה, תימן וסומליה) ואחוז הפגיעה שלהם בלא מעורבים גבוה מאוד. הערכות זהירות מדברות על פי 7 מישראל אז האינטרס שלהם שיגנו את ישראל במקום שידונו באיזו אחוז של אזרחים לא מעורבים הם הורגים.

הנה רשימה המדינות החברות

http://www.un.org/en/sc/members/

נראה לכם שאחרי שלא יהיה יהודי אחד ביהודה ושומרון אז הפלסטינים פתאום ירצו שלום או שזה רק יגביר את התאבון שלהם? כי עד עכשיו טרור וסרבנות למו"מ רק עשתה להם טוב.

הכותל והר הבית שוכנים במזרח ירושלים שעכשיו הוחלט שזה שטח פלסטיני כבוש (ולא במחלוקת) ולא חוקי.

חברים, אם אתם חושבים שזה מקרב את השלום אתם רק משלים את עצמם. זה רק יעודד את הפלסטינים בצדקת דרכם. תתכוננו לגל פיגועים בכל רחבי הארץ, כי מבחינת הפלסטינים, פלסטין היא בגבולות 48 לא 67. תסתכלו במפות שהרשות מפרסמת איך נראית פלסטין. זו מפה בדמות סכין מגואלת בדם לפי גבולות 48.

מסכים עם כל מילה.

פורסם

מרק צל יו"ר המפלגה הרפובליקנית בישראל אומר לערוץ 7 כי ההיסטוריה הפוליטית בארה"ב לא ראתה מעולם מחזה כזה של נשיא שפועל נגד בת ברית קרובה, בשלהי כהונתו.

הצל הזה! לא הצליח להתפקד לליכוד אז עבר למפלגה הרפובליקנית? למה ככה?

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם
אז תקרא שוב את ההחלטה. מה שההחלטה קבעה היא להקפיא את המצב כדי שהדברים ייקבעו במו"מ. איזה מומ אתה רוצה שיתנהל כשאנחנו מאיימים בסיפוח ובונים בכל פינה בניגוד להצהרתנו ובניגוד למה שסוכם כבר.

זה לא אבו מאזן שמציב תנאים מוקדמים לכל מו"מ? מדהים איך תמיד אנחנו צריכים לעמוד בכל פיפס, אבל הרשות יכולה להפר כל סיכום פעם אחרי פעם, ועדיין לצאת בסדר.

פורסם

מה זה שייך מה עושה אבו מאזן למה שרוצה ממשלת ישראל הרשמית?

שוב, הצורך של רבים כל כך גם בימין לזכך את המצפון שלהם מפתיע אותי מחדש כל פעם.

שקד, בנט ושאר החברים רוצים לספח לא כי אבו מאזן, אלא כי הם מאמינים בזה שכל הארץ שלנו.

• תוכן חדש...