Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

התלבטות בין פיג'ו 2008 לפיג'ו 308

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3555 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אני שוקל לקנות דרך מבצעי אפס קילומטר, כאשר המחירים שראיתי:

2008 - 98,000

308 - 105,000

בהרבה מהמאפיינים, הרכבים מאוד דומים.

לפי הבנתי ה308 גדול במידות רק במעט. המנוע והגיר זהים (1.2 טורבו וגיר אוטו אייסן).

לפי נתוני המפרט ל308 130 כ"ס לעומת 110 כ"ס ל2008, למרות שהמשקל כמעט זהה (מישהו יודע להסביר למה?)

התחושה הכללית במרחב הפנים של האוטו מרגישה קצת יותר איכותית ב308 לעומת ה2008

והתא מטען גדול בקצת ב308 לעומת ה2008.

מישהו יודע להגיד לגבי הבדלים בצריכת הדלק?

עלויות טיפולים/אמינות המנוע וגיר החדשים?

השימוש של האוטו הוא למשפחה צעירה.

יש למישהו נסיון מבחינת נוחות/צפיפות בנוגע לכסא תינוק מאחור ועגלה בתא מטען?

תודה ויום טוב :)

פורסם

אם אתה מוכן להשלים את ההפרש הקטן הזה, אתה תהנה מעט יותר מה-308. מבחינת תחושה (איכות, מרחב ורעשים) וישיבה (קצת תומך יותר) ונסיעה (כוח, מתלים ויציבות).

נהגתי על שתיהן, שנה וחצי+- על ה-2008. רק בגלל שקיבלתי מחירון והוספתי הפרש מאוד קטן, חטפתי את ה-308 הראשונה שנכנסה לטרייד אין של לובינסקי.

מבחינת הבדל בצריכת דלק, זה מוזר אבל אני מתדלק באותו הפרש זמן ובאותו סכום, אך לא בדקתי צריכת דלק ב-308 עדיין.

ט.ל.ח

פורסם

הספק המנוע זאת החלטה שיווקית.

מבחינת המרווח לנוסעים שתי המכוניות די דומות.

תא המטען של ה-2008 קטן יותר בכ-25%.

לדעתי ההחלטה ביניהן היא עניין של טעם אישי - וצרכים.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
הספק המנוע זאת החלטה שיווקית.

מבחינת המרווח לנוסעים שתי המכוניות די דומות.

תא המטען של ה-2008 קטן יותר בכ-25%.

לדעתי ההחלטה ביניהן היא עניין של טעם אישי - וצרכים.

לגבי תא המטען של ה2008,

חיפוש בגוגל (באנגלית) מניב תוצאה של נפח תא מטען 422 ליטר.

במפרט רכב באתר הישראלי של פיז'ו ה2008 מגיעה עם 350 ליטר.

ממה נובע ההבדל? בחו"ל הוא נמכר גדול יותר? או שזה טעות רישום? ואם כן אז מה נכון.

פורסם

התא מטען ב2008 אולי קטן יותר במימדים אבל מאוד נוח להטענה.

שווה לך לקפוץ לאחד מאולמות התצוגה של פיזו ולבצע נסיעת מבחן ב2008/308.

אני מאוד אהבתי את ה2008

פורסם
לגבי תא המטען של ה2008,

חיפוש בגוגל (באנגלית) מניב תוצאה של נפח תא מטען 422 ליטר.

במפרט רכב באתר הישראלי של פיז'ו ה2008 מגיעה עם 350 ליטר.

ממה נובע ההבדל? בחו"ל הוא נמכר גדול יותר? או שזה טעות רישום? ואם כן אז מה נכון.

יש בעולם המון שיטות מדידה. גם באירופה יש כמה. יכול להיות שביחס הראשון בודקים כולל המקום המיועד לגלגל החליפי (במקומות בהם הדגם נמכר עם ערכת פנצ'ר), ואילו בישראלי ללא המקום כי הדגם מגיע עם גלגל חליפי.

פורסם

לדעתי, תבחר את הרכב המתאים כמה שיותר לצרכים שלך. צריך רכב קצת גבוה וקטן יותר במימדים החיצוניים? לך על ה 2008. צריך רכב משפחתי במלוא מובן המילה? לך על ה 308. מימדים חיצוניים זה לא הדבר היחיד שמשחק תפקיד, ל 308 בסיס גלגלים גדול יותר והמשמעות היא מרווח גדול יותר, בין היתר, לנוסעים מאחורה. בקיצור - תראה למה אתה מתחבר יותר ומה יותר מתאים לך, שתיהן איכותיות בסך הכל רק כל אחת בסגמנט שלה.

פורסם

יש לי את ה 308 כבר כחצי שנה ובנתיים אנחנו מאוד מרוצים.

שתי כסאות בטיחות נכנסים בקושי הייתי אומר, וזה אולי החיסרון הבולט שמאחורה די צפוף.

מה שכן תא מטען די גדול לקטגוריה ועגלת תאומים נכנסת יחסית בקלות ועוד נשאר קצת מקום.

פורסם
יש לי את ה 308 כבר כחצי שנה ובנתיים אנחנו מאוד מרוצים.

שתי כסאות בטיחות נכנסים בקושי הייתי אומר, וזה אולי החיסרון הבולט שמאחורה די צפוף.

מה שכן תא מטען די גדול לקטגוריה ועגלת תאומים נכנסת יחסית בקלות ועוד נשאר קצת מקום.

למה אתה מתכוון כשאתה כותב ששתי כסאות בטיחות נכנסים בקושי? - שהם נכנסים אבל קשה להכניס את הילד לכסא?

או שכסאות רגילים לא נכנסים וצריך לחפש כסאות יותר קטנים שיכנסו? (זה יכול להוות שיקול מבחינתי אם האוטו לא מתאים לכסאות בטיחות)

תודה

פורסם

ה2008 מאד מצאה חן בעיני,אבל יש לי מהעבודה אחת מה308 הראשונות שהגיעו לארץ{מודל2014},אני מאד מרוצה מה308,והרכב כבר עם מעל 130K קשים.

• תוכן חדש...