Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מחיר מופרז לחלק חילוף ב-Audi

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3669 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הפלאגים היו תואמים?

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

• תגובות 69
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

תשובה חלקית לעניין חלקים מקוריים מול תואמים. לא תמיד יש הבדל באיכות, לפעמים אפילו חלק תואם יהיה איכותי יותר, אבל בחלק ניכר מהמקרים המקורי יהיה עדיף. זה כנראה אחד מאותם מקרים.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
557 שקל לעומת 5768 שקל. שני המחירים לפני מע"מ.

הבדל פי 10.

פי 10!!! :?

אם מישהו כאן יכול לתת הסבר הגיוני או צידוק לפער הזה, אשמח להשכיל.

[גם אם נוסיף איזה מכס של 31% למוצר מחו"ל, הבדל נשאר כמעט פי 8 מחישוב גס].

זה יותר מפי 10. החברה (במקרה הזה - צמפיון), ברוב הפעמים קונה את הפריט במחירים שנעים בין 30-60 אחוז פחות מהמחיר שהוא נמכר בשוק החופשי. יש גם פריטים כמו גמויות ואטמים למשל שנמכרים ברווחים של מאות אחוזים.

כל זה נאמר מהכרות ממקור ראשון עם התחום.

כל עוד לא יהיה יבוא מקביל "רציני", אלו יהיו המחירים. אני מאמין שגם חוסר הידע בתחום מכונאות הרכב בשילוב עם מכונאים גרגרנים תורמים רבות לתמחור הגבוה.

פורסם
זורם איתך, דוגמא שהעליתי מספר פעמים בפורום.

מאוורר למזגן מקורי עם חותמת של לנצ'יה על החלק, מחיר בארץ 3,600 ש"ח. מחיר מאותו אתר באסטוניה כולל משלוח ומכס של 40 אחוז 900 ש"ח.

למה פי 4 (ואני עדין בשאלתי כי ליבואן זה לא עולה כמו שזה עולה לי) ? פי 2 לא מספיק ?

אגב, לדעתי התשובה היא לא. המדינה מכבידה על עסקים עם הוצאות בסיס (שכירות, ארנונה וכו') כל כך גבוהות שאין להם ברירה אלא לקרוע את הצרכן הסופי במחיר. הצרכן הסופי במידה והוא בעל עסק מעלה את המחיר למכונאי השכיר (שהחליף לו את המאוורר למזגן) ובא לקנות אצלו ברז או מפסק חשמל לשיפוץ של הבית. מי שנדפק זה המכונאי שהכול מתייקר לו מול הפנים והמשכורת לא עלתה כבר 10 שנים.

מענין למה דווקא עולה אצלי למקרא הדברים שלך, כמו של קודמך, תמונה מחוייכת של דובר איגוד הבנקים, שמסביר לנו בהיגיון ואם צריך גם יביא מצגת נאה עם המון מספרים, כיצד זה העמלות הן ענין מחויב המציאות ואפילו די בזול וחלילה לנו לגעת גם בשכר הבכירים שם, שהרי תורידו שקל כל המערכת תקרוס. טוב שיש מליצי יושר לחזירות, בלעדי זה צריך רחמנא ליצלן להתחיל להוריד מחירים, ומאיפה נביא אוכל לילדים.

פורסם
למה לא מתקנים את החלק? מדובר ביחידה אלקטרונית, לעיתים התיקון יכול להיות מאוד פשוט וזול?

סתם שאלה!

כנראה שלא משתלם כלכלית. חלק מהמערכות בנוי בצורה שהיא למעשה חד-פעמית, למשל מארזים שסגורים בניטים, הדבקה, ריתוך (פלאסטיק) אולטרה סאונד וכו. ישנן מערכות אחרות שכן מתוקנות (מחשבי רכב) במעבדות.

מה שמרגיז במחיר הוא שכאן מדובר על חלק OEM טהור ליצרן (מיוצר כולו בחוץ ולא מוגן בפטנט) שנמכר ללקוח תחת מדבקה, ההבדל בינו לבין חלף OEM לצרכן (אם בכלל) הוא בתקינה/בדיקה מוספת. וזה לא שווה את המחיר ההזוי שהוזכר כאן.

פורסם

זה לא יחודי לישראל, את אותם שרשורים יש בפורום אבארט' ואלפא באנגליה ואני מניח שזה לא שונה ליצרנים אחרים.

חלפים מקוריים עולים יותר כי היצרנים משתמשים בהם כערוץ די מרכזי לרווח, זה מה יש.

בענין קניה מחו"ל, לתחליפיים\ מזויפים כבר התייחסו אבל גם מקוריים, אין לכם מושג מה מקורם, אולי מלאי מת של מישהו שנמכר בהפסד, אולי חלק לא ממש חדש, ובכל מקרה הוא גם מגיע בלי אחריות כך שתקלה בו אחרי הרכבה מעמידה אותכם במצב בעייתי.

ברור שכשיש הפרשים משמעותיים במחיר צריך לשקול אבל כדאי לראות את כל התמונה.

פורסם
הפלאג שמוכרים במוסך של חברת בוש וכתוב עליו VAG. אתה לא יכול להשיג אותו בכל חנות חלפים, זה לא אותו דבר, לפחות זה מה שמוכרים לי שם.

אני לא מנסה להגן על צ'מפיון, בעצמי קונה חלקי OEM.

לדוגמא פילטר שמן לאודי שלי עולה סביב 160 שקל לפני מע"מ, למה מה קרה? קונה "אותו" פילטר, של אותה חברה, אבל OEM ב60 שקל כולל מע"מ.

מה שאני מנסה להגיד סך הכל שאותו מק"ט אומר שזה תואם מקורי, אפילו אם זה של אותה חברה, זה לא מקורי.

בדיון הזה מביאים דברים הכי לא קשורים:

יש חברת צ'מפיון, יש חברת VW, יש מסים של מדינת ישראל.

אי אפשר פשוט להביא איזה לינק ממדינה אחרת של חלק אחר לגמרי ולצעוק פה "רמאים" בלי להבין מה גורם למחיר הגבוה הזה.

במוסך שלי במקרה הוציעו לי NGK,

אחרי שראיתי את המחיר ביקשתי לראות את המצתים כדי שאוכל לצלם אותם,

וקניתי זהים.

בדקתי עכשיו באיביי, 20 שקל הבדל של בוש [כ-200 שקל כולל משלוח לרבעייה]

מסכים איתך שזה לא "אשמתם", אף אחד לא בא להאשים אותם ולקרוא להם גנבים,

פשוט אומרים יפה שלום וקונים במקום אחר.

למרות שאחרי שאמרתי יפה שלום קיבלתי יחס מגעיל כאילו אני חייב להם משהו, אבל נחליק על זה.

Seat Ibiza FR

פורסם
אני: שלום, כמה עולה תושבת לאגזוז.

יועץ שירות בסמל"ת: 650 שקל.

אני : תודה, אבל המחיר נשמע לי מוגזם.

אני: שלום, כמה עולה תושבת לאגזוז ?

אתר באסטוניה: 6 יורו ועוד 25 יורו משלוח.

אני: שט אפ אנד טייק מיי מני.

אז כן, זה לא החלק המקורי אבל המחירים בארץ הזויים.

יש מצב שלקבל את פרטי האתר?

שלחתי בפרטי ולא ענית.

מתנצל על הידחפות.

• תוכן חדש...