Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מחיר מופרז לחלק חילוף ב-Audi

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3668 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

התקשרתי לדיזל:

אני: שלום, כמה עולה ג'ינס דיזל?

מוכרת: 750 ש"ח.

אני: תודה אבל זה נשמע לי יקר.

2 דקות אחרי זה היתי בשוק הכרמל:

אני: שלום, כמה עולה ג'ינס ג'יזל?

בסטיונר: 65 שקל, זוג ב 100.

אני: SHUT UP AND TAKE MY MONEY.

ככה אתם נשמעים וזה סוג ההשוואה שאתם עושים כאן.

לא רציני ואפילו מגוחך, אם אתה מתעקש שסמל היצרן יופיע על המוצר, תתכונן לשלם הרבה.

אם לא אכפת לך ואתה מחפש חלופי/OEM/זיוף, לפחות תטרח להשוות למוצר זהה.

מה הפוסט הבא? בסוכנות רולקס דרשו ממני 150 אלף ש"ח לשעון ומצאתי אותו בציינה טאון ב 50 דולר?

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• תגובות 69
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אל תשווה מוצר שנמכר כמקשה אחת לחלק חילוף שנועד להחזיר מוצר קיים לתקינות.

גם אם היו מצפים את הדראק הזה בזהב הוא לא היה שווה 5000 ש"ח.

אגב, רולקס שמיוצר בעבודת יד עולה הרבה כסף בגלל זמן העבודה שמושקע בו.

גינס של דיזל עולה יותר כסף בגלל איכות הבד, התפירה והמיתוג

אבל מה יש לנו פה? פקקט של אלקטרוניקה שעולה 5 דולר ליצר?

מחיר הזוי!

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

שלושה עמודים שאני מחפש כבר לראות השוואה של אותו המק"ט לאותו המק"ט בדיוק.

לא תחליפי.

לא OEM.

לא מיוצר ע"י זה שלמעלה.

אותו המק"ט!

לא שתי אותיות הבדל, אפילו לא אות אחת הבדל.

אותו המק"ט!

אפשר לראות כאן השוואה כזו שתראה פער במחיר במאות אחוזים?

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

lanosforce אני יכול להעיד לא על אודי, אלא על גטס שהזמנתי תושבת ימין למנוע מקורית דרך KORPAS במחיר של 70$ (280 ש"ח אחרי שינוי מט"ח). ביונדאי שופ בקשו 450 ש"ח.

כשהגיע החלק, החלק היה ארוז עם מדבקה של יונדאי, כשפתחתי את התושבת, על התושבת הייתה מדבקה כסופה של יונדאי.

אז נכון שזה יונדאי והחלקים זולים וגטס זה לא אודי, אבל אפשר למצוא הבדלים במחירים בארץ ובחו"ל. השאלה אם היא אם תמיד כדאי להתעסק עם הבלאגן שמסביב.

פורסם (נערך)
אתה מתבלבל.

אותו מק"ט לא אומר שזה אותו חלק בדיוק, זה אומר שזה חלק תואם.

אכן יקר, אבל המצת שמוכרים לך במרכזי עולה לפחות 150 שקל ליחידה בחנות הכי זולה בארץ.

אתה טועה, מצת אירידיום של NGK, אחד על אחד, אותה אריזה [בדקתי כמה פעמים ובכמה מקומות כדי לקנות רק מקורי].

דרך אגב באיביי אפשר למצוא ב180 שקל רבעייה, פשוט לא יכלתי לחכות חודש כי המצב הגמור השפיע על הנסיעה.

אפשר לסכם שהמחירים אצל המורשים הזויים,

לקנות בחנויות חלפים יותר זול [במידה ומוצאים את המקורי], ולהזמין עצמאית מאתרים אמינים זה עוד יותר זול.

עריכה אחרונה על ידי MichaelCohen

Seat Ibiza FR

פורסם
lanosforce אני יכול להעיד לא על אודי, אלא על גטס שהזמנתי תושבת ימין למנוע מקורית דרך KORPAS במחיר של 70$ (280 ש"ח אחרי שינוי מט"ח). ביונדאי שופ בקשו 450 ש"ח.

וזה פער מחירים שאף אחד לא היה פה מתווכח איתך עליו.

הגיוני לחלוטין, ליבואן יש מיסים ומכסים והוצאות היקפיות (הוא מפעיל רשת מוסכים) ולכן המחיר היקר יותר.

פורסם
התקשרתי לדיזל:

אנלוגיה לא טובה.

קודם כל, פה אנחנו משווים מוצרים טכנולוגים, שנדרשים לעמוד בספסיפיקציות, ושהם זהים לגמרי או זהים בביצועים.

דבר שני, והוא החשוב, זה מוצר נדרש לתפקוד הרכב, לו היבואן מחוייב לספק חלפים.

אתה בשום צורה לא לקוח שבוי של דיזל. אם אתה בוחר לקנות ג'ינס במחיר מופקע, מסיבות סנטימנטליות, זה עניין אחד. זה לא דומה ללחפש חלק לרכב.

אז אתה, במידה רבה, לקוח שבוי של היבואן, שמנצל את כוחו להפקיע מחירים, באופן לא מידתי (לא מתייחס למקרה המצוטט למעלה).

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• אחראי פורום
פורסם

תרמוסטט ל-147 של חברת BAHR, חלק מקורי שמורכב במפעל: 550 ש"ח.

תרמוסטט לפונטו HGT של חברת BAHR, חלק מקורי שמורכב במפעל: 350 ש"ח.

החלק זהה אחד לאחד כולל מק"ט בשני המקרים. הקרטון זהה. אבל אחד "אלפא" ואחד פיאט מסכנה.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם
וזה פער מחירים שאף אחד לא היה פה מתווכח איתך עליו.

הגיוני לחלוטין, ליבואן יש מיסים ומכסים והוצאות היקפיות (הוא מפעיל רשת מוסכים) ולכן המחיר היקר יותר.

במקרה שלי עם התושבת הוא פער של 160%. במקרה שלי הפער הוא בין יבוא אישי שלי לבין יבוא מקביל של יונדאי שופ. יונדאי שופ היא חנות של חליפים של יונדאי וקיה.

מהו הבדל בין יונדאי שופ לבין יבואן שמזמין חלקי חילוף? מדוע הלקוח צריך לשלם בפער ענקי? הכסף עבור עבודה והחלק הוא שווה לעלות האכסנה, שינוע וביצוע עבודה ללקוח? כי המחיר צריך להיות פי 5? בגלל הטבעת חותמת של אודי?

שאגב, אף אחד לא יודע אם היבואן רוכש את החליפים מהיצרן עצמו או שיש לו מתווך לחליפים בשביל לנפח את המחיר.

פורסם

שמעת על יבוא מקביל? זו בדיוק הסיבה שזה יותר זול.

רוב היבוא המקביל מתבסס על תמחור יתר-יתר של יבואנים שעד לאחרונה היו בלעדים.

הבעיה שלהם בד"כ היא שהרווחים המאוד גדולים שלהם גרמו למינהלה ענקית ומגוחכת שאם ינסו להשוות למחירי היבוא המקביל,ף כל המודל הכלכלי שלהם קורס.

נאלצתי פעם להגיע למשרדי ישפאר, אפשר לחשוב שמינימום הגעתי למשרדים הראשיים של ב.מ.וו במינכן.

פורסם
התקשרתי לדיזל:

לא רציני ואפילו מגוחך, אם אתה מתעקש שסמל היצרן יופיע על המוצר, תתכונן לשלם הרבה.

אם לא אכפת לך ואתה מחפש חלופי/OEM/זיוף, לפחות תטרח להשוות למוצר זהה.

מה הפוסט הבא? בסוכנות רולקס דרשו ממני 150 אלף ש"ח לשעון ומצאתי אותו בציינה טאון ב 50 דולר?

זורם איתך, דוגמא שהעליתי מספר פעמים בפורום.

מאוורר למזגן מקורי עם חותמת של לנצ'יה על החלק, מחיר בארץ 3,600 ש"ח. מחיר מאותו אתר באסטוניה כולל משלוח ומכס של 40 אחוז 900 ש"ח.

למה פי 4 (ואני עדין בשאלתי כי ליבואן זה לא עולה כמו שזה עולה לי) ? פי 2 לא מספיק ?

אגב, לדעתי התשובה היא לא. המדינה מכבידה על עסקים עם הוצאות בסיס (שכירות, ארנונה וכו') כל כך גבוהות שאין להם ברירה אלא לקרוע את הצרכן הסופי במחיר. הצרכן הסופי במידה והוא בעל עסק מעלה את המחיר למכונאי השכיר (שהחליף לו את המאוורר למזגן) ובא לקנות אצלו ברז או מפסק חשמל לשיפוץ של הבית. מי שנדפק זה המכונאי שהכול מתייקר לו מול הפנים והמשכורת לא עלתה כבר 10 שנים.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם

שאלת, ענית, כל הכבוד. :-)

• חברי המעגל הראשון
פורסם

מה שכתבת זה הגיוני אבל 180$ זה לא 40 אירו ו OEM זה לא מקורי.

נגזים ונניח שמקורי עם לוגו של אאודי עולה פי 2 מOEM.

כדי להגזים עוד יותר נעגל למעלה ונקבל 400$

איפה זה וה5K ש"ח שבקשו ממנה במוסך היבואן?

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

שוב אני מגיע מתחום האופנועים, היה לי R6 של ימאה וGSXR750 של סוזוקי. במוצרים של ימאה הייתי מביא הכל מחו"

ל מאתרים שמוכרים OEM של ימאה ושל זסוזוקי מקוריים אותם המקט"ים. בימאה החלקים היו יקרים במאות האחוזים. מאוד צרוב לי הדוגמה של האטמים, אני זוכר שגומית אטימה של המנוע עלתה באתר בחו"ל סביבה 10 עד ה 20 דולר ובארץ ביקשו עליה באיזור ה 300 ש"ח...

על מה בדיוק? וזה דוגמה קטנה מרבים... ימאה לעומת סוזוקי הרבה יותר יקרים, הרבה.

ועכשיו שחזרתי לתחום הרכב אני רואה את זה גם פה, אם זה רפידות לרכב, אגזוז ועוד...

עם קצת ידע ועזררה בפורומים אפשר לחסוף אלפי שקלים...

לגבי הידידה היא ידידה של חבר שעזרתי לה ואמרתי לה שהמק"ט טיפה שונה אבל כל הפרמטרים והחיבורים זהים(בדרך כלל זה קורה כשהחליפו מק"ט מסיבות של מיתוג או משהו שהוא לא טכני או חלק פנימי שהיה EOL וכבר לא זמין). כשיגיע אני אעדכן האם היא חסכה כמה אלפי שקלים או לא. מבטיח.

"נאה דורש נאה מקיים"

• תוכן חדש...