Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3673 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן אנשים :)

אני אשמח לעזרתכם המקצועית!

אני בעל פיקנטו 2011. סה"כ - אין לי הרבה תלונות לגבי האוטו, אבל הייתי רוצה להשתפר במקומות הבאים:

- הצריכת דלק: לא תואמת את הקטגוריה שלו. המזדה 3 הקודמת שלי סה"כ הייתה דיי קרובה אליו בצריכה, אז אם כבר צריכה כזו, אשמח גם לרכב שמשתף אותי בביצועים נחמדים ואם לא - אז שיהיה חסכוני.

- נסיעה: ימבה רעש מבחוץ, בנוסף, בעיר - זה כמו לשוט בספינה. האוטו זז מצד לצד מכל מהמורה בכביש. מחפש רכב עם מתלים קצת יותר קשים (או מה שזה לא יהיה :) פחות מבין בזה).

- אבזור: ת'אמת שהאבזור בפיקנטו דיי סביר. החלפתי את המערכת כי הייתה באמת נוראית. אבל הייתי שמח לאוטו שהוא סה"כ מאובזר - אבל נראה לי שהיום הרוב מגיעות דיי מאובזרות.

- מחיר: הייתי רוצה להשאר בקטגורית מחיר של ה 80 כזה.

חשבתי על האיביזה החדשה עם המנוע ליטר טורבו. האם אתה חושבים שמבחינת מה שאני מתאר - היא תספק לי את השיפורים שאני רוצה?

תודה מראש!

יועד

פורסם

לדעתי בהחלט,האיביזה טובה בכול פרמטר,בנוחות ותמיכה צדדית של המושבים,איכות חומרים,מנוע,רק מבחינת צריכת דלק היא לא תהווה הבדל גדול.

עוד רכב ששוה לשקול זאת הפיגו 208 שמציעה מרווח טוב יותר אבל פחות איבזור היא מעט יקרה יותר.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם (נערך)

במחיר של 83,000 ויחסית הרבה אבזור ומנוע חזק, סיאט איביזה מציעה חבילה טובה. אני בטוח שתאהב את הרכב הזה כי בכל זאת מעבר מפיקנטו לאיביזה זה הבדל עצום... המנוע חזק משמעותית מהפינקטו, צריכת הדלק גם טובה יותר מהפינקטו וגם נוחות הנסיעה טובה יותר.

עריכה אחרונה על ידי kingoftheroad123
פורסם

לגבי צריכת דלק לא מסכים,האיביזה לא תציע צריכת כמו של החיסכוניות בקטגוריה,בבין עירוני כ 1/16.5 הפיקנטו גם תגיע לזה.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

יש לי חבר שברשותו איביזה חדשה ואחת בעבודה עם פיקנטו, נסעתי על שניהם וההבדל ע-צ-ו-ם בכל המובנים לטובת האיביזה!!!

לגבי צריכת הדלק לא בדקתי אבל לפי נתוני בעלי הרכבים ישנו פער משמעותי לטובת האיביזה.

פורסם (נערך)

בנסיעה בינעירונית פרופר אין בעיה להגיע בפיקנטו ל-16 ק"מ/ל', אשתי הגיעה ל-15 בטנק הראשון של האוטו, בהרצה, כשהמנוע עוד לא נפתח. כרגע אצלנו הממוצע (בינעירוני עם הרבה פקקים וקצת עירוני עם עליות) הוא כ-13.5 ק"מ/ל' וזה עם פחות מ-3000 ק"מ נסועה.

האיביזה בהחלט יותר מרווחת ויותר זריזה בזכות מנוע טורבו וגיר נמרץ יותר. לדעתי, בוודאי אחרי שהמנועים "ייפתחו" ובהינתן סגנון נהיגה עדין יחסית (חיוני לצריכת דלק טובה במנוע מוגדש) האיביזה תהיה יותר חסכונית. לזכות הפיקנטו אמינות מוכחת ואחריות ארוכה, שממנה נגזרת שמירת ערך עדיפה.

עריכה אחרונה על ידי RK

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

וואוו, תודה ממש על התגובות.

דיי סגרתם אותי על האיביזה. שאלה אחרונה - אבא שלי לצורך העניין הולך למכור את ההונדה סיוויק האטצ'בק שלו (דגם 2011) לטובת שנתון חדש.

זה כמובן אוטו יותר ישן והוא מנוע 1800. זה יעלה כ 13000 שקל פחות מהאיביזה, אבל כמובן לא רכב חדש.

חיצונית לדעתי הרכב פגז ואני מאד אהבתי את המתלים שלו מבחינת נסיעה.

האם יש לה עדיפות על האיביזה לדעתכם?

פורסם

מבחינת מרווח ולדעתי מראה חיצוני ופנימי.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

מקפיץ לטובת התייעצות אחרונה -

עשיתי נסיעת מבחן על האיביזה - ללא ספק מעולה. היה ממש ממש טוב.

הבעיה היא שאחרי כל מה שדוחפים לך בפנים (אם אתה רוצה שהאוטו גם יראה סבבה גם חישוקים קלים, חיישנים אגרת רישוי וכו') הרכב יוצא בסביבות ה 90 אלף. או 86 ללא חבילת צבע. זה המון תוספת כסף על הפיקנטו שלי.

אני יודע שהאיביזות בשנים הקודמות (חלקן) סבלו מבעיות של ה DSG. האם ללכת בכל זאת על האיביזה או האם להציץ לכיוון מיטו סביבות שנתון 2012 (גירסת ה 135 כ"ס או לפעמים גם ה 150\170 אם יש מציאות).

פורסם

נכון,מגנזיום תמיד אפשר לנוסיף בהמשך,גם חיישנים,אבל מנוע,איכות חומרים,תא מטען זה משהו שלא תוכל להוסיף לאחר מכן.

פורסם

אני באיביזה שלי לא קיבלתי אביזר שמאוד קשה לי בלעדיו- משענת יד באמצע,

קניתי משענת אפטר-מרקט פשוטה ב120 שקל, נתפס בין המושבים בלי ברגים ובלי כלום וזה מחזיק מעולה.

חיישני רוורס בתור מי שהיה לו ברכב הקודם גם חיישנים וגם מצלמה התרגלתי יחסית בקלות לחיות בלעדיהם אבל אם זה ממש חשוב כאלה בהתקנה מקומית לא יהיו יקרים(גם לא בטוח אם היא מגיעה בלי בדור החדש).

ומגנזיום? הרבה פעמים גם הזה שמתקין היבואן לא מקורי מהיצרן(אלא סיני זול - לא יודע איך זה באיביזה) ולדעתי לא שווה להשקיע בזה כסף(דעה אישית בלבד כן?) ואם כן לקנות בעצמך משהו ממותג מוכר.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

• תוכן חדש...