Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3703 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מחפש רכב משפחתי חדש. בהתחלה הייתי די נעול על סטיישן, אבל עכשו סוזוקי קרוסאובר נראה לי יותר אטרקטיבי (חדש או יד שנייה מ 2014 ככה). אני אומנם לא מחפש שטח אמיתי אבל כן יורד מדי פעם לשבילי קק"ל, שדות או כל מני חניונים בנגב, והבנתי שקרוסאובר יתאים לשטח שעביר ל "מאזדה 3 מליסינג".

הייתי רוצה להבין מה תכלס ההבדל בין סוזוקי קרוסאובר לבין רכב סטיישן או האטצ'בק רגיל - מבחינת תנוחת היישיבה, איכות הנסיעה ואחיזה בכביש, מרווח בחלל הנוסעים ותא המטען?

והאם הרכב הנ"ל איכותי ואמין מספיק על מנת להחזיק בו מספר שנים? האם יש הבדל בין איך שמאזדה 3 או קורולה נראית ונוסעת אחרי 8 שנים לבין סוזוקי קרוסאובר?

ואם אני קונה רכב בן שנתיים - יש משהו ספציפי שאני צריך להשים אליו לב?

פורסם (נערך)

שלום,

סוזוקי קרוסאובר רכב מוצלח. הוא אמין, לא יקר לאחזקה ומתאים למשפחה. תנוחת הישיבה קצת יותר גבוהה מאשר ברכב משפחתי ממוצע, אבל אין לרכב הזה שום יתרון משמעותי בשטח ( גם שטח קל ) . בכל מקום שמאזדה תעבור גם קרוסאובר יעבור , ובמקום שמאזדה תגרד אבנים, סוזוקי לא. אבל זה לא ג'יפ או אפילו ג'יפון. מרחב פנים דומה לרכב משפחתי, בגאז' דומה לזה של האצ'בק ( עם יתרון קטן לסוזוקי ) ומספיק לעגלת תינוק, קניות, תיקים. בסטיישן משפחתי בגאז' גדול יותר. קרוסאובר שמור בן שנתיים - שלוש , עם קילומטראז' ממוצע, אמור להיות במצב דומה לחדש. כנראה אחרי 3 שנים צריך להחליף צמיגים ואולי מצבר ( אם לא הוחלפו עדיין ). זה רכב שנותן תמורה טובה למחיר גם כחדש וגם כמשומש. יש עליו ביקוש ער בשוק.

עריכה אחרונה על ידי vladclar

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם (נערך)

עליך להתיחס לשם "קרוסאובר" ככינוי מסחרי, לא כתאור הרכב.

עד כמה שאני יודע כיום מיובא לארץ רק דגם ה-4X2. בעבר שווק גם דגם 4X4, כאשר ביקרתי בסוכנות סוזוקי לפני כחודשיים הוצע לי רק ה-4X2.

מבחינת מבנה מדובר במשהו שבין משפחתית האצ'בק לסטיישן משפחתי, בדומה לשני הדגמים הקודמים של סוזוקי בקבוצה זו (הליאנה וה-SX4) הישיבה יחסית גבוהה.

קשה לדעת מה אמינות הדגם, אשר קיים בשוק פחות מ-3 שנים. בחוג מכרי יש כמה שרכשו אותו ובינתיים מרוצים מאד. עם זאת המנוע המותקן ברכב הוא המוכר מה-SX4 מדגם 2010 ומעלה, עד כמה שאני יודע נחשב אמין. תיבת ההילוכים רציפה, עם זה חשוב לך.

אם אתה מחפש רכב יותר גבוה סוזוקי מציעה את הויטארה, בגרסאות 4X2 ו-4X4. אותו מנוע, תיבה פלנטרית 6 הילוכים ומבנה יותר "ג'יפי". עולה כמה אלפי ש"ח יותר מהקרוסאובר, תא המטען קצת יותר קטן.

לגבי נוחיות - רק הישבנים שלך ושל בני משפחתך יקבעו. צא אתם לסוכנות. בדרך בקרו גם אצל המתחרים, בדרך כלל כולם מרוכזים באותו איזור. תוכלו למדוד את הדגמים ולהתרשם, אם יש ילדים בגיל המתאים הם ישמחו לאסוף פרוספקטים, ואתה תקבל רעיונות נוספים.

הערה קטנה לגבי אמינות - בד"כ רכבי סוזוקי נחשבים אמינים מאד, בודאי לא נופלים מכל יצרן יפאני מכובד אחר. אישית החזקתי במקביל ל-SX4 גם במאזדה 3 מדגם 2010 בליסינג, העדפתי את הסוזוקי בכל פרמטר חוץ מאשר העובדה שתפעולו היה על חשבוני ולא על חשבון המעסיק של אשתי. אני מודה ומתודה, בשתי קניות הרכב האחרונות שלי כבר הגעתי לסוכנות סוזוקי על טייס אוטומטי, בעקבות נסיון טוב קודם, וגם מבצעים עם תמחור מצויין. אבל אתה מוזמן להתיחס אלי כאל פאנבוי.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

המתחרה הישיר של רכב זה הוא הסול של קיה.

לא בדקתי מידות ,לפי תחושת עין תא המטען בסוזוקי נראה גדול יותר, הוא גם יותר פרקטי.

הסלון בשניהם לא מהודר, לדעתי זה של הסוזוקי היה מרווח יותר.

תנוחת נהיגה-בקיה הרגשתי יותר נוח.

לגבי מתחרים נוספים-ממליץ להמתין למגיבים אחרים, אני לא מצאתי.

בהצלחה

פורסם
המתחרה הישיר של רכב זה הוא הסול של קיה.

לא בדקתי מידות ,לפי תחושת עין תא המטען בסוזוקי נראה גדול יותר, הוא גם יותר פרקטי.

הסלון בשניהם לא מהודר, לדעתי זה של הסוזוקי היה מרווח יותר.

תנוחת נהיגה-בקיה הרגשתי יותר נוח.

לגבי מתחרים נוספים-ממליץ להמתין למגיבים אחרים, אני לא מצאתי.

בהצלחה

הקיה סול זה יופי של רכב - מאד אמין, מאד נוח, מרווח, אבל אני לא בטוח שהוא המתחרה הישיר של הסוזוקי קרוסאובר. בנוגע לסוזוקי, בסה"כ מדובר במכונית טובה לדעתי, אם כי לי יש ניסיון די רע עם החברה.

פורסם

חייב לומר שהכתבה מוזרה למדי. למה להשוות i30 לפוקוס סטיישן? לא עדיף להשוות ל-i30CW ולבטל בכך את השפעת הרבה מאד רכיבים אחרים על ההתנהגות? ליחס את רעשים בקרוסאובר למבנה, כאשר בידוד רעשים ירוד הוא "מחלה" של כל סוזוקי שאני מכיר. לקרוא לקרוסאובר "רכב פנאי"? אני אשמח לדעת במה יכולות השטח שלו עדיפות על משפחתית סטנדרטית. גם "מדידת" תא המטען לא מסתדרת לי - הרבה סיםורים על אופניים, אבל בתמונות מזוודה ועגלת תינוק.

בקיצור - החפיף הרגיל של העיתונות הישראלית.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

ושוב לגבי אמינות - קראתי כל מני הודעות על צלצולי מנוע ונקישות בגיר במהירויות נמוכות בדגם הנ"ל. מישהו מכיר את הסוגייה?

יכולת שטח באמת אין לה כנראה - מרווח גחון כמו של i20 אם לא פחות.

בכל אופן מחר אלך לראות כזאת יד שנייה בת שנתיים.

פורסם

בדקתי קרוסאובר בן שנתיים וחצי (שהמחירון שלו 91000).

יצאתי עם הרגשה שהרכב קצת לא נוח (מושבים וגם מטלים קשים מדי) וגם תא המטען קצת קטן לטעמי. ואומנם סה"כ האבזור בסדר, אבל יש דברים קטנים ש*מאוד* מציקים כגון העדר כניסת aux.

אז עכשו אני מתחיל לשקול את קיה סיד סטיישן מליסינג 0 שעולה שם כ 105000.

פורסם

אפשר לדעת כיצד הסקת זאת?

האם יצא לך לנהוג ברכב זה, ואם כן אז כמה?

במה הרכב מיושן לדעתך?

מה מעצבן בגיר של הקרוסאובר? או שמא לדעתך כל גיר רציף

הוא מעצבן?

פורסם
סוזוקי קרוסאובר זה לא רכב משהו משהו . לדעתי הוא קצת מיושן והגיר מעצבן.

מעניין אותי לדעת איך הגעתה למסקנה ״חכמה״ כזאת. או שאתה סתם זורק משפטים?

חיים רק פעם אחת תנצל אותם.

פורסם

מנוע חלש עם גיר רציף מעצבן שנתקע על סל"ד גבוה בהאצות (בדומה לטויוטה קורולה), היגוי מעורפל, פלסטיקים לא איכותיים.

הרכב הזה כן מיושן- הפלסטיקים לא איכותיים ואין דיבורית בלוטות' נשלטת מההגה. תשוו אותו לסקודה יטי או הונדה HRV ... אין מה להשוות. סוזוקי טובים רק באמינות, שם זה נגמר. לא צריך להיות עדר!

פורסם

בקיצור, אתה לא אוהב גיר רציף.

לגבי יטי או HRV, יש הפרש משמעותי במחיר. ואמינות זאת לא קללה.

אבל אני מסכים עם שני דברים - המושבים לא מספיק נוחים והבגאז' לא גדול. למשפחה עם עגלות, תיקים וכו.. סיד סטיישן או i30 סטיישן יותר שימושיים.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
מנוע חלש עם גיר רציף מעצבן שנתקע על סל"ד גבוה בהאצות (בדומה לטויוטה קורולה), היגוי מעורפל, פלסטיקים לא איכותיים.

הרכב הזה כן מיושן- הפלסטיקים לא איכותיים ואין דיבורית בלוטות' נשלטת מההגה. תשוו אותו לסקודה יטי או הונדה HRV ... אין מה להשוות. סוזוקי טובים רק באמינות, שם זה נגמר. לא צריך להיות עדר!

עוד ערימה של קביעות לא מבוססות.

לא ענית לשאלה, מאיפה הסקת את כל שכתבת? האם נהגת ברכב הנ"ל? אם כן, אז כמה?

אגב, דווקא יש דיבורית בלוטוס' נשלטת מההגה (לפחות בדגמי 2015).

ה"פלסטיקים" רחוקים מקטוגריית פרימיום, אך אינם נופלים בשום צורה מהמתחרים

בקטגוריה.

• תוכן חדש...