Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3779 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

ראשית אני רוצה לתת שאפו לפורום הזה. בזכותכם קניתי את המאזדה 5 שלי שיכולה לשכן 3 כיסאות תינוק במושב האחורי לתאומים הבנים שלי + לתינוק החדש שנולד לנו...

ועכשיו לבעיה:

במאזדה 5 שלי (2008) נדלקה נורת חיווי מנוע כתומה. המוסך הרגיל שלי בקיבוץ רבדים (ממהל המוסך שמו דוד - אדם ישר וענו) לא יודע לומר בדיוק מה התקלה. המחשב שלו לא מספיק ספציפי למאזדה.

השאלה שלי: האם אתם מכירים מוסך באזור רחובות/מרכז שיכול לסרוק את המחשב שלי, מבלי לשחוט אותי ב250 ש"ח??

נראה לי הגיוני לגבות 100 ש"ח בשביל התחברות שלוקחת 3-4 דק', אבל 250ש"ח כבר די כואב לי :-D

תודה

ציון

פורסם

בדקתי מספר מוסכים של היבואן והזול ביותר הוא:

מוסך אביב ברחובות, מוסך מורשה מאזדה-פורד, מציע בדיקת מחשב ב200ש"ח + מעמ.

כל היתר ביקשו 250,300 ואפילו 320 ש"ח + מעמ.

ביום רביעי אני ניגש לשם ומקווה לטוב :)

פורסם

סורק תקלות הכי פשוט של ה 30 שח יכול להיתחבר למאזדה ולשלוף את קוד התקלה עצמו. לאחר שליפת הקוד google יעזור לך במציאת הבעיה המדוייקת לאותו קוד. לא רואה צורך כל שהוא בשביל סריקה לרוץ ולשלם 200 שח אבל זה כבר שיקול שלך. לכל אחד בפורום יש את הסורק הפשוט ויכול לעזור לך.

• ספונסר פורום
פורסם

אתה מוזמן לקפוץ אלינו לאורן שרותי רכב בחולון, נבדוק עבורך מה קודי התקלות ללא חיוב.

פורסם (נערך)

אני נמצא באזור שאמרת- כמה מטרים ממוסך אביב. אם תרצה אני אעזור לך בחיבור מחשב. ללא תשלום. בתקווה שסורק OBD2 יספיק.

עריכה אחרונה על ידי barak5915
פורסם (נערך)
סורק תקלות הכי פשוט של ה 30 שח יכול להיתחבר למאזדה ולשלוף את קוד התקלה עצמו. לאחר שליפת הקוד google יעזור לך במציאת הבעיה המדוייקת לאותו קוד. - בהרבה מקרים קוד תקלה לא יצביע במדוייק על הרכיב התקול כפי שניתקלת בתקלת ABS ברכבך.

לא רואה צורך כל שהוא בשביל סריקה לרוץ ולשלם 200 שח אבל זה כבר שיקול שלך. לכל אחד בפורום יש את הסורק הפשוט ויכול לעזור לך.

יש הבדל של שמים וארץ בין סורק תקלות מקורי לבין סורק ב-30 שקלים. בעזרת סורק של 30 שקלים יש מודולים שלא תוכל לגשת. בעזרת סורק מקורי ניתן להריץ סימולציה וגם לקבל הסבר מפורט לגבי התקלה ואופן הטיפול בה שלב אחרי שלב מה שסורק גנרי לא מסוגל לתת לך.

עריכה אחרונה על ידי מרק10

איזה כייף לי :)

פורסם

כאשר מנסים לחסוך 250 שקלים על הבחנה מדוייקת, לפעמים משלמים יותר בתיקון ( מתקנים/ מחליפים גם מה שלא נחוץ) .

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
סורק תקלות הכי פשוט של ה 30 שח יכול להיתחבר למאזדה ולשלוף את קוד התקלה עצמו. לאחר שליפת הקוד google יעזור לך במציאת הבעיה המדוייקת לאותו קוד. לא רואה צורך כל שהוא בשביל סריקה לרוץ ולשלם 200 שח אבל זה כבר שיקול שלך. לכל אחד בפורום יש את הסורק הפשוט ויכול לעזור לך.

אהלן מאור,

המוסך שלי התחבר עם מחשב ומצא קוד תקלה שנתן לו 5 כיוונים שונים, שבכדי לגלות מה נכון ומה לא, היה מצריך ממנו לעבוד לא מעט על הרכב. זאת הסיבה שחשבתי ללכת למוסך מאזדה.

האם הסורק במוסכים של היבואן לא מדויקים (ספציפיים) יותר מסורקים כלליים?

פורסם

הקוד הוא אותו קוד, אלא אם הוא קוד מקורי.

בד"כ הקודי תקלות הם בינלאומיים. עם התקן OBD2., ככה שלא יהיה הבדל בין אם יתחברו למחשב של 2 שקל, או יתחברו למחשב מקורי.

פשוט במוסך מרכזי יש להם את הידע והנסיון להתעסק + לראות גורמים נוספים שיכולים לקרות עקב התקלה, ועל סמך זה לאתר את התקלה יותר בבירור.

(ניחוש שלי)

לפי התיאור תקלה אני אניח שהיתה לך תקלה של תערובת עשירה ואו תערובת עניה.

קודי תקלות P2187 2188 או P0171 P0172.

תקלות כאלו מכונאים לא אוהבים, והם מפחדים, כי אלו תקלות שיכולות להיות המון המון דברים.

בקיצור עדכן אותנו לגבי התחברות למחשב, כמו שהצעתי אתה מוזמן בכיף לקפה ועוגה, אני סמוך לאותו מוסך שצינת ברחובות, מעניין אותי ומסקרן אותי לדעת מהי התקלה המסובכת :)

ד"ש..

פורסם

אחרי שקראתי לא מעט בפורום הגעתי למסקנה שכנראה שמדובר בחיישן החמצן שלי.

קראתי כאן בשרשור שאפשר למצוא סורק תקלות בכמה עשרות שקלים.

נכנסתי לאינטרנט לחברת אולסטאר וחשכו עיני מהמחירים: http://www.allstar.co.il/catPage.asp?CategoryID=40 :lol:

יש למישהו המלצה ספציפית לסורק זול ונגיש מבחינת קנייה? אם אפשר אני מעדיף סורק שלא מתחבר לטלפון - יש לי אייפון לא פרוץ ( למרות שאין לי בעיה לקנות תוכנה מהאפ סטור).

פורסם
אחרי שקראתי לא מעט בפורום הגעתי למסקנה שכנראה שמדובר בחיישן החמצן שלי.

קראתי כאן בשרשור שאפשר למצוא סורק תקלות בכמה עשרות שקלים.

נכנסתי לאינטרנט לחברת אולסטאר וחשכו עיני מהמחירים: http://www.allstar.co.il/catPage.asp?CategoryID=40 :lol:

יש למישהו המלצה ספציפית לסורק זול ונגיש מבחינת קנייה? אם אפשר אני מעדיף סורק שלא מתחבר לטלפון - יש לי אייפון לא פרוץ ( למרות שאין לי בעיה לקנות תוכנה מהאפ סטור).

בד"כ תקלה של החיישן חמצן היא תקלה דיי מוכרת, ככה שאני לא מאמין שמוסך מתקשה באיתור התקלה , בתנאי שזוהי התקלה.

אני מנחש, ואני אשמח לדעת מהי התקלה, אני מנחש שהקודי תקלות הם כמו שצינתי למעלה, או לפחות משהו בכיוון הזה, בגלל שאמרת שיש 5 כיוונים לפיתרון התקלה.

בד"כ תקלה של חיישן חמצן היא חד משמעית.

אל תשכח לעדכן ידידי.

פורסם (נערך)

אז ביום חמישי, מיד אחרי הגן, נסעתי עם התאומים אל barak5915 בכדי להעזר בסורק שלו. הניחוש שלו היה מאוד קרוב למציאות: P2177. לאחר כמה דק' של השערות ואבחונים barak5915 שיער שמדובר בחיישן האוויר שהיה מלוכלך.

לשמחתי הרבה שלפנו את החיישן בקלות בעזרת פתיחת 2 ברגים וריסוס כפול של החיישן בעזרת ספריי קרבורטור פתר את הבעייה!! לפחות לעת עתה. היום כבר שבת ותקלת ה"CHEK ENGINE" עדיין לא חזרה. אני לא יודע אם מותר לפרסם בפורום מוסכים ולכן לא אכתוב את שם המוסך בו עובד barak5915, אבל מי שממש מתעניין יוכל לגלות זאת בקלות. בקיצור, ממש ממש תודה! אין לי ספק שחסכחתי כמה מאות שקלים ממוסך היבואן, וגם הרווחתי היכרות עם אחלה בנאדם :-D

:wink:

מקווה שזה סוף השרשור להפעם

עריכה אחרונה על ידי zjoury
  • תוכן חדש...