Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4000 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

היי,

אני חייל בן 21, משרת קרוב לבית ביומיות וגר בת"א.

נשארה לי שנה לשחרור, ולאחרונה נפלה בחלקי הזדמות לקבל רכב מאבא שלי.

כמו שרשום בכותרת, טיוטה קרולה 2008 איבזור סאן, תיבת הילוכים רובוטית עם 90,000 ק"מ.

השאלה שלי היא, האם לדעתכם שווה לי לקחת את הרכב ולקחת על עצמי את עלויות האחזקה של הרכב ?

באחזקה אני מתכוון להכל... דלק, טיפולים, תיקונים, אגרות וכ'ו. (זה התנאי בעצם לקבל הרכב)

בצד של הביטוחים, אבא שלי אומר לעשות ביטוח מקיף, לאחר סקר שוק שערכתי בקרב כל חברות הביטוח ודרך אתר WOBI, הגעתי לעלות שנתית של 5870 (חובה 2330 ומקיף 3530) .

ההכנסות שלי הם משכורת צבאית חודשית של 540 (מתוכם הולך 60 ש"ח עבור מפעילת סלולר מה שמשאיר לי נטו של 480 ש"ח) ומשכורת מהאזרחות בסביבות 2000-3000. (בהתחשב בכמות ימי העבודה שהמערכת מאפשרת לי).

השימושים העיקריים שיהיו לי לרכב הם:

התניידות לבסיס -4 ק"מ הלוך וחזור.

נסיעות לעבודה - כרגע אני עובד בהרצליה ומחפש עבודה בת"א, 40 ק"מ הלוך וחזור.

וכנראה נסיעות עירוניות בסופ"שים.

שכחתי לציין פרטים כמה פרטים... לאחרונה נגמר לי נהג החדש מה שאומר שיש לי וותק רישיון של שנתיים ואני נמצא בקטגוריית נהג צעיר, בשנתיים האלה לא נהגתי ברכב כלל, ועם זאת בחברת הביטוח ציינו שהמחיר שהוצע הוא בתנאי שאני מציג את עבר הביטוחי של אבי (לא הייתי רשום בביטוח שלו ולא נסעתי ברכב שלו) השאלה הנוספת היא האם החברת הביטוח תדע לזהות זאת וכתוצאה מכך תמנע ממני את ההנחה של וותק נהיגה של שנתיים ?

עריכה אחרונה על ידי dirlei67
פורסם

בתכלס אתה זקוק לרכב?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

לא הבנתי מה השאלה.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם (נערך)

אני לא הייתי קוראת לזה "נפלה בחלקי הזדמנות" אלא "נפל עליי תיק".

כדי להבין סדר גודל של מחיר חודשי צריך להתחיל לפרוט לפרוטות:

ביטוח: 5870 לשנה זה כ490 לחודש.

אגרת רישוי שנתית וטסט: נניח 1500 ש"ח, זה עוד 125 ש"ח לחודש.

דלק: נניח שתמלא פעמיים בחודש, שזה עוד 600 ש"ח.

תיקונים ואחזקה שוטפת: זה החלק המסתורי בכל הסיפור, כי יכולה להיות שנה שלא תצריך כלום מלבד טיפול תקופתי (גדול או קטן, גם זה משתנה), ויכולה להיות שנה שבה תצטרך להחליף מצבר, צמיגים וגם המזגן יזייף לך. בוא נהיה פסימיים וניקח טווח הוצאות שנתי של 2500-5000 ש"ח, שזה בין 210-420 שקל בחודש.

לא כולל קטנות כמו שטיפה, החלפת נורות, ריפודים, קישוטים, מערכת וכדומה.

יוצא לך 1420-1630 ש"ח לחודש שאתה צריך לשים בצד בכל חודש כדי לממן את הרכב (גם אם באותו חודש ספציפית לא תצטרך את כל הסכום).

זה ישאיר לך סביב ה500-1500 ש"ח בחודש לכל השאר (יציאות, בילויים, בגדים, נעליים, חסכונות ללימודים).

יכול ורוצה? לך על זה.

לדעתי האישית, אם אתה עובר לעבוד קרוב לבית, (בייחוד כשהבית הזה הוא במקרה העיר הכי מרכזית בארץ והכי פחות ידידותית לרכבים) חבל על הכסף שלך. אתה בחור צעיר עם הרבה הוצאות גדולות לפניך, אתה לא צריך את אבן הריחיים הזו סביב הצוואר כרגע.

לגבי הביטוח- הוא נמדד לפי הוותק בשנים, אין דרך לדעת כמה נהגת בפועל ולכן זה לא מעניין אף אחד.

עריכה אחרונה על ידי MiKa_P

מתניידת בפג'ו 206 1.4 ידנית שנת 2004 ( 1 2 3 4 5 )

• תוכן חדש...