Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

עזרה לגבי אאודי A4, A6 (2000-2002 מנוע 1.8 -2.0

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3987 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

התקציב עד 18k

אני מחפש אאודי בין השנים 2000-2002

אני רוצה לדעת אם ישנה לי אם זה יהיה הA6 או הA4, מבחינת דלק, אחזקה, ומבחינת הנסיעה מה ישתלם יותר מבחינת המנוע.

הA4 בשנת 2002 שינה תצורה עכשיו השאלה שלי מה השתנה במכניקה של האוטו והאם עדיף בהרבה על השנתון אחד פחות

בקיצור אני צריך השוואה של מה עדיף מבחינת מנוע, צריכת דלק, דגם והמודל, ועל מה כדאי ללכת, חלק אומרים שהמנוע 2.0 צורך יותר מידי, וה1.8 קטן מידי.. אז אני צריך קצת סדר בדברים תודה רבה.

פורסם

לפי דעתי אני לא ממליץ לך להיכנס להרפתקאה עם רכב כזה בשנתון שכזה.

יותר נכון אני ממליץ לך להתרחק כמו מאש.

כולם לומדים,יש כאלה בדרך הקשה ויש כאלה בדרך הקלה, בסוף כולם מגיעים לאותה המסקנה.

פורסם

לא יודע מה איתך אני לא רואה בזה להיכנס להרפתקאה בלקנות אוטו כזה.. לא מדובר פה במרצדס שנות ה70

אוטו לגיטימי ביותר אני רק רוצה חוות דעת ממי שיודע/מבין או היה לו את אחד הדגמים מהשנתונים שציינתי שיתן חוות דעת אמינה.

פורסם

לפי דעתי יישור קו לרכב כזה בן 15 יעלה לך כמו כל הרכב.

בנוסף טיימינג ל a6 אם יש שם רצועה, בולמים....ציריות. חשמל. פלסטיקה. בלאי טבעי. כל כניסה למוסך זה המווון כסף ו 15 שנה חלקים מתחילים ללכת מפאת הזמן והשמש ההרסנית...לך תשיג לו חלקים.

בהצלחה.

כולם לומדים,יש כאלה בדרך הקשה ויש כאלה בדרך הקלה, בסוף כולם מגיעים לאותה המסקנה.

פורסם

כן אבל מי אמר שאני אתטרך לעשות לו ישור קו? אני מחפש אחת שמורה מאוד ומטופלת עם רצועת טיימימג בולמים כל מה שצריך בקיצור רק כשהם במצב טוב. אז למה שאני ישקיע 15 אלף על ישור קו?

אני בבקשה צריך את כל החוות דעת של אנשים שמבינים ברכב הזה או כאלה שמחזיקים בו או היה להם. תודה

פורסם

קח בחשבון שכמו שנאמר מעלי,התחזוקה תהיה יקרה וגם אם תמצא אחת מלוקקת תמיד יש הפתעות (תמיד) כשתכנס למוסך לעשות טיפול שמנים,ימצאו שצריך להחליף פה גומיה ,שם איזה רצועה וכו. התעוררת בבוקר חשבת שתוציא 500-600 על טיפול בסוף זה תמיד נגמר באיזו אלפייה ככה בקליל בישביל הספורט. (מנסיון עם מספר גרמניות שהיו לי בשנים האחרונות)

לגבי הדגמים העלת,

האודי B6 בגירסאת ה2.0 יש מספר בעיות הידועה בהן זהו הגיר הרציף שנוטה לזייף לאחר 100K,דבר נוסף אני חושב שהמנוע קטן ועצל בישביל הבודי,הייתי מנסה למצוא דווקא B5 משנת 2001 לדעתי הן אומנם ישנות יותר אך בנויות הרבה יותר טוב מהדור שבא אחרהן.

Porsche 944 turbo

פורסם

תודה, אבל מחכה עדיין למישהו שיוכל להרחיב ולהסביר מפורט את הדגם המומלץ מפה ואת הנפח מנוע, וכמה התחזוקה תהיה יקרה לעומת רכב יפני באותם שנים.

אני פשוט לא רוצה ללכת על A4 שתגיע במנוע 1800, כאשר ה2.0 הרבה יותר עדיפה לבודי של האוטו וצורכת אותו דבר, או ללכת על הA4 כאשר עם הA6 יש הרבה פחות בעיות וכניסות למוסך, ומה לבדוק שיהיה פיקס באוטו וכו' וכו'... וזה אני עדיין מחכה לאיזה תשובה של אחד השועלים ברכבים האלה.

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

אני חיפשתי לא מעט רכבים מהסוג הזה. בסוף קניתי משהו שונה, אבל היה חשוב לי גיר ידני.

קודם כל, אם אתה סגור על A4 משנת 2002 ומעלה, זה הוא דגם שנקרא "B6" שיוצר בין אמצע 2001 עד לשנת 2005, אז כבר התחלף ל- "B7".

מנוע ה- 2.0 בשנה הזו הוא 130 כ"ס ואילו מנוע ה- 1.8 (טורבו) הוא 163 כ"ס. אני אישית ממליץ על ה- 1.8T כי היא חזקה ולרוב גם מפוארת יותר.

יש כזו גם עם מנוע 3.0 אטמוספרי, לא זוכר כמה כ"ס הוא וגם ככה הוא לא נפוץ. אני חיפשתי גרסאות מפוארות עם טורבו בלבד ורצוי אחת ידנית.

לגבי אחזקה:

צריך למצוא אחת שמורה ומטופלת לפי הספר, עם היסטוריה מתועדת. הרכבים האלו לא סובלים קומבינות ומוסכי מדרכה- אתה צריך אחת שטופלה באהבה ושלא חסכו עליה.

ישנן כאלו עם גיר רציף שנחשב בעייתי ונזקק לשיפוץ יקר (אם אני זוכר בסביבות ה- 120K ק"מ). יש גם אוטומטיות רגילות עם גיר אמין יותר. הרוב לדעתי עם גיר רציף.

ישנה גם מחלה של מסך המחשב שבלוח השעונים, לפעמים התצוגה שלו נעלמת או לא מוצגת חלקית וזה דורש תיקון\החלפת מסך. לא תמיד קורה, אבל יכול.

הרכב הוא קבוצה 5-6 (תלוי בסוג) ואגרת הרישוי בהתאם. דגם ה- A6 כבר קבוצה 7 וכך גם אגרת הרישוי השנתית גבוהה יותר.

אני התלבטתי בעצמי אם לקנות A6 משומשת, אומנם משנתון גבוה יותר, אבל העיקרון זהה. האחזקה שלה יקרה יותר, הביטוח יקר יותר, יש יותר חישמולים ומחשבים שיכולים להתקלקל ולעלות לא מעט כסף. בגלל שיש לה מנוע גדול יותר והרכב עצמו גדול וכבד יותר- היא כנראה גם תצרוך יותר דלק.

שלא תבין לא נכון, מדובר ברכבים מהנים מאוד- כשהם תקינים. האיבזור, מערכת השמע המשודרגת, מנוע הטורבו החזק יחסית, בקרת אקלים כפולה, ווילון אחורי חשמלי, גג השמש וכמובן הסמל, כולם ביחד יוצרים חוויה טובה בלא הרבה כסף. אבל צריך להיות מוכן להפתעות שיכולות לצוץ גם אם מצאת רכב שמור ומטופל. הגיל עושה את שלו.

שלא תמצא את עצמך עם רכב עם גג שמש נוזל, בולמים עייפים, טורבו שורק וסמל יפה. בהצלחה!

עריכה אחרונה על ידי Pavlik

מכוסה בצד:

🚗 .Alfa 147 2.0 Manual With B12 Pro- Kit+ Eibach Antiroll kit+ EBC Yellowstuff brakes kit+ 17" GT wheels with Toyo R888R+ Red leather seats|

נוסעת כל  יום:

Alfa 159 TBi  With Bilstein B6+ Ragazzone Exhausts+ K&N Filter

פורסם (נערך)

תודה רבה פירטת לי הרבה, לפי מה שהבנתי אתה לא ממליץ על A6 אבל מה לגבי הA6 ה1.8 טורובו באותם שנים? עכשיו שאלת השאלות היא אם עדיף ללכת על הB5 או הB6 ושתיהם עדיף ב1.8 טורבו?? בB6 במנוע ה2000 הגיר נוטה ללכת אחרי 100 קמ אני לא טועה נכון? אז מה לגבי 2.0 בB5 ?? עדיף על ה1.8 טורבו או שעדיף בכלל את ה1.8 הרגיל ומה הצריכת דלק שלהם? רק תסגור לי את הפינה הזאת אני מאוד אודה לך לפני שאני יעשה מהלך מוטעה..

עריכה אחרונה על ידי Hayde
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

כידוע לי, באודי A6 אות הדגם היא C ולא B. למשל A6 משנת 2003 הינה מדגם C5. מה שאני התכוונתי לקנות הייתה משנת 2006 (C6) עם מנוע 3.2.

זה לא שאני לא ממליץ על A6, היא מפוארת וגדולה יותר, מאובזרת יותר (מושבים חשמליים, ווילון אחורי חשמלי, מערכת קול של BOSE) תלוי כמובן ברמת האבזור שתמצא.

לי לא הייתה כזו, אבל מישיבה גם ב A4 וגם ב A6 מהשנים הללו- לא ראיתי הבדל באיכות הבניה. יכול להיות שיש הבדל בבקרת האיכות ובבידוד הרעשים.

בכל מקרה מדובר ברכבים ישנים שכבר עברו את תקופת סמל היוקרה ושמצריכים יד אוהבת ולא מזניחה. עדיין מדובר ברכבים טובים יותר מיפנית פשוטה מאותן שנים, אך יקרים יותר לאחזקה ולביטוח. לגבי צריכת דלק אני לא יודע להגיד, בדגם הזה יש מחשב שמציג נתונים על הצריכה, הגיר יכול לשבוק חיים, אבל יכול גם לחיות שנים בלי תקלות. זה קצת "תיבת פנדורה" שאתה לא יודע מה נמצא שם. ברכבים כאלו יש הרבה חיישנים, גומיות וחישמולים שיכולים לעשות צרות מתישהו. ויכולים גם לא.

אני תמיד מעדיף את הרכבים שלי עם מנוע גדול וחזק יותר, בהתאם למה שיכול להרשות לעצמי ולמה שיש למכירה באותו הרגע.

הייתה כאן A6 מעניינת למכירה שאולי שווה לך לבדוק אותה, אם לא נמכרה כבר.

מכוסה בצד:

🚗 .Alfa 147 2.0 Manual With B12 Pro- Kit+ Eibach Antiroll kit+ EBC Yellowstuff brakes kit+ 17" GT wheels with Toyo R888R+ Red leather seats|

נוסעת כל  יום:

Alfa 159 TBi  With Bilstein B6+ Ragazzone Exhausts+ K&N Filter

• תוכן חדש...