Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2320 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 741
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

קודם כל אם יש תקלה ויודעים מה צריך להחליף אז קונים אותם.

טיפולים בסיסיים של החלפת שמנים ופילטרים ונוזלים למיניהם חובה לבצע כל תקופה וק"מ מן הסתם.

אנשים שמבינים שמייצעים, בניהם אסף המלך.

דבר שני יש פה הרבה עזרה ועצות של מומחים נוספים כך שזו לא ממש בעיה.

ולא לשכוח ספר רכב\יצרן.

פורסם

מכינים מראש רפידות, ואם יש בלת"ם רצים וקונים את החלק ( במקרה שלי בית טרמוסטט ) שהתפורר לאסף ביד

Sent from my Moto G (4) using Tapatalk

פורסם (נערך)

רציתי להודות שוב בפעם השנייה בתוך יומיים לאסף היקר שהגיע למרחק של 6 ק"מ מהעיר שלי כדי שיהיה לי קל אחרי יום עבודה שלו, החליף בגדי עבודה ברחוב והחל לטפל לי בטויוטה עם הפילטר דלק שרציתי להתפטר ממנו. העבודה מזכירה צרפתיות, מיקום ועבודה חר*.

גם שלי הצטפרה להגיד שלום :)

אסף תודה רבה אח יקר, עבודה מעיקה ומציקה ומגעילה ואתה עושה אותה באהבה ללא תמורה אחרי יום עבודה ומגיע גם לאיזור שלי ספיישל.

אוהב אותך!

לצערי בהתחלה שחיכיתי לאסף מחוץ לרכב שלי הגיע מישהו מהמושב וטען שאני חשוד והתחיל לתחקר אותי. לשמחתי לא קרה כלום.

אסף המלך.jpgאסף המלך 2.jpg

עריכה אחרונה על ידי אושריקו
פורסם

רציתי לומר תודה לאסף - טיפול 75K פאביה ידנית

זו הפעם השניה שאני נעזר ב"כנופיה"

הטיפול הקודם היה גדול(פילטר דלק, פלאגים, שמן בלמים ועוד..)

הפעם היה טיפול קטן:

שמן+פילטר, פילטר אוויר, פילטר מזגן

אז בעקבות הטיפול הקודם הבנתי ניסיתי לעשות בעצמי חלק מהטיפול:

אז - פילטר אוויר. בטיפול הקודם אסף הראה לי כמה זה פשוט. סך הכל 5 ברגי פיליפס.

Optimized-20161112_213307.jpg

פותחים את המכסה הזה, מוציאים את הפילטר הישן, ופשוט מניחים במקומו את החדש

20161112_213749.jpg

חשוב - (ובזה פשלתי - ותודה לאסף על התמיכה הטלפונית!): כשמחזירים את המכסה יש קליפסים מאחורה, שחשוב שיכנסו פנימה לפני שמבריגים את הברגים חזרה.

מי שלא יעשה זאת - ירוויח רעש של אגזוז לחץ!

פילטר מזגן גם עשיתי בעצמי:

20161112_215326.jpg

הנה ההבדל בין חדש למשומש.

לבסוף נסעתי אתמול לאסף, והוא סיים את הטיפול בהחלפת שמן + פילטר. בדיקת עובי רפידות קצרה, וסיימנו.

לצערי אין תמונות, חבל ששכחתי לצלם...

עבודה סופר מקצועית, כרגיל.

דבר מעניין: אחרי החלפת פילטר אוויר מרגיש שינוי משמעותי לטובה בכח.

תודה!

פורסם (נערך)

תודה רבה לרון היקר שהגיע אלי אחרי משמרת לילה לטיפול ברכב. פיג'ו 206 1.6

החלפים:

פילטר אויר-מקורי

פילטר דלק-מקורי

פילטר שמן-מקורי

מצתים-מקורי

שמן יורול

נוזל קרור-מקורי

רפידות רמסה קדמיות ומקוריות אחוריות

1.ניקוז השמן מהאגן , פתיחה ע"י מפתח 8 מ"מ מרובע

2.החלפת אטם ( כולל גומי) וסגירה.

3.פירוק מכסה הפילטר החלפה, שימון הגומיה החדשה וסגירת מכסה הפילטר ב 25 ניוטון רון ( סגירה ע"פ רגש)

4. מילוי 3 ליטר שמן

פירוק הפלסטיקה שעל המנוע לצורך הגעה למצתים. ראו מדריך של שלומי עד סעיף 4

לאחר מכן פירוק הקוילים :

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?584753-%D7%9E%D7%93%D7%A8%D7%99%D7%9A-%D7%9E%D7%A6%D7%95%D7%9C%D7%9D-%D7%94%D7%97%D7%9C%D7%A4%D7%AA-%D7%90%D7%98%D7%9D-%D7%9E%D7%9B%D7%A1%D7%94-%D7%A9%D7%A1%D7%AA%D7%95%D7%9E%D7%99%D7%9D-%D7%91%D7%A4%D7%99%D7%92-%D7%95-206cc-%D7%9E%D7%A0%D7%95%D7%A2-1-6-NFU-%D7%A9%D7%A0%D7%AA-%D7%99%D7%99%D7%A6%D7%95%D7%A8-2002

בדרך למצתים מתגלה נזילה ממכסה השסתומים שהגיעה עד המצתים, טלפון לאסף ומתברר שעלי לרכוש את האטם המלא ( לא רק גומיה). הוחלט לא להחליף מצתים עד אשר אטפל בנזילה.

פילטר אויר והחלפתו-קישור לסרטון

פירוק צינור תחתון מהרדיאטור ,מילוי נוזל חדש כאשר מנקזים אויר דרך מכסה ונטיל על בית הטרמוסטט וליד קיר האש. נותנים לרכב לעבוד עד שהמאוורר נכנס לפעולה, תורך כדי מוסיפים נזול קירור.

רפידות קדמיות תקינות

רפידות אחוריות הוחלפו

1. פירוק גלגלים

2.הוצאת פין המקבע חתיכת ברזל שתפקידה לשמור שהרפידות לא יצאו (מסומנים ב 1 ו 2 באיור)

3.פירוק הקליפר לצורך כיווץ הפיסטון ( יש לסובב את הפיסטון על מנת לכווץ אותו)

4.גירוז

5 הרכבה בסדר ההפוך

מצ"ב הסבר הכולל איורים:

http://www.peugeot206cc.co.uk/repair-206/206/info/gb/b3fg24k3.htm

ולבסוף החלפת פילטר דלק ממוקם מתחת לדלת אחורית ימין:

https://www.youtube.com/watch?v=P0QlGdoZFMohttps://www.youtube.com/watch?v=P0QlGdoZFMo

עריכה אחרונה על ידי corola98
פורסם

פעם ראשונה שאני מגיע לנושא הזה איזה פדיחות..

אני רוצה להודות לאסף ! שאיתי מאז קניית הרכב

ועברנו כבר :

-החלפת תושבת ימין ( שהוחלפה למקורית כמובן , הישנה והלא מקורית עשתה לי גהנום ורעשים וקרקושים ברכב מפה ועד הודעה חדשה )

- החלפת שמן ופילטר שמן (מקורי כמובן ) וניקוז של כל הנוזל קירור (שהיה מים אצל הבעלים הקודם :evil::oops: למים ירוקים והרבה יותר ידידותיים )

ובגלל שרציתי להתחיל להבין ולגלות עניין בתחום של כל התחזוקה השוטפת של האוטו ודאגה מכנית (בכל זאת רק בן 19 ובלי מישהו במשפחה שבאמת מבין בעניינים האלה )

אסף גם הנחה אותי לקניית כלים מתאימים וכבר הספקנו עם סוף סוף קצת כניסה שלי לעניין ! להחליף פלאגים..

ותוך כדי ההחלפה הסברים חשובים ותשובה על כל שאלה שלי .

ymdyh5jtztzk.png

- Hyundai Getz 2007 1.6 -

פורסם

אני לא גיליתי את האשכול רק עכשיו, אבל שוב רוצה להודות לאסף!

היום נפגשנו כמה חברים לעזור אחד לשני, הכל תחת פיקוח של אסף. היה מפגש מעולה!

אני חייב לציין שממפגש למפגש אנחנו לומדים יותר לעשות דברים בעצמנו ולא נצטרך לרוץ למוסך בשביל כל שטות.

יישר כוח אסף!

פורסם

אז גם אני רוצה להודות לאסף היקר שתיזז בקלות בין הרכבים, וגם לשאר החברים שהתאספו אתמול ועזרו אחד לשני.

היה נהדר, למדתי המון!

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

אני רוצה להוסיף תגובה נוספת ל asafasaf הגדול מכנופיית הטיפולים השוטפים ולשני שעזרו לחבר (שוב) להחליף טיימינג, פילטר שמן ואטם מכסה שסתומים בפונטו ספייס שלו, ביום שבת בבוקר. עם אסף הוא כבר נפגש לפני שבועיים להחליף את הטיימינג ובגלל פאשלה של החנות חלפים לא החליפו כבר אז, בינתיים הוא הציע לו לקנות גם אטם כדי להחליף וגם בדק את הרכב לדברים נוספים בעתיד. בנאדם מאוד מקצועי, מסביר ומדריך, שנשאר איתו עוד חצי שעה בלי לעשות כלום רק כדי לחכות שהסיליקון על האטם יתייבש. כן יירבו!!

פורסם

תודה לאסף שעזר עם הטיפול התקופתי לפנדה ועם הרענון נוזל הבלמים והחלפת שמן הגיר והחלפת כיסויי המראות.

ביום שצזג האוויר לא היה נחמד במיוחד.

פורסם

בשישי אני וחבר נוסף מהפורום הגענו נפגשנו עם אסף לטובת החלפת רפידות וצלחות, לשנינו רכב זהה וחשבנו שיהיה יותר יעיל בזמן לעשות זאת במכה אחת במקום להטריח אותו פעמיים.

אסף הגיע עם מתלמדת נוספת, וההחלפה בוצעה במקצועיות יתרה.

היה מרגיז לגלות שאני כלל לא הייתי זקוק להחלפה, נשאר לי בערך 30% ברפידות, ו50% בצלחת (מדוד). זה כמובן לא מנע מהמוסך המורשה שטיפל ברכב לפני מס' שבועות להצהיר בפני שאני חייב חייב חייב להחליף את כל ארבעת הצלחות והרפידות דחוף... וכמובן לדחוף הצעת מחיר אסטרונומית לכל הסיפור.

אז אסף, שוב תודה, אתה עושה עבודה מדהימה ומהווה השראה להרבה אנשים, בטח ובטח שלי אישית - כמו שאתה כבר יודע.

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

הא שכחתי, תמונות

20161209_112857.jpg20161209_113017.jpg20161209_122422.jpg

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

oryo אני לא מאמין שאתמול נפגשת עם אסף! אם רק הייתי יודע... :bad-word:

אז בפעם ה 7,456,337 בערך אני שוב רוצה להודות לשני, יגאל ואסף על טיפול למופת בסיטרואן C1 של ידידה שלי (שכבר טופלה בעבר ע"י הכנופייה אצל הבעלים הקודמים, מוסך מנצח לא מחליפים) ולאחר מכן על המאבק העיקש (והכואב) בבורג ריקון שמן הדיפרנציאל בטנדר שלי. תודה!

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

• תוכן חדש...