Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4268 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אסף, אם כולם ינהגו כמוך נהפוך לקובה. צי הרכב יתישן, זיהום האויר יגדל וסוחרים יחגגו על מכירת רכבים גמורים.

על מיסים אף אחד לא יוותר, רכבים זולים גם ככה מרווח שיווק שלהם קטן. התמונה לא תשתנה. אם יורידו מס, זה יבוא ממקום אחר. אם הרכבים יוזלו, זה לכל היותר מחירים של רכבים יקרים ירד, להמונים זה עדיין לא יביא פתרון.

עריכה אחרונה על ידי tzvipper

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

• תגובות 73
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

נוו באמת...

תעשו מחאה על התחבורה הציבורית, על זה שרכבים נוסעים בנת"צים (איילון צפון, כביש 44), על זה שאין רכבת קלה בגוש דן, על זה שאין BRT, על זה שלא מעודדים דו גלגלי, על זה שאין תחבורה ציבורית בשבת באיזורים חילונים, על זה שאין קווי לילה ב5 ימים בשבוע, על זה שאין מספיק פרויקטים כמו "הנתיב המהיר" שנותן העדפה לתחבורה ציבורית, על מחירי הרכבת, על הצפיפות ברכבת בימי ראשון וכו'...

כל אלה חשובים יותר ממחירי הרכב לדעתי.

עריכה אחרונה על ידי Yoni93
פורסם

צביפר, אני לא חושב. חבל שאי אפשר לעשות ניסוי כזה למשך חצי שנה ולבדוק מה הפרשי המחירים.

מה גם שאם מישהו ידחה את קניית הרכב החדש בחצי שנה זה עדיין לא יהפוך את הרכב הנוכחי שלו לגרוטאה אם הוא לא היה כך עוד מקודם.

פורסם (נערך)

לא כולם יכולים לדחות רכישת רכב. מי שיש לו ליסינג ורוצה לעבור לרכב פרטי, כל חודש שהוא לא עושה את זה, הוא מפסיד כ3000₪ מנטו לפחות. בחצי שנה זה 18000₪. אני לא חושב שאפילו רכב יקר יחסית יוזל בסכום דומה בפרק זמן כזה.

הבעיה העיקרית זה מס מטורף. ועל המס המטורף יש אפילו כפל מס. זה משהו כמו 20 מיליארד שקל בשנה. אני אפילו לא מסוגל לדמיין לעצמי סכום כזה. אם המס לא יבוא ממכירת רכב חדש כי אנשים לא קונים, יטילו מס אחר כלשהו כדי לפצות על זה.

ולגבי הנחות ומחירים, אפשר היום לקנות משפחתית 1.6 אוטומטית פורד פוקוס חדשה ב100,000₪. כך שהמצב הוא לא רע. משפחתית קרוז טורבו 1.4 ב110,000₪ וכל הזמן יש מבצעים והנחות.

בסדרי גודל כאלה אפשר לשחק קצת עם מחיר. ברכבים יקרים יותר אפשר לשחק עוד יותר, למשל קאמרי היבריד מפוארת עלתה כ240000₪, לי הציעו אותה ב215000 ועכשיו מצעים אותה ב189000₪ (סביר להניח שבמחיר כזה הייתי שוקל ברצינות לרכוש אותה).

לאומת רכבים כמו אלטו, המשחקים שם מאוד מוגבלים. מקסימום כ5000₪-7000.

אם יהיה יותר תחרות בשוק הרכב, יהיה יותר מבצעים, יהיו הנחות, המחירים מעט ירדו. אבל זה לא שרכב במחיר של 200,000₪ יעלה פתאום 120,000₪. שר התחבורה רוצה להכניס יבוא מקביל בדיוק בשביל להוריד את המחירים. כבר יש שני יבואנים מקבילים ובקרוב יותר. המחירים יתחילו לרדת, לא בסדר גודל, אבל באופן משמעותי. המחאה ממש לא תשנה שום דבר.

עריכה אחרונה על ידי tzvipper

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם (נערך)
אם יהיה יותר תחרות בשוק הרכב, יהיה יותר מבצעים, יהיו הנחות, המחירים מעט ירדו. אבל זה לא שרכב במחיר של 200,000₪ יעלה פתאום 120,000₪. שר התחבורה רוצה להכניס יבוא מקביל בדיוק בשביל להוריד את המחירים. כבר יש שני יבואנים מקבילים ובקרוב יותר. המחירים יתחילו לרדת, לא בסדר גודל, אבל באופן משמעותי. המחאה ממש לא תשנה שום דבר.

ירידת מחיר משמעותית זה לשלם על יאריס ולקבל קורולה (מבחינת רמת המחירים).

אני ממש לא מחפש עוד 10,000 ש"ח הנחה מ-115,000 ש"ח (מחיר מבצע סופי), זה לא פקטור.

נכון יש שיגידו זה עדיף על המצב הנוכחי (אולי להם) אבל זה לא מה שיזיז אותי לסגור עסקה.

עריכה אחרונה על ידי Freak_Miky

Just daily

07' Škoda Octavia 1.9 TDI DSG6 09' Toyota Avensis

HU: Alpine CDE-126BT AMP: Mac Audio ZX 4000 SUB: Hifonics HFI12D4

מצלמות תיעוד לרכב - המון מידע והמלצות מחברי הפורום

פורסם

ניתן לסכם את זה בכך שהיות שאנו יודעים כי גם אם מחאה כלשהי תועיל, המחירים ירדו - ויעלו מצד שני. הייתי מעדיף שישאר כמו שהוא, ולא שיעלו לי את המס הכנסה, או את מחירי הקניות בסופר או הדלק.

חוץ מזה, אם כל אחד יוכל לקנות רכב חדש בחצי מחיר לכאורה, אתם לא חושבים שהשוק של המשומשות ייפגע קשות?

תחשבו על זה.

למי שנוסע לבצע את התהלוכה המדוברת , בהצלחה.

כשאתם מחפשים את המקומות המעניינים באמת!

👈 היסטוריה על המפה | :wave: פרוייקט טיגארט

פורסם

לא נראה לי שאם לא יירכשו רכבים חדשים כמה חודשים נהפוך לקובה. בדיוק הפוך - רק כך יהיו יותר מכוניות חדשות על הכביש.

פורסם
חוץ מזה, אם כל אחד יוכל לקנות רכב חדש בחצי מחיר לכאורה, אתם לא חושבים שהשוק של המשומשות ייפגע קשות?

תחשבו על זה.

אני מוכן לספוג את הפגיעה, למכור ולקנות רכב חדש במחיר שפוי.

Just daily

07' Škoda Octavia 1.9 TDI DSG6 09' Toyota Avensis

HU: Alpine CDE-126BT AMP: Mac Audio ZX 4000 SUB: Hifonics HFI12D4

מצלמות תיעוד לרכב - המון מידע והמלצות מחברי הפורום

פורסם (נערך)

חברי הפורום, מה פשר אוזלת היד והוותרנות :-)

המחאה צודקת וכל צעד מחאה שמטרתו להביא להורדת מחירים הרכבים הוא מבורך.

דרך אגב גם המחשבה שהורדת מסים בשוק הרכב תביא לפגיעה בהכנסות המדינה היא לא נכונה, בדיוק קראתי לאחרונה כתבה שיש כעת מחשבה ברשות המסים, שדוווקא שיעורי המס הגבוהים על רכבים מקטינים את הכנסות המדינה משוק הרכב ושאם שיעורי המס היו פוחתים זה היה מביא להגדלת רכישות רכב חדש בכמות כזאת שההכנסות ממסים משוק הרכב היו גדלות.

אל גם אם נלך על פי התזה המיושנת שהורדת מסים על רכבים תפגע בהכנסות המדינה, גם במצב כזה תפקידה של המדינה לדאוג להכנסות חילופיות, שוק הרכב לא אמור להיות פרה חולבת למימון המדינה. שייקחו ממקומות אחרים, שידאגו לפיזור המס, שידאגו להגדלת הכנסות המדינה בין היתר על ידי שילוב אוכלוסיות לא יצרניות בשוק העבודה, שיקטינו הוצאות בין היתר הוצאות הבטחון על ידי ייעול הצבא ועוד כהנא וכהנה פתרונות השייכות לעולם הכלכלה.

זה לא שאין פתרונות, למדינה פשוט נוח המצב הזה.

עריכה אחרונה על ידי green
בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם

לא הייתי ממהר למחות על מדיניות המיסוי של כלי רכב. המחאה האזרחית בת השלוש וקצת לימדה, אותי לפחות, שבמרבית הענינים התוצאה הפוכה לציפיות ואפילו אם מישהו מצליח להיבהל קצת שם למעלה, מיד מקימים ועדה מקסימה עתירת דמויות עם כוונות טובות שמפרסמת אחרי כמה חודשים מסקנות מסודרות והגיוניות שמתממסות בתורן אל ההיסטוריה החברתית כלכלית, כמו כל קודמותיהן. גרוע מכך, הסתבר שמחאות גדולות הופכות את ציבור המשתתפים בהן לעדר מובס וחסר אנרגיות אזרחיות למשך כמה שנים טובות ( ראו את הדרדלה של מחאת המילקי או הנסיונות העצובים של החברה ליף לנסות ולהצית שוב ושוב את פתיל הזעם של הציבור שאפילו לא מצליחים להעלות פוף של עשן ).

פורסם

כל מי שעוד לא וויתר מראש, עם חשיבה חיובית ומוכן להקדיש כמה שעות למען מטרה שחשובה לו (במקום לגלוש באינטרנט למשל), מוזמן עוד 3 שעות לחניות הסינמה סיטי בראשל"צ בשעה 13:00, נפגשים ליד הכניסה לקולנוע.

נתראה.

פורסם
אני אגלה לכם משהו - גם בלי הציניות תשלמו הרבה על מכוניות.

רוצים לעשות שינוי אמיתי? תפסיקו להיות פראיירים ולקנות מכוניות חדשות. תוך חודש המחירים יצנחו. עד אז, אפשר גם לארגן שיירה מאילת לביתו של איסמעיל הנייה.

אני לא באמת יודע כמה רווח עושים היבואנים ממכירת רכב אבל נראה לי הגיוני שאם המחירים יירדו בעקבות ירידה בביקוש אז היבואנים יפסיקו להביא בשלב הראשון את הרכבים הזולים ששם הרווח שלהם נמוך גם כך אני מניח.

מהצד השני, זה ברור שעם מיסים כול כך כבדים, המדינה מאוד בונה על מכירה של רכבים חדשים ששם היא מרוויחה על המס. למה אתם חושבים שעשו פעולות לדיכוי ייבוא של רכבי דיזל? בגלל אייכות הסביבה? ממש לא.בגלל שזה יוריד את רכישת הדלקים מה שיוריד את ההכנסה ממיסוי.

נקודה למחשבה: יש במדינה שלנו אחוז גבוה מדי של עניים ( נראה לי ששמעתי בשבוע האחרון נתון שמדבר על 30%). גם אם יורידו את המיסוי ל-0% הם לא יוכלו לקנות רכב. אולי כן צריך להתייחס לרכב כאל מוטרות וכול אחד שיקנה רכב (אם הוא יכול) לפי יכולתו הכספית.

פורסם (נערך)

אסור סתם להוריד מיסוי, חייבים במקביל לחייב יבואנים להוריד את המחירים בסכום שמתאים למס שירד. ראינו כבר מה קרה כשרצו "להגביר תחרות" והורידו קבוצות שווי רכב. מאז המחירים למשפחתומטיות רק עלו. ללא פיקוח על המחירים המדינה סתם תפסיד כסף וחבל.

עריכה אחרונה על ידי Arco
פורסם

למרות שאני בהחלט בעד, אין לזה סיכוי. הכנסות המדינה ממיסי רכב הן במיליארדים שאותם נצטרך להשלים מכיסנו במוצרי צריכה בסיסיים אחרים. יורידו את מחירי המכוניות? סבבה, החשמל הדלק הלחם וכל דבר אחר יקפוץ לשמיים

• תוכן חדש...