Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מגאן האצ'בק, ס-אליזה, פיג'ו 301 - 3 כוכבי EuroNCAP 2014

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4385 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

איך נפלו גיבורים..

מוואלה! רכב:

הנבחנות המרכזיות הפעם, הן פיג'ו 301 וסיטרואן סי אליזה - צמד מכוניות משפחתיות שנמכרות בישראל (בעיקר לציים), ומדורגות כסדרות גלובאליות מוזלות. אי לכך, אין זה מפתיע שהצמד הצליח ללקט רק 3 כוכבים, עם הערות על פגיעה חמורה באיזור החזה, הברכיים והאגן בשל חלקים מרוסקים מלוח הבקרה הראשי.

[...]

גם רנו מגאן נעה בין הצלחה לציונים בינוניים לפי המכון במבחן הריסוק, על אף שהממוצע שלה היה גבוה יותר משתי הצרפתיות האחרות ונגרע ממנה כוכב רביעי בגלל העידר הסבר מפורט אודות מצב חגורת הבטיחות מאחור בכל השפות. הבוחנים ציינו הגנה מקסימלית על ילדים (עד גיל שנה וחצי וכן עבור ילדים בני 3), ונראה שגם הצליחה למנוע פגיעות קשות בהולכי רגל ברמה נאותה.

לינקים למבחנים: מגאן , 301 , סי אליזה

עריכה אחרונה על ידי NINJMNKY

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

את התוצאה של PSA אפשר עוד לקבל - מדובר הרי בדגמים המיועדים לשווקים מתפתחים. אבל את של המגאן, שמגיעה מהיצרן העממי שהוביל את מהפכת הבטיחות... פשוט וואו. :shock:

:idea:
פורסם

מעניין לקרוא מה מנע מהמגאן לקבל 4 כוכבים: העובדה שההתראה על אי חגירת חגורות מאחור מופעיה לעיני הנהג כטקסט ולא במספיק שפות. כאשר חסרון זה יתוקן המגאן תזכה לכוכב הרביעי.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

מהצמד 301 ו-C אליזה, אני לא חושב שמישהו ציפה ליותר, זה בסך הכל ציון של 4 כוכבים לפני שנכנס המינימום של 60% בהגנה על הולכי רגל. לגבי המגאן, את הכוכב הרביעי היא תחזיר בקרוב (סתם עניין טכני) והיא בטוחה משמעותית יותר מהצמד של PSA למרות ציון דומה של 3 כוכבים, אך אין ספק שרנו כבר לא "אלופים בבטיחות" וכמו רוב היצרנים, מתכננים את הרכבים שלהם בדיוק למבחן כמו חוסרה של כרית וילון בקליאו/קפצ'ור שלא תגן על הנוסעים מאחור שכן ב-NCAP, לא בודקים המצאות של נוסעים בוגרים מאחור אלא רק ילדים במושבי בטיחות.

פורסם
נראה שהיום רק לציין את הציון בכוכבים משקף תמונה שהיא לא תמיד רלוונטית לשוק שלנו

ספירת הכוכבים היא עניין כמעט לא רלונטי מאז ומתמיד. תמיד חשוב לקרוא את ההערות המלוות, כיון שלעתים קרובות נקודות וכוכבים יורדים על דברים שלא רלונטיים לקונה מסויים.

והדוגמא האהובה עלי - הסוזוקי אלטו - ב-EuroNCAP קיבל 3 כוכבים, ב-ANCAP קיבל ארבעה. הבדל בין רמות אבזור שמתבטא גם באבזור בטיחות גורם לציונים שונים לאותו רכב. וכיון שמבוצע רק מבחן ריסוק אחד מכל סוג - גם שגיאות סטטיסטיות יכולות להביא לתוצאות חריגות (מעלה או מטה).

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

היום במקרה נכנסתי לאתר יורונקאפ וראיתי שמגאן קיבלה 3 כוכבים, הייתי בשוק, בתאכלס המבחן שלה שווה 4 כוכבים, אבל עדיין הציון של מבוגרים הוא עלוב יחסית לרכבים עם בטיחות נורמלית, גם של הילדים לא משהו. סה"כ סביר לישראלי הממוצע שלא איכפת לו מבטיחות. אבל מעכשיו רנו מגאן סטיישן דיזל איבדה הרבה מהאטרקטיביות שלה מבחינתי.

פורסם

המכוניות הללו גורמות לי להקיא [הסי אליזה וה301]. הן כן נוחות יחסית לסגמנט, וזהו.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

לא ירדתי לפרטי מבחן הריסוק, אבל אני זוכר שקראתי שתנאי מבחן הריסוק של EURO-NCAP הוקשחו לאחרונה. ומאותה סיבה דורגה למשל יונדאי i10 בציון של 4 כוכבים כאשר אחותה התאומה הקיה פיקנטו שנבחנה לפני מספר שנים (וככה"נ לפי התנאים הקודמים והמקלים יותר של המבחן) זכתה ל5 כוכבים.

אם אני לא טועה בעבר מגאן קיבלה 5 כוכבים, וכעת נבדקה שוב בתנאים החדשים וקיבלה מה שקיבלה.

פורסם

המבחנים מוקשחים כל כמה שנים, זה לא סוד.

הייתם קונים מכונית שאין לה חמשה כוכבים?

לא רואה בזה שום דבר פסול בקניה של רכב שאיבד כוכב או שניים על פרטים טכניים, כל עוד קיבל בסופו של דבר 3+ כוכבים.

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

יש הרבה רכבים היום בשוק שקיבלו בעבר 5 כוכבים ואם יעשו להם מבחנים בסטנדרטים של היום, הם יקבלו 3 או 4.

ככה שאני פחות דואג.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

יש הרבה ניואנסים - מכוניות מפסידות כוכבים בגלל פרטים קטנים כגון מיקום מדבקות אזהרה.

לכן אני חוזר וכותב: לפני הסקת מסקנות חובה לקרוא את פרטי תוצאו המבחן. לעתים קרובות יתברר כי נקודות החולשה הן אלה שחשובות מאד, או כלל לא חשובות, לרוכש מסויים. מבחינתי, למשל, אין שום משמעות לכל נושא בטיחות הילדים. לפניי 20 שנה זה היה הנושא המרכזי.

פורסם

זו הסיבה מדוע המאגאן לא קיבלה כוכב רביעי , לא רציני בעליל.

"גם רנו מגאן נעה בין הצלחה לציונים בינוניים לפי המכון במבחן הריסוק, על אף שהממוצע שלה היה גבוה יותר משתי הצרפתיות האחרות ונגרע ממנה כוכב רביעי בגלל העידר הסבר מפורט אודות מצב חגורת הבטיחות מאחור בכל השפות."

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם
יש הרבה רכבים היום בשוק שקיבלו בעבר 5 כוכבים ואם יעשו להם מבחנים בסטנדרטים של היום, הם יקבלו 3 או 4.

ככה שאני פחות דואג.

גם פיג'ו 301 הייתה מקבלת לפני עשור 5 כוכבים, אך מה ההגיון בלרכוש רכב חדש עם רמת בטיחות של לפני 5 שנים או 10 שנים? ראינו מה מבחן פשוט של ה-IIHS בהסטה של 25% במקום 40% גרם למכוניות שנחשבו לסופר בטוחות, מבחן שחשף את ערוותה של רוב תעשיית הרכב למעט כמה צדיקים.

• תוכן חדש...