Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4497 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

אני סטודנט בן 22 מחיפה, פתחתי פוסט לפני כמה ימים בנוגע לרכב ראשון עד 20K.

אני הולך בסופו של דבר על פיאט פונטו ספייס.

יש בפניי כמה אפשרויות שהייתי רוצה לבדוק איתכם.

1) אפשרות ראשונה - דיינמיק ספייס 2005, אוטומטית, 1300 מנוע, 80 כ"ס, יד 1, 150K קילומטראז', 19000 ש".

2) אפשרות שניה - אקטואל 60 2005, ידנית, 1400 מנוע, יד 3, 165K קילומטראז', 15000 ש"ח.

*בעיקרון יש עוד אופציות לדגם האקטואל 60 אך הן ידניות.

לי הלב אומר ללכת על האוטומטית, גם מבחינת היד וגם מבחינת זה שהדגם הוא יותר "מפואר".

בעיקרון אני לא נוסע יותר מדי, סידורים בתוך העיר פעם ביומיים-שלושה, לאוניברסיטה אני נוסע בתחבורה ציבורית ועם הרכב אני אצא רק בסופ"שים וגם לא למרחקים גדולים. כתבתי בפוסט הקודם שאני מחפש רכב כמה שיותר אמין, חסכוני יחסית ועם עלות אחזקה נמוכה.

על מה לדעתכם כדאי לי יותר לשים עין?

פורסם

אם האופציה הראשונה באמת יד 1 עם הסטוריית טיפולים מסודרת ממוסך מורשה הייתי בוחרת בה. היתרון של הדיינמיק זה לא שהוא "מפואר" אלה שהוא מגיע עם 80 כ"ס לעומת 60 כ"ס בכל השאר.

המחיר קצת גבוה, כי מחירון לוי יצחק נמוך משמעותית ממחירון יד 2, אבל אם באמת מדובר ברכב ברמה גבוהה, לדעתי, תנסה אולי לגרום למוכר לבוא עוד קצת לקראתך ולך על זה.

אל תתבייש לבקש מהמוכר תעודה מזהה ולהשוות עם מה שכתוב ברישיון, הסוחרים בחיפה מאוד אוהבים את הפונטו.

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם

הכותרת היא "ידני או אוטומטי?"

אני מחפש רכב כמה שיותר אמין, חסכוני יחסית ועם עלות אחזקה נמוכה.

התשובה הפשוטה לשאלה בהסתמך על הציטוט היא ידני.

פורסם

בקשר לדגם האוטומטי אין לי ניסיון, אבל היה לנו ידני דגם אקטואל במשפחה כמה שנים טובות,

שהפגין אמינות מצויינת, דרך אגב המנוע אם אני לא טועה הוא 1250 סמ"ק.

so far so good so what

פורסם

אם הגיר האוטומטי יצטרך שיפוץ - זה יהיה לא זול, אך למרות הכל (ובעיקר בגלל שאתה מחיפה) הייתי הולך על האופציה האוטומטית.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
הכותרת היא "ידני או אוטומטי?"

התשובה הפשוטה לשאלה בהסתמך על הציטוט היא ידני.

אתה אומר את זה מניסיון עם הגיר הרציף של פונטו או מאמונה עיוורת שידני תמיד יותר חיסכוני?

אז מניסיון עם הגיר הרציף (שמגיע בדיינמיק) הגיר אמין, נעים לשימוש וחיסכוני מאוד. בkml למשל צריכת הדלק מדווחת עם הגיר הרציף אפילו יותר טובה מהגיר הידני באותו דגם.

אם נדבר על הגיר הרובוטי, אז גם הוא חיסכוני בערך כמו הידני, אבל פחות נעים בתוך העיר מהרציף. מבחינת האמינות, סובל ממוניטין קצת בעייתי. (למרות שכבר יצא לי לפגוש אחד שעבר 240 אלף קמ של חיים קשים וחוץ מרעש בהילוך ראשון עדיין מתפקד 100%).

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם

הדגם האוטומטי מפואר בהרבה ויש לו יתרונות על פני הידני הפשוט.

עם זאת, קח בחשבון שאתה קונה רכב שאוטוטו נמצא עשור על הכביש. אם אתה מוכן לשים כמעט 7000 ש"ח על שיפוץ גיר שיכול לבוא בהפתעה (וזה תקף לכל רכב אוטומטי עתיק יומין), אז קח המנוע החזק יותר.

כמו כן למנוע החזק יש בלאי של זמן ואתה יכול למצוא את עצמך עושה עוד שנתיים שלוש טיפול ראש מנוע.

בקיצור - יש פה שתי נקודות לרעה מבחינת אחזקת הרכב. שלא תגיד שלא אמרו לך. לזכותו של הדגם הפשוט אפשר להביא את המנוע האמין שלו ואת העובדה שמקסימום יזדקק להחלפת קלאצ'.

את הבדלי האבזור אתה יודע - עכשיו נשאר לך לעשות בחירה מושכלת.

לגבי המחירים - אני מרגיש שאתה משלם מחיר גבוה. אני מכרתי ספייס ידנית דגם 60 מודל 2006 עם 170K, במחיר של 15.5K. זה היה המחירון כולל הפחתה על ליסינג. רוב המכוניות מהשנים האלה היו בוגרות השכרה או ליסינג, ככה שאני מציע לך לפני שאתה מעביר בעלות או מסכם על מחיר, לבדוק בעלות קודמת. אולי תגלה שמחרטטים אותך.

פורסם

היי, תודה על התגובות.

עכשיו הכאב ראש הרבה יותר גדול האמת. סגרתי עם הבעלים של הדיינמיק ספייס לראות את הרכב מחר. אם אקח את הרכב לבדיקה יגידו לי בערך מתי אזדקק לעשות לו את הטיפולים הנ"ל? הרכב עבר טסט לא מזמן, זה אומר משהו?

תודה!

פורסם

זה לא קשה, זה פשוט לא זול בשל ריבוי השסתומים. המחיר לשיפוץ ראש מנוע כזה הוא כ-5K, ואם מדובר על מנוע שעבר כמה מאות אלפי ק"מ - עדיף לחפש מנוע קומפלט מייבוא בעוד כמה אלפים.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

יש לי את הדגם elx שזה דינאמיק רק בשנתון יותר נמוך אותו מנוע v16 ואותו גיר רציף 6 הילוכים , הרכב חסכוני בטירוף!! וממש מומלץ .

פורסם
אתה אומר את זה מניסיון עם הגיר הרציף של פונטו או מאמונה עיוורת שידני תמיד יותר חיסכוני?

לא זה ולא זה.

מבחינת אמינות גיר אוטומטי יהיה סטטיסטית אמין יותר מכל אופציה אחרת. יוצאים מן הכלל יש לכל דבר.

מבחינת חסכוניות, אכן הרציפים מאוד טובים. אבל ברכב מ 2005 העצה שלי היא ידני. אולי יותר בדלק אבל האמינות לדעתי תגבור.

כל אחד ושיקוליו

• תוכן חדש...