Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4529 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי

מאז ומעולם הייתה לי בעיה לתת אימון במוסכניק שלי.

תמיד הרגשתי צורך "לעמוד לו על הראש" ולשאול לגבי נחיצות של כל תיקון, לבדוק כמה זה יעלה לי במוסך אחר, לשאול חבר שמבין, לנסות להתמקח על כל מחיר.

אפילו לשאול פה בפורום לגבי הקילקול והבדיקה והתיקון שהציעו לי לעשות.

זה גוזל ממני המון זמן וכאב ראש.

מתישהו עשיתי סוויצ' בראש והחלטתי לא "לחפור" יותר מידי (כי אין לי כבר זמן לזה) והחלטתי לעשות את הטיפולים רק במוסכים המורשים של טויוטה ומרגיש שהם אמינים.

הבעיה ששעת עבודה שלהם יקרה.

התחושה היא שהם אמינים כי הם בכל מקרה דופקים לי מחירים אז הם לא צריכים לשקר לי.

כך שכן יש לי "ראש שקט" אבל אני משלם על זה.

נתקלתי במישהו שנותן מעין שירות של "שירות רכב" או "אחזקת רכב": http://www.car-service4u.co.il/

יכול להיות שמצאתי פה דרך להוזיל את הטיפולים ברכב.

אחרי שדיברתי איתו בטלפון הבנתי שזה עובד בצורה הזאת:

במקום לתת את האוטו למוסך, אני נותן לו את האוטו לטיפול\תיקון.

יש לו הרבה ידע במכונאות רכב והוא יודע בדיוק איזה תיקון ואיזה טיפול כדאי לעשות באיזה מקרים.

יש לו הסדר עם מוסכים מורשים כך שכאשר הוא מביא רכב למוסך הוא מקבל מחירים יותר טובים לטיפולים.

במקרה ויש צורך להחליף חלק באוטו, הוא מביא את החלק יחד איתו ומשלם בעצם רק על העבודה.

את החלפים הוא קונה באותו מקום שקונים המוסכים המורשים ומכיון שהוא קונה בכמות גדולה הוא קונה אותם יותר בזול ממני למשל (שאני קונה אחד כשאני צריך)

בצורה הזאת הוא חוסך (לדוגמה) 25% על התיקון\טיפול (עבודה + חלפים)

עכשיו הטיפול עלה לי 25% יותר זול, אני משלם לו ולא למוסך.

20% יותר זול בשבילי, הוא לוקח לעצמו 5%. זה עונה על השאלה מאיפה הוא מרוויח.

אין תשלום אחר שהולך אליו.

ממנו אני גם מקבל את האחריות.

בצורה הזאת בעצם, כל עוד איש השירות האמין, אני גם ארוויח טיפול במוסכים המורשים (טיפול הכי טוב כביכול) וגם במחיר זול וגם בלי לבדוק כל דבר שהם עושים בשבע עיניים = חסכון בזמן.

הוא נשמע מאוד אמין בטלפון ובוא נגיד שבמקום לחפש מוסכניק אמין וזול אני אשתמש בו.

יש לי שתי שאלות אליכם:

* דבר ראשון: איך זה נראה לכם ? נראה לכם שיש פה איזה קאצ'? איזה חסרונות יש לשיטה הזאת? לא כדאי להתקרב לזה?

* דבר שני: יש שם לשירות הזה? קשה לי להאמין שזה שירות כל כך ייחודי. אני שואל כי חיפשתי קצת מידע על סוג השירות הזה באינטרנט ואני לא מוצא כי אני לא יודעים איך קוראים לסוג כזה של שירות.

רק אציין שאני לא ממליץ על השירות הזה ולא מכיר את האיש, אני פשוט לא רואה דרך לקבל מכם דעה מבלי לפרסם פה קישור לאתר שלו שמסביר במה מדובר.

פורסם

בחיים לא שמעתי על שירות כזה אבל אם זה אמיתי וטוב כמו שזה נשמע אז זה פתרון מעולה לאנשים מבוגרים/נשים/עצלנים/אנשים שאין להם ידע בסיסי ברכבים.

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם

ומי אמר שהוא אמין ?

זה נראה לי אחלה דרך לעבוד עליך יותר, בגלל העובדה שאתה לא ליד האוטו ולא רואה ושואל בזמן אמת מה עושים.

Renault Clio sport 2001 - Sold

תקשיב מה דניקס אומר לך.

פורסם

קשה לי להאמין שכל הרווח שלו מסתכם ב 5%, זה נשמע נמוך מדי. עם זאת אני אגיד שכבר ראיתי אנשים שעובדים על רווחים נמוכים מאוד (ואני עובד עם אחד כזה) ולכן עד שלא יגיע מישהו שמבין ובוחן אותו ויגיד שהוא בסדר, אני נשאר קצת סקפטי.

פורסם

בוא נגיד שפלוני צריך לעשות טיפול קטן-בינוני לרכב שלו, עלות של כ ₪600 במוסך מורשה.

נניח מרגע איסוף הרכב ועד רגע ההחזרה עברה רק שעה (וזה לא, אבל נהיה אופטימיים למען חישוב קל).

על השעה הזאת הבחור הרוויח 5%, כלומר ₪30?

איפה השינוע\דלק\מס הכנסה\מע"מ\ביטוח\בלה-בלה ?

i call bullshit.

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

המחשבה שלך שגויה לגמרי. ("דופקים מחיר, אז הם לא צריכים לשקר לי")

מי מבטיח לך דבר כזה?

דווקא מיקרנים הייתי מפחד. (כי אם דופקים לך מחיר כנראה שאתה לא מבין בעולם הרכב, וכנראה שאפשר לחרטט אותך).

בלי קשר למוסכים של חברה כלשהי, אני רק טוען שלדעתי למחיר אין קשר לשירות!

בעולם הרכב, לא תמיד היקר הוא הטוב.

לא פעם מוסך שיקר לי, לא פעם מוסך רימה אותי, לא קשור למורשה\מורשה יבואן.

מאחורי כל עסק עומד מנהל, אם הוא חרא בנאדם או לא אפשר לדעת רק מניסיון או מהמלצות(ושים לב טוב טוב מי ממליץ לך).

אתה לא רוצה רמאויות, חפש מוסכים מומלצים ותקווה לא להדפק.

אתה רוצה לחסוך, יש לא מעט מוסכי "מדרכה" בחניות ובחצרות של אנשים, אני לא מזלזל באף אחד ולפעמים הם יודעים יותר טוב מה שהם עושים. (אם הייתי צריך הייתי מגיע אליהם).

לגבי הפתרון שהצעת, אני לא מכיר ולא רוצה לדבר, רק כמו שאמרו 5% עמלה נראה לי קצת לא אמין.

אבל אני אישית הייתי מעדיף כמה שפחות מתווכים.

חפש מוסך מומלץ באיזור שלך, לך תטפל ותפעל בהתאם להרגשה שהוא נותן לך.

פורסם

אותי אישית זה מפחיד.

מה קורה במקרה שהוא מחזיר את הרכב עם מעיכה למשל, וטוען שזה לא הוא - מה עושים ?

שווה לך?

אני אישית מעדיף לשלם קצת יותר (גם זה לא בטוח) בשביל השקט שנפשי שלי.

פורסם

נראה לי שזה שרות של מוסך / רשת מוסכים מסויימת (בכללי, מבלי לדעת יותר מדיי).

הערך המוסף היחידי כאן הוא - לקיחת והחזרת הרכב מהבעלים (דבר שרובנו מסוגלים "להתגבר" עליו בעצמנו לטעמי לפחות).

חיסרון - הבעלים אפילו אינו יודע מי באמת מטפל ברכב, אילו סוגי חלקים מותקנים וכו'.

מעניין איזו חשבונית מפיקים לו.

ייתכן שהכוונה כאן טובה ואולי גם השרות, אבל צריך לברר קצת יותר טוב על השרות הזה.

פות"ש - מציע לך לקבל המלצות למוסך באיזור מגוריך / המלצות שבאמת השרות הזה בסדר.

alfa 156 2.5.

פורסם

זה היה יכול להיות נפלא. אבל סביר שזה עובד כמו שוק השמאים - לכאורה הוא שלך, אבל את רוב הכסף הוא עושה מקשרים עם מוסכים וחברות ביטוח. אז הוא לא באמת שלך. היה לי קטע כזה - לקחתי שמאי, חייבתי את חברת הביטוח של הצד השני לשלם לו, והם כתבו לי שהם מחזירים רק חצי כי הוא שמאי שעובד איתם בהסדר אז הוא יחזיר לי את החצי השני. וכמו מפקחי בניה, שלכאורה אמורים לריב עם הקבלן, אבל אצלי התברר בסוף שהקבלן שילם לו יותר והמפקח חתם לו על אישורים בלי לבקר באתר. מישהו אמר מרפסת נופלת? זה אך טבעי שכך יתנהלו הדברים, ולכן לא הייתי בונה על זה כפתרון.

פורסם

לפותח השירשור, עשה לעצמך טובה ויש פה לא מעט אנשים שיישמחו לעזור לך לבצע את הטיפול או את התיקונים הנחוצים כך שתדע בדיוק גם מי נוגע לך ברכב. אם אתה מאיזור חדרה אתה מוזמן ליצור איתי קשר אעזור לך בשימחה שיהיה לי זמן וללא אגורה.

פורסם (נערך)

ה 5% זה היה סתם משהו לדוגמה שהמצאתי כדי להסביר את השיטה כפי שהבנתי אותה מהשיחת טלפון, כדי לענות על השאלה "ממה האיש הזה מרוויח?"

יכול להיות שהוא מרוויח הרבה יותר מ 5%.

העיקרון אם הבנתי נכון זה שהוא מוזיל את הטיפול ולוקח לעצמו חלק מההוזלה הזאת כאשר העיקרון הוא שתמיד זה אמור לצאת לבעל הרכב יותר זול מלפנות למוסך.

עריכה אחרונה על ידי עמי555
פורסם

הייתי מאוד מאוד נזהר מכזה אדם או שרות. לא מספיק שאתה לא סומך על המוסכניק שלך, אתה עכשיו מכניס ביניכם עוד מתווך שאתה לא מכיר?! והבעיה שלי היא שאת השרות הזה צריכים בעיקר אנשים שלא מבינים ועבור נוכלים זו קרקע מאוד פוריה לעבוד ולסבן אותם בכל מקרה עם כל מיני הפלצות והמצאות של תקלות, חלקים שהוחלפו וכו' וכו' כשכל מה שהם צריכים זה לעשות הסכמים זדוניים עם מוסך או מוסכניקים שישתפו איתם פעולה והם יתחלקו ברווחים או יזכו לעמלות.

לפעמים הזול הוא היוקר וגם אם במוסכים של יבואנים גובים יותר כסף, זה שווה את זה כי אתה לפחות יודע שלא יעבדו עליך בעיניים ואם יש לך טענות יש לך למי לפנות ולהפנות אותם. בקיצור, לא להתפתות סתם למחיר זול

• חברי המעגל הראשון
פורסם

מסכים. כמה שפחות מתווכים בינך למוסך-ככה יותר טוב.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

היי, כבר כמה שנים המשפחה שלי מטפלת אצל מישהו פרטי.

אני מטפל כבר שנתיים ככה ברכב מסוג מאזדה 3 ודוד שלי מטפל בהונדה סיוויק ( צורת חללית ) שלו .

אני יכל לומר לך שאני מאוד מרוצה,

אני מבקש ממנו איזה סוג שמן אני רוצה/מקורי/לא מקורי והוא מגיע עד אלי הביתה ועושה את הטיפול.

גם כשהיה לי חור במיכל עיבוי הוא הגיע עד אלי והחליף אותו לחדש בעלות מזערית .

אחרי הטיפול הוא עושה בדיקה כללית לרכב ובודק שהכל בסדר, כולל בדיקת בטיחות.

במידה ויש צורך להחליף ברקסים הוא מפנה אותך למוסך שהוא מכיר ושם מטפלים לך ברכב.

כסף, מבחינת תשלום זה משתנה מסוג הרכב ומה אתה מבקש ( שמן איכותי,פליטר שמן מקורי וכו' ) אני יכל לומר לך שטיפול שאני עושה למאזדה שלי ואני לא מתפשר בנוגע לשמן איכותי וחלקים מקוריים הסתכם ב - 350 ש"ח כולל עבודה והכל מקורי .

זהו, במידה ומישהו רוצה אני אשמח לתת את הפלאפון שלו בפרטי.

שהיה המשך ערב נהדר,איציק.

- איציק -

מאזדה CX 5 2015

עמוס השרת יצא לפטרול. קראנו לו במ.ק. 77 והוא יחזור כל רגע.
  • תוכן חדש...