Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4640 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

איציק, אתה מתעלם. אף אחד כאן לא אמר ששרדי הוא טלית שכולה תכלת. אתה, מאידך, עוד לא הצבעת על טעות אחת שלו במאמר הספציפי הזה.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

• תגובות 528
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

הוא לא מתעלם לדעתי. זה כמו שתנסה להראות לעיוור את הנוף, בלתי אפשרי. לא משנה מה יגידו ולא משנה כמה עובדות יציגו, תמיד יהיה לו משהו להגיד כנגד זה. בשבוע האחרון נתקלתי בלא מעט כאלו.

''גם דברים פשוטים יכולים להיות טובים'' - אביה בת ה-10

CBR600RR-sold

z-750-crashed

wrx run by ecutek-sold

פורסם

עיוור אני לא.

עיוור זה מי שמאמץ את האמירות הדמגוגיות של יאיר לפיד, או את המקוממות של הרב עובדיה והשטותיות של אריה דרעי והולך אחריהם כמו תוכי.

אני לפני שאני מפזר אמירות, אני בודק אם יש עובדות ולא זורק דברים על סמך סטיגמות והכללות.

מי שרוצה לשמוע טעויות על המאמר של יוסי שריד, אז בבקשה:

"ואת החיילים ששמרו בשבת ולא שמרו עליה, על כן נהרגו באשמתם. אין ציבור

בארץ-רבה שלא ידע את נחת לשונו המשולחת, ופניו לא הולבנו ברבים."

מעבר לטענה המטומטמת של עובדיה שחיילים מתו כי לא שמרו שבת.

האם שריד טרח לבדוק שעובדיה 4 פעמים בשבוע היה מברך את חיילי צה"ל (כל פעם שיש פתיחת היכל).

למי שקצת לא בקיא, פתיחת היכל נעשית כל יום שני, חמישי ופעמיים בשבת וגם בראשי חודש וחגים.

האם יוסי שריד שוכח את העובדה שמרצ מימנו מצלמות לערבים בשטחים כדי שיצלמו דברים שצה"ל עושה להם (ועל הדרך יעשו פרובוקציות) על מנת ללכת עם זה לבתי משפט?

זה סופר פגיעה בחיילי צה"ל, הספיק לי שירות צבאי במחסומים של ירושלים כדי להבין איזה פרובוקציות הולכות שם.

אגב, אני לא נוהג להכליל אבל ידוע לי שבקרב מרצ יש גם אנשים שכן אוהבים את חיילי צה"ל.

"זה האיש שהקים מערכת חינוך בדלנית, המרוששת את דעת

תלמידיה ומעשירה את פרנסיה.".

האם הוא טרח לבדוק למה הוקמה מערכת החינוך של ש"ס?

אז בואו נספר לו, לפני מערכת החינוך של ש"ס (אל המעיין), חרדי שרצה ללמוד גם לימודי קודש וגם לימודי ליבה האופציות שהיו לו היו בעיקר של חב"ד או של בית יעקב.

חב"ד לא כולם מאמינים בדרך שלהם (יש להם פלגים קיצוניים שטוענים שהרבי מילובביטש הוא המשיח, בערך כמו שהנוצרים טוענים על ישו), בית יעקב היא רשת חינוך אשכנזית שלא כל כך מסמפטת את המזרחיים (בג"צ עמנואל היא רק דוגמא קלאסית), מה שמסביר למה הקימו את הרשת הזאת (הרי גם לחרדים ממוצא מזרחי מגיע חינוך).

יש עוד כמה שטענו שאין במערכת של ש"ס לימודי ליבה:

http://www.politiwatch.co.il/%D7%AA%D7%97%D7%A7%D7%99%D7%A8%D7%99-%D7%93%D7%A3-%D7%94%D7%91%D7%99%D7%AA/%D7%99%D7%90%D7%99%D7%A8-%D7%9C%D7%A4%D7%99%D7%93-%D7%A2%D7%9C-%D7%9E%D7%A2%D7%A8%D7%9B%D7%AA-%D7%94%D7%97%D7%99%D7%A0%D7%95%D7%9A-%D7%A9%D7%9C-%D7%A9%D7%A1-%D7%9C%D7%90-%D7%9E%D7%9C%D7%9E%D7%93/

וזה רצת על הרשת חינוך (ויקיפדיה בשבילי הם מקור מהימן):

http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%90%D7%9C_%D7%94%D7%9E%D7%A2%D7%99%D7%99%D7%9F

"זה האיש שיסד את המפלגה הכי מושחתת בארץ, רבו נציגיה בבתי הסוהר."

שחיתות לא פוסחת על אף מפלגה, אולמרט לא היה מושחת? ומה אם הירשזון, קצב, ליברמן, עמרי שרון....

מנגד הוא מהלל את מרואן ברגותי, אדם שאחראי לרצח של עשרות ישראלים, ואם הוא חושב ששכחנו, בעיניו מנחם בגין ויצחק שמיר שאין ספק שהם גיבורים, בעיניו הם טרוריסטים:

http://www.nrg.co.il/online/1/ART2/248/693.html

"את ראש ראשיה זקף במגבעת בורסלינו, את קומתם - בחליפת ורסאצ'ה, ואת

נתיניה הותיר בבלואיהם."

אמירה דמגוגית ומרגיזה, חבר כנסת הוא מקצוע מכובד, אף אחד לא מצפה מחברי כנסת לבוא עם טי-שירט וכפכפים, חברי כנסת לבשו חליפות כדי לכבד את המקום.

בנוגע לכשרות של הרב עובדיה, אני לא ייכנס לזה יותר מדי (כי עדין לא מדובר בפורום דת), אבל בד"צ בית יוסף הכשיר דברים שלא היו מקובלים על הכשרויות האשכנזיות, אבל כן היו מקובלים אצל המזרחים (כמו קטניות בפסח)

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

הילדים של דרעי לומדים בבתי ספר אשנכזים, העליתי את הטענה הזאת כבר כמה פעמים.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

תסלח לי, אבל איבדת את זה לגמרי:

עיוור אני לא.

עיוור זה מי שמאמץ את האמירות הדמגוגיות של יאיר לפיד, או את המקוממות של הרב עובדיה והשטותיות של אריה דרעי והולך אחריהם כמו תוכי. תבדיל בין מי שמעריך את יאיר לפיד מסיבה כזו או אחרת, לבין מי שהולך כעיוור אחרי המרן רק כי הוא המרן

אני לפני שאני מפזר אמירות, אני בודק אם יש עובדות ולא זורק דברים על סמך סטיגמות והכללות.

מי שרוצה לשמוע טעויות על המאמר של יוסי שריד, אז בבקשה:

"ואת החיילים ששמרו בשבת ולא שמרו עליה, על כן נהרגו באשמתם. אין ציבור

בארץ-רבה שלא ידע את נחת לשונו המשולחת, ופניו לא הולבנו ברבים."

מעבר לטענה המטומטמת של עובדיה שחיילים מתו כי לא שמרו שבת.

האם שריד טרח לבדוק שעובדיה 4 פעמים בשבוע היה מברך את חיילי צה"ל (כל פעם שיש פתיחת היכל).

למי שקצת לא בקיא, פתיחת היכל נעשית כל יום שני, חמישי ופעמיים בשבת וגם בראשי חודש וחגים.

אז מה אם הרב עובדיה היה מברך את חיילי צה"ל? את מי זה מעניין? את חיילי צה"ל? את האזרחים? את המדינה? ברכה היא חסרת תועלת. הנה, אני מברך אותך שתזכה לאריכות ימים. זכית? יופי. אה, אגב, אם במקרה מתת היום בתאונה אז זה כי אתה חתיכת גוי חרא טפו שלא שמר שבת. אבל אני מברך אותך.

האם יוסי שריד שוכח את העובדה שמרצ מימנו מצלמות לערבים בשטחים כדי שיצלמו דברים שצה"ל עושה להם (ועל הדרך יעשו פרובוקציות) על מנת ללכת עם זה לבתי משפט?

זה סופר פגיעה בחיילי צה"ל, הספיק לי שירות צבאי במחסומים של ירושלים כדי להבין איזה פרובוקציות הולכות שם.

אגב, אני לא נוהג להכליל אבל ידוע לי שבקרב מרצ יש גם אנשים שכן אוהבים את חיילי צה"ל.

תן לי לחדש לך, אני משוכנע שמרביתם המוחלטת של אנשי מרצ אוהבים את חיילי צה"ל. ולעזור לערבים לא שווה לפגוע בחיילי צה"ל. תבדיל.

"זה האיש שהקים מערכת חינוך בדלנית, המרוששת את דעת

תלמידיה ומעשירה את פרנסיה.".

האם הוא טרח לבדוק למה הוקמה מערכת החינוך של ש"ס?

אז בואו נספר לו, לפני מערכת החינוך של ש"ס (אל המעיין), חרדי שרצה ללמוד גם לימודי קודש וגם לימודי ליבה האופציות שהיו לו היו בעיקר של חב"ד או של בית יעקב.

חב"ד לא כולם מאמינים בדרך שלהם (יש להם פלגים קיצוניים שטוענים שהרבי מילובביטש הוא המשיח, בערך כמו שהנוצרים טוענים על ישו), בית יעקב היא רשת חינוך אשכנזית שלא כל כך מסמפטת את המזרחיים (בג"צ עמנואל היא רק דוגמא קלאסית), מה שמסביר למה הקימו את הרשת הזאת (הרי גם לחרדים ממוצא מזרחי מגיע חינוך).

יש עוד כמה שטענו שאין במערכת של ש"ס לימודי ליבה:

http://www.politiwatch.co.il/%D7%AA%D7%97%D7%A7%D7%99%D7%A8%D7%99-%D7%93%D7%A3-%D7%94%D7%91%D7%99%D7%AA/%D7%99%D7%90%D7%99%D7%A8-%D7%9C%D7%A4%D7%99%D7%93-%D7%A2%D7%9C-%D7%9E%D7%A2%D7%A8%D7%9B%D7%AA-%D7%94%D7%97%D7%99%D7%A0%D7%95%D7%9A-%D7%A9%D7%9C-%D7%A9%D7%A1-%D7%9C%D7%90-%D7%9E%D7%9C%D7%9E%D7%93/

וזה רצת על הרשת חינוך (ויקיפדיה בשבילי הם מקור מהימן):

http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%90%D7%9C_%D7%94%D7%9E%D7%A2%D7%99%D7%99%D7%9F

לא הבנתי, אז מערכת החינוך של ש"ס מלמדת ליבה או לא? כי הלינקים שנתת לא אומרים את זה. ובנוסף, אני משוכנע ששריד טרח לברר מדוע הוקמה רשת החינוך של ש"ס. השאלה היותר חשובה היא האם היא אשכרה עמדה במשימה...

"זה האיש שיסד את המפלגה הכי מושחתת בארץ, רבו נציגיה בבתי הסוהר."

שחיתות לא פוסחת על אף מפלגה, אולמרט לא היה מושחת? ומה אם הירשזון, קצב, ליברמן, עמרי שרון....

ממש לא פוסחת, ועדיין - ש"ס הכי מושחתת. איפה פה הטעות?

מנגד הוא מהלל את מרואן ברגותי, אדם שאחראי לרצח של עשרות ישראלים, ואם הוא חושב ששכחנו, בעיניו מנחם בגין ויצחק שמיר שאין ספק שהם גיבורים, בעיניו הם טרוריסטים:

http://www.nrg.co.il/online/1/ART2/248/693.html

אולי אני מפספס פה בגדול, אבל נראה לי שלא הבנת את דבר המשורר. המראיין זרק בפניו שהוא לא היסס להיפגש עם טרוריסטים כערפאת, אז הוא ענה שמבחינתו ערפאת לא טרוריסט גדול יותר מבגין ושמיר - כלומר הם לא טרוריסטים ולכן גם ערפאת לא...

"את ראש ראשיה זקף במגבעת בורסלינו, את קומתם - בחליפת ורסאצ'ה, ואת

נתיניה הותיר בבלואיהם."

אמירה דמגוגית ומרגיזה, חבר כנסת הוא מקצוע מכובד, אף אחד לא מצפה מחברי כנסת לבוא עם טי-שירט וכפכפים, חברי כנסת לבשו חליפות כדי לכבד את המקום.

תגיד לי, גם את התורה אתה מפרש ב"פשט"? הכוונה היא לא לחליפות עצמן אלא לעובדה שהוא העשיר את ראשיה ורושש את נתיניה. נו באמת...

בנוגע לכשרות של הרב עובדיה, אני לא ייכנס לזה יותר מדי (כי עדין לא מדובר בפורום דת), אבל בד"צ בית יוסף הכשיר דברים שלא היו מקובלים על הכשרויות האשכנזיות, אבל כן היו מקובלים אצל המזרחים (כמו קטניות בפסח)

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
כלומר הם לא טרוריסטים ולכן גם ערפאת לא...

פה תרשה לי לחלוק עליך - לא רק שערפאת בהחלט מחבל, גם שמיר החזיק מעצמו כזה. הייתה פעם שאמרו לשמיר שערפאת מחבל, ושמיר התרעם וטען שהוא מחבל, בעוד ערפאת סתם רוצח. בלי (ועם) קשר, שמיר הוא כנראה המענטש (במובן הכי חיובי של המילה) האחרון שהיה כאן בתור רוה"מ.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

פרנקוס, גם לי אין יותר מדי ידע על שמיר. מה שכתבתי הוא הנחה.

פה תרשה לי לחלוק עליך - לא רק שערפאת בהחלט מחבל, גם שמיר החזיק מעצמו כזה. הייתה פעם שאמרו לשמיר שערפאת מחבל, ושמיר התרעם וטען שהוא מחבל, בעוד ערפאת סתם רוצח. בלי (ועם) קשר, שמיר הוא כנראה המענטש (במובן הכי חיובי של המילה) האחרון שהיה כאן בתור רוה"מ.

זה לא משנה, הכוונה עדיין זהה: או ששניהם מחבלים, או ששניהם לא. בכל מקרה זו סתם סמנטיקה. הכוונה של שריד די מובנת, לדעתי. אבל קל לפרש אותה אחרת אם רוצים :-P

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

ולעזור לערבים לא שווה לפגוע בחיילי צה"ל.

לעזור לערבים להתעמת עם חיילי צה"ל שווה בדיוק נמרץ לפגיעה בחיילים, ועל זה בדיוק הוא דיבר. לא על לעזור לערביה זקנה לחצות את הכביש.

...שמיר.... הכוונה עדיין זהה: או ששניהם מחבלים, או ששניהם לא.... הכוונה של שריד די מובנת, לדעתי. אבל קל לפרש אותה אחרת אם רוצים :-P

נכון מאד: הוא אומר שמבחינתו אין הבדל בין שמיר שנלחם למען עם ישראל, לבין עראפת שנלחם כנגד עם ישראל. זה נלחם וזה נלחם, לכן זה אותו דבר. זו בדיוק החשיבה שגורמת להזכרת השורש ב.ג.ד. ביחס לשמאל.

דני

פורסם
לעזור לערבים להתעמת עם חיילי צה"ל שווה בדיוק נמרץ לפגיעה בחיילים, ועל זה בדיוק הוא דיבר. לא על לעזור לערביה זקנה לחצות את הכביש.

נכון מאד: הוא אומר שמבחינתו אין הבדל בין שמיר שנלחם למען עם ישראל, לבין עראפת שנלחם כנגד עם ישראל. זה נלחם וזה נלחם, לכן זה אותו דבר. זו בדיוק החשיבה שגורמת להזכרת השורש ב.ג.ד. ביחס לשמאל.

דני

אתה יכול להבין את זה איך שאתה רוצה, אבל אני משוכנע במאת האחוזים שאנשים כמו יוסי שריד רוצים בטובת ישראל לא פחות ממני וממך. אגב, בדיוק כשם שאני חושב שנתניהו באמת רוצה בטובת ישראל ואפילו אנשי ש"ס (ואני ממש מתאמץ להמנע פה מהציניות שמתחננת בפני להגיד שהם רוצים בעיקר בטובתם האישית).

לכן, עד שתוכיח לי אחרת, אני מבין את העניין של העזרה לערבים כעניין הומאני: חיילי צה"ל משתמשים ביותר מדי כוח והמטרה היא להקטין את האלימות באופן שיחייב את שני הצדדים (מצלמות מתעדות לא רק את החיילים שלנו, אלא גם את הערבים במחסומים). עובד, לא עובד - זה כבר עניין אחר.

בנוגע לשמיר וערפאת - שוב, זו סמנטיקה. הוא לא אומר "ערפאת בסדר גמור כי הוא עושה מה שהוא מאמין בו ומנסה לעזור לעם שלו". הוא אומר "כמו ששמיר רק רוצה בטובת העם היהודי, כך ערפאת רק רוצה בטובת הפלסטינים". מכאן נכנסים לשיפוט של האם הדרך צודקת והאם המטרה מקדשת את האמצעים - וזה כבר דיון אחר לגמרי.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

יש הבדל ע-צ-ו-ם בין לקנות לפלסטיני קלצניקוב ותחמושת ולהגיד לו "תירה על מתנחלים" לבין לתת לפלסטיני מצלמה ולהגיד לו "אם מפרים זכויות אדם, צלם".

בעלי אינטרסים מנסים לשוות למצלמה אופי של קלצניקוב, זה לא!

שמיר לא רק שהיה מחבל/טרוריסט, אלא אחד הבכירים.

לא רק מחבל, אלא גם רוצח שרצח את בני עמו "בשם התנועה ולמען המטרה".

לא סתם את בני עמו, אפילו חברים שלו למחתרת שלא באו לו טוב בעין היו קורבן ל"כיפה אדומה".

לא רק שהוא לא הכחיש את זה, הוא היה גאה במורשת הטרוריסטית שלו.

כנ"ל בגין ושאר התנועה הרוויזיוניסטית.

גם רבין וברק התבטאו פעם על הנושא ולמרות שאני לא זוכר את הציטוט המדויק, זה הלך משהוא בסגנון של "אם אני פלסטינאי, הייתי מצתרף למאבק המזוין" ככה שדי ברור שכרגיל "דברים שרואים מפה, לא רואים משם וההפך.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

בושה וחרפה למדינת ישראל. לעולם לא אבין מדוע בחרו לקרוא כביש על שם הרב "המהולל" ולא על שם יונתן נתניהו ז"ל לדוגמה. חסרים אנשים שעשו מעל ומעבר עבור המדינה הזאת והם ראויים להנצחה?

מעניין מאוד אם ביום שאביגדור קהלני, גיבור ישראל (שיבדל לחיים ארוכים) יפרוש מהעולם הזה האם גם על שמו יקראו כביש? מה לגבי צביקה גרינגולד מ"כוח צביקה" המפרוסם?

אבל אני שואל, למה לעצור כאן? בוא ונשים את הרב "המהולל" גם על השטרות החדשים.

http://www.nrg.co.il/online/16/ART2/513/452.html?hp=16&cat=163&loc=4

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4640 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...