Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4636 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 528
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

תגידו מה שתגידו על אובייקטיביות, הם הפרימיטיבים שמדברים שטויות.

יש רגע שצריך לשים גבול ולהגיד: "די, אתם מפגרים. צאו מזה כבר".

אז זה הרגע שבו אני שם את הקו ואומר את זה.

רוצים אובייקטיביות? תהיו אובייקטיבים.

לא רוצים שיקראו לכם מושחתים? אל תהיו מושחתים.

לא רוצים שילעגו לאמונות שלכם? תפסיקו להאמין בשטויות.

רוצים שלא יבקרו את ההתנהגות שלכם? אל תהיו רשעים ואל תהיו גזענים.

אני הייתי מתבייש להגיד שטויות כמו שהם אומרים בפומבי.

לא מבין איך אנחנו נותנים לגיטימציה לזה.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
ואם אני גם וגם? :?

אתה חסיד אפל? אז כן, אתה גם :lol:

את השוואת המאמינים לדברי הכתבה לקופים בסצנה מהסרט לא אני עשיתי ואני לא תומך בה.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
מכאן ועד להכפיש את הרב הענק הזה, שאני לא מצפה שתבין את גודל חוכמתו ועומקו, הדרך ארוכה מאוד...

האמירה שלך מתנשאת ומזלזלת, אפילו מאד. מה זה לא מצפה שנבין את גודל חוכמתו ועומקו? אתה זה שלא מבין שחוץ מציבור הדתיים כל החוכמה והעומק אינם אלא פרט שולי? זה לא שהם לא מבינים - כולם מקבלים (בין אם מהבנה ובין אם מהסתמכות על כך שהדתיים מחשיבים אותו לכזה) שהוא גדול בתורה. אלא מה, לך טיפה קשה להבין שעבור רוב אוכלוסיית הארץ היותו גדול בתורה לא גוברת על היותו שונא (על פי אימרות - מוקלטות לרוב) רוב מי שאינו ספרדי חרדי. מה שאסור לתלמידים אולי מותר לרבי, אך לא כולם כאן תלמידיו ולא כולם חייבים ובטוח לא רוצים לקבל את זה.

על כל סיפור התרת עגונה יש הקלטת שטנה. לכן, כמו שאמרתי - הציבור החילוני לא מתאבל. לא חייבים לשמוח, זה בהחלט לא יפה, אבל אף אחד לא חייב לנהוג מנהגי אבל צבוע על אדם שלא החשיב אותם לראויים בעיניו.

לגבי כדורי - they're on some good shit!

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

צפי סער בהארץ:

גם היחס לרב עובדיה יוסף המנוח הוא דוגמה מובהקת: גדול הדור, פוסק חשוב בלא עוררין, מנהיג פורץ דרך, חתן פרס ישראל – וחלקים מהציבור החילוני אינם מהססים להתייחס אליו בלגלוג רב, שאין ספק שלא היו מעלים בדעתם להפנות אל אישיות חילונית בשיעור קומה כזה. אותם מלעיזים עיוורים לחלוטין לעיוות שבתפישתם: מבחינתם, איך אפשר להשוות פרופסור דגול לרב? הם משוכנעים לגמרי בעליונות של התרבות שעליה גדלו: חילונית, שואפת לאירופיות, נאורה כביכול וחשוכה בפועל - למשל, ביחס לנשים.

אבל בישראל, כמו באירופה, האוכלוסייה הזאת בסכנה: כל מיני ברברים נוגסים בהגמוניה שלה, פליטים מפה ודתיים משם, ואנה נגיע. עוד מעט ישטפו אותנו כל השחורים האלה, ויקיץ הקץ על נפלאות התבונה והנאורות הלבנות. שלא לדבר על כך, שאולי לא נוכל ללבוש ג'ינס כחולים! הו, האימה.

לאלה יש לומר: אתם הוזים. אינכם טובים יותר מאחרים, התרבות שלכם אינה נעלה יותר. היו ויש לה הישגים נאים, בתחום זכויות האדם ובתחומים אחרים, אבל יש בה גם קלקלות רבות. כך גם בתרבויות אחרות, וגם בתוכן יש תנועות המבקשות לחולל שינויים נחוצים. אם כך, פיקחו את עיניכם, הבינו היכן אתם חיים, ורדו מעץ העליונות המדומה שלכם.

פורסם

מצטער אבל אני לא מסכים בכלל איתו.

"גדול הדור"?

המונחים האלו לא קיימים בקרב הציבור החילוני.

אנחנו יכולים להעריך אדם על מצוינות בתחום שלו אבל לא זוקפים לזכותו את כל הקרדיט ואומרים שהוא היה "עילוי" או "גדול הדור" או "גדול בX או Y".

הוא לא אדם יותר חשוב מאשר כל אדם אחר.

כסמל? יכול להיות שכסמל הוא היה חשוב, ואנשים בוכים כי הסמל שלהם נעלם ואין סמל חדש שיחליף אותו. זה עוד לגיטימי.

בגלל שאדם כזה לא יכול להיות קיים בקרב הציבור החילוני, אנחנו באמת לא מהססים לצחוק עליו, על הצורה שהוא דיבר, על הפרימיטיביות והמנהגים שלו, בדיוק כמו שאנחנו צוחקים על כל אחד שמדבר שטויות.

ובוא נודה בזה, בשנים האחרונות שהוא באמת דיבר שטויות וביטא דעות חשוכות וגזעניות מאוד.

העליונות המוסרית של החברה החילונית, עם החופש האינדיבידואלי והיכולת של כל אחד מהאנשים בתוך החברה לראות מה מוסרי ומה לא, בלי התייעצות עם אדם אחר, יוצרת חברה יותר שוויונית ומתקדמת, במיוחד מנקודת מבט של מוסריות.

בקרב דתיים, כשאני מדבר על מוסר, הם מתייחסים רק למוסר שמגיע "משמיים" ושהרבנים מצדדים בו. הם לא מבינים את המושג של "כלל הזהב" או של מוסריות שנובעת מתוך דאגה לאחר.

רוב החרדים שאיתם דיברתי אמרו שהם לא היה אלוהים, שום דבר לא היה מונע מהם לאנוס נשים או להרוג מישהו כי הוא עקף אותם בתור.

אין באוכלוסיה הזו הבנה אמיתית של מוסריות, ובגלל זה החברה החילונית יותר נכונה מבחינה מוסרית, כי הרעיון שעומד במרכז הוא כיצד ליצור מצבים שבהם יש כמה שפחות סבל.

אצל החרדים זה לא ככה, המרכז הוא מרכז של כוח ושל שליטה על האוכלוסיה, גם אם הפרט צריך להידחק ואפילו לקבל סנקציות כמו חרם.

אז כן, התרבות שלנו נעלה יותר, אנחנו שומרים יותר על זכויות אדם, יש לנו חופש אישי, אנחנו מתפתחים טכנולוגית לרמה שבה עוד כמה עשרות\מאות שנים כבר נרפא כמעט את כל הסיבות הטבעיות למוותף בעוד שהחברה החרדית ממשיכה להתעסק בדברים שלא מבוססים על שום הוכחה בשביל להגיע לאותה תוצאה. התרבות החרדית לא עוזרת להתקדמות כלשהי של האנושות, אלא רק נלחמת בשביל לעכב את ההתפתחות לטובה שמתרחשת.

פורסם

אז כן, התרבות שלנו נעלה יותר, אנחנו שומרים יותר על זכויות אדם, יש לנו חופש אישי, אנחנו מתפתחים טכנולוגית לרמה שבה עוד כמה עשרות\מאות שנים כבר נרפא כמעט את כל הסיבות הטבעיות למוות

מיין קאמפף ?

חובב רכב , לא חובב תקלות :evil:

פורסם

צביקי - העניין הוא לא עליונות, אלא רלוונטיות. תבין את זה. הדת אינה רלוונטית לחילוניים וככל שיש אדם שמבקר באופן חריף (ואף מקלל, פשוטו כמשמעו) חילונים על שום אי השתייכותם לדת, קל להם מאד לבטל את הישגיו, אשר כולם מרוכזים באותה הדת ממש.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

quiKI

תתבייש במה שכתבת כרגע.

יצאת מפגר לחלוטין.

איך אפשר להשוות בכלל רצון בהתקדמות טכנולוגית ומוסרית בשביל ליצור לכל האנושות מקום טוב יותר בשביל לחיות, עם אידיאולוגיה נאצית שמפלה אחרים ומטיפה להרג?

אין שום דבר במהות של חרדים שפסול, חוץ מעניין של חינוך.

זה לא שאי אפשר לחנך אותם, זה לא שאי אפשר לפתור את זה.

פשוט צריך לצאת מהמחשבה שכל התרבויות שוות מבחינה מוסרית, כי הן לא.

אני לא מבין איך אתה בכלל יכול לכתוב משהו כזה, לאדם שהוא בכלל לא גזען.

הנאצים לא דיברו רק על תרבות, אלא על גזע. אני לא מדבר על גזע בכלל אלא יותר מזמין את החרדים "לצאת מהארון" ולהגיע למקום עם קצת יותר אור.

פורסם

אני לא מבין איך אתה בכלל יכול לכתוב משהו כזה, לאדם שהוא בכלל לא גזען.

הנאצים לא דיברו רק על תרבות, אלא על גזע. אני לא מדבר על גזע בכלל אלא יותר מזמין את החרדים "לצאת מהארון" ולהגיע למקום עם קצת יותר אור. are you fucking serious

יוסי הפכתם את השרשור הזה לבזוי מהתגובה הראשונה שלו ואתם צריכים להתבייש .

שנאה של חרדים כי הם פרימיטיבים זה בדיוק כמו שנאה של יהודים כי הם עם ש"משתלט על העולם", נמאס

מכל יפי הנפש שגזענות זה מהם והלאה אבל דוגלים בחופש הבחירה וכו' כו' .

פורסם
מיין קאמפף ?

תגיד,אתה מטומטם?מפגר?שיכור?

יש הבדלים בין תרבויות והוא פירט.

זכויות לנשים,חופש הפרט,חופש בחירה-בן זוג,איפה לשבת באוטובוס וכו'.

תגובות כמו שלך מרגיזות אותי.

אתה מחליט להתלהם בצורה מאוד מטומטמת בלי בכלל לקרוא את ההמשך.

נתפסת למילה "תרבות נעלה" ועפת על עצמך.

אני מנסה לחשוב על תשובה שלא תוציא אותי גייז, לא תגרום לי לתאר לך את הג'ונסון שלי ולא תזכה אותי בהתראה. אין כזו.
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

העליונות המוסרית של החברה החילונית, עם החופש האינדיבידואלי והיכולת של כל אחד מהאנשים בתוך החברה לראות מה מוסרי ומה לא, בלי התייעצות עם אדם אחר, יוצרת חברה יותר שוויונית ומתקדמת, במיוחד מנקודת מבט של מוסריות.

בקרב דתיים, כשאני מדבר על מוסר, הם מתייחסים רק למוסר שמגיע "משמיים" ושהרבנים מצדדים בו. הם לא מבינים את המושג של "כלל הזהב" או של מוסריות שנובעת מתוך דאגה לאחר.

רוב החרדים שאיתם דיברתי אמרו שהם לא היה אלוהים, שום דבר לא היה מונע מהם לאנוס נשים או להרוג מישהו כי הוא עקף אותם בתור.

עם איזה "דתיים" דיברת, עם אסירים מסוכנים שהשתחררו על תנאי וחזרו בתשובה בכלא? מה זה השטויות האלה יוסי?

כרגע הפכת מגזר שלם לפסיכופתים בפוטנציה.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

זו לא "שנאה של חרדים".

זו דאגה כי יש אוכלוסיה גדולה מדי שאין לה יכולת אנליטית והיא לא טובה בהרבה דברים חוץ מלמידת תורה, וגם לא מעוניינת להיות.

הבעיה פה היא לא "השתלטות על העולם" אלא אוכלוסיה גדולה שפשוט לא רוצה להתקדם איתנו.

יש הבדל בין גזענות ובין יחסיות תרבותית, ואם אתה לא מבין את זה, אתה בדיוק מוכיח את הנקודה שלי.

אני לא שונא אף אחד, חוץ מאנשים שסוגרים את המוח שלהם וישר משווים אותי לנאצי רק כי אני לא מסכים עם הדעות שלהם.

פורסם
תגיד,אתה מטומטם?מפגר?שיכור?

יש הבדלים בין תרבויות והוא פירט.

זכויות לנשים,חופש הפרט,חופש בחירה-בן זוג,איפה לשבת באוטובוס וכו'.

תגובות כמו שלך מרגיזות אותי.

אתה מחליט להתלהם בצורה מאוד מטומטמת בלי בכלל לקרוא את ההמשך.

נתפסת למילה "תרבות נעלה" ועפת על עצמך.

1. דבר יפה אני לא אחד מהחברים שלך.

2. תקרא את התגובה שלי למעלה, למרות שאני לא מצפה ממך להבין אפשר לראות את הסמלון של בשביל להבין באיזה צד אתה.

יוסי:

שכל אחד יחיה את החיים שלו איך שהוא רוצה , אתה רואה בעצמך נאור , הם רואים בעצמם נאורים וברב עובדיה גדול הדור.

עריכה: "יש הבדל בין גזענות ובין יחסיות תרבותית" -אתה לא מעוניין בתרבות שלהם אתה מעונין להפוך אותם להיות נאור כמוך.

*יש עוד אנשים בהגדרה בין חילונים לחרדים יש עוד הרבה שיניים בסקאלה ובגלל זה אין לי צד שאני מצדד בו ולא נכנסתי לדיון.

פורסם

דבר אתה יפה, כי פה אתה כרגע קראת למישהו נאצי בלי טיפת בושה.

עם איזה "דתיים" דיברת, עם אסירים מסוכנים שהשתחררו על תנאי וחזרו בתשובה בכלא? מה זה השטויות האלה יוסי?

כרגע הפכת מגזר שלם לפסיכופתים בפוטנציה.

לצערי הרוב היו תלמידי ישיבות.

זה מה שמלמדים את הרוב.

יש יותר מדי אנשים שמאמינים שהתנ"ך הוא הקוד המוסרי שראוי שיהיה לנו, ושבלי תורה אין מוסר (אבל לרוב לא יודעים להסביר את המוסר של התורה חוץ מ"אלוקים רצה שכך יהיה").

אם יש לך חבר חרדי שלא היה לו יותר מדי מגע עם האקדמיה, זה בדיוק מה שהוא יגיד לך.

ולא, זה לא עניין של פסיכופתים, כי ברגע שתיתן לאחד מהם אקדח, הוא יתנהג כמו כל אחד מאיתנו ולא יירה באף אחד.

הבעיה היא שהם עצמם לא מבינים מאיפה בא המוסר שלהם.

אולי יש רבנים או "חכמים" שכן מבינים שזה עניין ביולוגי, אבל בתוך החינוך שמקבלים בקרב החרדים, זה לא ככה.

יותר מזה, אני אבקש מצביקי להסביר לנו בבקשה מאיפה בא המוסר שלו (בלי ציניות, אני באמת מעוניין לדעת).

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4636 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...