Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4636 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

דרך ארץ קדמה לתורה. כל אחד יכול להתלבש כמו חרדי אבל להיות הבן אדם הכי מסריח שקיים עלי אדמות,אז מה,זה אוטומטי

עושה אותו ל" כל החרדים אותו חרא" ??

ובקשר לאותו בית כנסת שקיבל את ספר התורה, קטונתי מלהחליט אם היו צריכים לקבל או לא. זה לא מריח טוב.

ושוב,

אין טעם להכליל ולהגיד "כל החרדים אותו דבר" , "הרסו את המדינה" וכו'. גם אצלנו החילוניים המצב לא להיט בלשון המעטה.

• תגובות 528
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
דרך ארץ קדמה לתורה.

תעבור על השרשור, תראה את הציטוטים מפי המנוח. חלקם הנכבד מדבר על התורה והתורה בלבד, דרך ארץ לא מוזכרת שם. סדר העדיפויות הפוך. למען הסר כל ספק, התורה מוזכרת לא רק בהיבטי הלכה, אלא גם בהיבטים של הרשעת פעילי ש"ס בפלילים, חיילים שנפלו וכדומה. ציטוטים אלה רחוקים מ"דרך ארץ קדמה לתורה" כרחוק מזרח ממערב. למקרה שלא הבנת, זו הבעיה - שימוש ציני בתורה ובדת כולה כנשק פוליטי לעשייה למען מגזר מסוים.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

אני רק אכתוב בגדול שלא משנה מי נפטר, יש לכבד אותו מתוך עצם היותו יהודי.מאחר ואני לא רוצה לדבר שררה במתים,

נכון שהוא התבטא לא מעט פעמים בצורה קיצונית אבל גם תרם לא מעט. זה טיבעי וזה לגיטימי שיהיו זרמים בעם שיהיו יותר חילוניים

ויהיו כאלה שיהיו יותר דתיים.

בן אדם צריך להיות אדם,לא משנה מה ולא משנה את מי הוא מייצג. כמו שיש כאלה שמוציאים שם רע לדת שלנו מהצד החרדי,

יש גם לא מעט "מלאכים" בצד החילוני שלנו.

פורסם
מאחר ואני לא רוצה לדבר שררה במתים, אני רק אכתוב בגדול שלא משנה מי נפטר, יש לכבד אותו מתוך עצם היותו יהודי.

נכון שהוא התבטא לא מעט פעמים בצורה קיצונית אבל גם תרם לא מעט.

במה בדיוק הוא תרם?

בפילוג העם?

בשנאה שהוא הפיץ כלפי כול מי שלא מאמין/חושב/הולך בדיוק בדרכו?

הדבר היחיד שהוא עשה זה לפסוק דברים שקשורים לדת, שעם כול הכבוד, מזיזים לי את קצה הציפורן, וגם לא בטוח.

יש לי במשפחה דודה שחזרה בתשובה לפני שנים, אשכנזים חרדים (אמא מרוקאית, אבא אשכנזי( 9 ילדים, אבל מה - כולם עשו צבא/שירות לאומי (בנות), כולם עובדים במקביל ללימודיהם, כולם משלמים מיסים ותורמים את תרומתם לקהילה כמו בני אדם נורמלים.

את דעתי על 850 אלף האנשים שהיו אתמול בלוויה, אשמור לעצמי

אבל בוא נגיד שאם היו מפילים שם כמה פצצות זו לא הייתה אבדה גדולה למדינה. (אבל זו רק פנטזיה)

עריכה: אני לא רואה בעיה לדבר ״שררה״ על בנאדם כזה, הוא מת, ושרק ישאר ככה.

עריכה 2: אני מרוקאי, משני הצדדים.

לא רואה בו שום דבר שייצג ״מזרחים״, אם כבר הוא עשה ״לנו״ יחסי ציבור גרועים במיוחד!

לא רואה בו ובמה שהוא ייצג שום דבר מיוחד, אני לא דתי, לא מאמין באלוהים ומגדיר את עצמי אתאיסט, ועדיין אני בטוח שאני מתנהג באנושיות, סובלנות, ונימוס לכול אדם באשר הוא (כולל החרדים הכי גרועים) מאשר הרב הגדול בימי חייו, ומספיק לראות התבטאות או שניים שלו כדי להבין מי היה הבנאדם מבחינת התנהגות.

פורסם
אני רק אכתוב בגדול שלא משנה מי נפטר, יש לכבד אותו מתוך עצם היותו יהודי.

אם כבר, יש לכבד אותו מעצם היותו אדם. האמירה שלך גזענית, אתה אפילו לא מבין עד כמה.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

בבקשה:

"הרב דוד יוסף הטיח בראש הממשלה, שהגיע לניחום אבלים: "אבא נפגע מהפגיעה בתורה, שאל כל הזמן מה יהיה עם תלמידי הישיבות". הבן קרא לביטול "גזירת הגיוס", נתניהו - שהקים ממשלה ללא חרדים - השיב לו: "מחפש דרך לשמוע על עולם התורה""

לא לקח להם הרבה זמן... חשבתי שבשבעה לא מכובד לדבר על פוליטיקה ?!

הם פשוט יעשו הכל כדי להמשיך לגרבץ בבית. אפילו את המנהגים של עצמם הם ירמסו.

חבורה של פאתטים.

ד"א, שלא תבינו אותי לא נכון - הדברים האלו הם רק כלפי החרדים, אין לי כלל בעיה וגם יש לי מספר חברים טובים שהם דתיים לאומיים.

SAY MY NAME | www.alonadler.com

פורסם
אני רק אכתוב בגדול שלא משנה מי נפטר, יש לכבד אותו מתוך עצם היותו יהודי.

אז שנוצרי או מוסלמי נפטר, אין לכבד אותו, מאחר ואינו יהודי.

אגב, למי שפספס - נראה שגלגלי אכילת החינם חוזרים לטחון במהרה יחסית - http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4438148,00.html

"אבא נפגע מהפגיעה בתורה, שאל כל הזמן מה יהיה עם תלמידי הישיבות". הבן קרא לביטול "גזירת הגיוס"

לפחות היו מחכים עד שתחלוף השבעה... דחילאק.

*עריכה* - אלון הקדים אותי. ;)

פורסם
דרך ארץ קדמה לתורה. כל אחד יכול להתלבש כמו חרדי אבל להיות הבן אדם הכי מסריח שקיים עלי אדמות,אז מה,זה אוטומטי

עושה אותו ל" כל החרדים אותו חרא" ??

ובקשר לאותו בית כנסת שקיבל את ספר התורה, קטונתי מלהחליט אם היו צריכים לקבל או לא. זה לא מריח טוב.

ושוב,

אין טעם להכליל ולהגיד "כל החרדים אותו דבר" , "הרסו את המדינה" וכו'. גם אצלנו החילוניים המצב לא להיט בלשון המעטה.

אין בעיה לקבל תרומות מגופים חילוניים, הרבה דתיים כן רואים בזה מעשה חיובי זה כי זה "קירוב לדת".

משפחה של חבר שלי שנפטר בגיל 21 בתאונת דרכים, גם תרמה לבית כנסת ספר תורה והם לא הכי דתיים (חבל שאחרי זה פרצו לבית כנסת וגנבו אותו :evil:).

תח"צ בשבת, לפיד תומך בזה, בנט בעד פיילוט של הפעלה מצומצמת, חרדים באופוזיציה אבל עדין אין תח"צ...יש הסבר הגיוני?

אני די לא אוהב את המצב של האברכות היום, כמו שתמיד אמרתי ש"ס החליטו לזנוח את המטרה לשמה היא הוקמה ונהיתה מפלגה בעל צביון ליטאי, שכחו שבעדות המזרח רק העילויים (אלה שמאוד חזקים בתורה) היו נתמכים ע"י הקהילה, אבל גם נותנים לקהיה שירותי דת.

למה כדי להכנס לישיבת הסדר אתה צריך לעבור בחינות בקיאות בתושב"ע (לפחות שם לא מקבלים כל ארחי פרחי) ולעומת זאת כדי להיות אברך בכולל אתה צריך גם להגיד שאתה חרדי.

למה במקרה של ההפרדה הגזענית בעמנואל אף אחד מש"ס לא התקומם? חוץ מזה אף אחד לא טורח לספר שהבנים של דרעי לומדים בכלל במוסדות של אשכנזים.

אני כן בעד גיוס/שירות לאומי של חרדים ואני אפילו בעד שאחרי השחרור יהיו להם תנאים זהים של סטודנטים (הנחות בארנונה, תח"צ).

אסור ללבות שנאה, כי אז אתה תגרור את הציבור החרדי המתון לכיוון הציבור הקיצוני.

"התורה דרכיה דרכי נועם", "הכל משמיים חוץ מיראת שמיים", "ואהבת לרעך כמוך", "מה ששנוא עליך אל תעשה לחברך", ""כל המלבין פני חבירו ברבים כאילו שופך דמים" זה משפטים שכל ילד חרדי צריך להתחנך עליהם.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

ALON ומה חשבת? הרי ברור שזה מה שיקרה, העיקר אסור לדבר ״שררה״ בכבודו המכובד, אבל בשבעה שלו כבר מצליחים לדחוף את האינטרסים שלהם.

אגב - ראיתי חדשות היום, אני חושב שצריך לשלוח את אלי ישי ל״הבימה״, הוא מאוד מוצלח במשחק, אולי יותר אפילו יותר מוצלח מלהיות ״רב״.

אגב 2 - אחד מחברי הכי טובים וקרובים הינו דתי עם כיפה סרוגה, אנחנו חברים מגיל מאוד קטן ומעולם לא הפריע לי שהוא דתי ומבחינתו לא ממש מפריע לו שאני לא מאמין, כול אחד מכבד את השני, בביתו בשבת אני שומר על החוקים שהוא קבע, וכשהוא מבקר אצלי אני מגיש דברים בחד פעמי כי הכלים אינם מופרדים בשר וחלב.

מה שנקרא - דו קיום, איש באמונתו יחיה.

הבעיה שאצל הפינגווינים האלה אין את זה, מי שלא כמוהם יכול למות.

פורסם

כל השרשור הזה שמרתי על איפוק, דיברתי בנימוס, הפעם הקוים נחצו.

"הרב דוד יוסף הטיח בראש הממשלה, שהגיע לניחום אבלים: "אבא נפגע מהפגיעה בתורה, שאל כל הזמן מה יהיה עם תלמידי הישיבות". הבן קרא לביטול "גזירת הגיוס"

אם הציטוט הזה נכון והדברים אכן נאמרו, אז צריך להיות חרא אמיתי בשביל לנסות ולהוציא הטבות פוליטיות כשהעפר על קבר אביך טרם יבש. זה לא כבוד אב, זה לא כלום. גועל נפש. אני מקווה בשבילו ובשביל מה שהוא מקווה להשיג בעיני עצמו בעולם הבא או אנא אערף איפה, שהדבר הזה מסולף כי זה נמוך ומגעיל. כנראה שמה שמותר לרבי אסור לתלמידים ו"כבד את אביך ואת אמך" כפוף לפטור למקורבים. רפש, מיץ זבל, אני אפילו לא יודע איך לקרוא לאמירה שכזאת. אבא שלך מת, בשיבה טובה, ואתה מנצל, ממש מנצל את לכתו להשגת הון פוליטי. אין מחילה לדבר כזה.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

ובזמן שאנשים יוצאים פה להגן על כבוד הרב כי לא "מדברים סרה במת", המשפחה האבלה מתפנה לעסוק בפוליטיקה על היום הראשון של השבעה:shock:

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4438148,00.html

הרב דוד יוסף הטיח ברה"מ, שהגיע לניחום אבלים: "אבא נפגע מהפגיעה בתורה, שאל כל הזמן מה יהיה עם תלמידי הישיבות". הבן קרא לביטול "גזירת הגיוס"

עריכה:RK הקדים אותי אבל ההתנהגות הזו היא עד כדי כך גועל נפש, ששווה להשאיר 2 הודעות על הנושא.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
אני לא רוצה לדבר שררה במתים

סרה, לא שררה. עוד סמל ליהדות השטחית מבית מדרשו של הרב יוסף. גאון תורני, אבל עדת הנוהים אחריו מכילה לא מעט אנשים שהמצוות אצלם הן על פני השטח, ואפילו לא טורחים ללמוד את העברית בה הן מוגדרות.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם
סרה, לא שררה. עוד סמל ליהדות השטחית מבית מדרשו של הרב יוסף. גאון תורני, אבל עדת הנוהים אחריו מכילה לא מעט אנשים שהמצוות אצלם הן על פני השטח, ואפילו לא טורחים ללמוד את העברית בה הן מוגדרות.

אוקיי,טעיתי בכתיבת המילה, תן לי BAN מהפורום...נו באמת....

RK , על איזה גזענות אתה מדבר? עוד מעט תכתוב לי שהוא לא היה יהודי או שיהודי זו קללה....:shock:

פורסם

אגב בעוד מדברים פה על שנאה להומואים, מעניין לראות את הקטע הבא.

http://news.nana10.co.il/Article/?ArticleID=1009525

אגב, את אמיר מכלוף היו"ר של אותה תנועה אני מכיר עוד מילדות ואני חותם על כל מילה שהוא אומר.

אם תשימו לב לראיון, תראו שדוקא גיא מרוז מתחיל ללבות שנאה, השאלה הראשונה שלו היתה על איך זה שבן אדם דתי מסכים שיהיה אצלו הומו בתנועה.

חוץ מזה שגיא בוחר לבלבל במוח על ה"התחרדות" של קריית גת (שטויות במיץ)

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם
אגב - ראיתי חדשות היום, אני חושב שצריך לשלוח את אלי ישי ל״הבימה״, הוא מאוד מוצלח במשחק, אולי יותר אפילו יותר מוצלח מלהיות ״רב״.

לדעתי דווקא דרעי לוקח את האוסקר בגדול :lol:

SAY MY NAME | www.alonadler.com

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4636 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...