Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4637 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
רוני, אל תשכח שמדובר בציבור שאינו רוצה שינוי. הוא לא דוחף להתקרבות למאה ה-21, להיפך, טוב לו מאוד עם הקופסה הסגורה בה הוא חי, ככה הכל יותר פשוט.

זה לא שהציבור הזה לא רוצה שינוי, אלא שהציבור הזה שטוף מוח ולא יודע שום דבר מלבד העולם הזה שמכתיבים לו (כי ככה דואגים שיהיה- חסר השכלה, ללא אמצעים, תלוי בחסדיי הרבנים המומלכים).

רואים את זה היום בכל מקום, גלוי או מוסתר (ביקורים בבתי זונות תחת הסוואה, עיסוי במכוני ספא שבהם מבקשים מעסה נקבה ולא ממין זכר, במפגשים רומנטיים בפארק חשוך בסתר וכדומה).

אני לא חושב שאדם באשר הוא, מאמין או לא, היה מעדיף לחיות תחת ספר חוקים מפלים ומשפילים ע"פ דמוקרטיה, חופש וזכויות אדם.

• תגובות 528
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
אני לא חושב שאדם באשר הוא, מאמין או לא, היה מעדיף לחיות תחת ספר חוקים מפלים ומשפילים ע"פ דמוקרטיה, חופש וזכויות אדם.

אין לך שמץ של מושג מה להיות חרדי/ת אמיתי/ת. חרדים אמיתיים בטוחים שהתורה היא הצורה היחידה לחיות ושכל אות ופסיק הם קודש. מכאן גם נובע ההסבר על האומץ של הרב. להקל בהלכה זה לקחת עליך אחריות שחלק לא קטן מעם ישראל יתנהג על פי פסיקתך ואם שגית כשהקלת בהלכה אתה אחראי לזה שהעם מבצע עבירות ויילך לגיהנום בעקבות כך.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם

רגע.

אז מעכשיו מותר לחטט באף בשבת?

יש אנשים שאפילו לקנות רכב צרפתי מגובה ב5 שנות אחריות מפחדים לקנות, ואילו אתה מעז לרכוש רכב Low Cost צרפתי רומני משומש עם K200+ ק"מ . מה שאני רוצה לדעת זה איך לעזעזל אתה קם בבוקר עם ביצים כאלה גדולות ?!

פורסם
EL - או שתכתוב הכל, או שאל תכתוב בכלל, מה הקטע בלכתוב "אני לא אכתוב אבל..."?

איציק - אני עדיין מחכה לדוגמא שתביא שבה אני מהלל את מותו של המנוח או שמח על כך, או לחלופין להתנצלות ממך.

טוב עברתי על כל השרשור, מגייע לך התנצלות.

שאני כותב טעויות אני יודע להודות בהם.

רק אל תשמור לי עכשיו אות קין, כאשר אני חס וחלילה ימות, אז תרשום את הציטוטים שלי נגדך.

אבל תסכים איתי שכל מי שסנגר על הרב, מצאת לנכון לכתוב משהו כנגד.

גם אני לא הסכמתי עם הדעות השמאלניות של יוסף שילוח ז"ל, אבל שהוא מת עדין זכרתי אותו בתור פארוק או המפקד הפרסי המצחיק באסקימו לימון, לא חיפשתי להשמיץ אותו כי הוא שמאלני.

אף אחד לא מושלם בעולם, לא אתה ולא אני "מאמא תרזה" שרק חושבים על שלום עולמי ולהציל את כולם.

אם הייתי מכיר אותך אישית, גם אם הייתי מסוכסך איתך, אם היה היה קורה לך חס וחלילה נזק רפואי, לא הייתי רץ בין האנשים שבאים לנחם אותך ומספר עליך דברי גנאי.

לחפש את הרע במקום הטוה, זו תכונה מאוד שלילית, זה סך הכל עושה אותך בן אדם יותר מצוורח.

לגבי דת וטכנולוגיה, אנשים פה מגזימים, חרדים הם לא "אמיש" וגם הם מסכימים עם טכנולוגיה.

מציע לכם לבקר במכון צומת, המוצרים שלהם אולי ממש לא יעניינו אתכם, אבל יש להם הרבה מוצרים הלכתיים שכן מקלים על הציבור הדתי.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם
רגע.

אז מעכשיו מותר לחטט באף בשבת?

אם אינני טועה האיסור לחטט באף נובע מהחשש לתלישת שערות בשבת ולא מעצם החיטוט באף. האיסור לתלישת שערות כנראה נגזר מהאיסור לבצע אחת מ-39 אבות מלאכה בשבת.

עריכה, מצאתי סימוכין:

http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%97%D7%99%D7%98%D7%95%D7%98_%D7%91%D7%90%D7%A3#.D7.A1.D7.95.D7.92.D7.99.D7.99.D7.AA_.D7.94.D7.97.D7.99.D7.98.D7.95.D7.98_.D7.91.D7.90.D7.A3_.D7.91.D7.99.D7.94.D7.93.D7.95.D7.AA

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם

אז גם אסור לנגב תתחת בשבת? כידוע, גם שם יש שערות.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
טוב עברתי על כל השרשור, מגייע לך התנצלות.

תודה. העניין היה מאד חשוב לי כי עם כמה שאיני מסכים עם דרכו של הרב, בייחוד למן הקמת ש"ס, אין לי כל רצון לייחל למותו של אדם.

שאני כותב טעויות אני יודע להודות בהם.

רק אל תשמור לי עכשיו אות קין, כאשר אני חס וחלילה ימות, אז תרשום את הציטוטים שלי נגדך.

אין לי עניין בשום אות קין, אתה יכול להיות רגוע בהקשר זה.

אבל תסכים איתי שכל מי שסנגר על הרב, מצאת לנכון לכתוב משהו כנגד.

בוודאי - חייב להיות איזון. כמו שדאגתי בכל הזדמנות להדגיש את היותו של הרב גדול בתורה ופוסק בולט, כך גם דאגתי לאזן זאת עם התבטאויותיו החריפות והחריגות. הרב, לכל הפחות בעיני הציבור החילוני, לא היה דמות חיובית והוא דאג לשמר עצמו ככזה בכל התבטאות אפשרית. הציבור הדתי/מסורתי/ספרדי שראה עצמו חוסה תחת כנפו עשה אחד משלושה: התעלם מהערותיו והעדיף להתמקד בפועלו התורני, התעלם מהערותיו והעדיף לחשוב שהן מקדמות את אינטרס המגזר או הסכים להן. הציבור החילוני לא יכול לנהוג כך ותרצה או לא, זו בעיה ומותו לא מבטל את זה.

גם אני לא הסכמתי עם הדעות השמאלניות של יוסף שילוח ז"ל, אבל שהוא מת עדין זכרתי אותו בתור פארוק או המפקד הפרסי המצחיק באסקימו לימון, לא חיפשתי להשמיץ אותו כי הוא שמאלני.

גם אני מעדיף לקחת מיוסף שילוח ז"ל את הטוב - אגב, הוא היה שחקן מדהים ולא רק בדמויות קומיות - אבל לצד זה קיימת הבעייתיות בדעותיו, המנוגדות לאידיאולוגיה הציונית בה אני מחזיק. בעייה. בדיוק כמו במקרה של שמעון פרס, למשל, שעשה שירות עצום למדינה עם האטום ולדעתי מכהן כנשיא מעולה, אך לצד זה יש גם נקודות רבות בהן איני יכול להסכים עם דרכו.

אף אחד לא מושלם בעולם, לא אתה ולא אני "מאמא תרזה" שרק חושבים על שלום עולמי ולהציל את כולם.

אם הייתי מכיר אותך אישית, גם אם הייתי מסוכסך איתך, אם היה היה קורה לך חס וחלילה נזק רפואי, לא הייתי רץ בין האנשים שבאים לנחם אותך ומספר עליך דברי גנאי.

לחפש את הרע במקום הטוה, זו תכונה מאוד שלילית, זה סך הכל עושה אותך בן אדם יותר מצוורח.

איני מחפש את הרע, אני פשוט רואה את הדברים כהווייתם. במקרה של הרב המנוח הדברים הם שסגולותיו נוגעות לי ולשכמותי הרבה פחות מחסרונותיו, אשר חלקם הנכבד ממוקד בי ושכמותי כאמור.

לגבי דת וטכנולוגיה, אנשים פה מגזימים, חרדים הם לא "אמיש" וגם הם מסכימים עם טכנולוגיה.

מציע לכם לבקר במכון צומת, המוצרים שלהם אולי ממש לא יעניינו אתכם, אבל יש להם הרבה מוצרים הלכתיים שכן מקלים על הציבור הדתי.

הבעיה היא פחות עם אי-אימוץ הטכנולוגיה כמו מה שעומד מאחוריה, בעיקר רצון לבודד מהשפעות רעות לכאורה ובפועל לשמר אנשים עם זרם מידע מועט וממוקד ככל שניתן. ברגע שמגדירים לך שאינטרנט וסמארטפון זו פריצות, זה כבר אפילו לא מצחיק.

באדום לעיל.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
spidrman , בגלל קיצוניים כמוך,המדינה נראית כמו שהיא נראית. בושה וחרפה.

אני לא אכתוב מה שאני חושב כי יש פה מנהלים אבל וואלה,חבל שיש אנשים כמוך במדינה.

מזל שיש אנשים כמוני, רק בגללם המדינה קמה, הפכה למובילה בתחום של מדע, חקלאות, רפואה, תעשייה, משפט, זכויות אדם והפכה מפלשטינה שאין בה כלום למדינה מוערכת ומכובדת בחבר העמים.

עכשיו, בגלל אנשים כמוך הכיוון מתהפך.

ו

בעלים גאה :inlove: של פיאט 124 ספיידר 1800.

פורסם
אם אינני טועה האיסור לחטט באף נובע מהחשש לתלישת שערות בשבת ולא מעצם החיטוט באף. האיסור לתלישת שערות כנראה נגזר מהאיסור לבצע אחת מ-39 אבות מלאכה בשבת.

עריכה, מצאתי סימוכין:

http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%97%D7%99%D7%98%D7%95%D7%98_%D7%91%D7%90%D7%A3#.D7.A1.D7.95.D7.92.D7.99.D7.99.D7.AA_.D7.94.D7.97.D7.99.D7.98.D7.95.D7.98_.D7.91.D7.90.D7.A3_.D7.91.D7.99.D7.94.D7.93.D7.95.D7.AA

עזוב את זה, השאלה היא אם מותר לחטט באף ולאכול את זה בשבת.

*איך זה ששרשור שמתחיל בכך שמנהיג רוחני של קהילה שלמה נפטר, מסתיים בדיון מעמיק על חיטוט באף?

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
מצטער להגיד לך, אני ממש לא אוכל את "תרחיש האימה" של שלטון חרדי, כי זה לא יקרה.

המדינה הולכת ומקבלת צביון חילוני, לא יעזור שום דבר.

אחוז החרדים שעובדים ומשרתים בצה"ל נמצא במגמת עלייה, המשק הישראלי נמצא בצמיחה ביחס לכלכלות שנקלעות לחובות.

אתה לא יכול לקבוע כמה ילדים יהיו למשפחה, אתה עדין לא חי בסין הקומוניסטית כדי לקבוע דברים כאלה.

חוץ מזה שצד אחד יש הרבה ילדים למשפחה חרדית, אבל הרבה יוצאים מהחרדות, זה כמו בעל חיים ימי שמטיל מאות ביצים, אבל רק אחדות בוקעים מהביצים.

חבל מאוד שבמדינה הזאת לא מכריחים זוגות לקבל רישיון לילדים כמו שצריך רישיון לכל דבר אחר במדינה הזאת. זה בהחלט צריך להיות עיניינה הפרטי של המדינה שהרי היא זאת שצריכה לממן את אותם משפחות ברוכות ילדים. הבעיה היום היא שהמדינה עדיין ממשיכה במגמה המטומטמת שלה לעודד ילודה. בשנות ה 50, 60 וכיוצא בזה כאשר היה סכנת קיום על מדינת ישראל הדבר היה רלוונטי. היום ישנם שני מגזרים עיקריים שמביאים ילדים לעולם בלי שום קשר ליכולת הכלכלית שלהן ונטל גידול הילדים נופל על המדינה. המדינה לעולם לא תקבל בחזרה את ההשקעה שהיא שמה במגזרים הללו ולמרבה הצער אלה דווקא אותם מגזרים שלא תומכים בקיומה הכלכלי, מדיני ובטחוני של המדינה. לכו החיים שלנו כאן נראים ככה. לפני שאנשים מתכיינים על יוקר המחייה היא צריכים להחליט קודם האם ברצונם להמשיך להיות מדינה סוציאלית או לא.

spidrman , בגלל קיצוניים כמוך,המדינה נראית כמו שהיא נראית. בושה וחרפה.

אני לא אכתוב מה שאני חושב כי יש פה מנהלים אבל וואלה,חבל שיש אנשים כמוך במדינה.

אני חותם על כל מילה שלו.

עריכה, מצאתי סימוכין:

מצטער להיות זה שמבשר את הבשורות הרעות אבל על אפכם ועל חמתכם המדינה הזאת תהפוך להיות חרדית ולמרבה הצער זאת תהיה הנקודה בזמן בה היא תקרוס ותמוטט. בשנת 2012, רוב רובם של ילדי כיתה א היה בחינוך הממלכתי דתי. עוד 12 שנים כאשר אותם ילדים יהיו בני 18 כלומר בשנת 2024, רובם יקבלו פטור על תקן תורתם אמונתם. צה"ל לא יקבל את מכסת החיילים שלו. המצב ילך ויחמיר משנה לשנה. במידה וקצב ההתרבות של החרדים ימשיך להיות כפי שהוא היום, על אפכם ועל חמתכם בשנת 2050 הם יהפכו להיות הרוב. משכך, גם אם תרצו או לא הדבר יתבטא בכך שיהיה ראש ממשלה ונשיא חרדים. במקום "האדם שבטנק ינצח" הסיסמה תתחלף ל"תהילים נגד טילים" ו "אין לנו על מי להישען....". ישראל תלך קפוט.

לגבי האיסור של מלאכות בשבת. עצוב מאוד מאוד, הדו פרצופיות והצביעות חוגגת לה. בית כנסת בעיר שלי קיבל ספר תורה כתרומה מבית עסק שעובד בשבתות ובחגים. אבל רק רגע, אסור לעבוד בשבת ובחג, העונש על כך הוא עונש מוות לא? אהה, מותר להפר ולכופף חוקים בכדי לקיים את הדת. אחרי הכל היא אופיום להמונים.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

לא זה לא בסדר, משני הצדדים, במיוחד מהצד שחורט על דיגלו את המצוות שבן אדם לחברו.

fiat x1/9

פורסם
ועידוד ילודת עוד ועוד חרדים.

וזו האחרונה היא הנקודה הנוראית ביותר, אתמול בלוויה היו כ-650,000 משתתפים ונגיד שרק חצי מיליון הם חרדים, כולם בעלי פין (כי לנשים אין בין היתר זכות להתאבל בפומבי). לכל בעל פין כזה יש או תהיה בבית אישה והנה אנו מגיעים למיליון איש. כל זוג כזה מביא בין 6 ל-12 ילדים והנה הלכה המדינה...

זה הרי מטורף שאנו מאפשרים באמצעות הדמוקרטיה, הרווחה והערכים המערביים הליברליים להפוך את ישראל למדינה רדיקלית, ענייה, חשוכה, מבודדת,פרימיטבית, אלימה וגזענית.

מצטער להגיד לך, אני ממש לא אוכל את "תרחיש האימה" של שלטון חרדי, כי זה לא יקרה.

המדינה הולכת ומקבלת צביון חילוני, לא יעזור שום דבר.

אחוז החרדים שעובדים ומשרתים בצה"ל נמצא במגמת עלייה, המשק הישראלי נמצא בצמיחה ביחס לכלכלות שנקלעות לחובות.

אתה לא יכול לקבוע כמה ילדים יהיו למשפחה, אתה עדין לא חי בסין הקומוניסטית כדי לקבוע דברים כאלה.

חוץ מזה שצד אחד יש הרבה ילדים למשפחה חרדית, אבל הרבה יוצאים מהחרדות, זה כמו בעל חיים ימי שמטיל מאות ביצים, אבל רק אחדות בוקעים מהביצים.

טוב מאוד שלחרדים יש יותר ילדים והלוואי שאנו החילונים נלמד מהם. אנשים שוכחים שאנו מוקפים באויבים , שאיתם לא יהיה לנו שלום (אלא אולי הפסקות מלחמה מפעם לפעם). חשוב מאוד שנגדל גם כמותית. חשוב גם לזכור יתרון גדול של החינוך החרדי שאחוז הפשיעה של החרדים וילדיהם נמוך (התרשמות אישית בלבד) .

הבעיה היא אנחנו, ולא החרדים. הבעיה היא שאנו מתקצבים את השגעון הזה של המון חרדים שלא עובדים. ברגע שנפסיק לתקצב, הכל יחזור לשפיות, ומצידי זה בסדר גמור שהחרדים ישארו חרדים. איך נפסיק לתקצב? ואני מגיע שוב לאותה נקודה: שינוי שיטת הבחירות, ולכל הפחות הצבעה בעד מפלגה שדורשת קיצוץ הכספים הישירים ועקיפים שמפרנסים את התופעה המשונה הזו של אנשים שאינם עובדים, וכמובן גם גיוס כל יהודי שמגיע לגיל 18 ללא דחיות ותרגילים.

חבל מאוד שבמדינה הזאת לא מכריחים זוגות לקבל רישיון לילדים כמו שצריך רישיון לכל דבר אחר במדינה הזאת. זה בהחלט צריך להיות עיניינה הפרטי של המדינה שהרי היא זאת שצריכה לממן את אותם משפחות ברוכות ילדים. הבעיה היום היא שהמדינה עדיין ממשיכה במגמה המטומטמת שלה לעודד ילודה. בשנות ה 50, 60 וכיוצא בזה כאשר היה סכנת קיום על מדינת ישראל הדבר היה רלוונטי. היום ישנם שני מגזרים עיקריים שמביאים ילדים לעולם בלי שום קשר ליכולת הכלכלית שלהן ונטל גידול הילדים נופל על המדינה.

כפי שאמרתי, אנו האשמים בתיקצוב המופרז של המוסדות החרדים. חשוב לזכור שאצל החרדים קורה דווקא ההפך מ"נטל גידול הילדים נופל על המדינה".סליחה אבל זה מין סוג של אנטישמיות. לידיעתי רוב החרדים עניים, חיים בצניעות, קונים אוכל בסיסי, לא מטיילים בחו"ל, להרבה מהם אין רכב, נעזרים בגמ"ח (עוד שירות נהדר של הקהילה החרדית) והילדים שלהם גדלים בסדר גמור, עם אחוז פשיעה נמוך, ובודאי שגידולם לא נופל על המדינה. אגב, לא ראיתי שנטל גידול ילדים ערבים נופל על המדינה.

חבל להיגרר לשנוא קהילה שלמה. הם לא עושים לנו שום עוול. אנו אחראים לכספים שהם מקבלים ואנו מרשים כפיה דתית (אוטובוסים בשבת!), ויכולנו למנוע זאת על ידי הצבעה נכונה בקלפי. אבל כשמגיע יום הבחירות, המפלגות מחממות את הקהל שלהם- ליכוד נגד מערך ואחרים וההפך. הציבור משתף פעולה עם ההדמיה הזו של מריבה ויום אחרי הבחירות שוב מתברר שתמיד ש"ס מנצחת.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4637 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...