Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4636 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יז"ב, דווקא היה מצחיק הרב הזה.

לא הבנתי את הגלימה עם הרקמה בזהב ואת העובדה שבנו לובש את אותה הגלימה עם רקמה בכסף...

haters will hate

• תגובות 528
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
דווקא אני תומך בדיון בנקודה שהעלה איציק. יש כאן קונפליקט בסיסי שרק מתגבר עם הזמן. מדינה יהודית מחד ודמוקרטית מאידך, על בסיס דתי פרמיטיבי מחד אבל מערבית ומתקדמת מאידך, חברה בOECD מכאן ומחזיקה בשטחים כבושים משם. הקונפליקט מתגבר ככל שהזהות היהודית נחלשת והזהות הליברלית-גלובאלית נעשית מרכזית יותר בקרב הדורות החדשים. רואים את זה היטב בשאלת היחס של יהדות ארה"ב למדינת ישראל, ורואים את זה עכשיו גם בקרב הקוראים להגירה בשל המצב הכלכלי.

אי אפשר לטמון את הראש בחול ולא לענות על השאלה הזו. תראה את פרנקוס כדוגמא לדיסוננס הזה.

אני לא חושב שהדיסוננס הזה הוא אצלי.

אני דווקא מאמין במדינה יהודית וגם דמוקרטית באותו זמן.

מבחינתי זה אומר שמצד אחד המוסדות הדתיים קיימים אבל מי שרוצה יכול לבחור להתעלם מהם.

אין לי בעיה אפילו שיהיו ימי חג שבהם כמעט הכל סגור, כל עוד עומד מאחורי זה משהו מעבר לכפיה של קבוצת מיעוט, וכל עוד לא משתקים את המדינה לגמרי כל סופ"ש (תחבורה ציבורית).

היהדות היא חלק יחסית מרכזי בזהות שלי, בלי קשר להיותי אתאיסט.

אני בחרתי שזה יהיה חלק ממני אבל גם חונכתי לערכים ליבראליים של שמירה על פרטיות וחופש האדם.

את היהדות שלי אני אחיה איך שאני רוצה, והמדינה לא אמורה להתערב לי ביהדות מעבר לקצת חינוך ומעבר לשמירה על המוסדות הדתיים שיהיו זמינים, גם אם הם לא כופים את עצמם עלי.

אתם יודעים מה? אם הם היו אופציונאליים, לא היה לי אכפת אפילו שיקבלו תקציבים מהמדינה. אני מוכן לממן את זה כל עוד לא כופים את זה עלי ולא מכריחים אותי לעשות הכל דרך מוסדות כאלו.

פורסם

מה לא הבנת בנצי?

זה כמו דרגות בצבא, אתה מתחיל מחליפת ארד ועולה בסולם הדרגות.

הנה, בדיוק התפנה תקן.

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

פורסם
אם אין מדינה לפחות עם צביון יהודי, אז אין טעם בכלל במדינה, אפשר לפרק את הבאסטה ולחזור למשרפות באירופה.

נכון, כי אלו שתי האופציות היחידות ואין אפשרויות נוספות על הסקאלה שבינהן.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

הדיון מיצה את עצמו, .

ממש לא!

זהו הדיון החשוב ביותר והגורלי ביותר לקיומה של מדינת ישראל. זהו דיון שאסור לו לדעוך .

לא הגרעין האירני, לא הטרור הפלסטיני ולא "מגפת הפוליו" יכריעו אותנו, הפיכתה של ישראל למדינה חרדית בה הדת שולטת ומכוונת את החיים תהפוך אותנו למדינה משוקצת, חסרת סיכוי להתקיים, להתגונן ולהתפתח. המדינה תהיה מושבתת, אזרחיה חיים בפחד מוות מהטליבאן היהודי, נשותיה עטופות וקרחות, מדרכה לזכר ומדרכה לנקבה, סרסורי הרבנות ישלטו בכל תחומי המסחר וכל המשאבים שישארו יופנו לכיוון חסר כל תכלית-לימודי קודש, בניית תשתיות דתיות ועידוד ילודת עוד ועוד חרדים.

וזו האחרונה היא הנקודה הנוראית ביותר, אתמול בלוויה היו כ-650,000 משתתפים ונגיד שרק חצי מיליון הם חרדים, כולם בעלי פין (כי לנשים אין בין היתר זכות להתאבל בפומבי). לכל בעל פין כזה יש או תהיה בבית אישה והנה אנו מגיעים למיליון איש. כל זוג כזה מביא בין 6 ל-12 ילדים והנה הלכה המדינה...

זה הרי מטורף שאנו מאפשרים באמצעות הדמוקרטיה, הרווחה והערכים המערביים הליברליים להפוך את ישראל למדינה רדיקלית, ענייה, חשוכה, מבודדת,פרימיטבית, אלימה וגזענית.

לא צריך ללכת רחוק, צריך להסתכל על אירן, על מה קרה לה, על מי מנהיג אותה ולהפנים שלנו אין לא נפט, לא שטח ולא אוכלוסייה בהיקף שלה כך שדיננו השמדה.

ומי שקידם את כל זאת הוא בין היתר המר"ן הקדוש,ירום הודו, שונא החילוניים, האשכנזים, הגויים והשפנים.

שינוח על משכבו בשלום ושלא יקום משם גם ביום תחיית המתים.

בעלים גאה :inlove: של פיאט 124 ספיידר 1800.

פורסם
אני לא יודע על מה אתם מדברים. הרב היה אדם גדול. זה מה שכתוב בויינט. כתוב שם שהוא עשה דברים נפלאים וחידש רבות בתורה, למשל הוא התיר לשמוע שירת אישה שלא בפניה, איפשר לאישה נשואה לחשוף חלק משיער ראשה, איפשר טבילה במקווה עם ציפורניים בנויות ואפילו אישר לנשים לצאת לרשות הרבים ללא גרביים. אין, אדם גדול היה.

אני מסכים איתך שזה מזעזע, אבל אל תתעלם מהעובדה שהרב מצא את האומץ (?) להקל את הפסיקות של קודמיו. בתוך המערכת הדתית המחמירה הוא היה קול יחסית שפוי. לאדם שנולד חרדי וגדל בתוך המסגרת המחמירה הזו כל חייו אין זה עניין פעוט.

חשוב מאוד לבקר את המערכת המחוקקת הדתית, ויותר חשוב מכך לעודד כל מי שמסוגל להקל בתוכה, זה לא עניין של מה בכך.

הפעילות הפוליטית שלו והתבטאויותיו בשנים האחרונות היו שיא הגועל של הנפש, אבל לא צריך רק בגלל זה לשכוח שעשה גם כמה דברים טובים בחייו.

איני דתי או מאמין (ההיפך), אין לי שום רקע דתי ואני נקרא יהודי רק כי חתכו לי. הרב לא יחסר לי כלל, אני רק מקווה שיהיה מי שימשיך את הקו המקל באיסורי הדת המגוחכים, ובתקווה שיום אחד רוב החרדים יהיו קצת יותר קרובים אלינו במאה ה-21.

קל נורא להיתפס לדמותו המגוחכת משהו, או לשנים האחרונות של חייו ולהקיש מכך על כל השאר. אדם נאור כמו שמתנגדיו רוצים לחשוב על עצמם, יודע להסתכל על התמונה הרחבה וזוכר שלא הכל שחור ולבן, בניגוד לחרדים שאצלם הכל שחור ולבן, בעיקר הלבוש.

אם כל הדרכים מובילות לרומא, הדרך שלי מובילה אל הים

ר. פרסקי

פורסם

מצטער להגיד לך, אני ממש לא אוכל את "תרחיש האימה" של שלטון חרדי, כי זה לא יקרה.

המדינה הולכת ומקבלת צביון חילוני, לא יעזור שום דבר.

אחוז החרדים שעובדים ומשרתים בצה"ל נמצא במגמת עלייה, המשק הישראלי נמצא בצמיחה ביחס לכלכלות שנקלעות לחובות.

אתה לא יכול לקבוע כמה ילדים יהיו למשפחה, אתה עדין לא חי בסין הקומוניסטית כדי לקבוע דברים כאלה.

חוץ מזה שצד אחד יש הרבה ילדים למשפחה חרדית, אבל הרבה יוצאים מהחרדות, זה כמו בעל חיים ימי שמטיל מאות ביצים, אבל רק אחדות בוקעים מהביצים.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

spidrman , בגלל קיצוניים כמוך,המדינה נראית כמו שהיא נראית. בושה וחרפה.

אני לא אכתוב מה שאני חושב כי יש פה מנהלים אבל וואלה,חבל שיש אנשים כמוך במדינה.

פורסם

הפסיקות המקלות כנראה הלכו עם הרב. הקו בזמן האחרון מחמיר והמערכת החרדית, שנאבקת בהשפעות המודרניזציה, מנהלת קרבות חורמה כנגד, פחות או יותר, כל דבר.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

EL - או שתכתוב הכל, או שאל תכתוב בכלל, מה הקטע בלכתוב "אני לא אכתוב אבל..."?

איציק - אני עדיין מחכה לדוגמא שתביא שבה אני מהלל את מותו של המנוח או שמח על כך, או לחלופין להתנצלות ממך.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
אני מסכים איתך שזה מזעזע, אבל אל תתעלם מהעובדה שהרב מצא את האומץ (?) להקל את הפסיקות של קודמיו. בתוך המערכת הדתית המחמירה הוא היה קול יחסית שפוי. לאדם שנולד חרדי וגדל בתוך המסגרת המחמירה הזו כל חייו אין זה עניין פעוט.

חשוב מאוד לבקר את המערכת המחוקקת הדתית, ויותר חשוב מכך לעודד כל מי שמסוגל להקל בתוכה, זה לא עניין של מה בכך.

הפעילות הפוליטית שלו והתבטאויותיו בשנים האחרונות היו שיא הגועל של הנפש, אבל לא צריך רק בגלל זה לשכוח שעשה גם כמה דברים טובים בחייו.

איני דתי או מאמין (ההיפך), אין לי שום רקע דתי ואני נקרא יהודי רק כי חתכו לי. הרב לא יחסר לי כלל, אני רק מקווה שיהיה מי שימשיך את הקו המקל באיסורי הדת המגוחכים, ובתקווה שיום אחד רוב החרדים יהיו קצת יותר קרובים אלינו במאה ה-21.

קל נורא להיתפס לדמותו המגוחכת משהו, או לשנים האחרונות של חייו ולהקיש מכך על כל השאר. אדם נאור כמו שמתנגדיו רוצים לחשוב על עצמם, יודע להסתכל על התמונה הרחבה וזוכר שלא הכל שחור ולבן, בניגוד לחרדים שאצלם הכל שחור ולבן, בעיקר הלבוש.

לא כתבתי את זה כי זה מזעזע. כתבתי את זה כי לפי YNET, זה העיקר של מה שעשה האיש. לי אישית אין מושג אילו דברים כל-כך חשובים הוא באמת עשה, שבזכותם הוא ראוי לכך שמאות אלפי אנשים ילוו אותו בדרכו האחרונה, אבל אני מניח שחייב להיות משהו. כי הדברים האלה רק יותר מגחיכים את דמותו ואת דמות הציבור החרדי.

בנוגע לאומץ. בוא נחשוב על זה טיפה:

1. עד בואו של הרב, אם אני מבין נכון, הציבור החרדי היה כל כך חשוך ופרימיטיבי, שהוא לא איפשר לנשים לצאת לרחוב ללא גרביים.

2. הררי מילים נשפכו על הלכות הצניעות, מאות עמודים, שעות וימים של דיבורים על מה מותר ומה אסור.

3. הרב הגיע, זכה למעמד בתור פוסק מדרגה גבוהה, ואז הרהיב עוז לשנות את רוע הגזרה.

4. כעת נשים יכולות ללכת בלי גרביים ברחוב. הן עדיין צריכות, כמובן, ללכת עם כיסוי עד המרפק, חצאית ארוכה, ללא שום רמז למחשוף חו"ח, לחבוש פאה אם הן נשואות ועוד שלל איסורים והלכות.

5. אכן, מה חשובה פסיקתו האמיצה של הרב. מי יתן ויבואו אחרים בעקבותיו. אולי אחד מהם יאפשר להוריד 5 ס"מ מאורך החצאית, אחד נוסף יאשר שהחולצה תגיע 7 ס"מ מעל המרפק ואחרון ירשה טבילה במקווה עם ציפורניים בצבעים שונים. גדולי הדור!

מה שאני מנסה להגיד - החרדים כ-ל כ-ך רחוקים מהמאה ה-21, שדרוש "קצת" יותר ממישהו כמו עובדיה יוסף בשביל לקרב אותם אלינו.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

אני חותם על כל מילה שלו.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

זה קיצוני זה? זה לא מדגדג לקיצוניות שהרב נהג להטיף.

בכל אופן, אני חושב שאתה יכול לכתוב את דעותך באופן מתורבת, למה שהמנהלים יתערבו?

אני אישית אשמח לקרוא.

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

פורסם

רוני, אל תשכח שמדובר בציבור שאינו רוצה שינוי. הוא לא דוחף להתקרבות למאה ה-21, להיפך, טוב לו מאוד עם הקופסה הסגורה בה הוא חי, ככה הכל יותר פשוט.

השינויים האלה בהגדרות של מותר ואסור יכולים לבוא רק מבפנים, רק ממי שהוכתר ע"י הציבור הזה כבר סמכא. לכן אני מייחס משמעות גדולה למי שמעיז לערער על המוסכמות האלה ולו במעט. זה לא אורך החצאית שמגדיר את החתירה לקדמה, זו היכולת לבצע שינויים.

אני מהמר די בצער שמחליפו של עובדיה והציבור החרדי לא ימשיכו את התהליך, אלא להיפך. הרב עובדיה ביצע את מה שביצע בשל מעמדו הרם והבלתי ניתן לערעור, יש לי תחושה שהכח העולה החדש יעשה בדיוק ההיפך, ע"מ לרצות את מאמיניו ולהראות כחזק בהלכות, זה אומר מחמיר וקיצוני. מקווה שאתבדה.

אם כל הדרכים מובילות לרומא, הדרך שלי מובילה אל הים

ר. פרסקי

פורסם

כל שאני טוען הוא שגם אם יש שינוי חיובי במה שעשה עובדיה יוסף ז"ל, הוא כאין וכאפס לעומת מה שצריך לעשות. זה כמו טיפה בים - חסר משמעות אמיתית (כל זאת בהסתמך על מה שקראתי עליו בעיתונות. אולי הוא אחראי לעוד הרבה דברים טובים, אין לי מושג).

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4636 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...