Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4634 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

guki, הטענה של חופש בחירה, בלה בלה בלה, היא מצוצה מהאצבע. הגישה הליברלית אומרת שאתה אמור לכבד אנשים כל עוד הם מכבדים אותך. הרב ז"ל היה רחוק מלהיות אדם שמכבד אנשים שהוא לא הסכים איתם. אז מה בדיוק אתה רוצה? לו היה מותר לכנות אנשים "עמלק" ולאחרים עכשיו אסור לזלזל בו ובתרבות שהוא מייצג?

עצה לי אליך ולישראל כהן ולאחרים מהסוג שלכם פה, שממהרים להעלב בשם העולם החרדי ובשם הרב: תחסכו את הצביעות. עולם ערכים שזר לכם - אל תטפיו לאחרים לחיות על פיו. אל תצפו שיכבדו את מה שאתם מייצגים, כשמאחורי ומעל זה עומד (או יותר נכון עמד) אדם שהיה מוכן להשמיד כל מי שהיה שונה ממנו. ולא אני לא מקצין. למושג "עמלק" יש משמעות די ברורה בעולם היהודי. לא סתם הרבנים ובתוכם עובדיה יוסף כל כף אוהבים אותו.

לי אישית אין בעיה עם החרדים ועם צורת החיים שלהם. יש לי בעיה עם כל מי שמפזר משפטים או אמירות או השוואת מפגרות למיין קאמף ברגע שמעיזים להעביר ביקורת כלשהי על העולם התורני. חלאס עם זה. זילות השואה שאתה ואחרים עושים עוברת כבר כל גבול. בקצב הזה עוד עשור יטענו בבתי הספר החרדים (וכנראה גם הדתיים ממלכתיים) שחילוניים היו משת"פים בשואה ורק החרדים נפגעו ממנה בשם האמונה שלהם. ולא אני לא צוחק ולא מגזים. זה מה שאתם כותבים ומראים כל הזמן. די. חלאס. בתור מישהו שבא ממשפחה של ניצולי שואה (וללא רגישות יתרה לנושא שיש להרבה אנשים) ממש נמאס לי לקרוא את גיבוב השטויות הזה. אתה ודומים לך מבזים את זכר בני המשפחה שלי שניספו במהלך רצח עם מבוסס תורת גזע. למד את ההבדל בין זה לבין ביקורת לגיטימית על תרבות שמטיפה לשנאה וסלידה מתרבויות אחרות. זה לא עד כדי כך מסובך. לפי הגישה הגאונית שלך, אגב, גם את הנאצים עקרונית אסור לבקר כי "חופש בחירה". חבל שאתה לא מבין את זה.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
  • תגובות 528
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
1. דבר יפה אני לא אחד מהחברים שלך.

2. תקרא את התגובה שלי למעלה, למרות שאני לא מצפה ממך להבין אפשר לראות את הסמלון של בשביל להבין באיזה צד אתה.

יוסי:

שכל אחד יחיה את החיים שלו איך שהוא רוצה , אתה רואה בעצמך נאור , הם רואים בעצמם נאורים וברב עובדיה גדול הדור.

גם אתה לא אחד מהחברים שלי וטוב שכך.

הם רוצים להיות חברה סגורה?ללמוד את הספר שלהם-שוב ושוב ושוב ושוב...

אז שישלמו על זה לבד!

ברגע שמנתקים אותם מהמדינה לא אכפת לי מה יהיה איתם(הם פשוט ירעבו למוות כי אף אחד מהם לא יודע לעבוד/לכתוב).

אני מנסה לחשוב על תשובה שלא תוציא אותי גייז, לא תגרום לי לתאר לך את הג'ונסון שלי ולא תזכה אותי בהתראה. אין כזו.
פורסם

בואו לא ניכנס לפן הכלכלי. זה מיותר וזה יגרום לנעילת השרשור מהר מאוד.

בבקשה, בואו נישאר בפן המוסרי.

אם צביקי יענה על מה ששאלתי אני אהיה אדם מאושר היום, כי זה יעיד על תחילת דיאלוג רציני בין שני המחנות המאוד מפולגים שיש לנו פה.

(ביקשתי מצביקי כי אני מתרשם שהוא אדם ברור שייקח את השאלה ברצינות).

פורסם

קשה עם משהו שפוגע בבטן שלכם? הרי אתם לא גזענים בכלל אז מה שאני אומר מיותר, אני פורש תמשיכו להתווכח .

apple אתה איש קטן כנראה גם בגיל בגלל זה לא שווה לבזבז עליך לחיצות במקלדת.

* גם הסבים שלי ניצולי שואה אז אל תמהרו לקפוץ על זילות השואה , סך הכל השוואתי את המילים של יוסי לספר מפורסם, לילה טוב.

חובב רכב , לא חובב תקלות :evil:

• חברי המעגל הראשון
פורסם

יש יותר מדי אנשים שמאמינים שהתנ"ך הוא הקוד המוסרי שראוי שיהיה לנו, ושבלי תורה אין מוסר (אבל לרוב לא יודעים להסביר את המוסר של התורה חוץ מ"אלוקים רצה שכך יהיה").

אם יש לך חבר חרדי שלא היה לו יותר מדי מגע עם האקדמיה, זה בדיוק מה שהוא יגיד לך.

ולא, זה לא עניין של פסיכופתים, כי ברגע שתיתן לאחד מהם אקדח, הוא יתנהג כמו כל אחד מאיתנו ולא יירה באף אחד.

הבעיה היא שהם עצמם לא מבינים מאיפה בא המוסר שלהם.

אז בעצם מה שאתה טוען זה שאם איזה רב גדול יכריז שגילו לו מהשמיים שבוטל החוק של "לא תרצח" בעשרת הדברות כל החרדים ירגישו חופשי לרצוח את מי שלא נראה להם.

אתה מבין כמה מפגר זה?

והאקדמיה מבטיחה שכן יהיה מוסר? נו באמת.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

לא, זה ממש לא מה שאמרתי.

זה לא שלרבנים יש כוח מוסרי אבסולוטי.

הרי יש את המצוות, ואחת מהן אומרת "לא תרצח", ועם זה קשה להתווכח.

אז כן, יש רבנים שהחליטו להוציא פסקי הלכה ולכתוב ספרים על מקרים שבהם מותר להרוג גוי, אבל נעזוב את זה.

ולא, האקדמיה לא מקנה ערכים, היא פשוט מאפשר לאנשים שעוסקים במדעי החברה למשל, להבין מאיפה בא המוסר, מבחינה היסטורית ואבולוציונית, כדי להבין תהליכים חברתיים מכל מני סוגים.

פורסם

אני גם לא מבין את ההגנה הזו על הרב. כן אולי הוא חידש הרבה דברים בהלכה. דברים שאני כלל לא מסכים איתם וכלל לא חושב שבכלל היה צריך "להתיר". לדעתי היום החרדים מגזימים הרבה יותר מידי עם כל ההחלטות שלהם, הלבוש, האיסורים.

אבל. זו החלטתם וזכותם. הם יכולים לחיות איך שהם רוצים אבל (!) במקביל אסור להם לפגוע באחר. ואת זה לצערי הם לא מקיימים.

הרב מקבל ביקרות ובצדק. אם לא היה אומר את כל האימרות הגזעניות והפוגעניות ספק אם מישהו כאן היה אומר משהו (פרט לתמיהה על כמות האנשים שהגיעו להוויה. כמות הזויה לחלוטין!)

ולא, אני לא דתי, לא מקורב בעצם כלל לדת וחושב שהכל זה סיפורי אלף לילה ולילה. אבל יש לי חברים דתיים ואנחנו חיים בדו קיום. ואף אחד לא פוגע ברצון האחר (אפילו שאני לא מבין מה הוא מוצא בתורה, אבל הוא אדם טוב, אמיתי, חייל בצבא, יש לו שאיפות לעבודה ולכן אין בעצם בעיה שעל חשבון זמנו וחשבונו הוא הולך ומתפלל).

ואגב- בלי רגע קשר לנושא ישירות. פשוט ראיתי מישהו שהעלה את הנושא (בנצי?)- למי שאמר שמשה קיבל את את לוחות הברית בהר סיני. מדהים שה' חיכה כלכך הרבה זמן לתת ליהודים את לוחות הברית לא? הוא הריי יכל לתת אותם לאברהם שנים רבות קודם לא?

ובכן....

http://www.trinicenter.com/kwame/2009/1812.htm

http://edward.de.leau.net/the-10-commandments-are-a-copy-from-chapter-125-in-the-egyptian-book-of-the-dead-20070513.html

פורסם

קודם כל תודה על המחמאות...

אני לא חרדי אלא דתי וגם זה בקושי, אבל אנסה.

מה שמפריע לי בשרשור הזה זו לא חוסר ההערכה לציבור החרדי או לרב עובדיה, אלא הגישה האתנוצנטרית המובהקת שבו.

אתה , כאנתרופולוג, אמור להכיר את גישת הרב תרבותיות שלומדים כבר במבוא לסוציולוגיה.

אל תזדהה עם ערכי החברה, אבל תכבד אותם כל עוד הם לא פוגעים בך ישירות.

לכן, כל הטענות על שפתו של הרב עובדיה, על ההתנהגות בלויה, על הפוליטיקה המקיפה- מוצדקות. אם בחלקן ואם במלואן.

אבל להסתכל על קבוצת אוכלוסיה כל כך גדולה, בזלזול כל כך מופגן, ואפילו לא להבין למה זה פוגעני, זה בעייתי בעיני.

לחשוב ש850000 איש מגיעים ללויה של אדם סתם, בלי להבין שכנראה היה בו משהו מעבר לשטיפת מוח של קהל מאמיניו- זה לא רציני בעיני.

לעניין המוסריות- שוב, לומר בלי שום ביסוס שהחברה החילונית מוסרית יותר מזו החרדית זה קשקוש.

המוסריות הטבעית שיש בחברה החילונית קיימת גם החרדית מעצם היותם בני אדם. ההבדל הוא, שבדילמות מוסריות , בהתנגשות בין שני ערכים יש לחברה החרדית מערכת תעדוף שונה ביניהן- כל כללי הפסיקה.

בחברה החילונית אין מערכת כזו, וכל אחד מחליט בעצמו אילו ערכים לתעדף ( ראה הדילמה של קולברג)

בקיצור, כבוד לאחר צריך לתת גם אם יש בתוכו פרטים שלא נותנים לך כבוד. את המלחמה במה שצריך להילחם- אפשר וצריך לעשות.

פורסם
גם אתה לא אחד מהחברים שלי וטוב שכך.

הם רוצים להיות חברה סגורה?ללמוד את הספר שלהם-שוב ושוב ושוב ושוב...

אז שישלמו על זה לבד!

ברגע שמנתקים אותם מהמדינה לא אכפת לי מה יהיה איתם(הם פשוט ירעבו למוות כי אף אחד מהם לא יודע לעבוד/לכתוב).

ואללה?

אתה רציני.

אתה חושב שבאמת חרדים צריכים אותך.

הם ממש לא, גם בלעדיך, יש להם גמ"חים פסיכיים לגמרי, כל שטות שחסר לך אתה יכול להשיג אצלם.

לא יודעים לכתוב? ילדים חרדים לומדים קרוא וכתוב עוד בגיל 3.

לא יודעים לעבוד? תתפלא, יש גם חרדים מיליונרים ואפילו הם תורמים למדינה:

http://www.kikarhashabat.co.il/%D7%97%D7%A8%D7%93%D7%99-%D7%AA%D7%A8%D7%9D-%D7%9C%D7%9E%D7%93%D7%99%D7%A0%D7%94.html

חוץ מזה אתה מוזמן לבדוק מי זה הבעלים של רשת שופרסל, הבעלים של אופטיקה הלפרין.

ומי אלה דן גרטלר, יוסף גרינפלד, שלום פישר, האחים קאהן, שלמה אייזנברג ועו'....

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

תודה צביקי, השכלנו :)

אני באופן אישי מבין למה זה מעליב ופוגעני.

גם לא אמרתי שהסיבה היחידה שאנשים הגיעו זה בגלל שטיפת מוח.

למעשה, שטיפת המוח היא לא המטרה, אלא אמצעי, שלדעתי גם רחוק מהערכים של היהדות המקורית (כפי שאני מבין אותה, אולי אני פשוט לא מבין אותה כמו שצריך).

אני מבין את העומק של האמונה ואת הצורך של העולם החרדי בדמויות כאלו. להזכירך, יש לי רקע לא קטן כחלק מקהילות כאלו.

אז אם חוזרים למוסריות, בעוד שאצל החילוני יש יכולת החלטה לגבי כל מצב נתון בגלל שבאופן טבעי כל בני האדם מרגישים את המוסריות הטבעית ושיקול הדעת לרוב בא ממקום של "איך אני גורם כמה שפחות נזק", אדם המשתייך לאוכלוסיה החרדית לא יבחר באופן אוטומטי בדרך שנכונה מבחינת סבל לאחר ולעצמו, אלא יסתמך על כתבים של אנשים אחרים, שחיו בתקופה אחרת, כשהערך העליון היה שונה לחלוטין ממה שיש לנו כיום.

זה עלול ליצור מצב של התנגשות בין ערכים שקרובים מאוד אלינו בחברה החילונית והמערבית, לערכים שנחשבים לקדושים בקרב החרדים, כשהפרט הוא לא בדיוק המטרה, אלא יותר אמצעי.

אם ניקח את ההגדרה של מוסריות כ"שאיפה למניעת סבל בשביל עצמנו ובשביל אחרים", הרי שהחברה החילונית היא יותר מוסרית, כי הסבל של אחרים הוא גורם חשוב ונעשים נסיונות להמנע ממנו כמה שאפשר.

הנה מקרה שקרה לקרוב משפחה שלי, שהוא חרדי (יש עוד המון מקרים דומים אבל זה ממש הכעיס אותי):

המשפחה שלו הגיעה לפני 5 שנים מצ'ילה.

הוא אדם משכיל ובעל מקצוע מכובד, וחזר בתשובה לפני 25 שנה.

הוא קורע את התחת בעבודה כל היום ולא מקבל כספים מאף אחד.

הם עברו לשכונת בית וגן בירושלים.

כשהילדים הגיעו לגיל בית ספר, הוא רצה להכניס את הבת שלו לבית ספר.

הוא התחיל את כל התהליך וכבר אמרו לו שהילדה התקבלה.

לאחר שהוא התחיל למלא את הטפסים, המנהלת ראתה את הכתובת שלו ואמרה "אני מצטערת, הרחוב שלך מוקצה. אתה לא יכול להכניס הנה את הילדה כל עוד אתה חי ברחוב הזה".

ההסבר שלה היה ששנתיים לפני כן הגיע משפחה מצרפת עם שתי בנות, שגרו ברחוב שלו.

באיזשהו רגע לאחת הילדות נפלט שיש להם טלוויזיה בבית, או שהייתה להן פעם, והוחלט להעיף אותן ולעשות שכל הרחוב הזה יהיה מוקצה כי יש בו אנשים שלא מצייתים לכללים, וזה מזהם את השכונה ואת בית הספר, אז מי שגר שם נחשב לנחות.

להזכירם, בחברה החרדית יש היררכיות של בתי ספר, כך שאם הילדה לא מגיעה לבית הספר "הנכון", היא לא תוכל למצוא שידוך.

אם הוא היה אדם חילוני, התשובה שלו הייתה "לכו לקיבינימאט, מי אתם חושבים שאתם?".

אבל בגלל שהוא חרדי, הוא אשכרה נאלץ לעבור שני רחובות יותר למעלה חודש אחרי שהוא עבר לשם, רק כדי שיקבלו את הילדה שלו לבית הספר.

זו הבעיה בדיוק, שהשכל הישר והמוסריות שבאה ממנו נהרסת לטובת ערכים של שליטה, שמירה על ערכים פחות חשובים ובידול בין אנשים כאמצעי לשליטה חברתית.

איפה המוסר של בית הספר? לא ברור.

פורסם
קשה עם משהו שפוגע בבטן שלכם? הרי אתם לא גזענים בכלל אז מה שאני אומר מיותר, אני פורש תמשיכו להתווכח .

apple אתה איש קטן כנראה גם בגיל בגלל זה לא שווה לבזבז עליך לחיצות במקלדת.

* גם הסבים שלי ניצולי שואה אז אל תמהרו לקפוץ על זילות השואה , סך הכל השוואתי את המילים של יוסי לספר מפורסם, לילה טוב.

סלח לי אתה, ויסלחו לי מנהלי הפורום המכובדים. לא קשה "עם משהו שפוגע בבטן" שלנו. קשה עם טמטום. קשה עם שימוש זול במושגים שאתה לא מבין בכלל מה הם אומרים, אבל לימדו אותך אי שם בבית ספר תיכון (או אולי חטיבת הביניים) שהם מסלמים משהו לא יפה, אז אתה ממהר להשתמש בהם.

אתה מבין מה זה "גזענות"? אתה יודע מה אומרת המילה "גזע"? אתה יודע מה אומרת תורת הגזע? קראת את "מיין קאמף"? קראת ספרים דומים אחרים? מה שאתה אומר לא רק מיותר, אלא פשוט לא חכם ומקומם. לפי כל הגדרה באשר היא יוסי ושאר המבקרים פה של התרבות החרדתית הם יהודים בדיוק כמו הרב עובדיה ובדיוק כמך. אז מה הקשר לגזענות? מה הקשר למיין קאמפף או משהו בסגנון? מה ש"פוגע בבטן" שלי הוא זה שאנשים שלא מכבדים איש (או אישה) השונה מהם, הופכים את עצמך ליחידים, לקורבנות המוסמכים של תופעות כלליות וכואבות הרבה יותר. מה שפוגע בבטן שלי הוא שבדיוק כמו שציונות הפכה למושג שהוא רכושה הפרטי של קבוצה מאוד ספציפית בישראל, כך עכשיו אתה ולא חכמים דומים לך, בנהגת רבנים שאנחנו "לא מבינים את חוכמתם" (כפי שטוען המלומד האחר שכתב פה) מנכסים לעצמם את היהדות, והופכים עצמם לקורבנות הנצחיים של אנטישמיות, שעכשיו גם מגיעה מכיוונם של... יהודים כשרים למהדרין אחרים.

ואם אי פעם ראית תגובה אחרת שלי פה, היית מבין ש"יהדות" זה בערך הדבר האחרון בעולםפ שמעניין אותי. בבקשה, קח. היא שלך. אלא שליהדות יש עוד פן הגדרתי - השונאים שלנו דואגים להדגיש שאנחנו כאלו בכל הזדמנות. חבל שאצלך, בחסות גאונים שונים, זה הפך לנשק בשקל ותשעים אגורות, כי לכם (לך ולרבנים שלך) מותר לקלל, מותר לקרוא לאחרים "עמלק", מותר לאחל מוות וחכתוב שחיילים מתים בגלל שהם לא שומרים על מצוות, אבל כל מי שמעביר ביקורת עליכם הוא כמובן אנטישמי וקרוב רוחנית למחבר של מיין קאמפך.

אין כאן אחד, אבל אחד מחסידי הרב שניסו אפילו לפתור את הדיסוננס הזה (למה לכל הרוחות אנחנו צריכים לכבד רב שלא כיבד איש ממי שהעז להיות שונה ממנו). ולמה לפתור את זה? עדיף לכתוב "אנטישמיות". זה כזה טיעון מנצח, בחיי. צריך להציע את זה כסוג של ג'וקר במבחנים בבתי הספר ובאוניברסיטאות. אתה לא יודע משהו? אתה לא יודע להוכיח טענה? אין בעיה, תכתוב "אנטישמיות" או "מיין קאמף" ונצחת.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

יש מילונרים אבל הם חיים בחו"ל. בארץ הם מיעוט.

וזו בעיה גדולה שאוכלוסיה כלכך גדולה חייה בעוני כה רב. נעזוב לרגע את העניין שהציבור החילוני צריך לשלם על זה- מישהו כאן היה רוצה לחיות בעוני שלהם?

נכון יש להם גמחי"ם והלוואי שגם לנו, הציבור החילוני, יהיה משהו דומה אבל האנשים הללו צריכים לעבוד. גם הגברים וגם הנשים- צריך לתת להם לצאת ולעשות את זה. מה הבעיה? שאם הם יצאו המון כסף שהולך לאנשים מסוימים לא יגיע אליהם. וקומץ שולט שמרוויח יפה מאוד מכל הציבור המסכן הזה לא ירוויח, ומי יתן לדבר כזה לקרות? לצערי אף אחד.

פורסם
תודה צביקי, השכלנו :)

אני באופן אישי מבין למה זה מעליב ופוגעני.

גם לא אמרתי שהסיבה היחידה שאנשים הגיעו זה בגלל שטיפת מוח.

למעשה, שטיפת המוח היא לא המטרה, אלא אמצעי, שלדעתי גם רחוק מהערכים של היהדות המקורית (כפי שאני מבין אותה, אולי אני פשוט לא מבין אותה כמו שצריך).

אני מבין את העומק של האמונה ואת הצורך של העולם החרדי בדמויות כאלו. להזכירך, יש לי רקע לא קטן כחלק מקהילות כאלו.

אז אם חוזרים למוסריות, בעוד שאצל החילוני יש יכולת החלטה לגבי כל מצב נתון בגלל שבאופן טבעי כל בני האדם מרגישים את המוסריות הטבעית ושיקול הדעת לרוב בא ממקום של "איך אני גורם כמה שפחות נזק", אדם המשתייך לאוכלוסיה החרדית לא יבחר באופן אוטומטי בדרך שנכונה מבחינת סבל לאחר ולעצמו, אלא יסתמך על כתבים של אנשים אחרים, שחיו בתקופה אחרת, כשהערך העליון היה שונה לחלוטין ממה שיש לנו כיום.

זה עלול ליצור מצב של התנגשות בין ערכים שקרובים מאוד אלינו בחברה החילונית והמערבית, לערכים שנחשבים לקדושים בקרב החרדים, כשהפרט הוא לא בדיוק המטרה, אלא יותר אמצעי.

אם ניקח את ההגדרה של מוסריות כ"שאיפה למניעת סבל בשביל עצמנו ובשביל אחרים", הרי שהחברה החילונית היא יותר מוסרית, כי הסבל של אחרים הוא גורם חשוב ונעשים נסיונות להמנע ממנו כמה שאפשר.

הנה מקרה שקרה לקרוב משפחה שלי, שהוא חרדי (יש עוד המון מקרים דומים אבל זה ממש הכעיס אותי):

המשפחה שלו הגיעה לפני 5 שנים מצ'ילה.

הוא אדם משכיל ובעל מקצוע מכובד, וחזר בתשובה לפני 25 שנה.

הוא קורע את התחת בעבודה כל היום ולא מקבל כספים מאף אחד.

הם עברו לשכונת בית וגן בירושלים.

כשהילדים הגיעו לגיל בית ספר, הוא רצה להכניס את הבת שלו לבית ספר.

הוא התחיל את כל התהליך וכבר אמרו לו שהילדה התקבלה.

לאחר שהוא התחיל למלא את הטפסים, המנהלת ראתה את הכתובת שלו ואמרה "אני מצטערת, הרחוב שלך מוקצה. אתה לא יכול להכניס הנה את הילדה כל עוד אתה חי ברחוב הזה".

ההסבר שלה היה ששנתיים לפני כן הגיע משפחה מצרפת עם שתי בנות, שגרו ברחוב שלו.

באיזשהו רגע לאחת הילדות נפלט שיש להם טלוויזיה בבית, או שהייתה להן פעם, והוחלט להעיף אותן ולעשות שכל הרחוב הזה יהיה מוקצה כי יש בו אנשים שלא מצייתים לכללים, וזה מזהם את השכונה ואת בית הספר, אז מי שגר שם נחשב לנחות.

להזכירם, בחברה החרדית יש היררכיות של בתי ספר, כך שאם הילדה לא מגיעה לבית הספר "הנכון", היא לא תוכל למצוא שידוך.

אם הוא היה אדם חילוני, התשובה שלו הייתה "לכו לקיבינימאט, מי אתם חושבים שאתם?".

אבל בגלל שהוא חרדי, הוא אשכרה נאלץ לעבור שני רחובות יותר למעלה חודש אחרי שהוא עבר לשם, רק כדי שיקבלו את הילדה שלו לבית הספר.

זו הבעיה בדיוק, שהשכל הישר והמוסריות שבאה ממנו נהרסת לטובת ערכים של שליטה, שמירה על ערכים פחות חשובים ובידול בין אנשים כאמצעי לשליטה חברתית.

איפה המוסר של בית הספר? לא ברור.

יוסי, אם אתה בוחר בהגדרה הזו, ודאי שהחברה הדתית מתייחסת יותר לסבלו של האחר מאשר החילונית. דווקא החילונית היא זו שתציב קודם את עצמך.

הסיפור עם הדוד אכן מייצג חלק מהרבה דברים רעים בחברה החרדית, לדעתי דווקא לא את מערכת הערכים הדתית כמו את הסנקציות החברתיות.

אל תשכח שהערכים לא השתנו מהותית מאז אותם כתבים אלא רק המציאות.

פורסם
אין כאן אחד, אבל אחד מחסידי הרב שניסו אפילו לפתור את הדיסוננס הזה (למה לכל הרוחות אנחנו צריכים לכבד רב שלא כיבד איש ממי שהעז להיות שונה ממנו).

זו שאלה שחזרה על עצמה בשרשור הזה (גם על ידי), ובאמת לא קיבלה כל מענה. מצטרף אליה בשנית - למה אני חייב לכבד אדם ששנא כל מי שלא שומע לו (גם רבנים מתחרים קוללו לא אחת, גם דתיים לאומיים, והאמת מי לא)? למה? צביקי, איציק והיתר - למה?

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
סלח לי אתה, ו ח

אין כאן אחד, אבל אחד מחסידי הרב שניסו אפילו לפתור את הדיסוננס הזה (למה לכל הרוחות אנחנו צריכים לכבד רב שלא כיבד איש ממי שהעז להיות שונה ממנו).

אני אנסה:

אתה לא מצופה לכבד את הרב שלא כיבד אותך אלא לכבד את מי שמכבד אותו ולא לזלזל ברגשותיהם.

לא סתם השם של רבין עולה כאן שוב ושוב, אלא כי מה שקרה אחרי הירצחו הפך אותו לדבר הכי קרוב לאדמור אצל חילונים, ולדתיים אין שום סנטימנט כזה אליו.

למרות זאת מצופה מהדתיים לא להעלות את כל ההסתייגויות הרבות שלהם מהאיש ומדרכו דווקא ביום השנה ( וודאי שלו ביום הרצח עצמו)

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4634 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...