Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4635 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הערות באדום

אתה יכול להבין את זה איך שאתה רוצה, אבל אני משוכנע במאת האחוזים שאנשים כמו יוסי שריד רוצים בטובת ישראל לא פחות ממני וממך.

יתכן מאד, אבל המושג "ישראל" שלהם לא כולל זהות יהודית, ולכן אין לי בו שום ענין. מבחינתי זה כמו ארה"ב, שוויץ או אולי אוגנדה, רק באיזור גיאוגרפי אחר. "מדינת ישראל" שמבחינתה לבית אל, חברון, והר הבית אין משמעות - חסרת ערך בעיני. זה כמו תמונה של רכב במקום רכב אמיתי. אני פשוט לא מעוניין.

אני בטוח שהוא כולל זהות יהודית, רק לא במובן ה"שלם" שאתה מתכוון אליו - אלא עם ויתורים מסוימים.

לכן, עד שתוכיח לי אחרת, אני מבין את העניין של העזרה לערבים כעניין הומאני: חיילי צה"ל משתמשים ביותר מדי כוח והמטרה היא להקטין את האלימות

זו תמימות ברמה רצינית. התוצאה הישירה של המצלמות אצל הערבים היא שיתוק של החיילים, כפי שאנחנו רואים כאן למשל, וגם כאן. והנה מקרה עוד יותר מובהק, שבו חיילים באים לטפל במקרה של ידוי אבנים על מכוניות בכביש, חוטפים אבנים, ובורחים מהזירה ומפקירים את האזרחים. האם לדעתך היו נוהגים כך גם אם לא היו מצלמות?

זה לא צריך להיות ככה. אם הערבים זורקים אבנים בצורה כזאת (שהיא לחלוטין מסכנת חיים), החיילים צריכים לקבל אישור להגיב בהתאם, גם אם זה מול המצלמות.

באופן שיחייב את שני הצדדים

הבעיה היא שאנחנו לא רוצים להגיד "זה שלנו", ולכן נמצאים בעמדת התגוננות תמידית. והמצלמות האלו מכניסות אותנו לפינה קטנה מאד, כפי שאתה רואה מסרטים אלו - והם ממש לא חריגים.

שוב - המצלמות הן לא הבעיה אלא ההתנהגות מולן. בזה אפשר לטפל.

(מצלמות מתעדות לא רק את החיילים שלנו, אלא גם את הערבים במחסומים).

נכון, גם במחסומים. על כפיר אוחיון שמעת פעם?

שוב - אם זה לא עובד, צריך לעשות את זה אחרת.

עובד, לא עובד - זה כבר עניין אחר.

זה עובד מצויין - לטובת הערבים. שים לב שאותם ארגוני שמאל הומאניים - לכאורה לעולם אינם פועלים כאשר יש הפרות "זכויות אדם" נגד מתנחלים - רק נגד ערבים. ולא סתם רק נגד ערבים, אלא אך ורק כאשר אפשר להציג את ישראל באור שלילי. כאשר ערבים פוגעים בערבים זה לא מעניין.

אני חושב שלהתעלם מכל זה ולהגיד "זה ענין הומאני" זה בערך כמו להגיד "אני לא פגעתי בדגים באקווריום, אני בסך הכל הוצאתי את המים".

הארגונים המעטים (מאוד!) שאשכרה "מחפשים" להיות בצד של הערבים ויהי מה - הם מבחינתי לא טובים יותר מארגוני ימין קיצוני. אלו שמתעניינים באמת בזכויות אדם - בהחלט ראויים להתקיים.

בנוגע לשמיר וערפאת - שוב, זו סמנטיקה. הוא לא אומר "ערפאת בסדר גמור כי הוא עושה מה שהוא מאמין בו ומנסה לעזור לעם שלו". הוא אומר "כמו ששמיר רק רוצה בטובת העם היהודי, כך ערפאת רק רוצה בטובת הפלסטינים".

ההבדל בין שני הניסוחים נשגב מבינתי. אשמח אם תסביר מה ההבדל העקרוני - הבדלים טכניים בודאי שיש, אבל זה לא הענין.

ואני חוזר ומזכיר את השורש ב.ג.ד. בהקשר זה.

לא יודע איך להסביר את זה אחרת. אולי ההבדל בינינו הוא שמבחינתי לחשוב גם על טובת הצד השני זו לא בגידה. בגידה היא פעולה מכוונת כנגד העם שלך, שלא מגיעה כתגובה לפגיעה בצד השני (למשל: אם אתה רוצה להקטין את היכולת של החיילים להגן על עצמם כנגד התקפות, אז זו יכולה להיחשב בגידה במובן מסוים. אבל אם אתה מנסה לגרום לכך שפחות אנשים מהצד השני ייפגעו - זו לא).

דני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

• תגובות 528
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
עוד מאמר דעה מומלץ, לדעתי לפחות. השאלה החשובה באמת שם שכל חסידי הרב צריכים לשאול את עצמם היא איך מעמדם של מצביעי ש"ס לא השתפר ולו קצת מאז שהמפלגה נוסדה, ובהתחשב בבכל השנים שהייתה בשלטון והכתיבה מדיניות כלכלית ברמה כזו או אחרת.
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
אני חושב שאי אפשר לפסול עדויות, בטח כשהן מגיעות בכמויות גבוהות יחסית. אבל זה לא רק זה, זה גם עדויות של חברים מספיק טובים שלי ששירתו בשטחים, או כאלו שהלכו לשם בשנים האחרונות כדי לראות איך צה"ל פתאום מקים איזה "שטח אש" בכניסה לכפר כזה או אחר, כי ככה. זה גם הדברים הקטנים, זה גם הסיפור של הביזה שהיה על המרמרה לאחר שהאוניה נעצרה, אבל זה גם יותר מזה. תכנס היום לפייסבוק ותסתכל בקבוצות ימין שם, תראה מה דעת האנשים בארץ. האזרח הממוצע, בטח כשהוא בן 18, בארץ הוא מאוד מאוד ימני, גם אם הרבה אנשים לא מסוגלים לראות את זה ממגוון סיבות. אתה באמת חושב שזה לא בא לידי ביטוי במהלך השירות של אותו הילד?

דווקא אני עברתי שינוי לצד ימין של הסקאלה, לאחר שירות ביחידה קרבית. לא שהייתי שמאלן מיליטנטי, או שמאלן בכלל, אבל השינוי אכן קרה והיה ימינה.

הייתי בשירות סדיר במלחמת לבנון השניה, ובמהלך "עופרת יצוקה", הייתי במילואים במהלך "עמוד ענן" מהרגע הראשון ועד לאחרון. אני שרתתי ועושה מילואים ביחידת ג'ובניקים. אף אחד שם לא עומד עם רובה ונדרש להחליט לכאן או לכאן, אבל אני יכול לספר לך שכולם שם בערך, כמעט ללא יוצא מן הכלל התלהבו מכל ערבי שמת, כאילו זה היה הישג אישי שלהם. כולם שם היו ילדים חננות, אבל להגיד לך שאני יכול להיות בטוח שאם הם היו מגיעים לשרת במחסום הם לא היו עושה את המוות לכל פלסטינאי שעובר שם? אני לא יודע.

אתה אמנם תסלח לי, אבל זה בדיוק כי זו יחידה של ג'ובניקים. אתה מבין רוסית הרי, пиздеть - не мешки ворочать. לדבר לא עולה כסף. שירות קרבי היה מיישר אותם, או פולט אותם מהיחידה.

אני לא פצפיסט קיצוני, אבל המיליטנטיות הזו הגעילה אותי. חלק מאוד נורא, בעיניי, ממה שעובר עלינו הוא שנורא קל לעבור גבול מסויים ואפילו לא להבין שעבנרו אותו, וזה מה שקורה.

שוב - במקרה הזה, הכל דיבורים.

אני זוכר ששנה אחרי שסיימתי תיכון הגעתי לאיזה כנס. הילד הכי ימני שהיה בערך בכל השכבה שלי הופיע לפני הכיתה ואמר "תשמעו, אחרי שנה של שירות בשטחים, הבנתי איך זה נראה באמת, וזה באמת מזעזע כמו שלא רציתי להאמין כשהייתי בתיכון". אבל כמה אנשים באמת עוברים שינוי כזה דווקא לצד היותר שמאלני?

הוא לא עבר שמאלה, הוא פשוט ראה מציאות. המציאות היא שהחיים חרא. אלא מה, לא אנחנו אשמים בכך - זה מה שאירגוני השמאל הקיצוני יותר או פחות לא מבינים. הנטיה לראות בישראל את שורש כל הרע בשטחים נאיבית וחוטא בהתייפיפות נפש מהסוג הגרוע ביותר. הפלסטינאים מקבלים סיוע בכמויות עצומות, פשוט שום דבר לא מחלחל. מתקשר היטב למה שכתבו כאן על ש"ס, פעילותה לאורך השנים ואי-שיפור קבוצת המצביעים שלה ו"האשכנזים דפקו אותנו" - אותו הדבר בדיוק.

ואני לא חושב שזה צהל הוא כח שיטור זו בעיה שיש ארגון שמנסה לפתור. אני סתם מציג את זה כעוד משהו שקורה לנו כתוצאה

ממצבנו הפוליטי כאן.

צה"ל ככוח שיטור זו בהחלט בעיה שצריך לפתור - בשביל זה יש (תיאורטית לפחות) מג"ב - זה התפקיד שלו, לא של צה"ל. חיילים צריכים להרוג אויב (במאקרו, מן הסתם יש זרועות שונות) כדי להביא לניצחון צבאי. שיטור היא פשוט לא תכונה שהצבא מאומן אליה, או צריך להיות מאומן אליה, לכן אין שום סיכוי שהצבא יעשה אותה טוב או שייצא מזה טוב.

באדום לעיל.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

מסכים איתך שאנחנו לא האשמים הבלעדיים במצב. ובהחלט יש לא מעט אנשי שמאל קיצוני יותר שחושבים שאנחנו כן.

אבל אנחנו אשמים לפחות כמו שהם אשמים, וזה מספיק רע מבחינתי. הבעיה היא לא רק שם, הבעיה היא שאפשר לגשת לבעייות כאן במכלול דרכים וניסיונות לפתרון. ומה שהופך לפופולארי יותר ויותר בארץ בשנים האחרונות הוא אמונה עיוורת לחלוטין בזה שלא רק שאין לנו שום אשמה בסכסוך, אלא אנחנו גם צודקים אוטומטית בכל דבר שנעשה, לא משנה מה הוא, בעיקר כי אנחנו יהודים.

אני לא רואה בישראל את שורש כל הרע. אני רואה בישראל מדינה סופר אגרסיבית, שרבים בה כבר לא מסוגלים להבחין בין טוב לרע בדברים הכי בסיסיים וחיים באיזה עולם מנותק מהמציאות בו כולנו (חוץ מאנשי השמאל, כמובן) מלאכים, רודפי שלום, אוהבי זרים ובכלל כבר נמצאים בחזון אחרית הימים בו כל הגויים צריכים לבוא וללמוד מאיתנו. ולאף אחד לא מפריע שמי שמוביל אותנו בפועל אלו אנשים כמו הרב עובדיה, אנשים כמו דרעי, כמו נפתלי בנט, כמו מירי רגב. זה הכל סממנים של אותן התופעות בדיוק.

לשמאלניות בעייני יש ערך מעבר ליחסינו עם הפלסטינאיים. היום יותר מאי פעם השמאל השפוי בארץ (בעייני לפחות) מנסה לייצג תרבות רציונאלית - מערבית. מה שמפחיד אותי בזה שהגישה הזו הולכת ונעלמת זה אפילו לא זה שנמשיך כנראה ללהלחם עם הערבים עוד אלוהים יודע כמה שנים (כאמור, אני ממש לא בטוח שיש סיכוי לשלום גם ככה בשלב זה). מה שמפחיד אותי הוא שהאלטרנטיבה מהצד שלנו היא מדינה של נפתלי בנטים. האם המרחק בינו ולבין החברים במפלגה שלו לבין הרב עובדיה הוא רב?

לא רק שהוא לא רב, הוא לא קיים כלל. בשני המקרים אנחנו נקבל פה מדינה חצי דתית, בה הכל מותר ליהודים מתוקף זה שהם יהודים, ובה אף יהודי לא מבין שיש משהו לא בסדר במעשים שלו (כי יהודי ויהודי לא יכול להיות רע by defenition).

זו גזענות קיצונית ביותר, וככל שהמדינה נהיית ימנית יותר, כך זה גם מפריע לפחות ופחות אנשים.

אתה יכול להיות יימני ולטעון שאין סיכוי לשלום, אתה יכול להיות מאוד פרגמטי ולהגיד שאתה רוצה לזרוק את כולם לים ולגרש לירדן. למעשה, בנושא אחר לחלוטין, אני, למשל, לא חושב שיש מקום בארץ לפליטים מאפריקה. העניין הוא שאני אומר בצורה הכי גלויה שזה המצב, אני לא משקר לעצמי ולאחרים שהם לא פליטים אמיתיים, מבלי שאני מכיר את החוק הבינלאומי, אני לא ממציא לעצמי שאם היו מגיעים לכאן פליטים אמייתים הייתי מקבל אותם ואני לא ממשיך לספר לעצמי שאנחנו מתייחסים בצורה שונה לפליטים מכל הגויים. אני פשוט מכיר במציאות. מנגד, כל בן אדם ממוצע שתשאל ברחוב על הנושא יגיד לך שהוא הכי בעד פליטים בעולם, אבל פשוט לא מגיעים לכאן כאלו אלא רק מהגרי עבודה (מבלי שהוא בכלל דיבר עם אחד כזה בחיים שלו ויודע מה אומר החוק והאמנות שישראל מחויבת להן בנושא). האמונה והשקר העצמי הזה בצדקת הדרך מפחידים אותי הרבה יותר מכל דבר אחר. זה, כאמור, מאפיין גם של חלק לא מבוטל ממצביעי ש"ס, שהולכים כבר עשרות שנים באותה דרך עקומה, ולא מבינים שלא רק האנשים מסביב אשמים.

עריכה: כבר כתבתי את זה פעם, אבל רק כדי להמחיש עוד קצת: כולנו אוהבים להתלונן כאן על המצב כבישים בארץ. אבל לכולנו ברור שחלק מאוד גדול מהעבריינים אפילו לא מבינים שהם עבריינים. חלק מזה נובע מזה שחינכו אותם לחשוב שרק מהירות זה רע, וכל דבר אח זה בסדר.אבל חלק נוסף מגיע בדיוק מאותה האמונה העיוורת בזה ש"אני תמיד בסדר", שמטיפים אליה כאן לכל ילד מהגנון בערך. וזה נכון גם לגבי השכן שלי, שהסתכסך עם כל השכונה, אבל יש לו בערך חמישה דגלי ישראל על הבית והוא הכי ציוני בעולם, וזה נכון לגבי כל ערס ממוצע כאן, שיש יותר ויותר מהם מיום ליום.

פורסם
טוב מאוד שלחרדים יש יותר ילדים והלוואי שאנו החילונים נלמד מהם. אנשים שוכחים שאנו מוקפים באויבים , שאיתם לא יהיה לנו שלום (אלא אולי הפסקות מלחמה מפעם לפעם). חשוב מאוד שנגדל גם כמותית. חשוב גם לזכור יתרון גדול של החינוך החרדי שאחוז הפשיעה של החרדים וילדיהם נמוך (התרשמות אישית בלבד) .

זה מזכיר לי את חוק מרפי למלחמה - טוב שיש חברים לנשק, הם מספקים יותר מטרות לאויב שהן לא אתה 8)

כבר חתמתי...

פורסם

יבגני, ישראל מדינה סופר אגרסיבית?

מעניין מה הייתה תגובת ארה"ב, רוסיה, או אפילו מצרים לעשירית מהאירועים שמדינת ישראל מבליגה עליהם.

אפילו לא ללכת כך כך רחוק, מה הייתה תגובת שוודיה או נורווגיה? מה עם צרפת בריטניה וגרמניה?

על הרבה הרבה פחות מזה הן יצאו למלחמה אלפי קילומטרים מהבית, מה הייתה בדיוק הסיבה שהן הצטרפו למלחמה בעיראק ואפגניסטן? להם הפילו גורדי שחקים עם מטוסים?

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

מעניין מה הייתה תגובת ארה"ב, רוסיה, או אפילו מצרים לעשירית מהאירועים שמדינת ישראל מבליגה עליהם.

אפילו לא ללכת כך כך רחוק, מה הייתה תגובת שוודיה או נורווגיה? מה עם צרפת בריטניה וגרמניה?

על הרבה הרבה פחות מזה הן יצאו למלחמה אלפי קילומטרים מהבית, מה הייתה בדיוק הסיבה שהן הצטרפו למלחמה בעיראק ואפגניסטן? להם הפילו גורדי שחקים עם מטוסים?

+1! :mm_yeah:

המדינה וצה"ל סופר מאופקים, על הרבה פחות מזה ארה"ב כבר הייתה מציבה נושאות טוסים ומשחתות בטווח פעולה אפקטיבי.

אגב - m3x7r3m3, רשום יונדאי ולוסטר ידנית, אבל סמל של סקודה, לא הגיע הזמן להחליף? ;-)

פורסם

כן הגיע הזמן להחליף, חשבתי לחזור במנהרת הזמן לקריקטורות שהיו נפוצות בפורום לפני כמה שנים, אבל לא עשו כזאת לוולוסטר.

אם עוד מישהו שם לב אז בהחלט צריך להחליף בדחיפות

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

אני לא יודע מה הקשר בין מה שאני כתבתי ולבין מה שאתה כותב, סלח לי. אין לי גם מדד טוב להשוואה בין ישראל לשוודיה, כי אני לא יודע כלום על החיים בסקנדינביה. מה שאני כן יודע לספר זה שישראל יצאה לכמות עצומה של מבצעי ומלחמות בחירה בשנים האחרונות, אנחנו נשלטים ומנהגים על ידי גנרלים או "סתם" לוחמים אמיצים במיוחד מחיל האוויר וסיירת מטכ"ל, מטיפים לנו כל הזמן שאנחנו צריכים להתכונן למלחמה הבאה ועוד ועוד. הנה, רק אתמול מר בוגי, שאני כבר לא בטוח מה תפקידו בכח היום, סיפר לנו שבתור מדינה שרוצה שלום, אנחנו צריכים להתכונן למלחמה. אני בטוח שג'ורג' אוורל התהפך בקברו כשהמשפט הזה נאמר. מילא.

אבל באמת, עזוב, אין לי שום חשק להפוך את זה לעוד ויכוח סמנטי של עשרה עמודים. אתה מוזמן לקרוא שוב את מה שכתבתי לרומן, וזה מסתכם באמירה הבאה: בישראל כל אזרח ממוצע לא מוכן לשקול אפילו כאופציה למחשבה שיש משהו לא בסדר גם במעשים שלנו במאה שנים האחרונות. יש כאן מכונת אינדוקטרינציה משומנת היטב שגורמת לכל אזרח להרגיש שלם עם כל מה שנעשה כאן, ומחכנת ילדים מגיל 0 להאמין בצדקת הדרך. יש כאן סגידה אינסופית לצבא, וטיבה של אזרחות ("תרומה למדינה") נמדדת אך ורק בפן הצבאי של המעשי של כל אחד, כשcerberal cortex הכותב כאן הוא דוגמא מאוד מובהקת לכך. אני, כאמור, לא יודע כלום על החיים בשוודיה. אני יכול לנחש ששם לא שולחים חיילים אמיצים במיוחד להעביר מור"קים לילדים בני 12-13, כדי לגרום גם לילדים לרצות להיות גיבורי חיל כמה שנים אחרי, לא שולחים שם תיכוניסטים לגדנ"ע ועוד ועוד.

אתה הרי מתעצבן מאוד מהתנהגות האנשים סביבך בכביש, לא? אני מציע לך לעצור לרגע, לשכוח מהדעות הפוליטיות שלך והאמונה בצדקת הדרך ולשאול את עצמך האם אתה *באמת* משוכנע שאין קשר בין גישת ה"מגיע לי" של המדינה כמדינה, לבין ההתנהגות היומיומית של אזרחיה?

עריכה: עוד משהו קטן: אני לא בטוח שיש עוד הרבה מדינות בעולם שמתנהלות סביב הקונספט של "עם בונה צבא בונה עם". היש משהו יותר מיליטריסטי מלגבש את הזהות הלאומית שלך סביב הצבא?!

פורסם

יש קשר הדוק, בתור מדינה "סופר אגרסיבית" ו"מיליטריסטית" כדבריך הרי שעל כל פעולה שהיא קזוס בלי היינו יוצאים למלחמה או מבצע.

אלא מה? היה צורך בחייל חטוף ושנים של רקטות כדי שייצאו למבצע בעזה, ואח"כ הבלגה למשך מעל ל-3 שנים נוספות עד למבצע השני בעזה.

מלחמת העצמאות נכפתה עלינו, והמדינה הוקמה תוך כדי המלחמה, צה"ל הוקם תוך כדי המלחמה. יש לך ספק כלשהו שזו מלחמה שנכפתה על מדינת ישראל?

מלחמת סיני נגרמה בין היתר בגלל ה"פדאיון" המצרי, שהוא בפני עצמו קזוס בלי, ובנוסף הלאמת תעלת סואץ וסגירת מיצרי טיראן בפני ספינות ישראליות, קזוס בלי נוסף.

מלחמת ששת הימים גם כן בגלל חסימת מיצרי טיראן, וכמובן הכנות מקיפות של המדינות הסובבות למלחמה, הכנסת כוחות לסיני, ריכוז כוחות על הגבול וכו' קזוס בלי מובהק.

אין שום ספק שמלחמת יום הכיפורים נכפתה ולא נבחרה.

מלחמת לבנון הראשונה נגרמה בגלל פיגועים רבים שיצאו משטח לבנון לצפון ישראל, עוד קזוס בלי מובהק.

מלחמת לבנון השנייה לאחר חטיפת חיילים ושיגור רקטות לעבר ישראל, שוב קזוס בלי מובהק.

אתה יודע עוד כמה קזוס בלי מובהקים כאלה קרו לאורך השנים וישראל הבליגה עליהם?

אם נניח המרמרה הייתה מנסה לשבור מצור של ארה"ב או רוסיה או בריטניה? היו מטביעים את הספינה עם חציית קו המצור, ואצלנו עוד חשבו בהתחלה לשלוח למרמרה חיילות של חיל הים עם פרחים.

אז כן, ישראל מדינה מאוד מאוד מאופקת עם שכנים בעייתיים בלשון המעטה.

בשכונה שלנו האויבים צריכים לדעת You mess with the bull - you get the horns, מי שרוצה לעשות שלום עם אנשים שהסטנדרט שלהם הוא שמדינת ישראל לא צריכה להתקיים, ושמקום כולנו בים התיכון, חייב להראות עוצמה.

אף מדינה ערבית לא תעשה איתנו שלום מתוך נקודת עוצמה, הם יעשו איתנו שלום (לפי דבריהם עצמם) רק כשהם מבינים שהעוצמה נמצאת בצד הישראלי.

הצבא הוא גורם מרכזי בעם בגלל הרבה סיבות, אולי הגדולה שבהם היא שזה צבא שרק שלוש שנים לאחר סוף מלחמת העולם השנייה, הגן בחירוף נפש על היישוב היהודי מול חמישה צבאות סדירים שחלקם אומנו על ידי מדינות מתקדמות בהרבה (בריטניה אימנה את הלגיון הירדני), כאשר הצבא מוקם תוך כדי המלחמה, עם ציוד נחות באופן משמעותי (בעיקר שאריות סליקים מהמחתרות, שכן יום לפני השלב השני של מלחמת העצמאות היה אסור ליהודים להחזיק או לייבא נשק), ובסופו של דבר צה"ל הגן על העם היהודי ש-6 מיליון ממנו נטבחו רק 3 שנים קודם לכן, תוסיף לזה את ההבנה של בני הדור ההוא שאם אין אני לי מי לי, הגנת היהודים תהיה אך ורק על ידי היהודים או שלא תהיה כלל.

תוסיף גם את חוק גיוס חובה (אגב קיים בעוד מדינות, כולל שוויץ ה"נייטרלית" הקבועה, שם עם השחרור הם גם משאירים אצלם את הרובה הצבאי שלהם), ואת זה שכמעט כל מי שאתה רואה היה או יהיה חייל. זה כור היתוך ממדרגה ראשונה ולכן המעמד המיוחד שלו בעם.

אבל עזוב את כל זה ותסביר איך אחרי כל הטענות שלך על כמה שמדינת ישראל מיליטריסטית וסופר אגרסיבית, אנחנו עדיין מבליגים על 90% מהאירועים שהם קזוס בלי מובהקים ושום מדינה אחרת לא הייתה מבליגה עליהם.

הבעיות בכביש מתחילות בחינוך, גם לימודי הנהיגה לוקים בחסר אצל רוב המורים, גם הטסטרים לוקים בחסר, והבעיה הכי משמעותית היא חוסר אכיפה, שזה משדר לאזרחים על מה חשוב ועל מה לא חשוב לשמור מתוך מגוון החוקים.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

מי שיצא לו - בעוונותיו - לקרוא את המאמר* הדוחה הזה, יודע כמה הוא מגוחך ומצביע על הריקבון המחשבתי שבאגף מדעי הרוח של האקדמיה הישראלית. אותה בחורה שכתבה אותו, מציינת ש"עדויות" ו"חוויות" שכל מיני סיפרו לה שימשו כ"עובדות אמפיריות". מבין? מחקר סובייקטיבי ב100%, מבוסס על עדויות של חופן (וגם זה בלחץ) של אנשים ממחנה ספציפי הופך להיות "מדעי" על סמך עובדות נסיוניות שהן למעשה סיפורי סבתא.

ולא, לא הצלחתי להגיע לסוף. לקראת האמצע נאלצתי להפסיק עקב הקאות חוזרות ונשנות.

*תיקון: לא מאמר, אאל"ט זו הייתה עבודת סוף-תואר/סמינריון.

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

זה לקחת את זה לקיצוניות.

העובדה החשובה בטענה של יבגני היא שהצבא כבר חדר לזהות של הישראלי הממוצע ואנחנו מגדירים את עצמנו דרך הקונפליקט ותמיד משווים את עצמנו לעמים אחרי, בטענה שאנחנו צודקים.

בקרב חלק גדול מדי מהישראלים אין טיפת ביקורת עצמית או למדינה.

אפשר לבקר את הכלכלה, את האגרסיביות, את מנטליות השוק ועוד הרבה דברים, אבל ברגע שאתה מדבר על הצבא אתה נחשב לבוגד.

והאמת היא שצה"ל הוא הגוף הכי בזבזן ולא יעיל (מבחינת שימוש במשאבים) שיש לנו במדינה.

כל מי שהיה בצבא יודע בדיוק איך זה עובד ואילו כמויות מטורפות של אוכל, ניירות, דלק, מוצרי ניקוי ועוד דברים, פשוט נזרקים כל יום לפח או "נעלמים" כדי שמישהו ישלים ציוד.

ואם חוזרים לעניין הדת, זה עוד משהו שאסור לפקפק בו כי פתאום אתה בוגד או אפילו נאצי.

אי אפשר להגיד שהרבנים מושחתים כי אתה אנטישמי.

אסור להגיד שאתה רוצה נישואין אזרחיים כי אז אתה גוי (כאילו שזו מילת גנאי) שרוצה להתחתן עם ערביות.

אסור להגיד שאנחנו עושים כיבוש כי אז אתה בעד הפלסטינים (כאילו שלהיות בעד שלום זה לבחור צד).

בקיצור, בארץ רוב האנשים כבר שבויים במערכת ערכים שלא קשורה לעולם.

האם אנחנו צריכים לשלוט על אוכלוסיה פלסטינית? בכל העולם התשובה היא "לא" והיא מאוד ברורה לגבי זה.

רק בארץ אנחנו מוצאים הצדקות מוסריות לזה, תוך שאנחנו גורמים לסבל לשני עמים.

יש קשר הדוק בין רמת האגרסיביות של הישראלים ובין המצב הבטחוני.

ככל שאנחנו יותר שומעים שהמצב דפוק והולכים להרוג אותנו, אנחנו נהיים יותר אגרסיביים.

מספיק כבר לחיות ככה, זה מתיש.

פורסם

כן כן, כבר שמעתי הכל על ה"מיליטריזם בחברה הישראלית". כמה שמנסים לפמפם את זה, זה פשוט לא נכון. כן, אנחנו מוציאים הרבה על בטחון (דיון על תקציב באשכול אחר, אני מניח) ומתעסקים קצת יותר מ - נאמר - היפני הממוצע בקשקושים ודיבורים על בטחון. אבל הי, אותו יפני ממוצע מתעסק בקשקושים ודיבורים על צונאמי יותר מהישראלי הממוצע. רוצה לומר, כל מדינה והבעיות שלה.

ואתייחס לפסקה אחת מתוך מה שכתבת:

ואם חוזרים לעניין הדת, זה עוד משהו שאסור לפקפק בו כי פתאום אתה בוגד או אפילו נאצי.

אי אפשר להגיד שהרבנים מושחתים כי אתה אנטישמי.

אסור להגיד שאתה רוצה נישואין אזרחיים כי אז אתה גוי (כאילו שזו מילת גנאי) שרוצה להתחתן עם ערביות.

אסור להגיד שאנחנו עושים כיבוש כי אז אתה בעד הפלסטינים (כאילו שלהיות בעד שלום זה לבחור צד).

מותר לפקפק בדת ומותר לך לומר שרבנים מושחתים. יש לא מעט אתאיסטים בארץ, ואף לא אחד מהם מוחזק במעצר מנהלי (ככל הידוע לי...) מהיותו אתאיסט. מכל מקום, גם כשמעבירים ביקורת צריך לדעת איך ולהתבסס על עובדות. אם תגיד שרב XYZ הוא מושחת כי אבג אין עם זה בעיה; אבל אם תגיד שכל הרבנים מושחתים כי הם גנבים ומתעסקים רק בכסף ומנסים להשתלט על העולם ויש להם אף גדול ורגליים עקומות, אז כן, אתה נופל לאנטישמיות.

בנוסף, מותר לך לרצות נישואין אזרחיים. מותר לך אפילו לומר את זה. עצם המעשה לא הופך אותך לגוי (לא מילת גנאי). זה שיש בעיה עם זה בארץ זה עניין אחר (נדמה לי שהטקס צריך להתבצע בחו"ל ונרשמים בארץ. אני לא בטוח).

ולבסוף - אם אתה משתמש במילה כיבוש, אזי אתה אוטומטית בעד הפלסטינים. למה? כי כיבוש זה רטוריקה פלסטינית, מאחר שהעובדות (הזמינות לכל אחד) מראות שגם אם מתייחסים לאותם שטחים כ'כיבוש', אזי הם נכבשו מירדן ולא משום פלסטיני.

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4635 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...