Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4635 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
העותומנים, המצרים והירדנים היו "משלהם", ז"א מוסלמים, למה שהם יתקוממו נגדם?

בנוגע לבריטים, פשוט אין לך שמץ של מושג וחבל שאתה כותב טעויות בבטחון כזה, כאילו את בקיא בעובדות.

פשוט שכחת (או שהיה לך נח לשכח?) פרק אדיר בתולדות מדינת ישראל שנקרא "המרד הערבי".

ערביי פלסטינה נלחמו בבריטים בצורה הרבה יותר פעילה, גלויה ונרחבת מאשר הישוב היהודי בישראל (שהיה כידוע חלוק בין אלא שרק רצו להלחם בכיבוש לבין אלא שהבינו שהם נלחמים במי שנלחם בנאצים באירופה ובעצם מקשים במו ידיהם על הבריטים בלעזור ליהודי אירופה).

הספר הלבן (השלישי?)הוא תולדה של המרד הערבי כנסיון פיוס של ערביי ישראל.

הספר הלבן השלישי אכן נכתב אחרי מאורעות תרצ"ו-תצנ"ט.

וזה קצת על המרד:

http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%94%D7%9E%D7%A8%D7%93_%D7%94%D7%A2%D7%A8%D7%91%D7%99_%D7%94%D7%92%D7%93%D7%95%D7%9C

הוא לא היה נגד הבריטים, הוא יותר היה נגד שהיהודים יקימו פה מדינה.

אז למי להאמין לבאגירה או ויקיפדיה? :roll:

ברגע שיהודים הגיעו לפה, הערבים רק חיפשו איך להעיך אותם.

האם לפני קום המדינה, אדון אחמד משייח מוניס שנסע לבקר את חברו מוסטפה באל-קודס, חטף אבנים ובקבוקי תבערה מיהודים? לא נראה לי.

פרטנר לשלום? אולי אני זה שלא בסדר, אבל אני לא רואה לנכון אפשרות לעשות שלום עם בן אדם שהיה בין המארגנים של רצח הספורטאים במינכן ועשה דוקטורטים בהכחשת שואה.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

• תגובות 528
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אתה מוזמן לקרוא היכן שתרצה, רק תקרא!

רצחו מושל בריטי, פוצצו מסילות ברזל, ירו על שיירות, תקפו תחנות משטרה.

הבריטים לא ליקקו דבש לא מאיתנו ולא מהם.

בקשר להיסטוריה של אבו-מאזן, יש קשיים הרבה יותר גדולים שבגללם הוא לא יחתום לעולם על הסכם שלום. (הוא פשוט פחדן).

אם אתה מתעקש להסתכל על ההיסטוריה שלו, תבדוק עם מי ערפאת עשה שלום, עם מי חוסיין עשה שלום, בעינייהם, הם עשו שלום עם רבי מרצחים.

ערפאת אמר בראיון שהוא פחד איך הוא יגיב בפעם הראשונה שהוא יפגש פנים אל פנים עם שרון שבעניו היה "הנורא מכל".

מזכירו הצבאי של בגין אמר שכשדלתות המטוס של סאדאת נפתחו הוא שחרר את הכפתור של הנרתיק של האקדח, הוא היה משוכנע שצוות קומנדו הולך לפרוץ מהמטוס.

אבל הזדמנה השעה, שני העמים זכו למנהיגים עם ביצים, שרון לא אכל את סאדאת, צוות קומנדו לא פרץ מהבואינג והשאר הוא היסטוריה.

כשחותמים על שלום מסתכלים לעתיד, לא לעבר!

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

מתוך מגילת העצמאות:

"אנו קוראים - גם בתוך התקפת-הדמים הנערכת עלינו זה חדשים - לבני העם הערבי תושבי מדינת ישראל לשמור על שלום וליטול חלקם בבנין המדינה על יסוד אזרחות מלאה ושווה ועל יסוד נציגות מתאימה בכל מוסדותיה, הזמניים והקבועים.

אנו מושיטים יד שלום ושכנות טובה לכל המדינות השכנות ועמיהן, וקוראים להם לשיתוף פעולה ועזרה הדדית עם העם העברי העצמאי בארצו. מדינת ישראל מוכנה לתרום חלקה במאמץ משותף לקידמת המזרח התיכון כולו."

מה עשו באותו זמן אותם חבר'ה שקראנו להם לשלום?

שלחו מטוסי קרב על ת"א, ירו על שיירות שהביאו ציוד הומניטרי לישראל, שלחו כוחות על עבר המדינה החדשה....והכל כדי להעיף את היהודים.

מה עשינו? בהתחלה הגנו, אחרי זה גם כבשנו (אף אחד לא מצפה שיתקיף אותנו, ונגיב כמו כוסיות).

לפני קום המדינה ייבשנו ביצות, קנינו קרקעות והקמנו יישובים וגידולים חקלאיים.

קיבלנו את מדינת ישראל בזכות ולא בחסד.

מדוע אף אחד לא העביר ביקורת על היחס ל"פלסטינאים" בלבנון, תוניס, מצרים וסוריה?

פה אנחנו נותנים להם עבודה בישראל, אם הם יחלו במחלה קשה אז הם יקבלו אישור כניסה לישראל וטיפול בבית חולים ישראלי, נותנים להם להתפלל "אללה אכבר" בהר הבית (אפילו הוקף שלהם מקבל משכורת ממשרד הדתות).

אה נכון, נתנו גם אזרחות ישראלית למי שלא ברח למדינות ערב ב-48.

אם היתה פה מדינה ערבית, היהודים היו מקבלים יחס זהה?

חוץ מזה אל תשכח שבשלום עם ירדן הם ויתרו לחלוטין על הגדה המערבית שהיתה בשליטתם עד 1967, ככה זה שיש בירדן עצמה יותר פלסטינאים מהאשמים (הממלכה הירדנית).

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

שלא תהיה לך טעות, הסיבה היחידה שחוסיין לא הזכיר אפילו בצחוק את החזרת הגדה היא כי הוא לא מעוניין בפלסטינים על הראש שלו.

תראה איך ערפאת נלחם בחרוף נפש על כל בלטה בסיני (טאבה למשל) אבל נלחם פי 10 יותר אגרסיבי בכדי לא לקבל את עזה.

פורסם

m,

אתה יודע מה זה בעצם הכרומוזון בכלל? אתה הבנת מה הקשר הגנטי בין היהודים? או קראת ש"יש קשר" וזהו?

הכרומוזון ש"משותף" לעם היהודי הוא חלק קטן בתוך התא שמאפשר לך לגלות עבר כללי משותף. למעשה ככה אתה יכול לגלות מי האבא והאמא.

היות ויהודים התרבו בחלק גדול אך ורק עם אנשים שנחשבו יהודים אז יש להם את הכרומוזון. גם לסינים יש כרומוזון משותף אז גם הם העם ה"נבחר"? (למעשה במקרה של הסינים- זה מחולק בעיקר ל2 כיוון שיש 2 קבוצות אוכלוסייה עיקריות שחיות בבידוד אחת מהשניייה. או לפחות חיו כך עד לפני מעט מאוד זמן).

אתה מבין? אין שום דבר מיוחד בגנים של היהודים. הגנים הם אותם גנים, כמות הכרומוזונים היא דומה לשאר אנשי העולם ואתה נראה אותו דבר כמו שאר אנשי העולם (בגדול כן? יש לך 2 רגליים,2 ידיים ראש 1 וכו'..). רק בחלק קטן, מזערי וכלכך שולי אתה שונה. ואני מבטיח לך שאם אבותייך היו מתרבים אם האוכלוסיה לא היה זכר לכרומוזון הזה. שום קשר. ואני מבטיח לך שלא היית מרגיש בחסרונו כלל.

פורסם

ערפאת אמר...

תראה איך ערפאת נלחם בחרוף נפש על כל בלטה בסיני (טאבה למשל) אבל נלחם פי 10 יותר אגרסיבי בכדי לא לקבל את עזה.

עראפת?

נראה אתה קצת מתבלבל עם סאדאת.

ברור, סאדאת, תודה על התיקון.

פורסם
m,

אתה יודע מה זה בעצם הכרומוזון בכלל?

הכומוזון הוא המצאה שלך. אתה מתכוון לכרומוזום (chromosome). זה רק אחד המרכיבים המעבירים חומר גנטי מדור לדור. יש, למשל, DNA מיטורונדי שעובר מאם לצאצאיה בלי מעורבות האב.

אבל בלי קשר - אכן יש לא מעט סמנים גנטיים הצביעים על קרבה גנטית בין אוכלוסיות יהודיות שונות, יותר מהקרבה בינן לבין האוכלוסיות שבקרבן ישבו.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

בשנת 1800 היו כאן 268 אלף מוסלמים (להזכירך כולל את אנשי השלטון שהיו עות'מאנים).

בשנת 1880 כבר היו 525 אלף מוסלמים

ב-1915 היו 590 אלף, ב-1931 היו 837 אלף, ב-1947 היו כבר 1,310,000 מוסלמים.

מה זה בכלל משנה?

הם קימים, הם רואים את עצמם כעם וזה מה שקובע.

לפני קום המדינה היתה השקפה די מקובלת (גם בקרב חלק מהיהודים) שהיהודים אינם עם אלא רק אמונה דתית. טענו שכפי שנוצרי לא משתיך אוטומטית לעם מסוים כך גם כלפי יהודי. אז אמרו.

מה שקבע הוא מה אנחנו חושבים על עצמינו ולא מה דעתם של אחרים.

אגב, המפקד האמיתי הראשון נערך בשנת 1922 , ובו נמצאו כ 800 אלף תושבים, מהם כ 10-15% יהודים. המספרים היותר עתיקים הם הערכה גסה.

טענות שהאויב הוא בעצם לא עם קימות גם אצלם. רבים מהם תומכים בדיעה שהיהודים האשכנזים מוצאם מהכוזרים, כלומר היהודים האשכנזים הם לא צאצאי היהודים שגלו מהארץ. לא מפריע להם שהכוזרים היו ממוצא טורקי-פרסי ושהיהודים האשכנזים ממש לא דומים לטורקים \ פרסים. כשהתוכחו באו"ם ב 1947 על חלוקת הארץ (כלומר גם הקמת מדינה יהודית) אמר נציג ערביי פלסטינה שהיהודים הם בעצם צאצאי הכוזרים ואין להם קשר אמיתי לארץ. חיים ויצמן (נשיא המדינה הראשון ומדען דגול) אמר בתגובתו- איני יודע אם אני צאצא של כוזרים, אבל אני יודע שכל חיי חייתי כיהודי וסבלתי כיהודי.

טוענים שיש להכיר את האויב, וצריך לדעת מה הם חושבים. הם רואים את עצמם כמו האינדיאנים באמריקה, כמו האבוריג'נים באוסטרליה וכו'. לטענתם מגילת האו"ם קובעת שהילידים הם הזכאים למדינה שלהם על כל השטח. באוסלו, ב 1993 הם ויתרו על רוב השטח הזה (כלומר הסתפקו ביהודה שומרון ועזה) והם אינם מוכנים לותר על עוד שטח. לדעתי, כל אחד מאיתנו היה חושב כך, אילו היה נולד פלסטינאי.

אבל אנו נולדנו ישראלים, ורוצים להישאר עם מדינה שלנו והפירוש לדעתי הוא הקטנת המיעוטים. כלומר לא לקבל חזרת פליטים בכלל, ולהעביר את מזרח ירושליים (לא כולל העיר העתיקה) וכפרים ערבים ישראלים לרשות הפלסטינית (תמורת התנחלויות). לפי הנסיון, במדינות בעלי מיעוטים גדולים נוצרות בעיות קשות (למשל פולין בין מלחמות העולם) ועדיף לנו להתאמץ ולוותר ובלבד שהמיעוט יקטן.

צריך לפתור את הבעיה והפתרון הוא תמיד פשרה.

אישית אני מאוד פסימי ונראה לי שהפשרה איתם לא תקרה בעשורים הקרובים.

יהודה

פורסם
הכומוזון הוא המצאה שלך. אתה מתכוון לכרומוזום (chromosome). זה רק אחד המרכיבים המעבירים חומר גנטי מדור לדור. יש, למשל, DNA מיטורונדי שעובר מאם לצאצאיה בלי מעורבות האב.

אבל בלי קשר - אכן יש לא מעט סמנים גנטיים הצביעים על קרבה גנטית בין אוכלוסיות יהודיות שונות, יותר מהקרבה בינן לבין האוכלוסיות שבקרבן ישבו.

צודק, תודה על התיקון!

ושוב אני בטוח שאם תבדוק את המבנה הגנטי של הצפון קוריאניים (לדוגמא) אתה תמצא יותר משותף ביניהם מאשר המשותף בין היהודים.

כמו שכבר כתבתי, היהודים- אלא שלא התבוללו במשך שנים ודורות- חיו בקהילות ולכן חלק מאותו מבנה גנטי נשאר זהה. שאר האוכלוסייה התערבבה, קיימה יחסי מין והביאה צאצאים עם מבנה גנטי שונה.

ולכן אתה יכול לראות את ההבדל. אין שום גן יהודי מיוחד. שום דבר שמייחד את העם היהודי, שום דבר שאומר לך "אני יהודי!" או "אני אלוהים והנה היצירה שלי" או כל דבר בסגנון. שום כלום.

פורסם

אולי אין גם יהודי מיוחד, אבל יש מבנה גנטי שמצביע על כך שמרבית העדות היהודיות קרובות זו לזו יותר מאשר לעמים בשבקרבם הן חיו. ראה את הסקירה הזו.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אתה יכול לעשות מחקר גנטי על כל קבוצה שהתרבתה בתוך עצמה ולהגיע לאותה מסקנה.

זה שהיהודים התרבו בתוך האוכלוסיה במשך דורות רק אומרת שבעבר אכן היו להם אותם קרובי משפחה. אותם אנשים. ובעוד ששאר האוכלוסיה התרבתה עם מי שהיה בסביבתם/לאן שנשלחו היהודים לא עשו כך.

ולכן אותו חלק קטן נשמר (והוא לא עושה כלום. ובכלל עדיף, מבחינת שינוי מאגר הגנים, מבחינת הימנעות ממחלות גנטיות זה דווקא להתרבות באוכלוסיה).

כל שאני אומר זה שלא באמת משנה עם אנחנו דומים או שונים. עם בגנים שלנו יש משהו שונה מלגויים או לחצאיי גויים, זה לא באמת משנה! אם נפסיק להתמקד בשונה אלא במה שמקרב אותנו, במה שגורם לנו להיות דומים ושווים- העולם שלנו ינהיה טוב יותר ולדעתי נוכל להגיע להישגים הרבה יותר גבוהים.

אבל זו כנראה כבר פנטזיה שאני מקווה שמתישהו תתקיים.

פורסם

ZX - מה שייחודי ליהודים הוא הדמיון בין הקבוצות שהתפזרו במקומות שונים בעולם והשוני ביניהן לבין האוכלוסיה הסובבת אותם. תפוצת סמנים גנטיים בין יהודי מרוקו דומה יותר לתפוצתם באשכנזים בהשואה לתפוצתם בין תושבי מרוקו הלא יהודים - וזה נכון למרבית העדות היהודיות ביניהןם ובהשואה לאוכלוסיה הלא יהודית שבה הין חיו. עדות לכך שיש קשר היסטורי בין העדות היהודיות השונות. מי שמרוחק הם יוצאי אתיופיה ויוצאי הודו.

פורסם
אתה כאילו... באמת לא קורא את מה שאתה כותב, אה?

קורא קורא, לא צריך להיות גאון גדול כדי לקרוא ולהבין משהו שיש בו הגיון, מספיקה עין אחת וכמה תאי מוח עובדים.

אני לא "בורח מהויכוחים". יש גבול כמה פעמים אנשים יכולים לקרוא את הדעה שלך על איך צריך לעבור בכיכר, או מה המרחק שצריך לשמור, מבלי להתחרפן מהבטחון העצמי שלך ב*כל תחום עסוק אנושי בעולם*. אני מנחש שאם מחר יפתח כאן שרשור על אפיית פיצה, ויבוא לכאן איזה שף מאיטליה, גם איתו (אם במקרה אתה חובב פיצה) תתנגח עד שלא תבריח אותו, כי אתה בטוח יודע יותר טוב בהכל, גם אם זה תחום שלא למדת בחיים.

אם אני לא יודע אני לא כותב, שזה משהו שהרבה אנשים צריכים לדעת ולהפנים, אתה לא תראה אותי פעיל במקומות שאני לא מכיר את התחום מספיק טוב, או בדיונים שאני לא יודע מה לכתוב בהם.

לאפיית פיצה אין לי מתכון טוב, אבל לקלצונה דווקא כן, תגיד לי אם אתה רוצה את המתכון.

הנה, גם כאן: "אני לא לומד היסטוריה, אני יודע". ואו, אתה רציני?! אני לא לומד גנטיקה, וגם אם הייתי לומד - באמת מאוד מרישם אותי מחקר שליהודים מצפון אפריקה יש גנים משותפים עם... יהודים מצפון אפריקה. ומאוד מרשים אותי לקרוא מחקרים דומים אחרים, בלי בכלל לתהות לרגע מי מממן אותם או מה בפועל אומרים הממצאים המדעים שלא אתה ולא אני לא מבינים. לספר עוד פעם שכשעלינו לארץ לקח לנו 5 שנים בערך ללמוד להבדיל בין ערבים ליהודים חיצונית? תשאל איזה אורח מחול אם הוא מסוגל להבדיל בין ערבי מוסלמי לבין יהודי עיראקי מבחינה חיצונית. לך על זה. אחר כך תחזור ונדבר שוב על האמונה בטוהר הגזע שלנו, שהיא מאוד מדעית ומבוססת (בטח כשמסתכלים על האתיופים, או על מאות אלפי רוסים שחיים כאן והם גוים בהגדרה).

מאיפה החלטת שאני לא למדתי היסטוריה?

קרא שוב, המחקר מדבר על זה שליהודים מצפון אפריקה יש גנים משותפים עם יהודים מאירופה, הרבה יותר מאשר משותף בין יהודי מצפון אפריקה וסתם מישהו מצפון אפריקה. ההפרש מספיק גדול כדי שלא ייוחס ל"שגיאה סטטיסטית".

אתה אולי לא יודע, אבל הגנים שקובעים את המראה החיצוני הם מיעוט בתוך הגנים, איך שבנאדם נראה לא קובע מי הוא.

תסתכל על כמה מחקרים בדקו מידע גנטי, זה לא אחד או שניים, הבאתי רק את ה-3 האחרונים עם המידע הגנטי הכי נרחב, המחקרים האלה הולכים יותר מ-40 שנה אחורה (בהתאם למכשור האפשרי לאותה תקופה).

יש במידע הגנטי הרבה יותר מאשר איך שאתה נראה.

אולי לא נחמד ונעים לך לדעת, אבל יש לך הרבה מידע גנטי משותף עם אתיופי.

מי יודע אולי ידפקו קצת שכל במרכז העבודה הזרה הזאת שנקרא הרבנות הראשית, ואז בעזרת הבדיקות הגנטיות יוכיחו לאותם רבנים שכל אותם "רוסים גויים" כפי שאמרת, הם למעשה יהודים.

כמעט 100% מהדברים שאתה כותב מסתמכים על "אני אומר לך". כשאתה מפרש את החוק, כשאתה קובע מה זה מחקר היסטורי ראוי, מבלי שלמדת קורס אחד בהיסטוריה (ואתה מוזמן לתקן אותי אם אני טועה בהקשר זה), כשאתה כותב כאן בבטחון עצמי מופרז על מה היה בשיחות של ברק עם ערפאת. חשבתי שאתה מתנגד לנרטיבים, לא? לפי גישתך נראה שכל מה שראש ממשלה ומקורוביו אומרים לתקשורת בישראל זו אמת מוחלטת, אה? אין סיכוי שיש כאן שקר או נרטיב, בטי לא כשזה מגיע מראש ממשלה שהיה תחת חקירה פלילית במשך כמה שנים, כן?

איפה אתה רואה שאמרתי לך להסתמך על "אני אומר לך"? או שאני מאריך מאוד בהסברים לוגיים וניתוח המציאות (שכל אחד מוזמן לנסות לבדוק את התיאוריות שלי ולהצביע על כשלים אם יש בהן), או שאני מצרף לינקים, "כי אני אמרתי ככה" זה לא טיעון שאני משתמש בו, בטח לא בפורום ציבורי.

הבטחון שלי הוא לא מופרז, תקרא קצת, תראה איך כל צוותי המו"מ לאורך השנים דיברו בהרחבה (ראש ממשלה שמדבר על הנושא זה רק הפסגה, בדרך עוד אנשים אמרו) על מה קרה במו"מ, איזה אינטרס בעולם יש לברק להגיד שהוא היה מוכן לחלק את ירושלים, מה שהעיף אותו מכיסא ראש הממשלה, אליו הוא לא חזר יותר?

איזה אינטרס יש לאולמרט להגיד כמה נתניהו לא מאמין בשלום, ואם ייכנס למו"מ זה רק בגלל שהאמריקאים והאירופאים ידחפו אותו לשם, אבל מצד שני להודות בשידור חי שהוא נתן לאבו מאזן הצעה, לא קיבל עליה תשובה במשך מעל ל-3 חודשים, ורק אז נזרק לחקירות הפליליות. אבו מאזן כמובן עט על זה כמוצא שלל רב ואמר שהסיבה שהוא מעולם לא ענה (כלומר הוא מודה בזה) היא בגלל החקירות הפליליות של אהוד אולמרט, אלא מה? בזמן ההצעה (זכור לי משהו בסביבות חודש מאי, אני אחפש אם זה מעניין אותך) אהוד אולמרט אפילו לא היה בחקירה הראשונה שלו, אתה לא חושב שהמשטרה שיתפה את אבו-מאזן בחקירה הסודית שלה נכון?

אין לי סיבה לפקפק כשהמידע הזה מוצלב עם עוד לא מעט מקורות מידע אחרים, מידע שהדליפו גורמים אחרים במו"מ מהצד הישראלי, דברים שהדליפו האמריקאים לאורך השנים, אפילו מסמכים שנמצאו אצל הפלשתינים והודלפו (כולל אפילו נסיון של אבו-מאזן לצייר מפה של חלוקת גבולות על מפית כי לבני סירבה להשאיר להם מפה של ההצעה ללא חתימה על הסכם).

בויכוח הספציפי הזה, הטענות הלוגיות שלך אפילו לא מתכנסות לתוך משהו רציף והגיוני. אתה מתווכח פה על גבי שלושה עמודים ש"יהודים היו פה קודם", ובסוף כולנו מסכימים שב1948 היו פה יותר ערבים מיהודים. אז מה אתה רוצה? אתה כועס עליהם שהם הגיעו לכאן לחפש עבודה, ואתה הגעת לכאן כי אלוהי ישראל ציווה עליך להתיישב דווקא כאן? וואלה, צודק. הסיבה שלך יותר משכנעת בהמון. ואני, בניגוד אליך, ועוד איך מדייק בעובודת ההיסטוריות, והן: ב1948 היו פה יותר ערבים מיהודים, הרוב המוחלט של האנשים משני הצדדים מפגרים והיו שמחים לזרוק את הצד השני לים, "אומה" זה מושג כל כך מצוץ מהאצבע, שכל הטענות על "איפה היו הפלסטינאים" שאתה ככ אוהב הן... מצוצצות מהאצבע גם כן. איזו עוד עובד ההיסטורה שכחתי שכל כך חשובה לך? השיחות שלך עם 20 פלסטינאים, אגב, הן לא "עובדה היסטורית". לפחות לא במובן הרחב של המושג. אלא סתם אפיזודות מהחיים שלך. כשעושים סקר, כפי שבטח למדת בקורסים בסטטיסטיקה, נהוג גם לשאול את אותה השאלה, לעשות מדגם מייצג מסויים, להתייחס לסטיית התקן וכו'.

הטענות: "יהודים היו פה קודם" ו"ב-1948 היו יותר ערבים מיהודים" לא מתנגשות ואפילו לא סותרות אחת את השנייה. יש עדויות ארכיאולוגיות שיהודים היו פה "קצת" (הרבה) לפני שהאסלאם והנצרות התחילו.

אני לא כעסתי עליהם, אין שום בעיה שיהגרו למטרות עבודה, כמו שכתבתי לבאגירה יש לי בעיה עם זה שמציירים את מהגרי העבודה כאילו היו כאן דורי דורות ואלפי שנים. מהגרי עבודה? תאמרו בפה מלא.

אתה יכול לדבר על סטיית תקן, אתה יכול לקחת "אפיזודות מהחיים" שלי, אתה יכול לנסות לערער על העובדות ולכבס מושגים ולהמציא דברים שמסתדרים עם האג'נדה שלך ולקרוא לזה נרטיב, זה לא הופך את זה לעובדות.

בינתיים העובדה היא ששניים מהפלשתינים שאיתם דיברתי דווקא היו בנים של בכירים בצוותי המו"מ (אבו עלא וסאיב עריקאת בשבילך), המידע הזה מצטלב עם מה שאמרו שני ראשי ממשלה שאי אפשר לחשוד בהם שלא חתרו להסכם שלום, מצטלב שוב עם מידע שהודלף מצוותי המו"מ של אותם ראשי ממשלה, מצטלב עם מידע שהגורמים האמריקאים במו"מ הדליפו, ועם מסמכים שנמצאו ברשות הפלשתינים בשנים כאלה ואחרות. אתה יכול להגיד שאין כאן הוכחות חד-משמעיות, אבל יש כאן הצטברות עדויות שהוא לדעתי מעל לספק סביר, ואין שום מידע שסותר את זה בינתיים (כולל מהצד הפלשתיני, אבו מאזן לא טען לרגע שלא קיבל הצעה או שהוא ענה לחיוב או לשלילה).

"הרוב המוחלט של היהודים בישראל" חי בסרט. כל בן אדם בעל הגיון מינימאלי יכול לספר לך שהבניה בשטחים נשמכת בקצב, חוץ מבתקופות מאוד מוגבלות בהן מכריחים אותנו להפסיק. יש לזה סיבה, לא? זה שביבי מכריז מעל בימת הכנסת שהוא "רוצה שלום" רק הופך אותו לטיפה פחות אידיוט מאבו מאזן. לא למישהו שבאמת רוצה שלום. אגלה לך סוד קטן: זה שאומרים משהו, לא תמיד אומר שמתכוונים אליו, כן? ושוב, זה שרוב העם מצביע למפלגות בעלות אופי ימני מובהק רק מוכיח את מה שאני אומר על גבי 5-6 עמודים כבר: זה שמישהו חונך להאמין בזה שכולנו רוצים שלום, זה שאנשים פה כותבים שהיו מתים לחיות בשלום לא אומר דבר, אבל ממש דבר. מה שכן משנה זה המעשים. והמעשים, משני צידי הקו הירוק, שווים לתחת בערך כבר כ100 שנה.

אז בונים בהתנחלויות, מה הטענה שלך? כל עוד אין הסכם שני הצדדים עושים פעולות חד-צדדיות שבמובן הרחב ניתן להבין אותם, כל עוד אין הסכם אף אחד לא מחויב לכלום וברגע ההסכם מה שיש בשטח יצריך התייחסות מיוחדת.

אין שום סיבה לביבי לרדוף אחרי אבו-מאזן, לישראלים יש מדינה, יש שלטון וכו', ובכל זאת רדף אחריו והיה צריך להציע לו 100 אסירים על מגש של כסף רק בשביל שסאיב עריקאת יישב בשולחן עם לבני ועו"ד מולכו.

מספיק לבזיון הזה, עם כמה שאני לא מסכים עם הרבה דברים שליברמן אומר, אני בהחלט חושב שהוא צדק בזה שצריך לשמור על הכבוד הלאומי שלנו, ברגע שאנחנו מבזים את הכבוד הלאומי שלנו (וזה היה בהתנצלות לטורקים, וזה היה עם שיחרור האסירים לאבו מאזן ועם הקפאת הבנייה ב-2009) קיבלנו זרנוק בחזרה, ירקו על מה שנשאר מהכבוד הלאומי שלנו ואז דרכו עליו.

אם אתה לא תכבד את עצמך אף אחד לא יכבד אותך, ובמילים אחרות כל עוד תמשיך להתרפס בפני אבו-מאזן אתה לא תקבל שום הסכם, הוא פשוט יחכה שתמשיך להשפיל את עצמך לנצח.

זה משהו שמשום מה לא יושם כאן ע"י אף ראש ממשלה ב-20 שנים האחרונות.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
m,

אתה יודע מה זה בעצם הכרומוזון בכלל? אתה הבנת מה הקשר הגנטי בין היהודים? או קראת ש"יש קשר" וזהו?

הכרומוזון ש"משותף" לעם היהודי הוא חלק קטן בתוך התא שמאפשר לך לגלות עבר כללי משותף. למעשה ככה אתה יכול לגלות מי האבא והאמא.

היות ויהודים התרבו בחלק גדול אך ורק עם אנשים שנחשבו יהודים אז יש להם את הכרומוזון. גם לסינים יש כרומוזון משותף אז גם הם העם ה"נבחר"? (למעשה במקרה של הסינים- זה מחולק בעיקר ל2 כיוון שיש 2 קבוצות אוכלוסייה עיקריות שחיות בבידוד אחת מהשניייה. או לפחות חיו כך עד לפני מעט מאוד זמן).

אתה מבין? אין שום דבר מיוחד בגנים של היהודים. הגנים הם אותם גנים, כמות הכרומוזונים היא דומה לשאר אנשי העולם ואתה נראה אותו דבר כמו שאר אנשי העולם (בגדול כן? יש לך 2 רגליים,2 ידיים ראש 1 וכו'..). רק בחלק קטן, מזערי וכלכך שולי אתה שונה. ואני מבטיח לך שאם אבותייך היו מתרבים אם האוכלוסיה לא היה זכר לכרומוזון הזה. שום קשר. ואני מבטיח לך שלא היית מרגיש בחסרונו כלל.

אבל זה בדיוק המטרה של המחקר - להראות שיש קשר בין יהודים מצפון אפריקה ליהודים מאתיופיה ליהודים מאירופה ליהודים מעיראק ותימן!

אז הבנתי את המחקר, הוכחתי את הטענה שלי בהתבסס בדיוק על מה שהמחקר מראה ובדיוק מה שאני טענתי.

אז כן, הבנתי, אתה הבנת את הטענה שלי בנושא בכלל?

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4635 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...