Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4635 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אתה באמת רוצה להיכנס לויכוח של מי התחיל?

נקודת המבט שלהם לגיטימית במדינות ערב, שם מקובל לתקוף באמצעות טרור.

בארה"ב זה לא לגיטימי (ואנחנו עוד עדינים מול חוק הפטריוט), באירופה זה לא לגיטימי (אפילו נורווגיה הזדעזעה קשות כשאזרח נורווגי תקף ילדים במחנה קיץ).

זה לא עניין של תגובה לגיטימית.

הלגיטימיות היא של הנרטיב שלהם, שאומר שהם עם ושיש להם זכויות על המקום.

אתה אומר "לא אכפת לי ממה שאתם אומרים, אני לא חושב שיש לכם זכויות כעם".

והם מתפוצצים כבר שנים, מה אתה מקבל כשילד ישראלי רואה את ההורים שלו מתפוצצים לחתיכות במסעדת סבארו או באוטובוס ואז עוד שוכב חודשים בבית חולים להחלים?

מה אתה מקבל כשילד ישראלי נוסע באוטובוס ובוחן היטב היטב כל אחד שעלול להיות טרוריסט?

תפסיק עם ה-BS, יש סיבה טובה מאוד שיש פלשתינים שנעצרים, וזה לא כי הם צעקו על חייל במחסום.

באמת נראה לך שיכניסו צוותי מסתערבים לתוך כפר פלשתיני כדי לעצור מישהו שצעק?

אתה גם שוכח שזאת מדינה דמוקרטית, אחרי שעוצרים אותם הם מובאים למשפט, בוא תביא כתב אישום נגד פלשתיני אחד שמואשם בזה שצעק על חייל במחסום.

אתה אומר שאנחנו לא טועים לפעמים?

שאנחנו לא עוצרים אנשים סתם?

שאין לנו חיילים שהם זבלים טוטאליים ושרק רוצים להרוג?

שאנחנו לא הורגים אנשים בטעות או משאירים מישהו במעצר הרבה יותר מהזמן שצריך?

שאין לנו את השב"כ ש"חוקר" אנשים בצורות שהן לא צורות?

Put your money where your mouth is.

אולי גם נשלם להם ביטוח לאומי על הדרך?

אולי נתרום גם לאזרחים המצרים המסכנים (שבממוצע חיים עם הכנסה הרבה יותר נמוכה מאשר ברש"פ) שחיים מדולר ליום?

הם לא אזרחים שלנו ואני לא רוצה שיהיו אזרחים שלנו.

בגלל זה הם לא חיים מביטוח לאומי.

זה בדיוק מה שעושים בשנים האחרונות ומורידים מחסומים, שרובם הוקמו / אוישו החל מ-2002 בגלל "האינתיפאדה השנייה".

לא הם ולא אתה יודעים מה זה המושג מצור בכלל.

בעזה אין מצור, אלא יש בדיקה של כל הסחורה הנכנסת, אין סחורה שנכנסת ללא פיקוח (מעניין למה).

מן הסתם ובהתאם לדין הבינ"ל ישראל נושאת בעלויות השינוע מנמל אשדוד לאחד ממעברי היבשה.

ויש איסורים על המון מוצרים בסיסיים מאוד.

• תגובות 528
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
תפסיק לדבר שטויות.

תודה, לא ידעתי שנגעתי בנקודה רגישה.

זה שמישהו מוכן להסתכל מהצד השני ולקבל את הנרטיב של הצד השני כצורת הסתכלות לגיטימית לא הופך אותו ל"פרו" הצד ההוא.

אם הנרטיב מבוסס על שקרים, על שלילת נוכחות יהודית בארץ אי פעם לפני שנת 1800, על המצאה שכל הפלשתינים של היום (ועוד ברחבי העולם) ישבו כאן כבר אלפי שנים והיהודים גירשו אותם.

אז כן, אם זה הנרטיב ואתה מקבל אותו, אתה לא רק פרו פלשתיני אלא אנטי ישראלי, ואפילו בור על הדרך.

מי שסגור פה זה אתה כי אתה לא מוכן להסתכל על הצד השני ולהגיד "אוקי, אולי יש משהו במה שהם אומרים והם בני אדם בדיוק כמוני, עם כל הזכויות הבסיסיות שלי יש".

לא אמרתי שהם לא בני אדם כמוני, ושאין להם זכויות, מה שמפריע לי זה השקרים וההמצאות, והישראלים שממשיכים לפמפם את השקרים וההמצאות האלה תחת עלה התאנה "נרטיב", כאילו אם אומרים את מילת הקסם הזו ניתן לשייך לישראל כל שקר שעולה במוחם הקודח.

בשבילם זו "נכבה". אתה הולך לערער על הקיום של זה?

ככה הם תופסים את זה וזה לגיטימי.

אם זה שקר אני בהחלט הולך לערער על זה, וזה לא משנה אם תקרא לזה "נכבה" או "יהושוע".

לגיטימי שהם יאמינו בשקר שלהם, לא לגיטימי להפיץ את השקר הזה ברחבי העולם כאילו זו אמת לאמיתה, ובדרך להשחיר את פני מדינת ישראל.

לדוגמה כמו שזה לגיטימי שאני יחשוב שפרנקוס הוא רוצח(למען הסר ספק אני לא חושב שאתה רוצח), לא לגיטימי שאני אלך ליבגני או לבאגירה ויגיד להם "פרנקוס רוצח". יש מבין את ההבדל?

וזה גם לא משנה מה הייתה ההיסטוריה לפני 100 שנה פה באזור.

העובדה היא שיש פה עוד עם שחי פה, ולא משנה מה נעשה.

הם לא יעופו אבל אנחנו לא יכולים להשאיר אותם במצב הנוכחי. זה פוגע בהם וגם פוגע בנו כחברה. אנטגוניזם וחוסר רגישות טוטאלי כמו שלך הם אחלה דוגמה לפגיעה בחברה הישראלית, כי אתה לא מסוגל לראות את הסבל שלהם בכלל.

להם זה משנה, רוב הישראלים מקבלים את זה שיש פה עוד עם שחי, הפלשתינים משום מה לא מקבלים את זה.

אני רואה את הסבל שלהם ומכיר אותו כנראה קצת יותר טוב ממך (בכל זאת כמה פלשתינים אתה הכרת על בסיס אישי?), באופן פרטני ברור גם להם שרוב הסבל שלהם, הוא באשמת ההנהגה שלהם והקיצונים שלהם (ושוב ההנהגה שלא מרסנת את הקיצונים).

אבל אסור להגיד את זה, חס וחלילה להגיד את האמת, חייבים להאשים את הציונים איכשהו בכל דבר רע בעולם.

יש רעידת אדמה? הציונים בטח עשו את זה כדי להחריב את אל אקצא.

כריש תקף תיירים? המוסד בטוח אימן אותו.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
תתעדכן,

סבתא שלי קיבלה פיצוי קל מממשלת מרוקו על חיים תחת שלטון נאצי במרוקו.

סיבה לתבוע על אובדן רכוש. אין כי יהודי מרוקו עזבו מרצון ובהסכמה. בניגוד לעיראקים או תימנים למשל.

לא כל היהודים ממרוקו חיו תחת שלטון נאצי.

ובטח ובטח שלא כל היהודים במרוקו עזבו מרצון ובהסכמה.

סבא וסבתא שלי ז"ל לא יסכימו איתך, הם יצאו ביחד עם הרבה אחרים בשנת 1961 בסירה קטנה במה שנרמז כפעולה של המוסד.

אפילו אלו שעזבו מרצון לא יכלו לקחת איתם ולא למכור את הרכוש.

יש בהחלט סיבה לתבוע על אובדן רכוש.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
זה לא עניין של תגובה לגיטימית.

הלגיטימיות היא של הנרטיב שלהם, שאומר שהם עם ושיש להם זכויות על המקום.

אתה אומר "לא אכפת לי ממה שאתם אומרים, אני לא חושב שיש לכם זכויות כעם".

זה לא הנרטיב שלהם, מי מאכיל אותך בלוקשים?

עקרונות הנרטיב שלהם זה:

* שלילת זהות היסטורית יהודית בא"י

* שלילת זכות יהודית לבעלות אפילו על חלק מא"י

* זהות היסטורית פלשתינית לאורך הדורות בא"י

* היהודים התחילו להגיע לא"י החל מהמאה ה-19 (1800 והלאה)

* היהודים גירשו מהארץ את הפלשתינים

* כל הפליטים הפלשתינים הם צאצאים לילידים מוסלמים שחיו בא"י אלפי שנים

מישהו מאכיל אותך בשקרים.

אתה אומר שאנחנו לא טועים לפעמים?

שאנחנו לא עוצרים אנשים סתם?

שאין לנו חיילים שהם זבלים טוטאליים ושרק רוצים להרוג?

שאנחנו לא הורגים אנשים בטעות או משאירים מישהו במעצר הרבה יותר מהזמן שצריך?

שאין לנו את השב"כ ש"חוקר" אנשים בצורות שהן לא צורות?

רק מי שלא עושה לא טועה, אבל מי שנעצר סתם כנראה ייצא זכאי בבית המשפט, יש גם חיילים שהם זבלים טוטאליים, אבל גם הם נשלחים לכלא.

אם אנחנו הורגים זה בטעות, אם הם הורגים זה בכוונה.

ואגב גם השב"כ כפוף לביקורת של בתי המשפט, כולל זה שחוקרים נזרקו מהשב"כ ("קפטן ג'ורג'" למשל).

בארץ יש הרבה יותר ביקורת על השב"כ מאשר על ה-FBI או ה-CIA או Homeland Security או NSA בעידן "חוק הפטריוט", ואנחנו מדברים פה על מגדלור הדמוקרטיה, מנהיגת העולם החופשי.

הם לא אזרחים שלנו ואני לא רוצה שיהיו אזרחים שלנו.

בגלל זה הם לא חיים מביטוח לאומי.

אז למה פאקינג נראה לך שאנחנו אחראים שיהיה להם טוב ונעים? יש להם ממשלה שלהם שתעשה את זה.

ויש איסורים על המון מוצרים בסיסיים מאוד.

איזה מוצר בסיסי בדיוק אסור לכניסה לרצועת עזה? בוא שתף אותי.

רק שיהיה ברור, שוקולד זה לא מוצר בסיסי, גם בטון לא, גם חומר נפץ תקני וגם כוסברה לא.

בסיסי זה מים, קמח, מלח, סוכר, בשר וכו'

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

לפלשתינים זה חשוב איך הם קוראים לעצמם, והם דווקא אלה שדנים מי צודק ואיפה היו האבות של מי לפני 60 שנים.

וכל זה בזמן שהם טוענים שהם כאן מימים ימימה, אלפי שנים לכל הפחות. חשוב לדעת ולהכיר גם את השקרים.

נכון, לפלסטינאים יש אובססיה להוכיח שהם צודקים ואנחנו הרעים. בהחלט יתכן שהנטיה הזו תוקעת אותם. אתה יכול להגיד להם את דעתך ההפוכה, וזה כמובן לא ישכנע אותם. לא יוצא מויכוח כזה שום דבר.

בהצהרת בלפור, שאושרה ע"י חבר הלאומים בועידת סן רמו, הובטח בית לאומי ליהודים גם בשטחי עבר הירדן המזרחי. בסוף התפשרנו על הקטנת השטח כמה פעמים והגענו במלחמת העצמאות לקו הירוק. הערבים לעומת זאת, לא היו מוכנים להתפשר על שום דבר מלבד 100% מהארץ. נדמה לי שבזמנו אבא אבן אמר שהערבים לא החמיצו שום הזדמנות להחמיץ הזדמנות.

האם טעינו? האם הם צדקו?

לדעתי המציאות מוכיחה שהפשרות היו לטובתינו. ויתרנו על חלום הטבוע עמוק במסורת היהודית וקיבלנו רק חלק, אבל החלק הזה כולו שלנו.

אין שום טעם בויכוח על הצדק. התוצאה היחידה של ויכוח כזה הוא התחפרות עוד יותר עמוקה בעמדות הראשוניות.

אסור לפי החוק הבינ"ל לשלול את האזרחות מהם (אלא אך ורק אם הם מוותרים על אזרחותם), והם עצמם מעדיפים להישאר תחת שלטון ישראלי, ככה שזה לא יקרה.

חבר הלאומים כבר לא קיים, ואני זוכר איזה סעיף באמנה כזאת או אחרת שישראל גם חתומה עליה, לפיה לא ניתן לשלול אזרחות לאדם ללא משפט (וגם אז במקרים מוגבלים).

כנ"ל לגבי אי הענקה של אזרחות לצאצאים של אזרחים.

אתה לא מצפה שיתחילו לשפוט מיליון ערבים ישראלים (ואם כן על מה?) בשביל לשלול להם אזרחות?

כנראה שאנחנו "תקועים" איתם לנצח.

"חבר הלאומים כבר לא קיים"- לא מדויק. האו"ם רואה את עצמו מכל הבחינות כממשיך של חבר הלאומים.

לא צריך לשפוט אף אדם. הנוהג בבריטניה הוא שכאשר נולד ילד לאזרח בריטי בחו"ל, הילד לא יורש אזרחות בריטית. אנו יכולים לאמץ את השיטה הבריטית, כך שכאשר אום אל פחם לא תהיה בישראל, מי שיוולד שם לא יקבל אזרחות ישראלית.

יהודה

פורסם
attachment.php?attachmentid=358083&stc=1&d=1382347414

זה תחליף חדש למלל וטענות לגיטימיות?

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
נכון, לפלסטינאים יש אובססיה להוכיח שהם צודקים ואנחנו הרעים. בהחלט יתכן שהנטיה הזו תוקעת אותם. אתה יכול להגיד להם את דעתך ההפוכה, וזה כמובן לא ישכנע אותם. לא יוצא מויכוח כזה שום דבר.

בהצהרת בלפור, שאושרה ע"י חבר הלאומים בועידת סן רמו, הובטח בית לאומי ליהודים גם בשטחי עבר הירדן המזרחי. בסוף התפשרנו על הקטנת השטח כמה פעמים והגענו במלחמת העצמאות לקו הירוק. הערבים לעומת זאת, לא היו מוכנים להתפשר על שום דבר מלבד 100% מהארץ. נדמה לי שבזמנו אבא אבן אמר שהערבים לא החמיצו שום הזדמנות להחמיץ הזדמנות.

האם טעינו? האם הם צדקו?

לדעתי המציאות מוכיחה שהפשרות היו לטובתינו. ויתרנו על חלום הטבוע עמוק במסורת היהודית וקיבלנו רק חלק, אבל החלק הזה כולו שלנו.

אין שום טעם בויכוח על הצדק. התוצאה היחידה של ויכוח כזה הוא התחפרות עוד יותר עמוקה בעמדות הראשוניות.

בטח שיש טעם בויכוח על הצדק והאמת, אחרת יגדלו ילדים קטנים שמבחינתם לפני 70 שנה לא היו פה יהודים, וברגע שהגיעו היהודים הם גירשו מפה כל מוסלמי שקיים, כשהילד הזה יגדל ויגיע לכנסת או לראשות ממשלה, איזה עניין יש לו להגן על הנוכחות היהודית בא"י?

איך בכלל יגן על קיום מדינת ישראל?

"חבר הלאומים כבר לא קיים"- לא מדויק. האו"ם רואה את עצמו מכל הבחינות כממשיך של חבר הלאומים.

לא צריך לשפוט אף אדם. הנוהג בבריטניה הוא שכאשר נולד ילד לאזרח בריטי בחו"ל, הילד לא יורש אזרחות בריטית. אנו יכולים לאמץ את השיטה הבריטית, כך שכאשר אום אל פחם לא תהיה בישראל, מי שיוולד שם לא יקבל אזרחות ישראלית.

יהודה

האו"ם החליף את חבר הלאומים בשינויים ועם תוספות של אמנות, מה שהיה יכול להיות תקף אז לא בהכרח תקף היום.

ומה יקרה עם דור הביניים? אזרחות כפולה? כניסה חופשית לשטחי מדינת ישראל? ביחד עם תחושת קיפוח קשה עוד יותר מאשר היום והרגשה שזרקו אותם כמו גרביים משומשות למדינה אחרת?

זה רק יתסיס עוד יותר והפעם יהיו לך מחבלים עם תעודת זהות כחולה שמסתובבים חופשי ברחבי מדינת ישראל, ועל הדרך תשחיר עוד יותר את פניה של מדינת ישראל כמדינת אפרטהייד שמנשלת את מי שהיו עד יום לפני ההסכם אזרחיה.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

האו"ם החליף את חבר הלאומים בשינויים ועם תוספות של אמנות, מה שהיה יכול להיות תקף אז לא בהכרח תקף היום.

ומה יקרה עם דור הביניים? אזרחות כפולה? כניסה חופשית לשטחי מדינת ישראל? ביחד עם תחושת קיפוח קשה עוד יותר מאשר היום והרגשה שזרקו אותם כמו גרביים משומשות למדינה אחרת?

זה רק יתסיס עוד יותר והפעם יהיו לך מחבלים עם תעודת זהות כחולה שמסתובבים חופשי ברחבי מדינת ישראל, ועל הדרך תשחיר עוד יותר את פניה של מדינת ישראל כמדינת אפרטהייד שמנשלת את מי שהיו עד יום לפני ההסכם אזרחיה.

אתה יכול לבדוק גם עם ביילין וגם עם שריד,

מבחינתם חוק השבות אומר שהפלסטינים (ממחנות הפליטים - סוריה, לבנון וכו') יוכלו לחזור לשטחי המדינה הפלסטינית שתקום.

ממש לא לשטחי ישראל.

עם זאת ככל הנראה אנחנו נקבל עוד כ60K אזרחים נוספים אם תוכניתה המופלאה של חוטובלי תצא לפועל.

Peugeot  5008 2023 

פורסם
אתה יכול לבדוק גם עם ביילין וגם עם שריד,

מבחינתם חוק השבות אומר שהפלסטינים (ממחנות הפליטים - סוריה, לבנון וכו') יוכלו לחזור לשטחי המדינה הפלסטינית שתקום.

ממש לא לשטחי ישראל.

עם זאת ככל הנראה אנחנו נקבל עוד כ60K אזרחים נוספים אם תוכניתה המופלאה של חוטובלי תצא לפועל.

ברור לכל ישראלי שקבלת פלשתינאים לשטחי ישראל זה חיסול מדינת ישראל כמדינה יהודית.

יש אחוז קטן בשמאל הקיצוני ששואפים לכך, מלבדם אין מישהו שמקבל כניסת פלשתינים למדינת ישראל.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

אני רק שאלה.

מאיפה האנרגיות לכתוב ולהתווכח כל כך הרבה, גם אני רוצה.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם

לא צריך להיות ארכיאולוג כדי ליהנות מארכיאולוגיה, לא צריך להיות במאי סרטים כדי להנות מסרט.

מיטב ידיעתך מצריך קצת רענון, אני ממליץ על סיור במנהרות הכותל ובמוזיאון ישראל בירושלים (צריך לבדוק, עד כמה שזכור לי התצוגות מתחלפות שם אחת לתקופה).

אפשר לראות כדי חרס, אפשר לראות שחזורים של מבנים, היה לא מזמן במוזיאון ישראל אפילו מבנה שלם (שסברו בזמנו שהוא כנראה מקווה) עם סימנים יהודיים (כמו מנורה בת 7 קנים) שהיה בתצוגה, יש פסיפסים ועוד.

לא שאני חו"ח אומר שכל מה שכתוב בתנ"ך הוא נכון ושזה ספר מדויק היסטורית, אלא שהארכיאולוגיה מוכיחה נוכחות יהודית בירושלים ובהר הבית לפני מעל ל-2000 שנים (לפני תקופת בית שני בשבילך).

.

שמע, בחיי, אתה הבן אדם הכי מתיש שפגשתי במרחב הוירטואלי אי פעם, ואני עם חיבור אינטרנט רציף פחות או יותר 17 שנה.

באמת שנמאס לי מהגיבובים שלך, אז רק נסכם בקצרה את בעיית הבנת הנקרא שלך. שים לב שכתבתי לך שיש ויכוח על מה היה כאן לפני 3000 שנה. בתגובה אתה מספר מה היה כאן בתקופת בית שני. החובבנות שלך בתחומים שאתה מתיימר להבין בהם בזלזול כל כך רב ("לא צריך להיות במאי כדי להינות מסרטים") פשוט מדהימה. תקופת בית ראשון ובית שני אלו הן שתי תקופות שונות לחלוטין. לחלוטין! איש לא מתווכח על נושא הבניה הבירושלים וישוב יהודי שם לפני 2000 שנה. על קיומה של ממלכה יהודית מאוחדת וקיומם ההיסטורי של דוד ושלמה, לעומת זאת, יש ויכוח כבר איזה 150 שנה. אתה בכלל שם לב להבדל "הקטן" של כ1000 שנה בין מה שאני כתסבתי ולמה שאתה ענית? המושג "הגישה הדויטרונומיסטית" אומר לך משהו? למדת פעם משהו על פירוש \ חקר המקרא, במסגרת כלשהי שהיא לא קריאה רופפת בויקיפדיה? או שזה גם כמו להיות במאי?

הקטע העצוב הוא שאפילו אין לך נקודה שאתה מנסה להגיע אליה. אתה פשוט נהנה לצטט את כל מה שכותבים לך, לסלף את הציטוטים שאתה כביכול מתייחס אליהם לכתוב גיבוב על גבי גיבוב. יאללה, מיצינו. אתה יכול לרשום לעצמך עוד נצחון במלחמת התשה. ללמד הבנת הנקרא דרך האיטרנט אני לא יכול. לגרום לאנשים לא לסלף את הדברים שלי ו"לטעות" טעות של 1000 שנה גם לא.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

בטח שיש טעם בויכוח על הצדק והאמת, אחרת יגדלו ילדים קטנים שמבחינתם לפני 70 שנה לא היו פה יהודים, וברגע שהגיעו היהודים הם גירשו מפה כל מוסלמי שקיים, כשהילד הזה יגדל ויגיע לכנסת או לראשות ממשלה, איזה עניין יש לו להגן על הנוכחות היהודית בא"י?

איך בכלל יגן על קיום מדינת ישראל?

צריך להבדיל בין 2 נושאים נפרדים.

1- שאיפת היהודים לארץ לאורך הדורות. הנושא הזה חשוב, ולא תלוי בכלל בכמות הפלסטינאים , ואיפה נולדו ההורים שלהם. המסורת שלנו קשורה לכל ארץ ישראל , למרות שבמשך שנים רבות כמעט לא היו פה יהודים.

2- אם וכאשר יהיה משא ומתן עם הפלסטינאים, אין חשיבות לשאלה אם לדעת מישהו אחר הם לא עם, והוריהם לא נולדו פה. משא ומתן נעשה ע"י התפשרות על נושאים אמיתים, ולא על ויכוחים תיאורטים. להיפך, ויכוחים תיאורטים יכולים רק לקלקל. נושאים אמיתים הם למשל פשרה על קו הגבול בינינו, שברובו אין לו קשר למסורת היהודית.

אנו לא משפטנים, ואין טעם להתווכח על הנקודה הזו. לידיעתי, האו"ם החליט (בגיבוי המעצמות) שהוא המשך ישיר של חבר הלאומים.

הגזמת קצת עם "מחבלים". כיום הם מסתובבים חופשית ביננו. אם הגבול יעבור בין הכפר שלהם ובין ישראל, חלקם ימשיך להסתובב פה. אלה לא מחבלים. להיפך. יהיה להם תמריץ להתנהג יפה אחרת לא נאפשר להם כניסה חלקה לארץ.

לגבי התדמית של ישראל- לא ברור מדוע הזזת גבולות תפגע בתדמית שלנו. בעשורים האחרונים העבירו קווי גבול במקומות שונים, (בוסניה, קפריסין) והכל עבר בשלום מבחינת התדמית הבינלאומית.

אם כבר מדובר על תדמית (אפרטהייד וכו'), עד שלא חיים בחו"ל לא מבינים כמה מפריע להם שישראל שולטת ביהודה ושומרון. פשוט אין מצב להסביר להם זאת. נכון שגם אם וכאשר יהיה הסכם עם הפלסטינאים, זה לא ישנה הרבה למי ששונא אותנו, אבל זה כן ישנה לאזרחים פשוטים בארצות אחרות, וזה מאוד חשוב לנו.

יהודה

פורסם
שמע, בחיי, אתה הבן אדם הכי מתיש שפגשתי במרחב הוירטואלי אי פעם, ואני עם חיבור אינטרנט רציף פחות או יותר 17 שנה.

באמת שנמאס לי מהגיבובים שלך, אז רק נסכם בקצרה את בעיית הבנת הנקרא שלך.

תודה על הדאגה, אבל לי אין בעיות בהבנת הנקרא, ומעולם לא היו לי כאלה בעיות.

שים לב שכתבתי לך שיש ויכוח על מה היה כאן לפני 3000 שנה.

אבל לפני כמה עמודים טענת שאין בכלל קשר לארץ הזאת, אז פתאום יש הסכמה לגבי כל ה-2000 שנים האחרונות והויכוח הוא עד שנת 516 לפנה"ס (וכמובן מה שלפני)?

החובבנות שלך בתחומים שאתה מתיימר להבין בהם בזלזול כל כך רב ("לא צריך להיות במאי כדי להינות מסרטים") פשוט מדהימה. תקופת בית ראשון ובית שני אלו הן שתי תקופות שונות לחלוטין. לחלוטין!

טענת לאורך כל הדיון שליהודים אין בכלל קשר לארץ הזאת וכתבת שאין לך מושג על שום ממצאים ארכיאולוגים שתומכים בכלל בטענה שלי שהיו פה חיים יהודיים לפני שנת 1800 נכון?

אז כתבתי לך מאיפה הגיעו הממצאים האלה, איך הם הגיעו, איפה הם מוצגים ומאיזה תקופה הם, ואז אתה אומר שהתכוונת לתקופה אחרת בכלל?

הרי ברור שתקופת בית ראשון ושני הם תקופות שונות, אתה רוצה שאני אחפש לך ממצאים ארכיאולוגים מתקופת בית ראשון? רק תגיד.

לפחות הגענו להסכמה שמתקופת בית שני (516 לפנה"ס והלאה) היו כאן חיים יהודיים והם מגובים בממצאים ארכיאולוגיים חד משמעיים?

איש לא מתווכח על נושא הבניה הבירושלים וישוב יהודי שם לפני 2000 שנה. על קיומה של ממלכה יהודית מאוחדת וקיומם ההיסטורי של דוד ושלמה, לעומת זאת, יש ויכוח כבר איזה 150 שנה. אתה בכלל שם לב להבדל "הקטן" של כ1000 שנה בין מה שאני כתסבתי ולמה שאתה ענית? המושג "הגישה הדויטרונומיסטית" אומר לך משהו? למדת פעם משהו על פירוש \ חקר המקרא, במסגרת כלשהי שהיא לא קריאה רופפת בויקיפדיה? או שזה גם כמו להיות במאי?

לא למדת תנ"ך בתיכון? לא צריך וויקיפדיה בשביל לדעת על הויכוח בין ההיסטוריונים, אם כי בד"כ כשלומדים במסגרת פורמלית אז החומר לא מעודכן לממצאים החדשים, ראיתי סטודנטים באוני' העברית שלומדים עם ספרים שעודכנו לאחרונה בשנות ה-80.

המאה ה-9 לפנה"ס זה טוב לך? מצבת מישע אתה מכיר? (מוצגת אגב במוזיאון הלובר), בקצרה מישע מלך מואב מספר על הנצחונות שלו על עמרי מלך ישראל, המצבה נמצאה בשנת 1868, ככה שגם הספרים שאתה לומד מהם אמורים להיות מעודכנים בנושא הזה.

בכל מקרה בפרפראזה על גישתך לגבי הפלשתינים - מה זה משנה המאה ה-9 לפנה"ס או המאה ה-15 לפנה"ס? מה זה משנה ממלכת ישראל מאוחדת או ישראל ויהודה?

הקטע העצוב הוא שאפילו אין לך נקודה שאתה מנסה להגיע אליה. אתה פשוט נהנה לצטט את כל מה שכותבים לך, לסלף את הציטוטים שאתה כביכול מתייחס אליהם לכתוב גיבוב על גבי גיבוב. יאללה, מיצינו. אתה יכול לרשום לעצמך עוד נצחון במלחמת התשה. ללמד הבנת הנקרא דרך האיטרנט אני לא יכול. לגרום לאנשים לא לסלף את הדברים שלי ו"לטעות" טעות של 1000 שנה גם לא.

יש בהחלט נקודה, אם לא הבנת אותה אז צר לי עליך, וזה שלפעמים צדקת הדרך לא מומצאת, לפעמים חשוב לדעת את האמת ההיסטורית ולא למחזר את הנרטיב הפלשתיני כאמת מוחלטת.

לא סילפתי אפילו לא מילה אחת ממה שכתבת, ציטטתי את דבריך אחד לאחד.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4635 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...