Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4645 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מתחיל ללמוד עוד שבוע לכן הזמנתי לפני שבוע רכב חדש (סוזוקי אלטו ידנית).

יונדאי יצאו במבצעים לאחרונה, והמחיר שנתן לי סוכן יונדאי לI10 מאד מפתה.

עם הסוכן של סוזוקי סגרתי עסקה הכוללת במחירה אגרת רישוי אביזרי רישוי, קודן, חיישני רוורס וטיפול ראשון מתנה.

הרכב יגיע בסוף חודש דצמבר ויחשב כמודל 2014 לפי דברי הסוכן.

הסוכן של יונדאי הציע לי את היונדאי i10 ידנית במחיר ממש לא רחוק מהסוזוקי אלטו. לאחר כל החישובים מסתכם ב1200 ש"ח תוספת בכדי לרכוש את הi10 במקום. במבחינת האביזרים הוא כלל קודן והרמת חלונות אוטמטית (ללא חיישני רוורס).

לטענת הסוכן של יונדאי הרכב יעלה לכביש בעוד 9-10 ימים מיום העסקה אך ייחשב כמודל 2014. ובנוסף, הוסיף שגם הסוזוקי אלטו שרכשתי תחשב מודל 2013 ולא 2014.

ההבדלים בין שני הרכבים ידועים לי :

* יונדאי בעלת 4 צילנדרים ,לעומת מנוע האלטו הבנו רק מ3 (פחות רעידות ורעשים מהמנוע).

* ליונדאי 4 חלונות נפתחים ,לעומת האלטו שלה שני חלונות צוהר מאחור.

* ליונדאי יש פגז' יותר גדול.

* מערכת השמע של יונדאי מגיעה עם כניסת usb. מבית pioneer.

* ליונדאי 3 מקומות ישיבה מאחור ,לעומת האלטו שלה יש רק 2.

* נפח מנוע ביונדאי הוא 1200 ,לעומת 1000 של האלטו.

אף על פי כל ההבדלים הניכרים בין השתיים, ארצה לשמוע המלצות מבעלי שני הרכבים :

1) עלות צריכת דלק, מי יותר חסכונית ?

2) איזה רכב יותר נוח מבחינת נסיעה: דוושות, העברת הילוכים, כסא נהג, התנהגות בכביש וכו'.

3) איזה מנוע יותר אמין ? איזה מנוע יתן לי שקט נפשי של הסוזוקי או היונדאי ?

4) מה לגבי רישיון הרכב של האלטו ? האם יצויין מודל 2014 או 2013 ?

הנסיעות שלי קצרות. מרמת גן לראשל"צ 3 פעמים בשבוע ולעבודה באיזור ת"א - פתח תקווה.

בקיצר שורה תחתונה, האם שווה לי להשקיע עוד 1200 ש"ח בכדי לקבל יונדאי i10 ?

חשוב לי לציין שעוד לא ביצעתי נסיעת מבחן על שתיהן.

תודה רבה לעוזרים!

פורסם

נראה לי שהסוכן של יונדאי עשה לך קצת סלט.

I10 ידנית מגיעה עם מנוע 1.1 ולא 1.25 ליטר, היא חלשה מהאלטו וגם פחות חסכונית.

אם הרכב שלך יעלה לפני ה-1 בינואר 2014 הוא יחשב מודל 2013, מה שקובע הוא תאריך העליה לכביש.

לדעתי היונדאי היא הרבה יותר אוטו, תא נוסעים פחות פלסטיקי וצפוף משל האלטו, נוחות נסיעה עדיפה, בטיחות עדיפה ותא מטען שאפשר גם לקרוא לו ככה.

אני אישית גם מתלבט בין כל המיני החדשות, אבל אצלי מדובר באוטומטית ואני נוטה לכיוון קיה פיקנטו.

פורסם

תבדוק גם לגבי הפיקנטו , היונדאי בהחלט יותר רכב מהאלטו אבל בתור סטודנט אתה מחפש לחסוך ולכן ניראה לי שהאלטו תיהיה זולה יותר לתחזוקה שוטפת .

:fadein:
פורסם

מצטרף להמלצה על הפיקנטו

כמוכן בקרוב מאוד יוצא I10 חדשה ומוצלחת יותר - על תתפתה לקנות את הישן

שלישית רכב 2014 הוא רכב שעולה על כבישי הארץ ב 2014 - פעמיים חכיתי לקבל רכב ע"מ לקבלו בינואר - לדעתי משתלם

פורסם

לפני כמה חודשים שכרתי אלטו ידנית, שעשתה 1200 ק"מ על 54 ליטר(~ליטר ל-20 ק"מ).

אין ספק שמדובר ברכב חסכוני.

פורסם

טוב המצב הוא כזה, הגעתי היום ליונדאי וביצעתי הזמנה. יונדאי i10 ידנית מנוע 1.1. בסופו של דבר יצא הפרש של 2400 ש"ח לאחר כל החישובים והאגרות.

כרגע יש לי שתי הזמנות שאחת אצטרך לבטל כבר ביום ראשון ! הסוזוקי אלטו תגיע רק בסוף דצמבר ותעלה לכביש בינואר 2014, לכן תחשב מודל 2014. היונדאי תגיע תוך 10 ימים מיום העברת כל התשלומים לסוכנות ותחשב מודל 2013.

אם ארצה לבטל יותר מאוחר מיום ראשון הקרוב יקנסו אותי בסוזוקי בסך 750 ש"ח.

בעניין צריכת הדלק, לאחר חישובים לפי כמות הצריכה החודשית שלי הבנתי שיש הבדל של 50-70 שקל.

אני כבר מתוסכל ומיואש מהתלבטויות ! ! !

במה לבחור ?????

פורסם
לפני כמה חודשים שכרתי אלטו ידנית, שעשתה 1200 ק"מ על 54 ליטר(~ליטר ל-20 ק"מ).

אין ספק שמדובר ברכב חסכוני.

1200 ק"מ על 54 ליטר זה הגיוני מאוד כאשר המיכל של הרכב הוא משהו כמו 35 ליטר. :roll:

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

לטענת הסוכן של יונדאי הרכב יעלה לכביש בעוד 9-10 ימים מיום העסקה אך ייחשב כמודל 2014. ובנוסף, הוסיף שגם הסוזוקי אלטו שרכשתי תחשב מודל 2013 ולא 2014.

הסוכן ערבב אותך עם מיקסר. תבחין בין שנות המודל - לפי הגדרת היצרן - סביר ששתיהן תהיינה דגם 2014 (שייצורו מתחיל באמצע 2013). מבחינת רשיון הרכב אין יותר שנת דגם אלא "תאריך עליה לכביש" - כלומר התהליך בו הרכב עבר רישוי לראשונה - והוא יהיה 2013 או 2014 בהתאם לתאריך הרישוי.

ההבדלים בין שני הרכבים ידועים לי :

* ליונדאי יש פגז' יותר גדול.

עד כמה שאני יודע פגז יש בתותחנים ובשריון. במכונית יש תא מטען, או לכל היותר בגאז'.

.....

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

האלטו, בצד המכני הנסתר מהעיין, היא מכונית עירונית לא רעה בכלל ודי חסכונית. אבל יש לה הרבה חסרונות אחרים: היא מאוד צפופה מאחור, אין אפשרות לפתיחת החלונות במלואם מאחור, תא המטען כמעט ולא קיים והתחושה זולה מאוד בתא הנוסעים למרות שאיכות ההרכבה טובה.

ה-i10 תהיה קצת פחות חסכונית, אך עולה על האלטו בכל שאר התחומים שציינתי והיא פשוט מרגישה הרבה יותר רכב ולא רעה בכביש המהיר. היא גם יותר בטוחה מהאלטו, לא פחות חשוב.

אחזקה? שתיהן זולות לאחזקה ללא הבדלים משמעותיים.

אישית, אם אלו האפשרויות העומדות בפני הייתי בוחר בלב שלם ב-i10, אבל קצת מתבאס שהדגם החדש יגיע בתחילת שנה הבאה (זה גם המקרה עם האלטו).

לא ציינת באיזה מחיר מציעים לך את שני הרכבים שכן זה הזמן ללחוץ על היבואנים לפני החלפת הדגם (למרות שהם וודאי יעשו לך פרצוף של "אנחנו לא מתרגשים").

פורסם

נסעתי לאחרונה בסוזוקי אלטו בכמה הזדמנויות וממש הזדעזעתי. נוחות נסיעה נוראית, רעידות בסרק, בקושי סוחב בעליות, פלסטיקים לא נעימים, אין חלונות מאחורה, תא מטען עלוב...בקיצור, לא בשבילי. אולי למי שמחפש רק נקודה א' לנקודה ב' במינימום של המינימום.

חזרתי לפנדה שלי אחרי האלטו וזה הרגיש לי כמו שמיים וארץ.

• תוכן חדש...