Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אז... איך זה לגור בהתנחלות?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4650 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
:lol:

יותר אקסטרים. חיפה זה התל אביב שלנו.

פתח תקווה???

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

• תגובות 133
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הוט נותנים שירותים מעבר לקו הירוק,מאיפה השטויות האלה?

אין לך מה לדאוג זה לא כזה נורא כמו שזה נשמע(עזבתי התנחלות לפני בערך 15 שנה) והיה שם מעולה.

*הייתי ליד ירושלים לא במרכז.

אני מנסה לחשוב על תשובה שלא תוציא אותי גייז, לא תגרום לי לתאר לך את הג'ונסון שלי ולא תזכה אותי בהתראה. אין כזו.
פורסם
וואלה? תמיד חשבתי שאחרי הגדר = יש מחסום. אם אין אז איך בדיוק עוברים את הגדר, דרך שער?

בנוגע לקניות ולוגיסטיקה לא נראה לי שתהיה בעיה, גם היום אני עושה את כל הקניות באזה"ת של כפר סבא אחרי העבודה, ובאזור בו אני נמצא יש את כל השירותים הנחוצים במהלך היום ובמרחק הליכה. אני מבין שהחלק החשוב פה הוא התכנון מראש של כל מה שאני עשוי להזדקק לו, ועם זה נראה לי שאוכל להסתדר.

מחשבה אחת שמטרידה אותי לגבי מגורים מהצד ההוא של הגדר - מה קורה אם האוטו נתקע בכביש (או סתם לא מניע בבית) וצריך לקרוא לגרר? האם שירותי גרירה פועלים שם? והאם חיים ביישוב כזה מעלים את מחירי הביטוח עקב הקרבה לישובים ערביים?

באתר מפה ניתן לראות בבירור את תוואי הגדר, הגדר לא חופפת לקו הירוק אלא נמצאת מעבר לו, כלומר: יש ישובים שהם מבחינה היסטורית (בינלאומית, איך שתרצה לקרוא לזה. ואמרנו שלא נכנסים לפוליטיקה) מעבר לקו הירוק אבל מבחינה מעשית הם בצד ה"נכון" של הגדר (ויש סיכוי שבהסדר עתידי ישובים אלה ישארו בשטח מדינת ישראל, אבל אין לדעת!), גם בכבישים אליהם כמעט אין מגע עם פלסטינים.

סביב הישוב אלפי מנשה למשל אפשר לראות איזו התפתלות גיאומטרית ופוליטית עשו כדי לכלול את הישוב בתחומי ישראל (מבחינה מעשית) בינו לבין ישובי חורשים (שאינם מעבר לקו, למעט חמישה בתים בערך, בישוב נירית) יש מספר כפרים שנחשבים לעוינים והם נמצאים מחוץ לגדר. הגדר (והכביש החדש) למעשה ניתקה את הישובים האלה מהעיר (כלכיליה) ובג"צ כפה פתרון, נבנה כביש שמחבר את הכפרים האלה לעיר. מי שנוסע לאלפי מנשה עובר מעל הכביש הזה ואם הוא לא יודע על קיומו, גם לא יבחין בו כלל ("כביש שקוף").

לפי הידוע לי רוב שירותי הדרך (אני חושב שכולם מחוייבים על פי חוק) נותנים שירותים בכבישים שמעבר לקו הירוק שבשליטה צבאית ישראלית (כלומר כל הכבישים שמותר לישראלים לסוע בהם). יש כבישים שאתה לא רוצה לסוע בהם ואסור לישראלים להיכנס אליהם (אמור להיות מחסום שמוודא זאת). בהם כמובן לא תקבל שירותי דרך מחברות ישראליות.

את הוט כבר הזכרתי (לדעתי אין בכלל שירות, גם בישובים שלא מעבר לגדר), אבל חוץ מזה שירותים מלאים (היו ישובים עם הקלות במיסים, למרות האבסורד של היותם קרובים ביותר למרכז. שוב, פוליטיקה!).

טוב אי אפשר שלא לקרוא בין השורות את דעתי (שלא רציתי להיכנס אליה):

המצב גובל באפרטהייט: הכפרים שהזכרתי למשל הם בבחינת לא לבלוע ולא להקיא. מה שמציע בנט זאת הנצחה של המצב הבלתי אפשרי. דווקא חוטובלי מציעה הצעה אמיצה: לספח את השטחים ואת התושבים. אמיץ אבל אני חושב שלא ריאלי.

פשוט מדינה ש46 שנה עוד לא החליטה איפה הגבולות שלה עצמה (ודרושה החלטה, לכאן או לכאן. לא בנטיזציה של המצב!).

עריכה: ידוע לי שבעבר היה מחסום בירידה מכביש 5 במחלף שער שומרון. המיקום של המחסומים משתנה, עם שינויים בתוואי הגדר וכו'. אנסה לברר במדוייק ועדכני אם עוברים מחסום או לא, בכל מקרה הישוב המדובר הוא בצד "שלנו" (יכול להיות שעוברים מחסום לא משמעותי). בכל מקרה, כמו ברכישת רכב: אין מנוס מלנסוע לישוב עצמו ולהתרשם.

פורסם
פתח תקווה???

הלו הלו!! עד פתח תקווה! :evil:

סתם סתם, באמת עיר ללא שירות בסיסי לאזרח :lol::?

אני מכיר אדם שעבר עכשיו ליישוב ללא גדר (לא זוכר את שמו של היישוב, אוכל לברר בערב אם תרצה. אני כן זוכר שהוא מונה כיום רק 14 משפחות). גר לפני זה באיזה יישוב אם גדר (שוב, אוכל לברר לך את השם הערב).

הוא מספר שדווקא יותר שקט ביישוב ללא הגדר. ביישוב הקודם הערבים היו מגיעים עד הגדר ומתחילים לקלל, לזורק אבנים, לרעות עם הכבשים בדיוק 20 סנטימטר מהגדר ותכלס לא היו עושים להם כלום (למה מי ייתפס מעל הגדר הזו כדי לתפוס אותך?)

לעומת זאת איםה שהוא גר עכשיו היו פעמיים ניסיונות של ערבים לעשות שם בלאגן. מה עשו? אין גדר...אז רצו אחרי הערבים, תפסו אותם הכניסו להם מכות ומאז לא היו יותר שום בעיות איתם (גם לכולם יש כלבים- מינימום 2 וגם לכל המשפחות יש נשק למקרה ו...).

פורסם

המחסום ממוקם בהמשך של כביש 5, אחרי המחלף בו אתה פונה לכיוון הגוש של אורנית/שערי תקווה/אלקנה/עץ אפרים ככה שמחסום צהלי לא עוברים. לא צריך לנוסע אפילו לראש העין לקניות כפי שמישהו כאן ציין, יש סופר-מרקט באלקנה (אם אני זוכר נכון "יש").

גם אני ואישתי לפני כמה חודשים חיפשנו באזור בית, לבסוף השכרנו בבית אריה. אם אין לך בעיה עם נסיעות לדעתי המקומות האלה אידאליים. השקט כשחוזרים הביתה, האוויר, אין לחות ואפשר לשבת בגינה בכיף בלי להזיע כמו בבית הקודם שלנו בר"ג - תענוג.

פורסם
סביב הישוב אלפי מנשה למשל אפשר לראות איזו התפתלות גיאומטרית ופוליטית עשו כדי לכלול את הישוב בתחומי ישראל.

הסיפור של אלפי מנשה מוכר לי וכך גם השפעתו על היישובים הערביים הסמוכים. עד כמה שאני רציונלי ומנותק רגשית גם לי יש גבולות מוסריים, וזה ישוב אחד שלא אגור בו אפילו בחינם.

אבל בוא ננסה להיצמד לנושא ולא לגלוש לפוליטיקה, פן ינעל השרשור בדמי ימיו.

אם אין לך בעיה עם נסיעות לדעתי המקומות האלה אידאליים.

האמת היא שזה עדיין עשרים ומשהו ק"מ ממקום העבודה שלי והדרך עוברת בכמה מהכבישים הכי עמוסים בארץ, לכן אני לא ממהר לקפוץ על המציאה. חלק מהרעיון היה לגור קרוב לעבודה בשביל לא לעמוד בפקקים כמו היום (נתניה-כפ"ס) ולחסוך זמן ודלק. פה אמנם אין את החסכון הזה, אבל יש יתרונות אחרים, וכמו תמיד החיים הם פשרה אחת גדולה.

פורסם
הוט נותנים שירותים מעבר לקו הירוק,מאיפה השטויות האלה?

אין לך מה לדאוג זה לא כזה נורא כמו שזה נשמע(עזבתי התנחלות לפני בערך 15 שנה) והיה שם מעולה.

*הייתי ליד ירושלים לא במרכז.

קרא את הדף הזה אם ידוע לך על חריגה בישוב מסויים, שהוא לא חלק אינטגרלי מהעיר ירושלים, אתה יכול לרשום עליו.

אם ידוע לך על שינוי חלקי בפריסה, תרשום גם. אבל אל תרשום "שטויות" על דברים שאתה לא מבין בהם!

פורסם
הלו הלו!! עד פתח תקווה! :evil:

סתם סתם, באמת עיר ללא שירות בסיסי לאזרח :lol::?

אני מכיר אדם שעבר עכשיו ליישוב ללא גדר (לא זוכר את שמו של היישוב, אוכל לברר בערב אם תרצה. אני כן זוכר שהוא מונה כיום רק 14 משפחות). גר לפני זה באיזה יישוב אם גדר (שוב, אוכל לברר לך את השם הערב).

הוא מספר שדווקא יותר שקט ביישוב ללא הגדר. ביישוב הקודם הערבים היו מגיעים עד הגדר ומתחילים לקלל, לזורק אבנים, לרעות עם הכבשים בדיוק 20 סנטימטר מהגדר ותכלס לא היו עושים להם כלום (למה מי ייתפס מעל הגדר הזו כדי לתפוס אותך?)

לעומת זאת איםה שהוא גר עכשיו היו פעמיים ניסיונות של ערבים לעשות שם בלאגן. מה עשו? אין גדר...אז רצו אחרי הערבים, תפסו אותם הכניסו להם מכות ומאז לא היו יותר שום בעיות איתם (גם לכולם יש כלבים- מינימום 2 וגם לכל המשפחות יש נשק למקרה ו...).

אנחנו מדברים על תוואי גדר ההפרדה, לא על גדר היקפית סביב ישוב כזה או אחר!

פורסם

עברתי שוב על ההודעות ואולי פספסתי שאלה שהייתה צריכה להישאל: האם הקו המרוסק שאני רואה על המפה הוא גבול פיזי (גדר המתכת עם החיישנים והפטרולים), או שזה סתם סימון וירטואלי של גבול שקיים רק "על הנייר"?

זה נראה אולי כמו שאלה מטומטמת, אבל אני לא נוסע באיזורים האלה ולכן תוהה אם שגיתי בהערכת המצב פה.

ef.png

פורסם
קרא את הדף הזה אם ידוע לך על חריגה בישוב מסויים, שהוא לא חלק אינטגרלי מהעיר ירושלים, אתה יכול לרשום עליו.

אם ידוע לך על שינוי חלקי בפריסה, תרשום גם. אבל אל תרשום "שטויות" על דברים שאתה לא מבין בהם!

מעלה אדומים,גבעת זאב הם לא חלקים מירושלים והוט מגיעים לשם.

אני מנסה לחשוב על תשובה שלא תוציא אותי גייז, לא תגרום לי לתאר לך את הג'ונסון שלי ולא תזכה אותי בהתראה. אין כזו.
פורסם

אוקיי, כנראה שנרדמתי בשיעור הזה... עשרים ושלוש שנים בארץ ועדיין לא יודע גאוגרפיה בסיסית. facepalm.gif

אז מה, למעשה אין שם שום סכנה פיזית? ההרגשה היא כמו לנסוע אל/מ- סתם עוד ישוב?

האמת שבתנאים כאלה זה נראה הרבה יותר אטרקטיבי.

פורסם

לא זאת לא גדר ההפרדה.

בקישור המצורף רואים בבירור את תוואי הגדר שמקיף את עץ אפרים וכל הישובים השכנים ולמעשה בפועל, בשטח פיזית, הם "נכללים" בישראל למרות שלפי המפות היושבים האלה מאחורי הקו הירוק.

המחסום ממוקם על כביש 5 מזרחה למחלף שער שומרון ולכן מי שנוסע אל עץ אפרים לא עובר מחסום צהלי.

http://www.mapa.co.il/maps?CurrMapTab=3&MapType=map&ImagesOption=&CurrHeaderTab=2&RoutePoints=&UserEarthX=152594&UserEarthY=1169691&UserMapZoom=2000&LoadUserPosition=1&RouteType=2&PNGLayers=

אם אתה באמת מתלבט אני לא מבין מדוע עדיין לא נסעת לראות את הישוב ואת השטח מסביב בפועל, אין כמו מראה עיניים..

• תוכן חדש...