Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אז... איך זה לגור בהתנחלות?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4648 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הסבר אחד תוכל למצוא בערך "אלפי מנשה" בוויקיפדיה, תחת "גדר הפרדה".

הסברים נוספים ומבוססים יותר אני מניח שניתן לקבל מתושבי האזור, והאמת שהייתי שמח לשמוע אותם בעצמי.

• תגובות 133
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

היי דריש, אין בדעתי להתעמת עם הכותבים כאן ואני מקווה שתמצא לך מגורים ראויים.

רק הערה אחת ברשותך: חלק מאופציות המגורים שאתה שוקל הם בגדר אמירה פוליטית או ערכית, זהו.

שנה טובה.

פורסם

אתה צודק, אבל אני לא אשנה את המצב הפוליטי בכך שאטיל עליהם חרם, פועלים פה כוחות גדולים ממני וממך. זה לא סוד שיוצאי ברה"מ נוטים ימינה בהשקפותיהם, ועם זאת כפי שאתה רואה אני משתדל לשמור על עקרונות אישיים מסויימים. אני לא לוקח לשם את ילדיי הקטנים ולא מחנך אותם לערכי ההתנחלות והדרת עם זה או אחר מאדמתו, סה"כ מבצע שיקול פרקטי של עלות תועלת ומקבל החלטה לפי המצב הקיים. אם למישהו יש בעיה אידאולוגית עם זה, אין לי מה לעשות בנדון.

פורסם

פנדוב - יש צדק בדבריך. א-ב-ל בגרעין הקשה של ה"מתנחלים" רווחת הדעה שבמקרה של פינוי המקום שיהיה הכי קשה לפנות יהיה אריאל. יש שם כמות גדולה של אנשים שבאו לגור שם כי זה היה "דיור בר השגה" לא כתוצאה משום אידיאולוגיה - אבל מאז הם נקשרו למקום - ולא יחליפו אותו גם לא תמורת פיצויים (שלצערנו אנחנו יודעים שגם בזה המדינה לא בדיוק עומדת בהבטחותיה)

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

אריאל היא דוגמא לעיר שקמה עבור משפרי דיור ועם הזמן שברה ימינה די חזק.

למרות שאני שייך למחנה השמאלי ולא הייתי הולך לגור או להקים עסק בהתנחלות (וויתרתי על הטבות מפליגות שהייתי מקבל אם הייתי עובר לברקן) אין לי שום בעייה עם אנשים שבוחרים לגור בשטחים כל זמן שלא מדובר על יישובים שנמצאים בלב אוכלוסייה או פוגעים בשגרת חייהם של המקומיים (אם בצורת סגירת כבישים או אם בצורת ניתוק שלהם מהשדות שלהם וכו').

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

הנה משהו מעניין שגיליתי היום: אני לא עומד בתנאי הבקשה לרשיון נשק משום שלא שהיתי בארץ באופן רצוף בשלוש השנים האחרונות. מה שזה אומר למעשה - במידה ותהיה התחממות כלשהי בגזרה, לא תהיה לי אפילו האפשרות התיאורטית להגן על עצמי.

בין זה לבין שאר השיקולים נגד עץ אפרים (בעיקר הפקקים בבוקר והדלק שישרף בתהליך), אפשר לומר שמבחינתי כל עניין ההתנחלויות די יורד מהפרק, לפחות בשלב זה. חבל, כי דווקא התחלתי לפזול לאחרונה לכיוון צופין הסמוכה לכוכב יאיר, אבל לאור הגילוי החדש נראה לי שעדיף להתמקד באזורים אחרים.

תודה בכל אופן לכל מי שהגיב, למדתי הרבה מהדיון הזה.

פורסם

צופין (צופים) היא בדיוק 20 מטר אחרי המחסום.

לעץ אפרים (גם לצופין) אתה ממש לא צריך נשק! רק את הטלפון של החטמ"ר.

נ.ב. היו באזור המדובר לא מעט (וגם לא ממש הרבה) זריקות אבנים על מכוניות בשנה האחרונה. אקדח לא היה עוזר לך גם במקרה הזה, לדעתי ולמיטב הבנתי.

פורסם

אני מאמין שגם באפרת לא צריך נשק ברמה היומיומית, אבל עם שכנים כאלה זה לא יזיק.

כמו שאתה לא צריך מצלמה ברכב, אבל עם שוטרים כאלה...

פורסם

נשק אנחנו מדברים על אקדח, כן?

לא תת מקלע ולא רובה סער!

לי דווקא יצא להסתובב באזורים האלה כפי שאתה רואה. באופן כללי אני לא חושב שהייתי מתגורר (אולי מסתובב חד פעמית) באזור שאני מרגיש שאני נזקק לנשק, אם הייתה לי ברירה. וזה מעבר לכל הדיון הפוליטי הסמוי כאן.

פורסם

אני לא חי באשליה של הדיפת מתקפת טרור במו ידיי, אין לי את ההכשרה או הכלים לזה ואני בטוח שאם המצב היה מתחמם עד כדי כך אז כוחות הבטחון כבר היו מעורבים. הפואנטה היא שברמה האנושית נטו, כמאמר המשורר: good fences make good neighbors.

גם להוציא רשיון ולקנות אקדח ותחמושת זה לא עסק זול, אני בספק אם הייתי הולך לעשות זאת למחרת חתימת החוזה, אבל לפחות הייתי יודע שיש לי את האפשרות.

פורסם

אתה מסתכן בלגור בשטחי מלחמה - להקים שם משפחה ולתת לילדים שלך לסבול ואולי אף למות ממלחמת דת שלא תסתיים לעולם?

כל זה בשביל לחסוך בקצת כסף?

אם היית מספר לזר על כך, היה מקיא עליך מרוב צחוק, תחשוב בצורה דומה.

וזה בלי כל קשר להשקפות פוליטיות \ אידיאולוגיות.

פורסם

ממה שנכתב ע"י אנשים אחרים בדיון, התרשמת שמדובר בסכנת חיים? אני לא.

אני זוכר היטב איך הייתי נוסע לאבט"ש באיזה חור ליד רמאללה, עובר את המחסום עם אוטובוס משוריין ומחסנית בהכנס, נוסע שעה ומגיע לישוב הקהילתי "רימונים", לא רחוק מאפרת. אולי שם הייתה סכנת חיים, למרות שעוד לא שמעתי על פיגועים או הרוגים באזור, אבל רבע שעה מפתח תקווה? עשר דקות מכפר סבא? אינני רואה פה סכנה ברורה ומיידית, קל וחומר "שטחי מלחמה".

הערים הערביות הגדולות בסביבת ההתנחלויות עליהן אני מדבר נמצאות במצב כלכלי לא רע, כל צמרת משרד הבטחון גרה בכוכב יאיר והמושבים הסמוכים כבר עשרות שנים, וכמעט שלא שומעים על בעיות מהכיוון הזה. כמובן שיש כמה קשיים לוגיסטיים וקצת אי נעימות הכרוכה בלגור שם, אבל לא הייתי ממהר לבטל את העניין רק מסיבות אלה. בדיוק בשביל זה אני לומד ושואל בפורום, כדי לא לפספס הזדמנות טובה בגלל סטיגמות ושמועות.

• תוכן חדש...