Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אז... איך זה לגור בהתנחלות?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4649 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

איזה חיים ומוות?

Derish היקר, שאל לגבי הישוב עץ אפריים לא לגבי שכירת דירה בקסבה של שכם.

יש יותר צורך בנשק הזה שאתה חושק בו בכל עיר גדולה מאשר הצורך של תושבי גוש הישובים אלקנה, שערי תקווה ועץ אפריים.

• תגובות 133
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אתה מסתכן בלגור בשטחי מלחמה - להקים שם משפחה ולתת לילדים שלך לסבול ואולי אף למות ממלחמת דת שלא תסתיים לעולם?

כל זה בשביל לחסוך בקצת כסף?

אם היית מספר לזר על כך, היה מקיא עליך מרוב צחוק, תחשוב בצורה דומה.

וזה בלי כל קשר להשקפות פוליטיות \ אידיאולוגיות.

לא יכולת לכתוב שטות גדולה יותר. הסיכוי שילדך או אתה תפגעו בגוש ההתיישבות באזור אורנית/אלקנה נמוך הרבה יותר מהסיכוי לפגיעה בעיר הגדולה ע"י ערסים שיכורים בערב, דריסה, תאונה או כל מפגע אחר. איכות החיים בישובים האלה גבוהה פי כמה מהעיר וכך גם הבטיחות לך ולילדך.

פורסם

לרגע התבלבלתי וחשבתי שהרצליה, בניגוד לכל מקום אחר בישראל, היא לא שטח מלחמה ולא נכללה במפת הפיגועים\טילים\איומים אחרים, אבל בדיקה קצרה בגוגל הבהירה לי שוב שאין מקום במדינת ישראל שהוא לא "שטח מלחמת דת", לפחות אם שואלים את האויבים שלנו.

פורסם
יש גם היבט חיובי של צמצום נשק לא נחוץ בהישג יד (בניגוד לארצות הברית של אמריקה, למשל).

די באסונות השבוע האחרון להבין למה זה מבורך!

גם זה לצערי שטות גמורה, אם רק היו משקיעים באיבחון מדוקדק במחזיקי הנשקים אז לא היית שומע על הדברים האלו.

מצד שני כשאני חושב על זה כל הסיפור של הנשקים זה בסה"כ התלבשות של התקשורת על הנושא, מאז ומעולם היו מעשי פשע בעזרת נשקים חוקיים. רק שהפעם ההבדל היחיד הוא שלתקשורת יש יותר במה וכוח להשפיע, גם צורת ההגשה גרמה לפעולות "צמצום הנשקים" בעזרת הכנסת תקנות מטומטמות שגורמות למעסיקים לוותר על הנשק בכלל.

וכמובן דוגמה קלה.

לפני כחודשיים-שלושה נכנס בחור בשם איתמר אלון לסניף הבנק שלו בבאר שבע מצוייד בנשק, נטרפה עליו דעתו והחליט לעשות מעשה. לא היה מי שינסה לעצור אותו מאחר ובסניף לא היה מאבטח כלל.

באותו הערב לאחר תום האירוע כבר הוצב מאבטח בכניסה.

לא עבר הרבה זמן מאז שנכנסו התקנות החדשות האוסרות על מאבטחים לשאת נשק מחוץ לשעות העבודה ועליהם להפקיד את הנשק בבמקום העבודה בכספת.

בסניף זה אין כספת ואני בטוח שזה המצב גם בבנקים אחרים, ולכן חברת הקבלן המעבידה את המאבטחים נאלצה לאסוף מהם את הנשקים. (סוד קטן, גם אם יש כספת, על חברת הקבלן להזמין בדיקה מטעם המשטרה שיבדקו אם הכספת כשרה וניתן להשתמש בה)

איפה התקשורת שתזכיר לנו את זוועות העבר וקריאות הנואש למאבטח חמוש בכניסה?

פורסם
צופין (צופים) היא בדיוק 20 מטר אחרי המחסום.

לעץ אפרים (גם לצופין) אתה ממש לא צריך נשק! רק את הטלפון של החטמ"ר.

נ.ב. היו באזור המדובר לא מעט (וגם לא ממש הרבה) זריקות אבנים על מכוניות בשנה האחרונה. אקדח לא היה עוזר לך גם במקרה הזה, לדעתי ולמיטב הבנתי.

כדי להגיע לצופים אתה אפילו לא חייב לעבור מחסום,אתה יכול להגיע מכיוון מחלף אייל ואתה לא עובר מחסום בכלל.

ישוב יפה שקרוב לערי השרון וכביש 6 ממש ליד.

באיזור של צופים אין זריקות אבנים,יש בהמשך על כביש 55 לכיוון קדומים,בנבי אליאס יש לפעמים זריקות אבנים.

בנוסף יש 100 מטר מהכניסה לצופים יש בסיס צבאי קטן יחסית,שבמיקרי חירום רפואיים / ביטחוניים הם מגיעים בדקות בודדות.

אין פריצות ואין גניבות באיזור,השער הראשי של הישוב נסגר בשעה מסויימת ורק מורשים נכנסים ויוצאים מהישוב ויש סייר שמסייר כל הלילה.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם

אתה צודק, לא הייתי מודע לאפשרות הזאת!

לא יכולת לכתוב שטות גדולה יותר. הסיכוי שילדך או אתה תפגעו בגוש ההתיישבות באזור אורנית/אלקנה נמוך הרבה יותר מהסיכוי לפגיעה בעיר הגדולה ע"י ערסים שיכורים בערב, דריסה, תאונה או כל מפגע אחר. איכות החיים בישובים האלה גבוהה פי כמה מהעיר וכך גם הבטיחות לך ולילדך.

אני מסכים עם רוח הדברים אך מתנגד להתנסחות בחלק שהדגשתי (ראה להלן)

גם זה לצערי שטות גמורה, אם רק היו משקיעים באיבחון מדוקדק במחזיקי הנשקים אז לא היית שומע על הדברים האלו.

מצד שני כשאני חושב על זה כל הסיפור של הנשקים זה בסה"כ התלבשות של התקשורת על הנושא, מאז ומעולם היו מעשי פשע בעזרת נשקים חוקיים. רק שהפעם ההבדל היחיד הוא שלתקשורת יש יותר במה וכוח להשפיע, גם צורת ההגשה גרמה לפעולות "צמצום הנשקים" בעזרת הכנסת תקנות מטומטמות שגורמות למעסיקים לוותר על הנשק בכלל.

וכמובן דוגמה קלה.

לפני כחודשיים-שלושה נכנס בחור בשם איתמר אלון לסניף הבנק שלו בבאר שבע מצוייד בנשק, נטרפה עליו דעתו והחליט לעשות מעשה. לא היה מי שינסה לעצור אותו מאחר ובסניף לא היה מאבטח כלל.

באותו הערב לאחר תום האירוע כבר הוצב מאבטח בכניסה.

לא עבר הרבה זמן מאז שנכנסו התקנות החדשות האוסרות על מאבטחים לשאת נשק מחוץ לשעות העבודה ועליהם להפקיד את הנשק בבמקום העבודה בכספת.

בסניף זה אין כספת ואני בטוח שזה המצב גם בבנקים אחרים, ולכן חברת הקבלן המעבידה את המאבטחים נאלצה לאסוף מהם את הנשקים. (סוד קטן, גם אם יש כספת, על חברת הקבלן להזמין בדיקה מטעם המשטרה שיבדקו אם הכספת כשרה וניתן להשתמש בה)

איפה התקשורת שתזכיר לנו את זוועות העבר וקריאות הנואש למאבטח חמוש בכניסה?

שמע,

אני מניח שלא ערכת מחקר רחב היקף בנושא, וגם אם כן, אפשר לערוך 20 מחקרים רחבי היקף שיסתרו את המסקנות מהמחקר.

חוץ מזה גם אם טעיתי, יש דרך להתבטא, כך שיהיה נעים גם לקרוא וגם לרשום בפורום.

הדרך שבה רשמת היא מאוד ילדותית, לא מתאימה ולא מכבדת את המעמד!

מה גם שקודם לכן הצגתי רק פן הנוגע להגבלת הימצאות הנשק מבלי לנקוט עמדה.

ולענייננו:

ללא שום קשר למה שמפומפם בתקשורת לא צריך להיות גאון כדי לדעת שבמקום שבו יש נשק יש גם אסונות נשק, משחקים של הילדים או גבר (לרוב מדובר בגבר) שתופס קריזה ופשוט האקדח אצלו בידיים וקורה אסון.

במצב ההפוך, כמו למשל בפיגועי הטרקטור בירושליים ב2008/9 נשק שהיה זמין ביידיים הנכונות מנע אסון כבד יותר, כמו גם בשוד הבנק שהזכרת.

אני מודע קצת יותר למגמות שנובעות ממחקרים בצה"ל לפיהם מגבילים מאוד את היציאה עם נשק הביתה בעיקר של חיילים לא מיומנים בנשק (רובאי נמוך) בשל הנזק הגדול מהתועלת.

אותה מגמה מובנת בכל הנוגע למאבטחים (שלא עוברים סינון קפדני מטבע הדברים).

די ברור שלא ניתן להגביל לחלוטין הימצאות נשק, על אחת כמה וכמה במציאות כיום. איפה נמצאת האמת המוחלטת שלא ניתנת לערעור? כנראה שלא בראש שלך!

פורסם
כדי להגיע לצופים אתה אפילו לא חייב לעבור מחסום, אתה יכול להגיע מכיוון מחלף אייל ואתה לא עובר מחסום בכלל.

אין לי בעיה עקרונית עם מחסומים למעט אולי יציאה בשעות הלילה לנתב"ג, העניין הוא שהמיקום עדיין קצת שנוי במחלוקת. מצד שני, אני רואה שהגדר בסה"כ מפרידה אותו מקלקיליה, בעוד שמסביב ליישוב עצמו יש בעיקר... כלום. שזה סבבה.

טוב, כנראה שאין מנוס מלנסוע לשם ולראות במה מדובר. על פניו זה נשמע אטרקטיבי מאד.

פורסם

דריש, צר לי לומר לך את זה, אבל השירשור הזה משול לאדם שגר במדבר ורוצה ללמוד שחייה בהתכתבות- גם אם הוא יצליח ללמוד כמו שצריך, איך הוא יבדוק אם הוא הצליח או לא?

הדרך היחידה להבין את המשמעויות (ברבים) של חיים שונים ממה שאתה מכיר היא לחוות את החיים האלו, לפחות לפרק זמן קצר.

אחרת אתה תפספס מאות ניואנסים שלא חשבת עליהם אפילו.

אני לא יודע איך החיים בהתנחלויות, מעולם לא גרתי במקום שהוא לא עיר, אבל אני יכול לדמיין כמה דברים שונים בחיים בסגנון הזה, שלי הם יהיו מוזרים וקשים להתרגלות אליהם. כמו למשל השקט של בית-קברות- מה שנקרא "שתיקה רועמת".

ויודע מה? תחשוב גם על היום שאחרי- מה יקרה כשתצטרך להתרגל מחדש לחיים בעיר? זה לא יהיה קל בכלל. סתם נקודה למחשבה.

שורה תחתונה: קפוץ לביקור במקום המיועד בשעות אחה"צ, תישאר עד שעות הערב (כך תוכל לחוות את השעות ה"עמוסות" במקום כשכולם חוזרים מהעבודה ואת השקט של המקום לאחר מכן), תטייל לך להנאתך, תחשוב מחשבות, ואל תשכח להביא פנקס לרשום לעצמך הערות. לשקט הזה יש נטייה לגרום למחשבות לרוץ.

אחרי זה יהיה לך יותר קל להחליט.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

נקודה נכונה, אבל בשנים האחרונות גרתי בעיירה פרברית ושהיתי לא מעט בכפרים שכוחי אל במהלך הנסיעות שלי, כך שזה לא בדיוק לימוד שחייה בהתכתבות. לא במקרה אני נמשך למושבים ולא מחפש דירה בכפ"ס או פתח תקווה, אני יודע שהשקט והבידוד מתאימים לי. מה שקשה להעריך בלי לנסות זה באמת את הניואנסים הקטנים שבחיי היומיום, ובשביל זה נפתח השרשור.

לגבי החזרה לעיר ביום מן הימים אני לא דואג, כמו שאומרים בהנדסה קרבית: נפוצץ את הגשר הזה כשנגיע אליו. :wink:

פורסם

שמע,

אני מניח שלא ערכת מחקר רחב היקף בנושא, וגם אם כן, אפשר לערוך 20 מחקרים רחבי היקף שיסתרו את המסקנות מהמחקר.

חוץ מזה גם אם טעיתי, יש דרך להתבטא, כך שיהיה נעים גם לקרוא וגם לרשום בפורום.

הדרך שבה רשמת היא מאוד ילדותית, לא מתאימה ולא מכבדת את המעמד!

מה גם שקודם לכן הצגתי רק פן הנוגע להגבלת הימצאות הנשק מבלי לנקוט עמדה.

ולענייננו:

ללא שום קשר למה שמפומפם בתקשורת לא צריך להיות גאון כדי לדעת שבמקום שבו יש נשק יש גם אסונות נשק, משחקים של הילדים או גבר (לרוב מדובר בגבר) שתופס קריזה ופשוט האקדח אצלו בידיים וקורה אסון.

במצב ההפוך, כמו למשל בפיגועי הטרקטור בירושליים ב2008/9 נשק שהיה זמין ביידיים הנכונות מנע אסון כבד יותר, כמו גם בשוד הבנק שהזכרת.

אני מודע קצת יותר למגמות שנובעות ממחקרים בצה"ל לפיהם מגבילים מאוד את היציאה עם נשק הביתה בעיקר של חיילים לא מיומנים בנשק (רובאי נמוך) בשל הנזק הגדול מהתועלת.

אותה מגמה מובנת בכל הנוגע למאבטחים (שלא עוברים סינון קפדני מטבע הדברים).

די ברור שלא ניתן להגביל לחלוטין הימצאות נשק, על אחת כמה וכמה במציאות כיום. איפה נמצאת האמת המוחלטת שלא ניתנת לערעור? כנראה שלא בראש שלך!

אמת, לא ערכתי אף מחקר בנושא. מחקר והצגת מסקנותיו תלויה בעורך המחקר, כמו שאמרת אפשר לעשות 20 מחקרים שונים ולקבל 20 תוצאות שונות. לדוגמה מחקרים בנושאי הסיגריות, קפה, סמים, אלכוהול וכו'

כך שבמקרה הזה מחקר לא היה מספק איש.

אני מצטער אם נפגעת מצורת הכתיבה שלי, להבא אלבש כפפות משי ואפנה להגיה מחדש לפני שאני מגיב לך.

אני אגלה לך סוד, רוב החיילים עם רובאי גבוה לא באמת מיומנים בנשק ברמה סבירה. ולא זו הסיבה שבצה"ל לא משחררים חיילים עם נשקים לבתים. ההנחה (השגויה לדעתי) הצה"לית היא שכמה שפחות נשקים מסתובבים בחוץ יש פחות סיכוי להעלמותם (גנבה).

רק שבדרך שכחו את החיילים הדרוזים הסובלים מהצקות ע"י אוכלוסיה מסויימת וכבר לא פעם ולא פעמיים שחייל דרוזי חוזר לביתו ובדרך הוא מותקף מאחר ואגרופיו אינם מרתיעים דיים את התוקפים.

גם שכחו את חיילי הדרום ואלו שמשרתים בהם אשר לפעמים מותקפים ע"י גורמים פליליים (מבריחי סמים), 2 רוכבי טרקטורון שניסו לתקוף חייל ולחטוף את נשקו. הנשק היה הדבר היחיד שעצר בעדם מלתקוף וח"ח לחטוף את החייל עצמו.

אם היה לבחור המסכן הזה היה נשק, לדעתך, הטוב היה מנצח במקרה הזה?

עכשיו אם נשווה את כמות התקיפות בנשק קר/חם בין בני אדם במישור הפלילי שמקורם בסכסוך לעומת כמות התקיפות בנשק חם במקורם בסכסוך במשפחה. היכן לדעתך יש יותר נפגעים? היכן יש יותר מתים?

אם תמגר את כמות הנשקים החמים בקרב האוכלוסיה היכן יהיה צמצום/גידול משמעותי יותר בכמות הקורבנות/ניצולים?

סוד נוסף, אין אמת מוחלטת האמת נמצאת בידי המחוקק שמחליט לפי כיוון הרוח מה אמת ומה שקר.

פורסם

אין צורך בכפפות משי, אפשר עדיין להתבטא כבן תרבות!

להגייה אתה לא ממש זקוק, אבל לא תזיק יותר הגיה בפורום באופן כללי.

יפה שאתה רושם סוף סוף שאין אמת מוחלטת והמחוקק פועל לפי כיוון הרוח, לשם בדיוק כיוונתי בין השורות!

אני לא רואה טעם רב להביא עוד מקרה ספציפי, מצער ככל שיהיה, ולנתח אותו בדיעבד. בטח לא להסיק מכך מסקנה גורפת, מה גם שציינתי מקרים בהם נשק הועיל.

במקרה הספיציפי הנ"ל, אם היה ביד (המיומנת) של הבחור נשק עם מספיק כדורים במחסנית אז אולי התוצאות היו אחרות. אם היה כל כך קל להשיג נשק, אז אולי לנערים החוליגנים גם היה נשק, והתוצאות היו עגומות עוד יותר.

בכל מקרה היום ניתן להדפיס נשק במדפסת תלת מימד שהופכת נפוצה במחוזותינו, אז הוויכוח קצת עקר מיסודו.

פורסם

עץ אפרים הוא ישוב נחמד אבל באמת שהוא נחשב ל"חור" במיוחד בהשוואה לכל היישובים שבסביבתו (אורנית, שערי תקווה ואלקנה)

הכניסה\יציאה מהיישוב לא הכי נעימה ובמיוחד בלילה.

נסה לחפש בשערי תקווה\אורנית (אני מאמין ששערי תקווה תהיה זולה יותר)

בהצלחה

• תוכן חדש...