Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אז... איך זה לגור בהתנחלות?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4649 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
נ.ב נוסף, המחיר הממוצע לדירת 4 חדרים עלה ב500,000 אתה מוזמן לראות כאן

לא יודע מה לגבי ההתנחלות, אבל זה אתר מעולה.

תודה.

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

• תגובות 133
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
מחשבה אחת שמטרידה אותי לגבי מגורים מהצד ההוא של הגדר - מה קורה אם האוטו נתקע בכביש (או סתם לא מניע בבית) וצריך לקרוא לגרר? האם שירותי גרירה פועלים שם? והאם חיים ביישוב כזה מעלים את מחירי הביטוח עקב הקרבה לישובים ערביים?

עוזר לך בתור אחד שגר בישוב ביו"ש כבר 13 שנה.

האפיון העיקרי לישובים באיזורים האלו הוא איכות חיים ושקט.

אין צפיפות דיור, אין רעש, אין עשן, אין 400 שכנים בבנין.

לגבי השירותים, אלא אם מדובר על ישוב קטן, ברוב המוחלט של הישובים הגדולים והמבוססים יש הכל מהכל. קופת חולים, דואר, מכולת/סופר, בתי ספר, גני ילדים ולמעשה כל מה שצריך לחיים תקינים.

צריך משהו מעבר? מתכננים מראש בדרך אל/מ העבודה.

לא חושב שיש בקטע הזה הבדל בין התיישבות ביו"ש לאיזה קיבוץ/מושב במקום אחר בפריפריה.

שירותי גרירה? טלוויזיה? שליחויות?

בפעמיים שנתקעתי עם הרכב, הגיעו ואפילו פחות מ 4 שעות, והכל היה בסדר.

טלויוזיה אין לי אבל לשכנים יש YES. ושליחויות? לא נתקלתי אף פעם בחברה שלא הסכימה לשלוח אלי הביתה מוצרים.

מקרר, תנור, מכונת כביסה, ועשרות מוצרים אחרים שהזמנתי הגיעו תמיד.

דווקא הארנונה מעט יקרה יותר מהעיר,והביטוח זול יותר כי רוב הישובים מגודרים ואין גניבות/פריצות או משהו דומה. (אני למשל לא תמיד טורח לנעול את הרכב/בית.

מה החיסרון? כמו כל מקום בפריפריה, הזמן שלוקח להגיע לעבודה בבוקר אם אתה עובד רחוק, השקט כל שעות היום אם אתה חובב רעש והבידוד מאנשים אחרים.

פורסם

אני תושב אריאל ב 12 השנים האחרונות, ב 3 השנים האחרונות עובד ב''שטחים'', את האמת אם עץ אפרים בשבילך זה עמוק בתוך השטחים אז אינך יודע ''שטחים'' מה הם!

עץ אפרים ישוב חביב ושקט, מומלץ בחום ואם מצאת במחיר של יחידת דיור דירה שלמה אז אתה מסודר! אחת התופעות שצצה שם מדי פעם בשנים האחרונות ובעצם כל האזור מוכה בתופעה הזאת (אורנית, שערי תקוו ואלקנה) זה התפרצויות לבתים על ידי חוליות גנבים של פלסטינים, תופעה הזאת צצה ונעלמת מפעם לפעם (חוליות נתפסות וצצות חדשות).

לידיעתך היישוב מבחינתי, שלי יוצא להסתובב באמת בשטחים הוא ממש לא עמוק בשטחים אלה ההפך! הנגישות אליו גם דיי טובה בסה''כ והוא קרוב להכל (פחות או יותר).

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם

מכיר את האזור תקופה רצופה של חודש (מילואים).

מבחינת בטחון, כל גוש הישובים אלקנה, שערי תקווה ועץ אפריים מוקפים בגדר מערכת ומאובטחת ע"י צה"ל באמצעים שונים אותם לא אפרט.

הגישה לישוב עץ אפריים היא דרך אלקנה בלבד, אין דרך אחרת פרט לגישה דרך שבילי עפר נעולים בשערים לשימוש הצבא כדרך קיצור לגדר המערכת או מגדר המערכת לישובים עצמם.

המחסום היחיד שתפגוש הוא של הבטחון של הישוב אלקנה בכניסה ליישוב.

אזור בעייתי נוסף הוא כביש 505 מכיכר מסוף אורנית ועד לכיכר של ש"ג שערי תקווה, זהו נתיב חדירת שב"חים והסעתם ע"י מסיעים, זהו גם כביש בו נעים רכבים גנובים אשר נכנסים לכפר עזון עתמה דרך פרצות בגדר.

כמובן הבעיתיות הזאת נמשכת גם לכל אורך כביש הגישה לישוב אורנית, החל מכיכר מסוף אורנית ועד לכיכר הש"ג ומערבה לכיוון כפר קאסם.

לגבי זריקות אבנים, הם לא קיימים בכבישי הגישה שבהם אתה אמור להשתמש.

זריקות האבנים קיימות על כביש 5 לאחר מחסום חוצ"ש לכיוון אריאל ובד"כ מבוצעות ע"י תושבי הכפר א-זאוויה.

מהבחינה הביטחונית הייתי אומר שמאוד שקט שם.

פורסם
אנחנו כאן כבר מעל שנתיים ואני רואה את הכול "קם" סביבנו, מתייחס לפרויקט בו ניתן היה לקנות דירה ב1350000 ואילו כעת היא עולה 1750000, הנתונים שבאתר מעוותים בחלקם ולא משקפים את המצב בשוק (לעיתים מחירים ב50K גבוהים מעסקאות בפועל).

בנוסף המחיר הנדרש על שכירות הוא כמו כל דבר אחר נתון למשא ומתן וכן משתנה מתקופת ההתחייבות (יש לי שכנים בדירת 5 חד' שמשלמים פחות מ5 אבל הם שוכרים שקטים מעולים ומשלמים בזמן שהתחייבו לתקופה ארוכה)

היות ומר דריש עובד בתוך כפ"ס אני דווקא הייתי מחפש דירה באזור הדרים / מרכז העיר כך שיהיה קרוב יותר לעבודה ולעיר עצמה, הירוקה מנותקת מעט וכל דבר מצריך נסיעה, עוד קצת יותר משנה כבר יהיה מרכז מסחרי פעיל * 2 וקאנטרי (מתוכנן גם מלון לאונארדו אך שם הפעילות תהיה מסוג שונה)

מקור העסקאות של מדלן הינו הדיווחים לרשות המיסים, רכישת הדירה שלי הופיעה באתר מדלן בדיוק שלושה שבועות מאז הדיווח של העו״ד, עם הסכום המטרז היחידה והכל במדויק 1:1 כמו בחוזה.

כך קרה גם עם 25 הדירות האחרות בבניין וגם עוד עשרות מקרים שאני מכיר במדוייק את הסכומים שנסגרו, אז די אפשר לסמוך על האתר (מלבד מקרים שלא מדווחים על הסכום המלא של העסקה על מנת להמנע מתשלום מיסים, עבירה פלילית אגב).

מסכים אגב לגבי איזורים אחרים, אני חושב שבתוך כפר סבא יהיה יותר אטרקטיבי מבחינת עלות תועלת ומיקום לעבודה בהרבה, הסכום לעומת התנחלות בדעה האישית שלי לא משתלם כשמסתכלים על זה לאורך תקופה קצרה.

פורסם

במהלך התקופה האחרונה אני חי ביישוב ליד סוסיא, ואני יכול להגיד שזה בכלל לא מתאים לכל אחד.

יש המון שקט, ובכל יישוב יש מה שתרצה - מכולת (למרות שהמחירים גבוהים יחסית), דואר ושאר שירותים - ומה שלא, נמצא במרחק דקות נסיעה (למרות שהמרחק פיזית בין היישובים הוא כמה קילומטרים, הנסיעה מתבצעת במהירות בינעירונית, והאכיפה אפסית ככה שהרוב נוסעים באיזה מהירות שרוצים - וזה חיסרון שאני אזכיר אחרי זה).

לגבי נותני השירות - פדקס, לדוגמא, לא הסכימו להעביר אלי חבילה אבל לפי מה שראיתי בשרשור היישוב עליו אתה מדבר נמצא במקום הרבה יותר פשוט. תבדוק את הנכונות של נותני שירות להגיע לשם. חוץ מזה, בילויים זה לא משהו שנמצא בסביבה הקרובה.

חיסרון משמעותי של המקומות האלה זה הכבישים. למרות שרובם בנויים ברמה טובה (לפחות באיזור שאני חי בו) הנהגים שם משוגעים אחד אחד. המספרים הלבנים נוהגים בלי שום קשר לחוקי הדרך (וההיגיון) תוך עקיפות בפס לבן בסיבובים בלי שדה ראייה ושאר עבירות מסכנות חיים.

סע לראות את היישוב והסביבה ותראה אם מתאים לך. בהצלחה!

קקטוסולר ידנית

פורסם
הסיפור של אלפי מנשה מוכר לי וכך גם השפעתו על היישובים הערביים הסמוכים. עד כמה שאני רציונלי ומנותק רגשית גם לי יש גבולות מוסריים, וזה ישוב אחד שלא אגור בו אפילו בחינם.

אבל בוא ננסה להיצמד לנושא ולא לגלוש לפוליטיקה, פן ינעל השרשור בדמי ימיו.

האמת היא שזה עדיין עשרים ומשהו ק"מ ממקום העבודה שלי והדרך עוברת בכמה מהכבישים הכי עמוסים בארץ, לכן אני לא ממהר לקפוץ על המציאה. חלק מהרעיון היה לגור קרוב לעבודה בשביל לא לעמוד בפקקים כמו היום (נתניה-כפ"ס) ולחסוך זמן ודלק. פה אמנם אין את החסכון הזה, אבל יש יתרונות אחרים, וכמו תמיד החיים הם פשרה אחת גדולה.

דווקא עושה רושם שאלפי מנשה הוא המקום הכי מתאים לך.

שקט, אין תקריות, התפרצויות וכיו"ב. לא עוברים שום מחסום. ישוב קהילתי מפותח שיש בו הכל (קופות חולים, סופר, כספומט וכו') וגם קרוב מאוד לכפר סבא (הרבה יותר קרוב מעץ אפריים).

פורסם

ברור לי שזה לא מעבר שעושים בקלות ראש. לצערי ברשת אין הרבה מידע בנושא מלבד האתרים הרשמיים של היישובים האלה, בהם כמובן הכל שקט ופסטורלי וכל האזור נראה כמו שווייצריה הקטנה. ע"מ לאזן את התמונה, אם למי מכם יצא לגור או לבקר שם, אשמח לקבל קצת מידע מנסיון על אורח החיים והשגרה במקום כזה.

כמו שאמרו מגיבים לפני, הרושם של "מעבר להררי החושך" הוא דמיוני ברובו. בפועל זה מקום ככל המקומות.

גם בישובים שנחשבים לבעייתים יותר מבחינה בטחונית, עדיין הסיכוי להפגע בכביש - פציעה או מוות - בגלל תאונת דרכים, גדול הרבה יותר מכל סיבה אחרת. במקום שעליו שאלת - על אחת כמה וכמה.

לדעתי, אם תנסה - לא תתחרט.

...אני חי ביישוב ליד סוסיא... חיסרון משמעותי של המקומות האלה זה הכבישים. למרות שרובם בנויים ברמה טובה (לפחות באיזור שאני חי בו) הנהגים שם משוגעים אחד אחד. המספרים הלבנים נוהגים בלי שום קשר לחוקי הדרך (וההיגיון) תוך עקיפות בפס לבן בסיבובים בלי שדה ראייה ושאר עבירות מסכנות חיים.

מדהים עד כמה נקודת המבט משתנה מאדם לאדם. אני דווקא חושב שהכבישים באיזור סוסיא הם אחד הדברים הטובים ביותר שיש שם (ע"ע נס הרינג וכולי).

לגבי הנהגים - אכן צריך לשמור על עירנות, לפתח מיומנות נהיגה ושליטה ברכב, ולא להבהל מכל דבר. אבל לענ"ד זה מומלץ בכל כביש...

דני

פורסם

אני גר באלקנה בשכונה במרחק יריקה מעץ אפרים.

האיזור שקט לגמרי וגם אם יהיה בלגן הטילים יעופו מעל עץ אפרים הנמצאת בעמק....:shock:

תכל'ס עץ אפרים הוא יישוב נחמד עם דתיים וחילוניים שחיים בהרמוניה.

יש בית קפה אחד (שחוויתי טובים ממנו - אך הוא בהחלט סביר) גנים יש במקום, בשביל בית ספר צריך לנסוע ליישוב אחד ויש הסעה.

אין מכולת - בשביל זה צריך לנסוע לאלקנה.

היישוב נמצא בצד "הנכון" של גדר ההפרדה ולמעשה צמוד ותחום על ידה.

ליישוב יש הגנה היקפי יחד עם אלקנה הגורמת דווקא להוזלת מחירי הביטוח.

שרותי גרר מגיעים (וכשהיתה לי הגראנד סניק הם כבר ידעו את הדרך בעל פה) על הכביש לעץ אפרים יש מוסך פחחות בעיקר אליו מגיעים גררים מדי יום.

זהו - לטוב, ולרע.

Derish (ובעצם כל מי שחפץ בכך) אתה מוזמן לקפה בתיאום מראש - לא בשבת (כי אני לא עונה לטלפון)

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
אין חיכוך עם מספרים לבנים, גם לא ירוקים בדרכי הגישה לישוב המדובר

מדהים עד כמה נקודת המבט משתנה מאדם לאדם. אני דווקא חושב שהכבישים באיזור סוסיא הם אחד הדברים הטובים ביותר שיש שם (ע"ע נס הרינג וכולי).

לגבי הנהגים - אכן צריך לשמור על עירנות, לפתח מיומנות נהיגה ושליטה ברכב, ולא להבהל מכל דבר. אבל לענ"ד זה מומלץ בכל כביש...

דני

אמרתי שרוב הכבישים הם ברמה טובה, והם באמת מעניינים - החיסרון עליו דיברתי הוא הנהגים, בדגש על מכוניות עם מספר לא צהוב.

קקטוסולר ידנית

פורסם
דווקא עושה רושם שאלפי מנשה הוא המקום הכי מתאים לך.

אלפי מנשה נראה כמו מקום יפה, רק שאני בספק אם אוכל לחיות עם אנשים שניסו לעשות "הפרד ומשול" לשכנים שלהם, בלי קשר למוצא. אני גם מניח שעוד לא ראינו את סוף הקונפליקט ביניהם, ולא הייתי רוצה להיות שם אם וכאשר הסטטוס קוו יופר.

Derish (ובעצם כל מי שחפץ בכך) אתה מוזמן לקפה בתיאום מראש.

תודה, על המידע ועל ההזמנה. :mm_yeah:

פורסם
אלפי מנשה נראה כמו מקום יפה, רק שאני בספק אם אוכל לחיות עם אנשים שניסו לעשות "הפרד ומשול" לשכנים שלהם, בלי קשר למוצא. אני גם מניח שעוד לא ראינו את סוף הקונפליקט ביניהם, ולא הייתי רוצה להיות שם אם וכאשר הסטטוס קוו יופר.

אפשר הסבר? לא ממש הבנתי.

• תוכן חדש...