Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4694 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לחברי הפרום

מעוניין לשמוע את דעתם של המבינים בכל הנושא לטובה ולרעה.

אם החלפתי תוכנת ניהול מנוע ברכב, ולאחר מכן קניתי גם קופסת ניהול מנוע והרכבתי אותה והיא עובדת ביחד עם הצ'יפ.

משמע, צ'יפ ניהול מנוע יחד עם קופסת ניהול מנוע.

טענות מענות הארות והערות יתקבלו בברכה!

פורסם

לצורך‏ ‏העניין‏ ‏מדובר‏ ‏באלפא‏ ‏מיטו‏ ‏1.4 טורבו‏ ‏155 כ‏'‏'ס.‏ ‏ברכב‏ ‏הוחלפה‏ ‏תוכנת‏ ‏המנוע‏ ‏המקורית,‏ ‏ועל‏ ‏ההחלפה‏ ‏הזאת‏ ‏אני‏ ‏חושב‏ ‏לחבר‏ ‏גם‏ ‏טיונינג‏ ‏בוקס‏ ‏של‏ ‏מגנטי‏ ‏מרלי‏ .‏ ‏שבוע‏ ‏הבא‏ ‏עושה‏ ‏בדיקה‏ ‏על‏ ‏הדיינו‏ ‏לפני‏ ‏חיבור‏ ‏הקופסא,‏‏ ‏באופן‏ ‏עקרוני,‏ ‏הטיונינג‏ ‏בוקס‏ ‏מתאימה‏ ‏למגוון‏ ‏רכבי‏ ‏פיאט‏ ‏ואלפא‏ ‏ויודעת‏ ‏לעבוד‏ ‏עם‏ ‏התוכנה‏ ‏המקורית‏ ‏שלהם.‏ ‏הקטע‏ ‏הוא‏ ‏שהקופסה‏ ‏מתאימה‏ ‏גם‏ ‏למנועי‏ ‏האבארט‏ ‏וגם‏ ‏לגולייטות‏ ‏למינהן‏ ‏ולמיטו.‏ ‏בלי‏ ‏הבדלי‏ ‏דת‏ ‏גזע‏ ‏ומין‏ ‏כגון‏ ‏תלתן‏ ‏או‏ ‏לא‏ ‏אבארט‏ ‏או‏ ‏לא,‏ ‏מולטי‏ ‏אייר‏ ‏או‏ ‏מולטי‏ ‏ג‏'‏ט.‏ ‏הקופסא‏ ‏של‏ ‏מגנטי‏ ‏מרלי‏ ‏עובדת‏ ‏עם‏ ‏כולם.‏ ‏‏ ‏‏ ‏‏ ‏‏ ‏‏ ‏אחרי‏ ‏הפירוט ‏הדקדקני‏ ‏אשמח‏ ‏לשמוע‏ ‏המלצות.‏ ‏בנוסף‏ ‏קראתי‏ ‏בפורומים‏ ‏שונים‏ ‏בעולם‏ ‏שזה‏ ‏דבר‏ ‏שעושים‏ ‏אותו‏ .

פורסם

לא הייתי ממליץ על הTUNINIG BOX שמעתי על לא מעט בעיות שהקופסא עושה.

מעבר לזה שברשותי קופסא כזאת ועקב שעשתה לי בעיה הורדתי אותה לצערי מסתובבים עוד כל מיני יצרנים של קופסאות כאלו ברשת אך איני בטוח שהייתי רוצה לנסות אותם אחרי החוויה של קופסאת TMC

רק לידיעה ברשותי אבארת' פונטו איבו

ד"א בUK דווקא החוות דעות טובות ולא היו בעיות עם הקופסא של TMC אבל איני יודע אם יש הבדל בין המנועים או התוכנה

פורסם

אתה קורא מה אתה כותב?!

לחבר קופסא לאחר שאתה צורב תוכנה? בשביל מה? סך הכל אתה תשנה את הפרמטרים לבערך מה שיש לך בתוכנה, אתה סתם מוציא כסף מיותר.

Got To love It

פורסם

אני קורא מה שאני כותב, ולא סתם אני שואל. אם הייתי צריך לבחור בין צריבת תוכנה לקופסה, ברור שלא הייתי משלם על שתיהן. הקטע הוא שברכב ישנה כבר תוכנה, כך הוא נקנה. עכשיו השאלה היא: לצורך הדוגמה, אותה קופסה על מיטו תלתן ירוק תספק 201 כ"ס, +5 קג"מ, כשהבסיס ללא הקופסה הוא 170 כ"ס. עוד דוגמה: מיטו שהבסיס הוא 135 כ"ס הקופסה תספק 163 כ"ס. עכשיו העניין הוא שלכל אותם הרכבים המנוע הוא אותו דבר, ועם אותו מגדש. בנוסף יש \נם את כל רכבי האבארט למינהם שהמנועים דומים אך בהספקים קצת שונים, ולכל אחד מהם הקופסה תספק יותר כוח, כשהבסיס בכוחות הסוס הוא גבוה יותר. לכן השאלה שלי, לדעתי, במקום ואני לא שואל סתם.

מקווה שעכשיו דברים יותר ברורים.

האם כך הדבר?

פורסם

לא.

כתבתי לך כבר שתוכנה שנצרבה אמורה לספק בערך את אותו דבר כמו הקופסא, עצם חיבור של שניהם לא יתן לך אסקטרא בהספק והוא ישאר אותו דבר כמו שהיה רק עם תוכנה או עם קופסא.

עכשיו הדברים יותר ברורים?

Got To love It

פורסם

אם אני מבין נכון את בן, השאלה שלך לא נכונה.

ברגע שהתוכנה עשתה את הרימאפ, הקופסא לא תוסיף הספק על זה.

כמו שאין כפל מבצעים וכמו שאם תירה במישהו והוא ימות, אם תדקור אותו הוא לא ימות שוב - הוא כבר מת!

עכשיו יותר ברור? :wink:

פורסם

אז מה ההסבר על מנועים דומים בעלי הספקים שונים ולכל אחד הקופסה מספקת מספר אחר?

מהבנתי הרימאפ הוא שינוי ההספקים. לצורך העניין ממיטו 155 כ"ס ל-170 כ"ס כמו בתלתן ירוק.

הקופסה מגיבה עם הבסיס של ההספק (155 או 170 כ"ס) בצורה שונה נכון? מ-155 מגיע למשהו כמו 186, ומ-170 מגיע ל-201 בערך. עד כאן אני צודק? או שההנחה הבסיסית שלי היא שגוייה?

כרגע הרימאפ ברכב מספק לי 170 כ"ס, שזה שיפור מה-155 ההתחלתי.

המכלולים הם בדיוק אותו הדבר. אותו מנוע אותו טורבו אותו גיר.

אשמח להסבר וסליחה על העקשנות.. אבל באמת שמנסה להבין

פורסם
שלום לחברי הפרום

מעוניין לשמוע את דעתם של המבינים בכל הנושא לטובה ולרעה.

אם החלפתי תוכנת ניהול מנוע ברכב, ולאחר מכן קניתי גם קופסת ניהול מנוע והרכבתי אותה והיא עובדת ביחד עם הצ'יפ.

משמע, צ'יפ ניהול מנוע יחד עם קופסת ניהול מנוע.

טענות מענות הארות והערות יתקבלו בברכה!

שמע, היית צריך להזמין 10 קופסאות, בסה"כ תוספת של 150 כ"ס :lol: (מצטער, הייתי חייב).

אז מה ההסבר על מנועים דומים בעלי הספקים שונים ולכל אחד הקופסה מספקת מספר אחר?

המנועים אולי דומים אך אינם זהים ולכן גם ההשפעה של הקופסא עליהם אינה זהה.

לא הייתי ממליץ על הTUNINIG BOX שמעתי על לא מעט בעיות שהקופסא עושה.

מעבר לזה שברשותי קופסא כזאת ועקב שעשתה לי בעיה הורדתי אותה לצערי מסתובבים עוד כל מיני יצרנים של קופסאות כאלו ברשת אך איני בטוח שהייתי רוצה לנסות אותם אחרי החוויה של קופסאת TMC

רק לידיעה ברשותי אבארת' פונטו איבו

ד"א בUK דווקא החוות דעות טובות ולא היו בעיות עם הקופסא של TMC אבל איני יודע אם יש הבדל בין המנועים או התוכנה

אם כבר טרחת להשמיץ, אולי לפחות תספק גם הסבר לדברייך.

חוות הדעת טובות לא רק בממלכה המאוחדת, גם בארץ.

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם

GTR = נאור? :roll:

לגבי ה-TMC, אצל חבר ב-OPC זה הדליק נורת Check Engine. כנ"ל בפונטו איוו אבארת' של חבר (למרות שהרכבים נוסעים היטב גם עם הנורה דולקת).

אצל חבר נוסף עם איוו אבארת', הקופסא על מצב 7 (או 8) ומתדלק 98 - האוטו נוסע פגז. שיפור מהותי מול המקור (ומול קיט EsseEsse).

באנגליה משבחים את ה-BOX של ה-TMC, רב האבארת'ים עם הקופסאות הללו. חלקם עם שדרוגי מנוע נוספים, אבל זה לא העיקר כרגע - לדיון הנוכחי. אין לאבארת' היצע נרחב של תוכנות כמו שיש ב-VAGיות, כך שה-TMC BOX הפך למוצר די נפוץ ומבוקש.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם
^

ייתכן שהם לא ביצעו את הליך ההתקנה כנדרש. ייתכן שיש פגם בקופסא (גם קורה) ואז ניתן להחליפה במסגרת האחריות של TMC - יש 3 שנות אחריות.

ידוע,

לכן המלצתי לשלוח את הקופסא חזרה אל דרן ב-TMC, גם הבנתי שיש להם עדכונים לקופסאות.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם
GTR = נאור? :roll:

לגבי ה-TMC, אצל חבר ב-OPC זה הדליק נורת Check Engine. כנ"ל בפונטו איוו אבארת' של חבר (למרות שהרכבים נוסעים היטב גם עם הנורה דולקת).

אצל חבר נוסף עם איוו אבארת', הקופסא על מצב 7 (או 8) ומתדלק 98 - האוטו נוסע פגז. שיפור מהותי מול המקור (ומול קיט EsseEsse).

באנגליה משבחים את ה-BOX של ה-TMC, רב האבארת'ים עם הקופסאות הללו. חלקם עם שדרוגי מנוע נוספים, אבל זה לא העיקר כרגע - לדיון הנוכחי. אין לאבארת' היצע נרחב של תוכנות כמו שיש ב-VAGיות, כך שה-TMC BOX הפך למוצר די נפוץ ומבוקש.

כן GTR = נאור

ולמשתמש Cuore Sportivo בדיוק כמו שRS ציין הקופסא לא מתפקדת טוב בארצנו ומדליקה את נורת הCHECK ENGINE.

חבר שיש לו קיא של הESSEESSE שמעלה את הפונטו ל180 כ"ס השתמש בקופסא ונדלקה לו נורה כאשר התחבר למחשב צוין בעיה בחיישן הלמדה אחרי ניתוק הקופסא הכל חזר לקדמותו.

לי היה בעיה של נפילת גדישה בטרוים גבוהים ובעמידה במקום משחקים עם הסל"ד ניתקתי את הקופסא והאוטו נוסע מעולה בלי בעיה.

הסיבה שהקופסא עובדת צוין באירופה היא מכמה סיבות:

1) חצי מהרכבים עם צנרת פתוחה של 2.5 אינץ ומעלה TMC מציינת שיש בעיה של בק פרש במערכת הפליטה והדבר יכול לגרום לנזק.

2) הרכבים שם משודרגים באינטרקולר איכותי ולפעמים אף מוגדל חוץ מזה שמזג האוויר שם הוא די אופטימלי לרכבי טורבו, פה בארץ הרכבים סובלים בקיץ ואפילו גם בחורף לפעמים.

3) איכות הדלקים לא מעט שמעתי שדלקים 98 פה בארץ נשלחו ע"י אנשים לבדיקה בחו"ל ונמצא שהדלק לא איכותי ולא מתקרב לאיכות ה98 ואפילו במקרים מסויימים המעבדות צינו שהם חושבים שזה לא דלק ונעשה שימוש בחומר אחר.

אחרי כל זה ושיחה עם TMC במייל מתברר שעל קופסא תשלם בארץ בין 2000-3000 שקל ולא תהנה ממנה עד שלא תדלק 98 ותגדיל צנרת ותשים אינטרקולר ז"א הוצאה נוספת בעלות של 10 אלף + על צנרת ואינטרקולר איכותיים וברוך השם הדלק באצרנו לא יקר

אז עם כל הכבוד לTMC ולקופסא היא לא שווה כלום בארץ

עכשיו אחרי שקיבלת את התשובה שלי אתה רגוע שאני לא משמיץ סתם אלא על עובדות ( אני לא כמו רוב ילדים המקלדת פה בפורום תאמין לי שאני רושם דברים עם קבלות)

ודבר נוסף לכל החכמים פה שציינו שהקופסא לא תוסיף אחרי REMAP אתם טועים.

התוכנה בקופסא הינה תוכנה אוניבסרלית שיודע לעלות גדישה ולשחק עם חיישן הMAINIFOLD.

לכן אם האוטו במקור הוא 155 כ"ס היא תדאג לעלות אותו לסביבות ה170 כ"ס לפי TMC

אבל עשית REMAP שמעלה ל170 כ"ס הקופסא תדע להוציא 204 כ"ס לפי TMC

הדבר נעשה על פונטו אבארת' עם קיט ESSEESSE שמשנה את התוכנה המקורית מ170 ל180 כ"ס ואחרי הקופסא השתנה מ204 ל207 כ"ס

יותר מזה שתיקח את הקופסא שלי ותתקין על 500 שהן יותר חלשות תקבל את הנתונים שרשומים באתר של TMC ל500 ולא לפונטו

אל תשכחו שהקופסא יושבת אחרי המחשב המקורי ולכן גם שפיעה אחרי שבוצע REMAP למחשב

• תוכן חדש...