Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4694 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תודה‏ ‏על‏ ‏התשובה‏ ‏המפורטת‏ ‏ידידי,‏ ‏כמו‏ ‏שחשבתי‏ ‏ותיארתי‏ ‏לעצמי.‏ ‏כמובן‏ ‏שזה‏ ‏מצריך‏ ‏שינויים‏ ‏נוספים‏ ‏אבל‏ ‏הבסיס‏ ‏נכון

פורסם

רק‏ ‏צריך‏ ‏לציין‏ ‏שבניית‏ ‏תוכנה‏ ‏ספציפית‏ ‏לרכב‏ ,‏ ‏דבר‏ ‏נדיר‏ ‏בארץ.‏ ‏תתן‏ ‏את‏ ‏ההספק‏ ‏הגבוה‏ ביותר‏ ‏והאופטימלי‏ ‏ביותר.‏ ‏רק‏ ‏חבל‏ ‏שגם‏ ‏אלה‏ ‏שיודעים‏ ‏לתכנת‏ ‏מפה‏ ‏כזאת,‏ ‏כבר‏ ‏לא‏ ‏מתעסקים‏ ‏עם‏ ‏זה

פורסם
כן GTR = נאור

ולמשתמש Cuore Sportivo בדיוק כמו שRS ציין הקופסא לא מתפקדת טוב בארצנו ומדליקה את נורת הCHECK ENGINE.

חבר שיש לו קיא של הESSEESSE שמעלה את הפונטו ל180 כ"ס השתמש בקופסא ונדלקה לו נורה כאשר התחבר למחשב צוין בעיה בחיישן הלמדה אחרי ניתוק הקופסא הכל חזר לקדמותו.

לי היה בעיה של נפילת גדישה בטרוים גבוהים ובעמידה במקום משחקים עם הסל"ד ניתקתי את הקופסא והאוטו נוסע מעולה בלי בעיה.

ודבר נוסף לכל החכמים פה שציינו שהקופסא לא תוסיף אחרי REMAP אתם טועים.

התוכנה בקופסא הינה תוכנה אוניבסרלית שיודע לעלות גדישה ולשחק עם חיישן הMAINIFOLD.

לכן אם האוטו במקור הוא 155 כ"ס היא תדאג לעלות אותו לסביבות ה170 כ"ס לפי TMC

אבל עשית REMAP שמעלה ל170 כ"ס הקופסא תדע להוציא 204 כ"ס לפי TMC

הדבר נעשה על פונטו אבארת' עם קיט ESSEESSE שמשנה את התוכנה המקורית מ170 ל180 כ"ס ואחרי הקופסא השתנה מ204 ל207 כ"ס

נאור, רצוי לציין שהנורה נדלקה עוד לפני התקנת הקיט - מחיבור במוסך אכן נראו "זיופים" בלמדה. התופעה הזאת חזרה גם לאחר התקנת הקיט (EsseEsse) אך לא נבדק האם שוב מדובר בתקלה מצידה של הלמדה או משהו אחר - מחוסר רצון וסבלנות, לכן היא פשוט הוסרה.

לע' (האיוו השחורה - לשעבר הדגמה) ישנה צנרת פליטה מקורית (הוא נטול EsseEsse), יש לו את הקופסא, פילטר BMC (זהה לזה שמצוי בקיט EsseEsse) ומתודלק 98 (שגם בארץ זה לא בדיוק שיא איכות הדלק) - והרכב נוסע פגז, בלי התופעות שארעו ברכב של ג' - והקופסא היא אותה הקופסא (הועברה ביניהם למטרות בדיקה).

ע' התייעצות עם דרן (TMC) ושקל להזמין קולר חזית גדול - דרן אמר לו שניתן להגיע לתוצאות לא פחות טובות ובכמעט חצי עלות - לכן לפני יומיים אכן נרכש לו קיט התזת מים / מתנול על הקולר (של AEM), בדומה למערכת שנמצאת ב-STI's. בשבת הקרובה נצא ונבדוק עד כמה מורגש השיפור ונשוב עם דיווח ראשוני עם מסקנות - ואיך העסק עובד עם הקופסא בכללי :wink:

אכן, נאור צודק. ברכב של ג' הותקן קיט EsseEsse המעלה את ההספק מ-170 ל-182 בעזרת עדכון תוכנתי. ברגע שתורכב הקופסא על רכב עם הקיט, ההספק יעלה בעוד 5-10 סוסים יותר מאשר רכב "סטנדרטי" - ללא קיט כזה (EsseEsse) או אחר (TMC STAGE).

דיווחים על כך שהקופסא מאכזבת - לא חסר גם במועדוני VAG השונים. היה גל מסויים של בעלי 1.2TSI שהתקינו וטענו כי הרכב מתנהג מוזר ביחס למקור וזה לאו דווקא לחיוב. זה קרה אצל חבר ביטי 1.2TSI, למרות שהרכב בהחלט נסע טוב מהמקור. מצד שני, אצל חבר עם פאביה 1.2TSI-DSG זה עובד נהדר כמעט שנתיים - ללא בעיות / תופעות לוואי שהן.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם
נאור, רצוי לציין שהנורה נדלקה עוד לפני התקנת הקיט

לע' (האיוו השחורה - לשעבר הדגמה) ישנה צנרת פליטה מקורית (הוא נטול EsseEsse), יש לו את הקופסא, פילטר BMC (זהה לזה שמצוי בקיט EsseEsse) ומתודלק 98 (שגם בארץ זה לא בדיוק שיא איכות הדלק) - והרכב נוסע פגז, בלי התופעות שארעו ברכב של ג' - והקופסא היא אותה הקופסא (הועברה ביניהם למטרות בדיקה).

ע' התייעצות עם דרן (TMC) ושקל להזמין קולר חזית גדול - דרן אמר לו שניתן להגיע לתוצאות לא פחות טובות ובכמעט חצי עלות - לכן לפני יומיים אכן נרכש לו קיט התזת מים / מתנול על הקולר (של AEM), בדומה למערכת שנמצאת ב-STI's. בשבת הקרובה נצא ונבדוק עד כמה מורגש השיפור ונשוב עם דיווח ראשוני עם מסקנות - ואיך העסק עובד עם הקופסא בכללי

לגבי הנורה ציינתי שגם נדלקה אצלי ואני בלי קיט אסאס

לטענת TMC והתעודה שמגיע עם הקופסא עד רמה 6 שזה הREMAP שTMC מתחייבת שלא יגרום לנזקים אתה אמור לנסוע גם 95 אבל בפועל זה לא קורה, ועם כל הכבוד 98 בארץ יקר בצורה שמבחינתי לחזור להספק המוקרי יותר ראלי במיוחד שהרכב הינו יום יום נוסע

לגבי הזמנת מערכת התזת מים/מתנול לא נראה לי שתפתור ממש את הבעיה מסיבה שהמערכת תצטרך לבצע התזה כל מס' שניות דבר שיגרום לגמירת החומר מים/מתנול במס' דקות.

האופציה האידיאלית היא הגלדת אינטרקולר או לבנות מצינור של מזגן איזה ריבוע לשים אותו מול האינטרקולר ולדחוס לתוכו גז מזגנים ולשים מן מתזי אוויר שיזרקו את הקור שיוצא ממנו לכיוון האינטרקולר המקורי

תאמין לי שכבר בדקתי הכל בנושא ובגלל זה אני בתהליך של בניית צנרת 2.75 פתוחה ואינטרקולר מוגדל בתקווה שאולי זה יגרום לנחת ות'אמת שגם בדקתי אופציה של REMAP למחשב המקורי

פורסם

דבר עם ע', הוא קיבל הצעה מ-MAX TUNING ל-REMAP (במקום הקופסא).

ולגבי הקיט התזה, הוא התייעץ עם דרן וזה מה שניתן לו כפתרון קל וזול. חשבנו על קולר חזית מוגדל - הוא בחר לנסות משהו אחר. במקרה הגרוע ביותר, אם זה באמת לא יהיה כל כך אפקטיבי, הוא אכן יאלץ להזמין גם קולר גדול. אבל יאללה, ניתן לזה צ'אנס.

לגבי צנרת פליטה, גם על זה - תדון מול ע'. הוא כבר בדק מול לירן "ארגונטיקס", גם את זה הוא יעשה בהמשך הדרך כנראה.

אם תשאל אותי - הייתי בוחר בדרכו של ג' ולוקח קיט EsseEsse. הבלמים מדהים, החישוקים יפיפיים והקלילים יותר, הצנרת המקורית החדשה נשמעת הרבה יותר טוב וגם שמנה יותר. הדבר היחידי שמעט מאכזב בקיט - השילוב של הבולמים / קפיצים. בכבישים משובשים (בפן הקופצני) זה פשוט לא עובד טוב, האוטו נע ונד על המתלים, חובט / מתרסק ומשנה כיוונים בחדות מפתיעה ומפחידה - זאת התלונה היחידה שלי כלפי הקיט (והנקודת חולשה היחסית שלו מבחינתי). למרות שביחס למקור - יש שיפור מורגש.

אצל ע' יש קויילאוברים PSS14 של בילשטיין ולא רק שזה נוח יותר ביום יום, הם פשוט עובדים ה-ר-ב-ה יותר והאוטו מרגיש חד, תזזיתי ושובב הרבה יותר משל ג'. בנס הרים / לוזית - היה תענוג לדחוק בה חזק ולהבין את ההבדלים (ואת העובדה שהזנב הפך שובב ופעיל עד מאוד).

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

דיברתי כבר עם ד' מMAX-TUNING אני לא בטוח שיצליח להגיע יותר מהREMAP שיש היום בשוק שזה 200 כ"ס ו30 קג"מ על מצב STOCK ועם כל הכבוד לד' אני מעריך אותו ואני יודע שהוא מבין בעסק אבל את רוב המכוניות שהוא עושה REMAP מדובר על מנועים גדולים יותר וטורבו שיכול לתת הרבה יותר וגם פה ושם יש להם עוד תבלינים

פורסם

אני מכיר די טוב את עולם שיפורי האבארט.

צדק מי שאמר שאין דין קופסה כדין REMAP, הקופסה היא שיפור יעיל יחסית אך מוגבל ונחות ל-REMAP אמיתי.

לפונטו איבו אבארט האירופאית ול-500 אבארט האמריקנית-המצוידות שתיהן ב-1.4 טורבו מולטי אייר בניגוד ל- 1.4 T-JET ב-500 אבארט האירופאית (והמקומית), יש בעיה בנושא של REMAP אמיתי, כלומר צריבת מפה מותאמת על מחשב הרכב עצמו. עד היום כל הנסיונות האיכותיים, של טובי משפרי האבארט בעולם, לבצע REMAP כזה, ל- 1.4 מולטי אייר טורבו, באופן מוצלח, נכשלו.

זאת הסיבה שגם TMC, וגם טיונרים מובילים אחרים לאבארט, באירופה ובארה"ב, לא מציעים, נכון להיום, REMAP נצרב או קיטים עם טורבו גדול יותר (המחיייבים שינוי תוכנה כזה), לפונטו איבו או ל-500 אבארט האמריקנית ואף אחת מהן, נכון להיום וככל הידוע לי, לא מגיעה להספקים שחוצים בהרבה את קו ה-200-210 כ"ס.

זאת כאשר לאבארט 500 האירופאית ולאבארט גרנדה פונטו הישנה, המצוידות שתיהן ב-T-JET, ניתן למצוא כמה וכמה מפות נצרבות איכותיות, כמו של TMC עצמם לדוגמא, שמעלות את ההספק לכ-180 כ"ס במקרה של 500 עם טורבו מקורי, ולכ-240 כ"ס ל-500 שעוברת השתלת טורבו גדול יותר (יש 2 כאלה בארץ).

לי באופן אישי הייתה מותקנת-באבארט 500 שלי, בשלב ראשון-תוכנת פלאש שלא עבדה לשביעות רצוני (פלאש נחשב בעולם כלא עובד טוב ב-500 באופן כללי). אותה החליפו, בזמנים שונים, שתי קופסאות שונות-של מארלי ושל TMC, ושתיהן הוסיפו כוח אך לא עבדו לשביעות רצוני המלאה ופחות טוב באופן מורגש מתוכנת המדף הנצרבת המקומית, שהחליפה אותן בזמנו, ושמאז גם כן הוחלפה.

רק היום, עם מחשב מנוע צרוב שהגיע ישירות מ-TMC, אני מרגיש שבפעם הראשונה הרכב מנוהל כמו שצריך, למי שמחזיק באבארט 500 מומלץ לוותר על שלב הקופסאות ולגשת ישירות לדבר האמיתי.

*האבארט שלי מתודלקת קבוע ב-98 ומצוידת באינטרקולר משודרג.

פורסם

לא מכיר את ההשפעה של TMC על מנועי TSI, מצד שני הם לא עובדים כמו שצריך גם בסט אפ מקורי :).

בכל אופן, ציינתם כאן כמה דוגמאות שמקור הבעיה הוא כנראה בהתקנה לא נכונה/קופסא פגומה שניתן להחליפה תחת אחריות. המרחק בין זה לבין טענות כאילו הקופסא אינה מתפקדת טוב בארץ (שטות. עובדה, אני ראיתי כבר מספר דוגמאות שזה עובד מעולה) הוא רב.

בנוגע לטענות אודות איכות הדלק בארץ, אם זה פוגע במידת השיפור של הקופסא, זה יפגע גם בתפקוד המנוע במצב מקורי.

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם
בכל אופן, ציינתם כאן כמה דוגמאות שמקור הבעיה הוא כנראה בהתקנה לא נכונה/קופסא פגומה שניתן להחליפה תחת אחריות. המרחק בין זה לבין טענות כאילו הקופסא אינה מתפקדת טוב בארץ (שטות. עובדה, אני ראיתי כבר מספר דוגמאות שזה עובד מעולה) הוא רב.

באמת שאין בכוונתי לפגוע אבל אתה יודע לקרוא עברית נכון?

רשמתי ואני ירשום את זה שוב הותקנה קופסא אצלי ברכב אין מה לדעת להתקין מגיעה עם הוראות וגם ילד בן 5 ידע להתקין אותה.

עבדה במשך חודשים תקין ובנסיעה אחת לים המלח וערד הקופסא התחרפנה.

חזרתי לסטאפ המקורי הכל אבד תקין אפילו ניסיתי את הקופסא שוב ברמה אחרת.

הקופסא נשלחה ע"י TOP-RPM לTMC לבדיקה וצריבה מחדש, לטענתם לא נמצא שום פגם בתוכנה או בקופסה והיא חזרה לארץ.

כרגע לא התקנתי אותה אחרי התכתבות ארוכה עם החבר'ה מTMC וקריאה לעומק בפורום ABARTH שמקבל חסות ע"י TMC ונמצא שכל המכוניות בUK מנים צנרת מ2.2 אינץ מקורי ל2.5 אינץ פתוחה כדי למנוע לחץ חוזר בצנרת לכיוון הטורבו, בנוסף היו כאלו ששדרגו את האינטרקולר ואמרו שעזר להם עוד כדי לעלות לכיוון רמה 8 ו9 שאמורות לספק כ 250-260 כ"ס ו35 קג"מ +/-

בנוסף הדלק שם יותר איכותי ובעל אוקטן יותר גבוה וזה ידוע לכל משפר מתחיל בארץ.

לכן עדיין לחפור ולהגיד את מה שאמרת אין קשר.

לא חסר VAGיות ששמעתי שגם נדפק להם המחשב מהקופסא או עוד דברים מוזרים.

אישית לחבר של אחותי יש איביזה 1.2TSI עם הקופסא וזה עובד תקין אצלי ואצל עוד אנשים מכובדים הקופסא לא עבודה בצורה תקינה כמובן שאין יותר מדי מה להשוות בין מנוע ה1.2TSI למנועי האבארת' כי הקופסא נותנת שם הספקים אחרים

עם ברמה ש6 של הקופסא שזה ההמלצה של TMC באבארת תקבל 204 כ"ס ו31 קג"מ במנוע ה1.2TSI תקבל הספק של 135 כ"ס ושהו כמו 24 +/- ק"מ

פורסם

יודע לקרוא טוב מאוד, מה לגבייך?

1. כבר שמעתי על מקרים שעקב התקנה לא נכונה, קפצה תקלה.

2. בעניין הקופסא, אני לא מתייחס לשיפורים מהותיים נוספים. הקופסא הזו יושבת במספיק רכבים בארץ (ונחש מה קורה באירופה) והכל עובד יופי טופי.

3. הדלק שם איכותי יותר. ייתכן, אך אם אנחנו כבר בענייני ספקולציות, ייתכן גם שישנו/היה פגם ברכב שלך.

4. איך בדיוק נדפק להם המחשב? למיטב ידיעתי, הקופסא לא נוגעת בפונקציה, רק נותנת Xים שונים.

שורה תחתונה, אני לא טוען שלא ייתכן שיש תקלות אצל TMC, אך בגדול העסק עובד טוב. אם יש תקלות, יש גם מענה.

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

• תוכן חדש...