Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4713 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הרכב אצלי כחודש - במהלכו נסעתי כ2000 ק"מ, לא שמתי לב לצריכת שמן חריגה(בודק פעם בשבוע בשטיפה השבועית).

בסופ"ש האחרון להפתעתי מדיד השמן כוסה בשמן בדיוק עד נקודת המינימום, כששבוע לפני הוא היה על נק' החצי שבין סימוני המינימום למקסימום.

זה המקום לציין שפרט לכך, הרכב לא מתחמם, סוחב מעולה, וחסכוני מאוד בדלק - כל זה מצביע מבחינתי על מנוע במצב תקין.

נכנסתי היום למוסך אוטו רויאל בחיפה, שם נאמר לי שאכן יש נזילה, ושזו מחלה של המנועים הללו.

הפיתרון היחיד שהוזכר היה ביצוע ראש מנוע, אך לא בטוח שיעזור, כיוון שהמנוע ישן וכנראה מתפורר(אני ממש לא חושב שזה המצב, אבל לא התווכחתי שם עם הבחור). בשורה תחתונה המכונאי שם שעשה עליי רושם של בחור אמין ומבין[מביקור קודם במוסך] אמר שלא שווה בכלל להיכנס לזה ושעדיף פשוט למלא שמן פעם ב...

בכל זאת, אני מעדיף להתייעץ איתכם ולשמוע את דעתכם. לא לנסות בכלל לבצע ראש מנוע? להישאר עם הנזילה כפי שהיא(האמת שבשבוע הזה נעשה לא מעט ק"מ, היתה נסיעה לטבריה ולת"א)?

אעלה תמונות של נקודות הנזילה בהמשך.

פורסם

הרכב שנת 99 ועבר עד כה כ146K ק"מ. אין עירבוב של מים בשמן, לא במנוע ולא במערכת הקירור.

מצ"ב תמונות של הנזילה.

20130728_162605.jpg

20130728_162435.jpg

פורסם

דבר ראשון תחליף אטם מכסה שסתומים, תנקה טוב טוב ותראה אם חוזרת הנזילה.

מקום נוסף שיכול לתרום לנזילה של שמן מנוע הוא O-ring של המפלג שאולי זקוק להחלפה.

If you live by the GUN

You die by the GUN

פורסם

נקודת המבט שלי לא מקצועית, אבל בתור אחד שנוסע עם רכב קטן וישן כ2.5-3 אלף בחודש, רובם בין עירוני (חיפה-טבריה), אני לא חווה שום "היעלמות שמן", בודק כל שבוע והמדיד תמיד נשאר על המקסימום, והשמן מוחלף כל 10 אלף ק"מ, ככה שלפי דעתי, אל תתרץ את היעלמות השמן בעובדה שביצעת לאחרונה נסיעה "ארוכה" (סה"כ מרחק של 150 ק"מ הלוך חזור ממש לא בשמיים)

אני בטוח שקנית רכב שמור, אך בכל זאת תוסיף את העובדה שהוא למרות זאת לא חדש, והמוסכניק טוען שלדגם הנ"ל יש בעיות מהבחינה הזו, בכל זאת, הייתי ממליץ לך לקבל דעה מעוד מוסך או שניים אמינים.

פורסם

מנסיון שלי עם הליקוי מולי המתוסף כל בערך 5K המדיד ירד מהמקס לאמצע בערך ומלאתי עד הטיפול.

בפעם האחרונה עברתי ל valvoline 10w40 חצי סינטטי, עברתי כבר 5K והוא עדיין על המקס ולא ירד.

בשרייד כשבוצע טיימינג גם החלפי את המחזירי שמן + איטום עם סיליקון, אולי הנזילה אצלך משם.

אני אוהב אותך.

סע לאט, סע לאט.

פורסם

בדיוק לפני חודש הייתה לי נזילה בדיוק שם,הוחלף אטם של הדיסטרבוטור,ומחזיר שמן בין הגיר למנוע(כרוך בפירוק של הגיר מהרכב)

הנזילה לא חזרה כמובן.

הטיפול בנזילה הזו יהיה קצת יקר כי חייבים להפריד גיר מנוע ובשרייד אין הרבה מקום לתמרן וזה תהליך די מיגע.

בלי קשר אתה צריך גם להחליף אטם מכסה שסתומים.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם

היום נכנסתי למוסך מורשה דייהטסו בחיפה - מוסך הבונים.

הבחור שם אבחן בדיוק את מה שARIKC הציע- גומיית מפלג ואטם מכסה שסתומים.

קיבלתי הצעה להחליף את שתי הגומיות הנ"ל במחיר של כ 450 ש"ח. מחיר החלקים הוא 130 ש"ח לפני מעמ, מה שאומר שעל העבודה מחייבים בעוד כ 300 ש"ח :?

שאלתי אם זו עבודת פירוק מסובכת, נאמר לי שזו עבודה של 30 דק', וגם זה בהגזמה.

נראה לי מוגזם לשלם 300 ש"ח על עבודה של 20 דקות, יש לכם המלצה למקום יותר הוגן בחיפה?

פורסם

תבדוק גם אם הנזילה אצלך היא רק מהדיסטרבוטור ולא גם מהמחזיר שמן שנמצא מתחת לדיסטרבוטור(בין הגיר למנוע)

העבודה היא יקרה,האטם של הדיסטרבוטור זה דקה להחליף,אטם מכסה שסתומים גם קל מאוד להחליף.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם
דבר ראשון תחליף אטם מכסה שסתומים, תנקה טוב טוב ותראה אם חוזרת הנזילה.

מקום נוסף שיכול לתרום לנזילה של שמן מנוע הוא O-ring של המפלג שאולי זקוק להחלפה.

מסכים ומחזק!

בעייתך קשורה לוודאי לבעיית נזילה מאטם מכסה שסתומים.

שטוף את אזור הנזילה היטב, החלף אטם מכסה שסתומים, והמשך לעקוב, פרוק ראש מנוע במקרה שלך לא יעזור, אלא אם תעיד, שרכבך פולט עשן לבן, שיכול להעיד על גומיות שסתומים יבשות. והשמן שנשרף הוא דרך מובילי השסתומים.

החלפת הגומיות היא השקעה נכונה במקרה זה, ומשתלמת לטווח הרחוק, ולא מחייבת פרוק ראש מנוע !

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

אין ספק, את שתי הגומיות הנל אחליף.

כרגע אני מנסה למצוא מוסך שיבצע את ההחלפה, זה קריטי אם הגומיות מקוריות? כי כל מוסך שהתעניינתי הציע לשים תחליפיות. יש חשיבות להאם זה מקורי או תחליפי בגומיות הנ"ל?

פורסם

האטם של הדיסטרבוטור עולה משהו כמו 50 ש"ח למקורי האטם מכסה שסתומים אין לי מושג כמה עולה מקורי.

אני הייתי שם מקורי,מחליפים את האטמים האלה פעם ב.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם

אחרי נבירה קצרה באינטרנט, מצאתי WORKSHOP MANUAL לרכב.

העבודה הזו מסובכת/דורשת כלים מיוחדים? אני יותר מאשמח לבצע את זה בעצמי, אך אם יש חלקים עדינים/מסובכים בהחלפה הנ"ל, אכנס כבר למוסך.

פורסם

אני ממליץ לך לשים רק מקורי גם אם צריך לשלם יותר מהסיבות האלו:

1) התאמה מירבית של האטמים.

2) עמידות לאורך זמן.

3) לא צריך למרוח סיליקון אולי רק ממש מעט באזורים בעייתיים.

בהעלותי::smilecolr:hihi:

Ford cortina mk5 1982 2100cc

Ford focus 2013 titanum

• תוכן חדש...