Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

עד כמה הצפירה חשובה לכם?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4863 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מהבהב אם האדם לא מגיב רק אז אני צופר. אני צופר במקרים נדירים ביותר ורוב הזמן המוחלט אני צופה מראש דברים אז או שאני מעט ונותן למישהו להשתלב או עובר לנתיב אחר כדי שהאדם ישתלב, אם אדם עומד ברמזור כשהוא אמור לנסוע אני מהבהב, אם הוא לא זז (ברוב המקרים גם אני רואה שהוא מתעסק במשהו אחר) אז אני צופר. אם אני רואה שמישהו נוסע על שני נתיבים או שמתקרב יותר מדי לרכב שלי אז אני גם צופר.

אם אני בא לעקוף מישהו אז אני מהבהב מן הסתם, אם יש אפשרות אני עוקף מימין(בלי להפריע לתנועה כמובן) ואם אין אז אני מתקרב טיפה(אם כי משאיר מרווח מספיק גדול) וכמות ההבהובים שלי עולה בהדרגתיות.(כל זה בהנחה שהאדם לא שם לב להבהוב התרבותי הראשון שלאחריו אני מחכה טיפה לתת לאדם את האפשרות לפנות את הדרך)

• תגובות 43
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
רק לי עבר בראש מקריאת הכותרת הצפירה של יום הזיכרון/שואה? :roll:

גם לי.

לשתי שניות לא הבנתי מה רוצים ממני. כבר ניסחתי תשובה בראש שלעמוד בצפירה זה עניין חברתי אז אם זה בחוץ אני עומד כמו כולם אבל אם אני לבד אז לא ובלה בלה בלה.

פורסם

באוטו כמעט לא יוצא לי לצפור

על הטוסטוס - כל הזמן. נהגים לא רואים אותי, ואם רואים לא סופרים ב 70-80 אחוז מהמקרים כמה צפירות עושות את העבודה ונותנים לי לעבור.

פורסם

הבעיה העיקרית היא שהחינוך במדינה והחינוך לנהיגה במדינה הוא שעדיף ללחוץ עם היד על הצופר מאשר עם הרגל על הבלם. במקום לצפור לכל אחד שרוצה להשתלב איתך בנתיב, אתה יכול לעזוב את הגז ולתת טיפה ברקס. זאת הדרך הכי טובה למניעה של תאונה, וככה הנהג המשתלב לא מפריע לשני נתיבים, וכולם רגועים יותר. עוד כמה מאיות השניה להגיע הביתה לא יהרגו אף אחד.

כמובן שבמקרים יוצאי דופן כמו שנאמרו פה: נהג שנרדם, אדם שמתעסק בנייד ומתחיל לגלוש לנתיב השני בלי לשים לב וכדומה, אלו סיבות טובות לצפור בכדי להעיר לאדם. אבל לצפור בשביל "לחנך" נהג אחר שלא יעשה את מה שהוא עשה, או שיסיק מכך מסקנות לגבי הנהיגה הלקוייה שלו, זה בזבוז גדול שיוצר לחצים גדולים ועצבים עוד יותר גדולים.

בטיול האחרון שלי לאמסטרדם לא שמעתי צפירה אחת בודדה בכבישים (גם כשהתנהגתי כ"ישראלי היפה" והלכתי בשבילי אופניים או עברתי במקום שהוא לא מעבר חציה), פה בארץ , רק לדרוך בתוך תל אביב זה סימפוניה אחת גדולה של עצבים.

פורסם

לא הבנתי מה הקשר?

הכותרת רומזת על סכנת חיים?

ואם עסקינן בסכנת חיים,במדינה שבה ״מילה לא נכונה״ יכולה להביא למותך תהייה בטוח שגם ל״ צפירה לא במקום״ יש משקל דומה.

מה גם שאם היית קורא באמת את כל מה שנאמר היית מוצא שרבים מחברי הפורום הודו שהם לא מתייחסים כבר לצפירות מכיוון שכולם צופרים כל הזמן מה שבסופו של דבר מביא לכך שבמצבים של סכנת חיים הצופר איבד את הסיכוי להציל חיים!

2004 C5 PK

CLIO 172 PH2 2003- SOLD

MEGANE RS 225 2008

פורסם

שונא את הצופר. התייחסתי לזה כמה פעמים בפורום. לעיתים גם בעת סכנה אני לא צופר, אני מעדיף להגיב מאשר להזיז יד אחת ממקום חשוב על ההגה לכיוון הצופר.

באוטו כמעט לא יוצא לי לצפור

על הטוסטוס - כל הזמן. נהגים לא רואים אותי, ואם רואים לא סופרים ב 70-80 אחוז מהמקרים כמה צפירות עושות את העבודה ונותנים לי לעבור.

אני לא יודע איך להגיד את זה בעדינות, אז אני אגיד את זה איך שבא לי (:lol: ):

אתה לא בלתי נראה. אתה מראה סלקטיבי.

מוזר, האם אני היחיד שרואה קטנועים בכביש בתור נהג "פחונית"?

קטנועים עוברים לידי כל הזמן וצופרים לי. לא מבין את הקטע. אני רואה אותם. אם אני לא רואה אותם אני שומע אותם, ואז רואה אותם. הם לא בלתי נראים.

מצד שני, כמה פעמים יצא לי לראות מכוניות "בלתי נראות" שכמעט נכנסו בהם כי לא רואים אותם? הרבה.

כמה פעמים כמעט נכנסו בי כי גם אני "בלתי נראה"? הרבה.

מסקנה: כושלהאמאשלמישנותןרישיוןנהיגהלעוורים.

מסקנה 2: צריך להכפיל את תקציב הרווחה פי עשרים לפחות, וגם את תקציב הבריאות- יש יותר מדיי עוורים במדינה שלנו.

גם אותי זה משגע שלא רואים אותי. לפחות אני מוגן יחסית לעומת קקנועים.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

אני צופרת בכמה מצבים

1. כשהרמזור ירוק והנהג נרדם יותר מכמה שניות

2.מקרה שמחייב, סכנת חיים

3. נהג שראה אותי, ועדיין עושה מה של צריך לעשות- רק כדי לשחרר את העצבים שלי עליו כמה שהוא חוצפן.. זה לא קורה הרבה אבל קרה אתמול

אני נועת בכביש ישר ונכנסת לצומת טי לכיון ימין.

מחכה שם משאית ארוכה מאוד, רואה אותי מגיעה וחושב שהוא יוכל לעבור בלי שאני אצטרך לתת את הברקס של החיים שלי

אז כאן, במקרה הזה כן, נתתי את הברקס וידעתי שהוא ינסה לעבור ויחשוב שאני עדיין רחוקה למרות שאני לא וצרפתי כי כל כך התעצבנתי עליו

מה אכפת לו, ככה או ככה אם אני נכנסת בו, לו לא קורה שום דבר, רק אני והילד שלי היינו נמעכים למוות במשאית שלו עם החומרים הדליקים ובטח היינו מתפוצצים.

Peugeot 206 1.4 automatic '01

פורסם

אני שונא לצפור ושונא צפרנים. יש לי שכנה שצפרה לי רק כדי להגיד לי שיש לי נורה שרופה. יכלה להגיד גם בלי לצפור, שהחננו את הרכב. אמרתי לה שאסור לצפור בשטח בנוי. היא ענתה לי בזעם שחבל שאמרה לי שהנורה שרופה. עד היום, 12 שנה, הם לא מדברים איתי.....

מה אתם רוצים מהברקסים האומללים ??

פורסם

אני אישית לא אוהב לצפור וסולד מצפירות ברמזור, אבל יש מקרים שזה ההבדל בין כמעט תאונה לתאונה.

כמעט בכל המקרים שנאלצתי לצפור היה מדובר באחת מהתופעות הבאות:

1. יציאה מחנייה או מרחוב ללא שדה ראייה ישירות לתוך הכביש אפילו בלי להאט (אני לא רואה כלום - אבל בכל זאת ניסע בפול גז...)

2. מעבר נתיב ללא אפילו מבט מינימלי לראות אם הנתיב שאליו עוברים פנוי.

3. נסיעה בהילוך אחורי בלי להסתכל (ניסע עד שנשמע בום).

במקרים כאלו אני מעדיף את שלמות רכושי (ובמקרים קיצוניים את שלומי וחיי בכלל) מאשר הטרדה של הרעש לשאר משתמשי הדרך.

שוב, הייתי מעדיף שאנשים ייסעו ביתר זהירות ועם מודעות גבוהה יותר לשאר משתמשי הדרך ואז לא היה לי צורך לצפור כלל.

Now : Renault clio sport 2009

In the past : Peaugeot 106 xs 1998

פורסם

אני מעדיף להמעיט בשימוש בצופר, מעדיף להשתמש באורות הגובהים .

במידה ואני צופר זה בדר''כ שאני רואה רכב שיוצא מחניה ושאין לו שדה ראיה ואני לא לוקח צ'אנס ונותן לו ציפצוף קל ,וגם לפעמים שאני רואה הולך רגל שעומד ב מעבר חציה והראש שלו מוטה לכיוון אחר ואני חושש לפעמים שיקפוץ פתאום לכביש .

לגבי צפירות רמזור זה משהו שאני לא סובל , ולא עושה גם לאחרים ,בכללי הייתי רוצה לקוות שהישראלים ירפו קצת מהקלות שבא הם משתמשים בצופר .

HYUNDAI - Always there for you .

פורסם

אני צופר המון.

שאני רואה מישהי או מישהו מדליק את אור הרוורס ואמור לצאת ברוורס אליי לכביש, צפירה בקטנה.

שאני רואה מישהי או מישהו מחנה בצד ימין של הכביש, נותן צפירה בקטנה בכדי שהחמור לא יפתח את הדלת ויצא שאני בדיוק עובר.{זה קרה לי פעם בשירות הצבאי, פגעתי בדלת שהנהג פתח את הדלת,לא הוא יצאה מהמקום כמו בסרטים}

ובשכונות צפופות שחונים משני הצדדים של המדרכות והמעבר קשה, גם נוסע לאט מאוד וגם נותן צפירה בקטנה שאני רואה ילדים רצים להם על המדרכה,שלא ישברו שמאלה עליי

BMW E36 M40 year of 1992

Autobianchi A112 year of 1979

• תוכן חדש...