Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

עד כמה הצפירה חשובה לכם?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4863 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קראתי איפשהו פעם שבישראל צפירה הפכה מאזהרה לפני תאונה לעונש. אני לא יכול להסכים יותר, צופרים כשמישהו מנסה להשתלב בסגנון "זוז! מה נראה לך שאתה משתלב לפני?!" צופרים כשמתחלף הרמזור מאדום לצהוב סטייל "יאללה!! סע כבר!!"

צופרים כשעוצרים בתמרור עצור, צופרים כשעוצרים לפני מעבר חצייה. צופרים תמיד.

חייתי שנה בקנדה עד לא מזמן וכשנחתתי שמעתי יותר צפירות בחניון של שדה התעופה מבכל השנה ששהיתי בקנדה.

גם שם צופרים, אבל רק כשבאמת צריך, כשמישהו חותך אותך כי לא ראה, כשמישהו קופץ לכביש.

אני זוכר מקרה אחד שבו עמדתי ברמזור אדום וחלמתי בהקיץ. צפרו לי צפירה עדינה וקצרצרה כשהרמזור התחלף חזרה לצהוב (כלומר עמדתי כל משך האור הירוק).

פה לחוצים, אנוכיים ומענישים. שם רגועים ומונמסים.

Ford Focus estate ; Subaru XV

• תגובות 43
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הצופר זה החלק שעובד הכי הרבה ברכב שלי.

אין מה לעשות, כשאתה גר על כביש 70, בחלק הכי מסוכן שלו (ולא הכביש אשם בזה בכלל), אין דרך אחרת. זה מלווה בצפירות + איתותים רבים.

I Ride Because I Really Like Dessert

פורסם
קראתי איפשהו פעם שבישראל צפירה הפכה מאזהרה לפני תאונה לעונש. אני לא יכול להסכים יותר, צופרים כשמישהו מנסה להשתלב בסגנון "זוז! מה נראה לך שאתה משתלב לפני?!" צופרים כשמתחלף הרמזור מאדום לצהוב סטייל "יאללה!! סע כבר!!"

צופרים כשעוצרים בתמרור עצור, צופרים כשעוצרים לפני מעבר חצייה. צופרים תמיד.

חייתי שנה בקנדה עד לא מזמן וכשנחתתי שמעתי יותר צפירות בחניון של שדה התעופה מבכל השנה ששהיתי בקנדה.

גם שם צופרים, אבל רק כשבאמת צריך, כשמישהו חותך אותך כי לא ראה, כשמישהו קופץ לכביש.

אני זוכר מקרה אחד שבו עמדתי ברמזור אדום וחלמתי בהקיץ. צפרו לי צפירה עדינה וקצרצרה כשהרמזור התחלף חזרה לצהוב (כלומר עמדתי כל משך האור הירוק).

פה לחוצים, אנוכיים ומענישים. שם רגועים ומונמסים.

אם כבר במנטליות עסקינן,

זכור לי שקראתי כתבה בה סיפרה בחורה שביקרה בישראל, שברחוב הייתה בטוחה שבכל רגע עומדת להתרחש תאונה.

לפי מה שהיא תיארה שם, מהמקום ממנו היא באה צופרים רק כשעומדת להתרחש תאונה. וכנראה היא התרגלה לשמוע צפירה ומיד לאחר מכן התנגשות. פה יש רק צפירות וצעקות.

אני לא מצליח להזכר מי המרואיינת ובאיזה עיתון זה היה.

FIAT Punto SX75 1998 > Punto EVO active 2010 > Bravo sensation 2011

פורסם

אני חייב להסכים עם מנהל העבודה ונהג המונית של VITALIGAL: אני גם מעדיף לשמוע 100 צפירות מתאונה אחת. הבעיה היא שאני שומע 1000 צפירות סתם. אנשים צופרים בלי שום סיבה אמיתית.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

אני צופר רק במקרה חירום. לפעמים לפעמים כאשר יש ירוק והנהג מקדימה מתעסק בפלאפון או משהו כזה ולא נראה שהוא מתכוון לזוז. למרות שאם זה ערב אני תמיד מעדיף להבהב.

פורסם

נו בחייאת, כמה כבר מתייחסים לצפירות היום? השימוש בצופר נהיה כל כך רגיל שאף אחד לא מתרגש כבר.

רק מהשבוע האחרון -

רכב עומד עם מכסה מנוע מורם ברמזור ושני אנשים עומדים עם אפודים זוהרים וברור שהם מנסים להזיז אותו, כמובן שכל רכב שעמד מאחוריהם התחיל לצפור כמו משוגע ורק אח"כ עקף אותם (שהמבט על הרכב התקוע כמובן ולא על הצומת בהמשך).

רכב לימוד נהיגה ברמזור מתחלף לירוק נכבה לתלמיד המסכן - המשאית שמאחוריו פותחת בסימפוניה לה ישראלה.

דרום אדום - טרקטורון חוצה את הכביש באיטיות מרגיזה, שיירת הרכבים מאיטה מאוד ואז מאיצה חזרה - בכל ההאצה צפירות ארוכות.

ביקור במוסך - המוסך קטן והליפטים מלאים, מר ישראלי נכנס בצפירות חזקות תוך שהוא יושב באותו כמה דקות וצופר למכונאי שנמצא...שני מטר ממנו. כנראה שמתישהו המוח התחיל לעבוד והוא טרח שומו שמיים לצאת מהרכב.

אז למה שמישהו יתרגש מצפירות לעזאזל?

• חברי המעגל הראשון
פורסם

בדיוק, הצופר מאבד ככה את היעוד שלו כי משתמשים בו כל דקה. כל הסביבה סובלת, האנשים סתם מתעצבנים ואף אחד לא מפיק מזה תועלת.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
נו בחייאת, כמה כבר מתייחסים לצפירות היום?

מתייחס, מתייחס. כשאיזה/ו לחוץ/ה יושבים סתם על הצופר ומשתמשים בו כאילו הוא חלק בלתי נפרד מהתפקוד הקריטי של הרכב, זה מביא לי את הח׳פפע. אנשים שכאלה צריך לחנך מחדש - דוגמא שהיתה לי עם איזה דביל שהחליט להצמד לי לתחת ולצפור ארוכות כי גלשתי לרמזור הקרוב (שהיה אדום כמובן ובמרחק של 20 מטר בלחץ) במקום שאגיע אליו על 200 ואבלום בדקה ה 90. למזלי הוא היחיד שעמד מאחורי ברמזור אז החלטתי לקחת את הנושא לידיים. ברגע שהרמזור התחלף לירוק הוא כמובן חזר לאנוס את הצופר כבר בצהוב, אז אני הפעלתי את איתות המצוקה והמתנתי מחוייך, שווה להתייבש עוד מחזור או שניים בשביל זה מבחינתי. מודה - זה היה עונג לצפות בו מקפץ על המושב ודופק את ההגה מרוב עצבים.

אני גם בטוח שהאפס הזה הוא מהנדחפים בתור לקופה בסופר ועוד אינספור דוגמאות. אף אחד עוד לא מת מקצת סבלנות, אם הוא ממהר על הכביש ברמה של חיים או מוות, שימיר את עבודתו לנהג אמבולנס.

פורסם

מסכים עם הדעה הרווחת כאן, הצפירה חשובה לי רק במקרים מסוכנים, אבל שוב מתפתח פה דיון שמדבר על תרבות הנהיגה ועל החברה הישראלית בכללותה ולכן אין לי מה להרחיב.

אגב צופרים, באוטובוסים החדשים של "אגד" (Scania על מרכב Pioneer) התקינו צופרי אוויר. זה נורא, זה מבהיל, זה מסוכן מאד במיוחד ברכב שבו נוהגים אנשים שאוהבים להשתמש בצופר. חשבתי לשלוח על כך מכתב לאגד אחרי שכמה פעמים יצא לי כמעט לקפוץ מבהלה כהולך רגל אבל הגעתי למסקנה שממילא לא יעשו עם זה כלום.

פורסם

במקום להשקיעה עשרות מיליונים במצלמות מהירות חסרות טעם שישנו את החוק שנוגע בעניין הצפירות (כמו שעשו בכמה מדינות באירופה),צפירה שלא לצורך= 1000 ש״ח קנס!

המיתון יעלם תוך חודש ומחירי הדלק יחזרו לאיזור ה4 ש״ח :lol:

כל מי שצופר שלא במצב חירום מבחינתי בהמת אדם,מבלי לדבר על אפקט ה״זאב זאב״...לאף אחד כבר לא אכפת מצפירות ככה שבמצב חירום אמיתי הצופר כבר לא אפקטיבי,בזכות קופי האדם שבמקום לנהוג עסוקים בלהביעה דעתם על הנהג השכן כשרוב הסיכויים שהוא עושה את אותו הדבר,ממש כדור שלג.:roll:

2004 C5 PK

CLIO 172 PH2 2003- SOLD

MEGANE RS 225 2008

פורסם
שישנו את החוק שנוגע בעניין הצפירות (כמו שעשו בכמה מדינות באירופה),צפירה שלא לצורך= 1000 ש״ח קנס!:roll:

בהחלט לא הייתי מתנגד אם מישהוא היה משכיל לחוקק חוק שכזה. בישראל הצופר הפך מכלי מציל חיים לעוד דרך להוצאת עצבים.

את טעם נרכש,את כמו בירה,כמו סיגריות,כמו קפה.

פורסם

בניו יורק באיזורים עמוסים, כמו למשל באיזורי תחנות רכבת, תוכל לראות הולכי רגל שחוצים באור אדום, וכשתגיע מכונית, היא תחכה, וכשכולם יסיימו לעבור היא תמשיך לנסוע ללא צפירה.

פורסם

לדעתי הצפירה מאוד חשובה! קרה לי לא פעם ולא פעמים שנהג ממולי חתך את לנתיב שלי וכמעט נכנס בי. פעם אחרת נהג נרדם בכביש וכמעט עף לתעלה בצד. לפעמים יש נהגים שפשוט עוצרים באמצע הכביש ומתחילים לדבר ושכחו שהכביש הוא לא רק שלהם.

פורסם
במקום להשקיעה עשרות מיליונים במצלמות מהירות חסרות טעם שישנו את החוק שנוגע בעניין הצפירות (כמו שעשו בכמה מדינות באירופה),צפירה שלא לצורך= 1000 ש״ח קנס!

המיתון יעלם תוך חודש ומחירי הדלק יחזרו לאיזור ה4 ש״ח :lol:

מסכים ב100%. אני לגמרי בעד צעדים אגרסיביים לשיפור תרבות הנהיגה.

שלילה מיידית לנהגי הנתיב השמאלי.

גרירה וגריטה מיידית של כל הרכבים המצולמים בשרשור "רק על הקווים".

יהיה פה גן עדן עלי אדמות! :lol:

V5

• תוכן חדש...