Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני כשעה, Renaultrap כתב:

עם כל הכבוד למומחים הצבאיים, ולאלה ש"סתם" שירתו בצה"ל, למלחמה שאנחנו נאלצים להילחם כאן אין תקדים

גם לתקיפת הכור בעיראק לא היה תקדים.

גם להנחתת כוחות שלדג בסוריה כדי להביא דגימות אדמה ולאחר מכן לתקוף את הכור הנבנה אין תקדים.

גם לחטיפת מטוס נוסעים למדינה מרוחקת באפריקה ושליחת הרקולסים עמוסים בלוחמי מטכ"ל וסיירת צנחנים אין תקדים.

כולם מקרים שמדינת ישראל התמודדה איתם בהצלחה כי ישבו, חשבו, תיכננו וביצעו.

פה יש לנו את כל התנאים להצליח - אנחנו הרבה יותר חזקים, מצוידים, סדר גודל הרבה יותר גדול ותמיכה מארצות הברית ברמה אחרת. היה שוק בשבוע הראשון, אנשים נלחמו עם מה שיש, עבר. היום יושבים בדיונים ומבלבלים את השכל. אפס מדיניות, אפס לקיחת אחריות, אפס התעסקות בתאכלס.

רשמתי כבר בעבר - כל פעולה שנעשית היום  על ידי הממשלה שהיא לא לטובת המלחמה גובלת בבגידה במדינה.

לפני 34 דקות, Renaultrap כתב:

הטבח מאד קשור לאמון הציבור בצבא, ולאמון הצבא בעצמו. המלחמה הזו מנוהלת על ידי קצונה בכירה שלא תוכל לחיות עם עצמה. לא מקצועית, ולדעתי לאנשים שאחראים לזה לא תהיה שלווה לשניה אחת עד יומם האחרון (ועדות חקירה או לא).

התגייסות של 300 אלף איש ב-7.10 ביחד עם אנשים שמשרתים כמה מאות ימים ברצף מוכיחה שאנשים מבינים את המטרה של הלחימה ויעשו כל מה שצריך בלי קשר לאם ראש הממשלה הוא ביבי/בנט/גנץ ובלי קשר לאם הרצי הלוי לא יכול לחיות עם עצמו או לא.

הטבח היה ונגמר מבחינה מבצעית.

• אהבתי 4
  • רעיון טוב! 1
  • תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7472

• פינדר

6177

• יבגניפ

5965

• Night Driver

5073

פורסם
לפני 29 דקות, gadik6 כתב:

אה-הא. בזבזו 300 מיליון ושטו חצי עולם כדי לתרגל. 

הרי בארה"ב אין מקומות עם גישה למקורות מים גדולים בשביל תרגול.

זה גם פעם ראשונה בהיסטוריה האנושית, שמישהו מנסה להקים גוף צף בקרבת החוף.

כן?

אתה מתייחס ל 300 מיליון דולר כאיזה תקציב מטורף, אבל זה פיפס. יש להם תקציב של איזה 842 מיליארד דולר ב 2024...

כן מה, שלחו חיילים לתרגל ביניים של דבר כזה בשטח לחימה. אפילו נפגעו שם חיילים אמירקאים.

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם
לפני שעה, Night Driver כתב:

אז מצד אחד אתה מסיק מסקנות הגיוניות על סמך הנתונים הקיימים ומהצד השני אומר שאסור לעשות את זה.

אני לא מספיק מסקנות אלא אומר מה שלדעת רבים ההסכם בין המדינה/צבא שנועד להגן על האזרחים לבין האזרחים הופר.

כי בתיאוריה הצבא אמור להגן על גבולות המדינה.

ושוב, אם לבסוף יתברר שזה המקסימום שאפשר יהיה להתכונן אליו ולעשות, אז כל מה שנותר הוא להפיק לקחים לשלב הבא.

לפני שעה, Night Driver כתב:

אני לא יודע מה עשית בצבא אבל כל מי שהיה לוחם יודע שכשאתה משיג שליטה על שטח שעוד לא ניקית ולא בודדת אתה לא וצא ממנו וכובש מחדש כל כמה ימים. הזיגזג הזה מספיק כדי לראות שאין מדיניות.

לוחמים ומפקדי שטח הם "מיישמי מדיניות" ולא אלה שקובעים אותה- האם הצבא פועל טוב בהתחשב במדיניות שנקבעה והשיקולים? נגלה...

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם
לפני 45 דקות, gadik6 כתב:

אה-הא. בזבזו 300 מיליון ושטו חצי עולם כדי לתרגל. 

הרי בארה"ב אין מקומות עם גישה למקורות מים גדולים בשביל תרגול.

נשבע שראיתי פעם חסקה קשורה לבזנ"ט

לפני 36 דקות, יובל .מ. כתב:

גם לתקיפת הכור בעיראק לא היה תקדים.

גם להנחתת כוחות שלדג בסוריה כדי להביא דגימות אדמה ולאחר מכן לתקוף את הכור הנבנה אין תקדים.

גם לחטיפת מטוס נוסעים למדינה מרוחקת באפריקה ושליחת הרקולסים עמוסים בלוחמי מטכ"ל וסיירת צנחנים אין תקדים.

כולם מקרים שמדינת ישראל התמודדה איתם בהצלחה כי ישבו, חשבו, תיכננו וביצעו.

פה יש לנו את כל התנאים להצליח - אנחנו הרבה יותר חזקים, מצוידים, סדר גודל הרבה יותר גדול ותמיכה מארצות הברית ברמה אחרת. היה שוק בשבוע הראשון, אנשים נלחמו עם מה שיש, עבר. היום יושבים בדיונים ומבלבלים את השכל. אפס מדיניות, אפס לקיחת אחריות, אפס התעסקות בתאכלס.

רשמתי כבר בעבר - כל פעולה שנעשית היום  על ידי הממשלה שהיא לא לטובת המלחמה גובלת בבגידה במדינה.

התגייסות של 300 אלף איש ב-7.10 ביחד עם אנשים שמשרתים כמה מאות ימים ברצף מוכיחה שאנשים מבינים את המטרה של הלחימה ויעשו כל מה שצריך בלי קשר לאם ראש הממשלה הוא ביבי/בנט/גנץ ובלי קשר לאם הרצי הלוי לא יכול לחיות עם עצמו או לא.

הטבח היה ונגמר מבחינה מבצעית.

באחד הסבבים האחרונים היה פה בכי על אובדן "קלף סודי" כשתחבולה גאונית בדמות הזזת שני טנקים היתה אמורה לגרום לחמאסניקים להיכנס למנהרות ואז חיל האוויר הכל יכול שלנו יהרוג אותם בפנים. אני חושב שהיום מבינים יותר טוב למה זה לא עבד, למרות שאז הצהיר הראש (שוב) שחמאס קיבל מכה קשה. חיל האוויר יכול רק לגרד את הפנטהאוזים של מערכת מנהרות בעומק של עד 60 מטר. לא היה לנו מושג. התמכרנו לחיישנים.

את המבצעים שאתה מציין אתה יכול להשוות לשלושת מבצעי חילוץ החטופים. לא למהלך קרקעי בתוך אוכלוסיה עוינת בבתים ממולכדים עם פירים בחדרי ילדים, וצבא של עשרות אלפי לוחמים במנהרות עשרות מטרים מתחת לאדמה. אתה יכול לצעוק על בגידה כמה שאתה רוצה. אם פעם אזכור המילה זיעזע, היום כולם קוראים לכולם בוגדים. גם בעיתות שלום. חלק גדול מהבעיה הוא שלשם התדרדר השיח הציבורי.

ההתגייסות הפנומנלית בתחילת אוקטובר היתה מדהימה. ים של מוטיבציה והבנה של גודל השעה. כמה היינו אופטימיים שלפחות מלחמת האחים הסתיימה. כמה חבל שהרצים לקרב היו צריכים לחכות חודשים לקסדות טקטיות, אפודים קרמיים ואפילו נעליים. היו גם כאלה שנהרגו כי אלה לא הגיעו בזמן. מוטיבציה לבד לא מנצחת מלחמה. גם איכות דרג המג"דים ומטה לא תפצה באופן מוחלט על קצונה בכירה כושלת.

פורסם
לפני 58 דקות, SlowRide כתב:

ספינה איראנית גם הולך 

ואיך מטביעים צוללת פולנית אתה יודע?

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

דופקים בדלת ומחכים שייפתחו

• מצחיק 1
  • רעיון טוב! 1

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

• חברי המעגל הראשון
פורסם

זה צוללת של בלונדיניות לא?

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 22 דקות, שביט כתב:

דופקים בדלת ומחכים שייפתחו

אני מכיר את זה דווקא על הצוללת הכורדית

לפני שעה, Renaultrap כתב:

נשבע שראיתי פעם חסקה קשורה לבזנ"ט

באחד הסבבים האחרונים היה פה בכי על אובדן "קלף סודי" כשתחבולה גאונית בדמות הזזת שני טנקים היתה אמורה לגרום לחמאסניקים להיכנס למנהרות ואז חיל האוויר הכל יכול שלנו יהרוג אותם בפנים. אני חושב שהיום מבינים יותר טוב למה זה לא עבד, למרות שאז הצהיר הראש (שוב) שחמאס קיבל מכה קשה. חיל האוויר יכול רק לגרד את הפנטהאוזים של מערכת מנהרות בעומק של עד 60 מטר. לא היה לנו מושג. התמכרנו לחיישנים.

את המבצעים שאתה מציין אתה יכול להשוות לשלושת מבצעי חילוץ החטופים. לא למהלך קרקעי בתוך אוכלוסיה עוינת בבתים ממולכדים עם פירים בחדרי ילדים, וצבא של עשרות אלפי לוחמים במנהרות עשרות מטרים מתחת לאדמה. אתה יכול לצעוק על בגידה כמה שאתה רוצה. אם פעם אזכור המילה זיעזע, היום כולם קוראים לכולם בוגדים. גם בעיתות שלום. חלק גדול מהבעיה הוא שלשם התדרדר השיח הציבורי.

ההתגייסות הפנומנלית בתחילת אוקטובר היתה מדהימה. ים של מוטיבציה והבנה של גודל השעה. כמה היינו אופטימיים שלפחות מלחמת האחים הסתיימה. כמה חבל שהרצים לקרב היו צריכים לחכות חודשים לקסדות טקטיות, אפודים קרמיים ואפילו נעליים. היו גם כאלה שנהרגו כי אלה לא הגיעו בזמן. מוטיבציה לבד לא מנצחת מלחמה. גם איכות דרג המג"דים ומטה לא תפצה באופן מוחלט על קצונה בכירה כושלת.

אתה מחפש תירוצים חבר.

העניין שישראל לא מחפשת אסטרטגיה, לא פתרונות יצירתיים ולא לסיים את המלחמה.

אתה לא עוזב שטח כבוש, נקודה. לא לפני טיהור, לא אחרי טיהור, לא במהלך טיהור. אתה כובש, מנצח במלחמה ומשם ממשיך.

המלחמה בחמאס תימשך שנים? סבבה. תן ל6-7 האוגדות שפעלו לחסל את כל המאחזים ומערכים עיקריים, ומשם תמשיך לשלב ג' שמדברים עליו.

כרגע פשוט יצרת ערי מקלט חדשות בלי שום כוונה להיכנס אליהן.

למה צה"ל לא נכנס למחנות המרכז? ואל תגיד לי "בגלל ביידן" כי זה תירוץ.

זה מרגיש לי כאילו חזרנו ל6.10

כל יום הודעה "חיל האוויר תקף מתקני טרור", וואו, מרשים מאוד.

תודיעו לסינוואר.

פורסם
לפני 16 שעות, zaf כתב:

הוא לא ! הם המשיכו במלוא המרץ למרות הכל.

למקרה שזה לא ברור, הייתי ציני

מוטי, מוטי, מוטי - אני לא סתם בחור אידיוטי 

פורסם

ערוץ 13 מבטל את התוכנית של דרוקר. ככה זה, אבא ביבי לא מרשה. לפני כמה זמן מינו שם את המנכלית החדשה? חודשיים?

ובינתיים ביבי, שאין לו זמן ללכת להעיד במשפט על התיקים המתפרקים שלו, מקבל דחיה לדצמבר. רק אלוהים יודע למה צריך לגרור 4-5 שנים את המשפט הזה. אולי השופטים מפחדים ממשהו. אני לא יודע. אבל מה שאני כן יודע, זה שלמרות שביבי עסוק בניהול המלחמה ואין לו זמן להעיד - הוא מצא זמן להגיש תביע נגד משגב, כספית ועוד, כי הם מתעסקים במצבו הבריאותי (אבל אין לו זמן להגיב לעתירה שמבקשת לחשוף את מצבו הרפואי לציבור).

• מעניין 1
  • רעיון טוב! 1
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם (נערך)
לפני 19 שעות, Supertigre כתב:

אתה מעליב אותנו :-) 

זה אכן נושא שקיבל ומקבל כאן המון תשומת לב וזה הנושא שהכי מפריע למרבית המשתתפים בדיון הלא נגמר כאן. 

אכן, ויש עוד , לצערי, למשל שלמדינת ישראל אין גבול רישמי. מימי הקמת המדינה, יש לנו ״קווי הפסקת אש״ שאנחנו מכנים גבול.

גם מייסדי המדינה וחוזיה לא קבעו גבולות, ולכן אנחנו המדינה ככל הידוע לי (בהסתמך על מקורות אקדמיים ודומים) שאין לה גבול מוסכם עם אף מדינה שכנה.

אז אין מה להעלב 😉 אבל יש לשים לב, לכל מחפשי הפתרונות האולטימטיבים/ניצחונות מוחלטים ושאר ביטויים חלולים.

יש בכתובים, לנצח תאכל חרב. ומכסימום תקבל ככתוב  שופטים ה31: "כֵּן יֹאבְדוּ כָל אוֹיְבֶיךָ ה' וְאֹהֲבָיו כְּצֵאת הַשֶּׁמֶשׁ בִּגְבֻרָתוֹ וַתִּשְׁקֹט הָאָרֶץ אַרְבָּעִים שָׁנָה"

כמו שזה נראה עד עכשיו, נמשיך ונחיה מסבב לסבב. רק שהפעם הסבב ארוך ממה שמרביתנו ראו עד היום (עם ובלי תקדימים)

עריכה אחרונה על ידי zaf
  • רעיון טוב! 1

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם
לפני 7 שעות, gadik6 כתב:

נורמנדי, 6.6.44. מוכר?

מוזמן לסיור ב-Arromanches.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)
לפני 28 דקות, zaf כתב:

ולכן אנחנו המדינה ככל הידוע לי (בהסתמך על מקורות אקדמיים ודומים) שאין לה גבול מוסכם עם אף מדינה שכנה

יש לנו. עם מצרים.

עריכה: גם עם ירדן.

עריכה אחרונה על ידי Night Driver
  • אהבתי 1
  • רעיון גרוע 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 22 שעות, zaf כתב:

התלבטתי אם בכלל להכנס לשירשור הזה שוב. לא כי הנושא/נושאים לא מעניינים אלא כי השיח ״מושך״ לכיוונים שונים שקשה לעקוב אחריהם. אבל...

בכל מה שקורה כאן יש פיל ענק שכולם או כמעט כולם בשירשור הזה מתעלמים ממנו או לא רואים אותו בכלל. וזה שלמדינת ישראל על כל ממשלותיה, אין אסטרטגיה בכלל, אלא רק טקטיקות מתמשכות של להעביר את הזמן/הקדנציה ולדחות הכרעות. בכל נושא, מדיני, כלכלי, חברתי you name it.

אהת מתפרץ לדלת פתוחה. זה נכון כמו שהשמש זורחת במזרח... ואין כאן כל בוקר שטף הודעות כל פעם שהשמש זרחה או שקעה, נכון?

לפני 22 שעות, zaf כתב:

יש קבוצות אידיאולוגיות, (משיחיות או לא )שיש להם סוג של אסטרטגיה  אבל לא המדינה עצמה. עוד מימי הקמת המדינה והוגי הדעות שהובילו את המחנות/מפלגות השונות לא הייתה אסטרטגיה  

היו הצעות. קיר הברזל של ז׳בוטינסקי * או החזון של הרצל באלטנוילנד*.

אלטנוילנד לא היה תוכנית אסטרטגית אלא חזון אוטופי. לבן גוריון הייתה אסטרטגיה והוא מימש אותה היטב במשך עשרות שנים של המדינה שבדרך ואח"כ של המדינה שאחרי הדרך. אני משתאה בכל פעם שאני חושב על כך, איך הצליחו לנווט את הספינה הזו בתקופה סוערת ביותר ולהגיע ליעד. זה כמו לקלוע גרגר חול דרך קוף של מחט ממרחק שלושה מטרים.

לפני 22 שעות, zaf כתב:

שגם אז לא התיחסו לנושא חוסר הישימות של החזון שביישוב הארץ בידי מיליוני יהודים, מבלי לנשל את אוכלוסייתה הערבית המקומית.  

אמירה אנכרוניסטית שכן גבולות הארץ כלל לא היו עניין מוגדר באותה עת... עד 1906 לא היה אף קו גבול במרחב הזה, אפילו לא אחד, ועד 1923 שטח המנדט הבריטי כלל כידוע את עבר הירדן.

• אהבתי 1

חזיר דיזל

פורסם

גבול מיצריים וגבול ירדן זה לא היה הגבול ביום הכרזת המדינה, לא נקבעו למדינה גבולות, אלא בהסכמי הפסקת האש.

בחתימת הסכמי השלום עם מיצריים ואחר כך עם ירדן הסכימו הצדדים על קיבוע קוי הפסקת האש ששורטטו ברודוס , כגבול רישמי. 

ההסכם עם ירדן היה מורכב יותר כי הקוים איתה התקבעו ב 67. הסיבה שירדן הסכימה לכך היא ההבנה של המשטר ההאשמי (שהוא מיעטו בירדן) שהם רוצים להיפטר מהחלק הפלסטיני , שמהווה (גם היום) איום דמוגרפי עליהם.

לפני 4 דקות, קורן בן אשר כתב:

ואין כאן כל בוקר שטף הודעות כל פעם שהשמש זרחה או שקעה, נכון?

אכן, ולכן כל הדיון הוא על טקטיקות ללא מטרה ראויה באופק. 

לפני 6 דקות, קורן בן אשר כתב:

שכן גבולות הארץ כלל לא היו עניין מוגדר באותה עת... עד 1906 לא היה אף קו גבול במרחב הזה,

גם נכון, זה היה הלבנט. שעד שהצרפתים והאנגלים לא התערבו היה ״שקט״ תחת העותומנים. זה לא סותר את מה שכתבתי.

המדינה קמה על בסיס חזונם של אנשים, ז׳בוטינסקי והרצל הם רק שניים. 

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

• תוכן חדש...