Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 47 דקות, Night Driver כתב:

יש שני יעדים שהכריזו עליהם ואת שניהם כנראה לא נשיג.

החטופים אם יחזרו אז רובם בארונות ומיטוט שלטון החמאס לא נראה באופק בעיקר כי לא עשו כלום בנדון.

נכון ש 9 חודשים זה מעט מאוד זמן יחסית לתאריך הבחירות המאוחר ביותר האפשרי וחייבים למשוך עוד אבל לא הגיע הזמן שיפרקו את הכותרת לתתי פרקים ותכניות אופרטיביות?

תוכניות אופרטיביות אלו תוכניות צבאיות. אין מה לחשוף אותן.

אם אתה חושב שאלו יעדים בלתי אפשריים הכל טוב אבל אפשר להציב את היעדים האלו מול הממשלה ולהגיד הצבתם יעדים ולא עמדתם בהם.

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם
לפני 16 שעות, yor2 כתב:

בינתיים סוג של חרם על ישראל. זה רק ילך ויגבר.

חרם בלתי פורמלי: מדינות מפסיקות למכור תחמושת "פשוטה" לישראל | כלכליסט (calcalist.co.il)

מעצמה זרה שאינה ארה"ב מסרבת לספק לישראל חומרי גלם לתחמושת • איטליה, קנדה ובלגיה הצהירו על הפסקת היצוא הביטחוני • ספרד הקשתה על הגעת משלוח גדול מהודו • במערכת הביטחון מודאגים מאפשרות של מחסור בתחמושת "פשוטה".

זה חלק מכאב ראש גדול והמחיר שאנחנו משלמים כי אנחנו רוצים להיות מדינה עצמאית שחייבת להפעיל כוח(לא שיש לנו הרבה ברירות, אבל כמו שהרבה כתבו כאן בשירשור, אולי התנהלות אחרת נכונה יותר של הממשלה הייתה מביאה לפחות עוינות וחרם כלפינו, אבל גם זה לא בטוח)-חרם כזה לא טוב לנו, אבל בעולם של היום פשוט לא אוהבים מדינות שמפעילות כוח והורגות אזרחים גם אם לא בכוונה תחילה(אני לגמרי מבין שאין לישראל הרבה ברירות במקרה של חמאס, חיזבאללה, איראן ושאר האויבים שלנו, אבל אני פשוט מתוסכל ועצוב מזה שהמצב שלנו כל כך מחורבן תמיד עם כל המלחמות וכלהמצב הביטחוני המחורבן שלנו באזור מאז הקמת המדינה).בגלל זה הרבה פעמים אני מקנא במדינות שאין מחלוקת על הזכות שלהן להתקיים ושלא צריכות להתמודד עם כאב ראש כזה- לדוגמה פולין.

לפני 11 שעות, יובל .מ. כתב:

אנחנו - מדינת ישראל על כלל גופיה, בראשות האפס הראשי בנימין נתניהו.

רק לצורך ההבנה - ביבי יימח שמו מבלבל את השכל על ניצחון מוחלט, יאיר לפיד והרצוג אומרים שכולם תומכים בעסקה, ודובר צה"ל אומר שבעוד 5 שנים חמאס יהיה עדיין קיים.

הדברים האלה הופכים לחגיגות בצד השני.

מותר לי לשאול אותך משהו?

אפשר להגיד שאתה סוג של הכי ימני והנץ הביטחוני של השירשור הפוליטי כאן בפורום, עשית איזה תפקיד לוחם/תומך לחימה בצבא? היית במילואים מתישהו במלחמה?

פשוט אתה נשמע תמיד מאוד מורעל כאן בשירשור ומאוד תומך ביד קשה כלפי האויבים.

מה אתה חושב שהכי נכון לעשות עכשיו בבוץ הזה שאנחנו נמצאים בו? בצפון ובדרום ביחד, איך אנחנו יכולים לצאת מהמצב הזה? אני מקווה שזה בסדר שאני שואל.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 7 דקות, NEW10 כתב:

זה חלק מכאב ראש גדול והמחיר שאנחנו משלמים כי אנחנו רוצים להיות מדינה עצמאית שחייבת להפעיל כוח(לא שיש לנו הרבה ברירות, אבל כמו שהרבה כתבו כאן בשירשור, אולי התנהלות אחרת נכונה יותר של הממשלה הייתה מביאה לפחות עוינות וחרם כלפינו, אבל גם זה לא בטוח)-חרם כזה לא טוב לנו, אבל בעולם של היום פשוט לא אוהבים מדינות שמפעילות כוח והורגות אזרחים גם אם לא בכוונה תחילה(אני לגמרי מבין שאין לישראל הרבה ברירות במקרה של חמאס, חיזבאללה, איראן ושאר האויבים שלנו, אבל אני פשוט מתוסכל ועצוב מזה שהמצב שלנו כל כך מחורבן תמיד עם כל המלחמות וכלהמצב הביטחוני המחורבן שלנו באזור מאז הקמת המדינה).בגלל זה הרבה פעמים אני מקנא במדינות שאין מחלוקת על הזכות שלהן להתקיים ושלא צריכות להתמודד עם כאב ראש כזה- לדוגמה פולין.

מותר לי לשאול אותך משהו?

אפשר להגיד שאתה סוג של הכי ימני והנץ הביטחוני של השירשור הפוליטי כאן בפורום, עשית איזה תפקיד לוחם/תומך לחימה בצבא? היית במילואים מתישהו במלחמה?

פשוט אתה נשמע תמיד מאוד מורעל כאן בשירשור ומאוד תומך ביד קשה כלפי האויבים.

מה אתה חושב שהכי נכון לעשות עכשיו בבוץ הזה שאנחנו נמצאים בו? בצפון ובדרום ביחד, איך אנחנו יכולים לצאת מהמצב הזה? אני מקווה שזה בסדר שאני שואל.

פולין היתה כבושה במשך רוב המאה ה-20. עכשיו הפולנים רואים את המערב החלש מוסר את אוקראינה לפוטין ומחרבנים במכנסיים. אפילו קיבלו טעימות עם טיל טועה רוסי. לא חושב שיש לך מה לקנא בהם.

לפולנים יש גם מניות בשאיפה שלנו לעצמאות מדינית, על כל המחירים הכרוכים בה. צור ארליך סיכם את זה בצורה גאונית:

"בהפרש של שבוע, שני ימי זיכרון
סמוכים, כל שנה,
לטובת החישוב הכללי
כמה עולה לנו עם מדינה
וכמה עולה לנו בלי."

פורסם
לפני 43 דקות, עדי-אל כתב:

תוכניות אופרטיביות אלו תוכניות צבאיות. אין מה לחשוף אותן.

אם אתה חושב שאלו יעדים בלתי אפשריים הכל טוב אבל אפשר להציב את היעדים האלו מול הממשלה ולהגיד הצבתם יעדים ולא עמדתם בהם.

תכניות אופרטיביות אלה לא תכניות צבאיות אלא תכניות שהדרג המדיני קובע כמו למשל היום שאחרי, בניית אלטרנטיבה לחמאס, ניהול אזרחי, מה כובשים ומה לא וכו'.

הצבא מכין תכניות טקטיות כדי לבצע את הדברים.

נכון להיום יש כותרות ריקות מתוכן.  רק מזכיר שב 67 אחרי 9 חודשים כבר עשו קניות בקלקיליה כשכבר יש מנהל אזרחי.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני שעתיים, Night Driver כתב:

תכניות אופרטיביות אלה לא תכניות צבאיות אלא תכניות שהדרג המדיני קובע כמו למשל היום שאחרי, בניית אלטרנטיבה לחמאס, ניהול אזרחי, מה כובשים ומה לא וכו'.

הצבא מכין תכניות טקטיות כדי לבצע את הדברים.

נכון להיום יש כותרות ריקות מתוכן.  רק מזכיר שב 67 אחרי 9 חודשים כבר עשו קניות בקלקיליה כשכבר יש מנהל אזרחי.

נכון, 9 חודשים אחרי תום המלחמה. לא תוך כדי לחימה פעילה.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם

אתה מודע לזה שזאת המלחמה הארוכה ביותר בתולדות המדינה פרט למלחמת העצמאות? 

• אהבתי 2

מוטי, מוטי, מוטי - אני לא סתם בחור אידיוטי 

פורסם

כי המלחמה התקדמה והסתיימה.

9 חודשים אנחנו "נלחמים" בצפון. אתה יכול להראות הישג אחד?

9 חודשים אנחנו נלחמים בעזה. מה עשינו בחצי השנה האחרונה שם?

פורסם (נערך)

במלחמת השחרור לא נלחמנו "בחפים מפשע"

אני לא אלוף בצבא אבל אני בטוח שצבאית את עזה אפשר לחסל בשבוע 

וגם אז לא חיסלנו את האויב. הגענו להפסקת אש 

עריכה אחרונה על ידי עדי-אל
פורסם
לפני 34 דקות, motior כתב:

אתה מודע לזה שזאת המלחמה הארוכה ביותר בתולדות המדינה פרט למלחמת העצמאות? 

נכון, אז מה? היא תסתיים כשצה"ל ישיג הכרעה ברורה, ואין טעם לנסות לכונן שם משהו לפני זה, כי זה פשוט ייכשל (לא שביבי עוזר עם מריחת הזמן וההססנות להתיר את הרסן, אבל בסופו של יום האחריות להכריע את האויב היא על צה"ל)

לפני 34 דקות, Night Driver כתב:

אנחנו בהחלט נלחמים בעזה, וכמות ההישגים שם דווקא מרשימה מבחינת הרג מחבלים והשמדת מנהרות, משגרים ותשתיות, אז לא ממש ברור לי מה אתה רוצה.

בצפון אנחנו לא נלחמים, מה שקורה שם זאת ממש לא לחימה, זה מב"מ טיפל'ה יותר אינטנסיבי במקרה הטוב.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

הישגים צבאיים לא חסר בעזה.

הישגים מדיניים עדיין אין, וזה גם שוחק את ההישגים של הצבא.

• אהבתי 2

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 45 דקות, Night Driver כתב:

זה דיי ברור מה עושים בצפון ובדרום.

מפרקים תשתיות,אתרים אסטרטגיים,הורגי מפקדים ובעלי כול.

מה אתה מצפה לראות?

• רעיון גרוע 1

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם
לפני 2 דקות, Potato כתב:

זה דיי ברור מה עושים בצפון ובדרום.

מפרקים תשתיות,אתרים אסטרטגיים,הורגי מפקדים ובעלי כול.

מה אתה מצפה לראות?

את כל זה בתא שטח כזה גומרים ב 3 חודשים גג. שים לב איך התקדמנו בחודשיים שבאמת נלחמנו ומאד אנחנו בסוג של בט"ש.

כמה זמן לקח להשתלט על כל צפון הרצועה כולל העיר עזה עצמה וכמה זמן אנחנו עוד לא משתלטים על רפיח?

בלבנון אפילו תשתיות אנחנו לא מפרקים. הקמנו רצועת ביטחון סארילית בתוך ישראל, אנחנו חוטפים ירי ונפגעים גם אחריה והמחיר שאנחנו גובים הוא מצחיק. חיסול בכיר זה כואב אבל לא משנה את היכולות.

• אהבתי 1

פורסם

אני חושב שחלק גדול מהדיון על משך המלחמה דומה לדו שיח של חירשים. מצד אחד "לא עורכים בחירות בזמן מלחמה" ומצד שני "המלחמה נמשכת כדי לדחות בחירות" הופכים להיות סלוגנים לפי הטעם האישי במחלוקת שנמשכת שנים, ולא קשורים בשיט למציאות.

המציאות היא שאנחנו בראשיתה של מלחמה שתימשך שנים. עזה זו המנה הראשונה, ולא בטוח שלבנון היא העיקרית. מצד אחד זה ברור שבמהלך מלחמה כזו נלך לבחירות, אבל מצד שני זה די ברור שכשעשרות אלפים לא חיים בבתיהם לא מכריזים על בחירות. לדעתי לא ניתן ללכת לבחירות לפני שסוגרים את הפרק בלבנון, במהלך צבאי או בתבוסה קשה בדמות "הסדר מדיני". לטוב ולרע יצטרכו כל המעורבים בפיאסקו הזה להציג את מרכולתם ואת חזונם לציבור.

פורסם
Just now, Renaultrap כתב:

המלחמה נמשכת כדי לדחות בחירות"

המלחמה נמשכת כי מפחדים לקבל החלטות כואבות ולהתמודד עם תוצאותיהן.

• אהבתי 3

• תוכן חדש...