Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 6 דקות, Renaultrap כתב:

זה די ברור שכשעשרות אלפים לא חיים בבתיהם לא מכריזים על בחירות.

למה זה ברור?

תיכף תגיד שבחירות עכשיו יקפחו את זכות ההצבעה של החטופים וצריך לדחות את הבחירות עד שהם ישוחררו.

זה מה שאומר מיקי זהר. הוא יודע שלממשלה שלו אין תמיכה ציבורית, אז הוא רוצה לשמור עליה רק כדי להישאר בשלטון.

״בגרות ואחריות״ לא חלילה בניהול המדינה, אלא בשימור הקואליציה. בדיחה.

image.thumb.png.0352977f75ec37ded8108c6d7b9c1d58.png

• אהבתי 3

איש חולם אני

וכך היה תמיד

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם
לפני כשעה, MostlyWicked כתב:

נכון, אז מה? היא תסתיים כשצה"ל ישיג הכרעה ברורה, ואין טעם לנסות לכונן שם משהו לפני זה, כי זה פשוט ייכשל (לא שביבי עוזר עם מריחת הזמן וההססנות להתיר את הרסן, אבל בסופו של יום האחריות להכריע את האויב היא על צה"ל)

באופן הנוכחי לא תהיה "הכרעה ברורה" וההססנות של ביבי נראית קשורה מאוד לרצון שלו שלא לסיים את המלחמה. 
חודשים הבטיחו לנו שכשניכנס לרפיח (מה שאי אפשר לעשות כי האמריקאים...) נגיע לניצחון המוחלט. נכנסנו ולא קרה כמעט שום דבר שונה. 

מוטי, מוטי, מוטי - אני לא סתם בחור אידיוטי 

פורסם
לפני 18 דקות, Night Driver כתב:

המלחמה נמשכת כי מפחדים לקבל החלטות כואבות ולהתמודד עם תוצאותיהן.

החלטות מתקבלות כל יום, כולל החלטות כואבות מאד. ההחלטות האלו מתקבלות על ידי קבוצת אנשים שלא מסכימים על כל דבר, ובטוח שיודעים הרבה יותר מאיתנו. הם שולחים אנשים אל מותם כל יום. לא הייתי מחליף מקום עם אף אחד ממקבלי ההחלטות.

תמיד יותר קל לקבל החלטות בסלון בבית. זה בגלל שמי שיושב בבית לא נושא באחריות לתוצאות. כל החלטה במלחמה היא כואבת, ובסופו של יום הממשלה הזו תהיה מטרה לחיצי מבקריה בלי קשר להחלטות שתקבל מפה והלאה. אם תמשיך להילחם הרי שהיא ממשיכה מלחמה כדי לדחות בחירות, ולא אכפת לה מהחטופים. אם תעצור ותניח לחמאס וללבנון הרי תואשם בפחדנות ותבוסה.

פורסם
לפני שעה, Night Driver כתב:

את כל זה בתא שטח כזה גומרים ב 3 חודשים גג. שים לב איך התקדמנו בחודשיים שבאמת נלחמנו ומאד אנחנו בסוג של בט"ש.

כמה זמן לקח להשתלט על כל צפון הרצועה כולל העיר עזה עצמה וכמה זמן אנחנו עוד לא משתלטים על רפיח?

את זה אתה אומר בתור גנרל דגול, או שבדיוק חזרת מהשטח?

ממש לא השתלטנו על "כל צפון הרצועה כולל העיר עזה".

שג'אעיה אתה יודע איפה זה?   השכונה הזאת שבדיוק התחילו שם מבצע לאחרונה.

אתה כנראה לא מבין מה זה להילחם מול ארגון שניצל את כל המשאבים והתשתיות בכ-20 שנה האחרונות, כדי לבנות שם ממלכת טרור, מעל ומתחת לקרקע.

הדרך היחידה לעשות את זה ב-3 חודשים זה להחריב את עזה עד היסוד, ואז היו שם 300 אלף הרוגים כנראה, ולא 30 אלף.

• רעיון טוב! 1

פורסם

את כל זה בתא שטח כזה גומרים ב 3 חודשים גג.

אתה אומר את זה בתור בכיר צבאי? מפקד? לוחם בהווה?

למה 3 חודשים? למה לא חודשיים או חודש ו17 יום?

שים לב איך התקדמנו בחודשיים שבאמת נלחמנו ומאד אנחנו בסוג של בט"ש.

אני שם לב.

הלחימה נהיית שונה ומורכבת יותר.

זה לא שמחבלים עומדים מחכים שירו בהם והרמטכל אומר "היום תירו רק ב15".

כמה זמן לקח להשתלט על כל צפון הרצועה כולל העיר עזה עצמה וכמה זמן אנחנו עוד לא משתלטים על רפיח?

אולי כי להשתלט על מדינת טרור קטנה עם ים אוכלוסיה "בלתי מעורבת" זה תהליך ארוך וקשה שלא מגיע בדקה?

בלבנון אפילו תשתיות אנחנו לא מפרקים. הקמנו רצועת ביטחון סארילית בתוך ישראל, אנחנו חוטפים ירי ונפגעים גם אחריה והמחיר שאנחנו גובים הוא מצחיק. חיסול בכיר זה כואב אבל לא משנה את היכולות.

פעם הבאה שבא אליך לקוח ותגיד לו שעבודה לוקחת חודש, והוא יסתכל עליך ויגיד לך "סע סע זה גג שעתיים" - מה תגיד לו?

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם
לפני 43 דקות, Renaultrap כתב:

החלטות מתקבלות כל יום, כולל החלטות כואבות מאד. ההחלטות האלו מתקבלות על ידי קבוצת אנשים שלא מסכימים על כל דבר, ובטוח שיודעים הרבה יותר מאיתנו. הם שולחים אנשים אל מותם כל יום. לא הייתי מחליף מקום עם אף אחד ממקבלי ההחלטות.

תמיד יותר קל לקבל החלטות בסלון בבית. זה בגלל שמי שיושב בבית לא נושא באחריות לתוצאות. כל החלטה במלחמה היא כואבת, ובסופו של יום הממשלה הזו תהיה מטרה לחיצי מבקריה בלי קשר להחלטות שתקבל מפה והלאה. אם תמשיך להילחם הרי שהיא ממשיכה מלחמה כדי לדחות בחירות, ולא אכפת לה מהחטופים. אם תעצור ותניח לחמאס וללבנון הרי תואשם בפחדנות ותבוסה.

לא אמרתי שההחלטות לא קשות וכואבות אלא שלא מקבלים את ההחלטות הקשות שדרג מדיני צריך לקבל.

כמו למשל האם הולכים על החטופים או על חיסול החמאס (מטרות סותרות שבינתיים בגלל חוסר ההחלטה אנחנו מפספסים בשתיהן) או מה קורה ביום שאחרי.

לפני 7 דקות, Potato כתב:

אתה אומר את זה בתור בכיר צבאי? מפקד? לוחם בהווה?

למה 3 חודשים? למה לא חודשיים או חודש ו17 יום?

אני אומר את זה על סמך ההתקדמות באותו תא שטח עם אותה האוכלוסייה בין נובמבר לינואר ועל סמך ההתקדמות בכל הסבבים הקודמים.

ברור שכל תא שטח שונה מקודמו ועדיין יש הבדל עצום בקצב כשמספיק להסתכל מתי הכריזו על כניסה לרפיח ומה עשינו מאז ועד היום.

לפני 9 דקות, Potato כתב:

פעם הבאה שבא אליך לקוח ותגיד לו שעבודה לוקחת חודש, והוא יסתכל עליך ויגיד לך "סע סע זה גג שעתיים" - מה תגיד לו?

אני אומר לו שאני לא יכול ולפעמים הוא הולך למישהו אחר שאומר לו שהוא כן יכול.

לפעמים אותו מישהו גם מצליח.

• רעיון גרוע 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 23 דקות, Night Driver כתב:

ברור שכל תא שטח שונה מקודמו ועדיין יש הבדל עצום בקצב כשמספיק להסתכל מתי הכריזו על כניסה לרפיח ומה עשינו מאז ועד היום.

טוב רמטכל.

לפני 23 דקות, Night Driver כתב:

אני אומר לו שאני לא יכול ולפעמים הוא הולך למישהו אחר שאומר לו שהוא כן יכול.

לפעמים אותו מישהו גם מצליח.

🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

• רעיון גרוע 1

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם
לפני 34 דקות, Potato כתב:

אני שם לב.

הלחימה נהיית שונה ומורכבת יותר.

זה לא שמחבלים עומדים מחכים שירו בהם והרמטכל אומר "היום תירו רק ב15".

אם נכנסת בהתחלה עם 3-4 אוגדות מתמרנות והיום אתה בקושי על אוגדה אחת אתה לא יכול להגיד שה"לחימה נהייתה שונה", אלא ש"הלחימה ירדה מבחינת עצימות".

צה"ל יכול לתמרן הרבה יותר מהר והרבה יותר חזק. אם כל האוגדות שהיו בעזה היו מקבלות הוראה בינואר לרדת לכיוון רפיח היית מסיים עם רפיח בפברואר.

אם היו מקבלים הוראה בפברואר להיכנס למחנות המרכז היית מסיים איתם במרץ.

פורסם
לפני 43 דקות, יובל .מ. כתב:

אם נכנסת בהתחלה עם 3-4 אוגדות מתמרנות והיום אתה בקושי על אוגדה אחת אתה לא יכול להגיד שה"לחימה נהייתה שונה", אלא ש"הלחימה ירדה מבחינת עצימות".

צה"ל יכול לתמרן הרבה יותר מהר והרבה יותר חזק. אם כל האוגדות שהיו בעזה היו מקבלות הוראה בינואר לרדת לכיוון רפיח היית מסיים עם רפיח בפברואר.

אם היו מקבלים הוראה בפברואר להיכנס למחנות המרכז היית מסיים איתם במרץ.

אני אנסה לשאול שוב, אם זה בסדר, יש לך ניסיון צבאי של לוחם או תומך לחימה בצבא? (אתה יכול להגיב לי בפרטי אם אתה רוצה או לא נוח לך לדבר על זה בשרשור עצמו, בגלל סיווג ביטחוני או סודות צבאיים).

כמו שכבר כתבתי, אתה עושה רושם של הכי מורעל צבאי כאן\יד קשה כלפי האויבים.

פורסם (נערך)
לפני שעתיים, motior כתב:

באופן הנוכחי לא תהיה "הכרעה ברורה" וההססנות של ביבי נראית קשורה מאוד לרצון שלו שלא לסיים את המלחמה. 
חודשים הבטיחו לנו שכשניכנס לרפיח (מה שאי אפשר לעשות כי האמריקאים...) נגיע לניצחון המוחלט. נכנסנו ולא קרה כמעט שום דבר שונה. 

לא קרה שום דבר שונה חוץ משחרור 4 חטופים והשמדה של מנהרות חוצות למצרים שבסופו של דבר יובילו לחנק של חמאס (כמובן שזו לא מלחמת הבזק הדמיונית שאתה דורש אבל זה מה יש).

ולמען האמת אני ממש ממש לא זוכר שמישהו אמר שיהיה ״ניצחון מוחלט״ כשנכנס לרפיח, נאמר (בצדק) שלא ניתן להגיע להכרעה ללא פירוק 4 גדודי חמאס שנמצאים שם, לא שלאחר מכן תהיה הכרעה מיידית. אתה מבין את ההבדל בין תנאי הכרחי אך לא מספק ובין תנאי מספק, או שצריך להסביר לך עם ציורים ובדידים?

לפני 28 דקות, NEW10 כתב:

אני אנסה לשאול שוב, אם זה בסדר, יש לך ניסיון צבאי של לוחם או תומך לחימה בצבא? (אתה יכול להגיב לי בפרטי אם אתה רוצה או לא נוח לך לדבר על זה בשרשור עצמו, בגלל סיווג ביטחוני או סודות צבאיים).

נניח שאין לו ולי שום רקע או הבנה צבאית. מישהו עם רקע כזה מוכן לתת לנו הסבר המניח את הדעת על הסיבה לעיכוב בתמרון? אין בעיה להגיד לנו שאנחנו טועים, אני מקבל זאת בהבנה, אז יאללה, מחכה להסבר.

עריכה אחרונה על ידי MostlyWicked
פורסם
לפני שעה, Potato כתב:

טוב רמטכל.

גשתגדל תבין שלא צריך להיות רמטכל או אפילו חכם במיוחד כדימלראות איך דברים התבצעו, אחך הם מתבצעחם באותו המקום ולהשוות.

או שאסור גם להגיד שהיתה פאשלה נוראית ב 7.10 כי אני לא רמטכל ולא ראש ממשלה.

• רעיון גרוע 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 8 שעות, NEW10 כתב:

בגלל זה הרבה פעמים אני מקנא במדינות שאין מחלוקת על הזכות שלהן להתקיים ושלא צריכות להתמודד עם כאב ראש כזה- לדוגמה פולין.

אגב. "יופי" של דוגמה היסטורית. לפולין יש היסטוריה כואבת ומדממת, ומבחינתם הם סבלו מאוד במשך מאות שנים מכל הכיוונים האפשריים. בסוף המאה ה-18 פולין בותרה לחתיכות ונאכלה ע"י פרוסיה, האימפריה האוסטרו-הונגרית והאימפריה הרוסית. לקח איזה 150 שנה בערך, עד לאחר מלחמת העולם הראשונה, עד שפולין קמה לתחיה מחדש כמדינה ריבונית (נשים בצד שניה את הפרקים הקצרים של דוכסות ורשה ופולין הקונגרסאית).

כל מי ומה שקיים היום, קיים, כי נאבק על ריבונותו ועצמאותו באמצעים כאלה ואחרים. מי שלא נאבק, נמחה מההיסטוריה באופן מטאפיזי כעם נבדל או כמדינה עצמאית, ולפעמים גם נמחה פיזית ממש. זו המציאות האכזרית והעגומה משחר ההיסטוריה.

• אהבתי 1

חזיר דיזל

פורסם
לפני כשעה, NEW10 כתב:

הייתי לוחם, אבל זה לא רלוונטי, וגם אין פה קשר ליד קשה כלפי אויבים, זה טקטיקה בסיסית של מלחמה.

קל מאוד לדעת שכשאתה מתמרן אתה מפתיע את האויב, וכשאתה סטטי אתה מטרה קלה, בין אם זה מארבי מטענים, נ"ט או פצמרים, ואלה המקרים שבהם אנחנו סופגים הכי הרבה. תהיה הצייד, לא הטרף.

כמו כן אתה לא כובש שטח ויוצא ממנו. זה מטומטם. נלחמת, כבשת, יצאת ונתת לאויב לחזור? תשאיר לו גם מטענים שיהיה לו נוח לדפוק אותך בהמשך.

כל האוכלוסייה העזתית שעוברת ממקום למקום צריכה לעבור דרך צה"ל - ככה אתה אוסף מודיעין ומונע ממחבלים לעזוב את תא השטח הבא.

לפני רפיח היו צריכים לייצר ציר סטייל נצרים חדש צפונית לעיר ולהעביר את כולם דרכו, ככה חמאס היה נשאר לכוד ברפיח.

מעבר לעובדה שחזרנו לקונספציה של 2014 - מדברים על כמה מנהרות נשארו, המנהרות הן לא העניין, מחבלי חמאס הם המטרה.

וצריך להגיד את האמת, מטרות המלחמה מתנגשות. או שתעצור ותחזיר את החטופים או שתדרוס אותם גם בהבנה שחלקם לא יחזרו.

לפני 20 דקות, קורן בן אשר כתב:

אגב. "יופי" של דוגמה היסטורית. לפולין יש היסטוריה כואבת ומדממת, ומבחינתם הם סבלו מאוד במשך מאות שנים מכל הכיוונים האפשריים. בסוף המאה ה-18 פולין בותרה לחתיכות ונאכלה ע"י פרוסיה, האימפריה האוסטרו-הונגרית והאימפריה הרוסית. לקח איזה 150 שנה בערך, עד לאחר מלחמת העולם הראשונה, עד שפולין קמה לתחיה מחדש כמדינה ריבונית (נשים בצד שניה את הפרקים הקצרים של דוכסות ורשה ופולין הקונגרסאית).

כל מי ומה שקיים היום, קיים, כי נאבק על ריבונותו ועצמאותו באמצעים כאלה ואחרים. מי שלא נאבק, נמחה מההיסטוריה באופן מטאפיזי כעם נבדל או כמדינה עצמאית, ולפעמים גם נמחה פיזית ממש. זו המציאות האכזרית והעגומה משחר ההיסטוריה.

ככה בקטנה..

https://he.m.wikipedia.org/wiki/הסכם_ריבנטרופ–מולוטוב

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 8 שעות, NEW10 כתב:

אני מקנא במדינות שאין מחלוקת על הזכות שלהן להתקיים ושלא צריכות להתמודד עם כאב ראש כזה

תמיד יכול להיות יותר גרוע. סה"כ אנחנו במקום די טוב. הרבה אנשים במדינות עולם שלישי חולמים על חיים כמו פה, למרות המלחמות.

לא שאני אומר שצריך לקבל את המצב המטורף שאנחנו חיים בו ולא לעשות עם זה כלום, רק שיש מליוני אנשים שחיים במציאות מטורפת פי כמה משלנו וזה לא מעניין לאף אחד את הביצה.

• אהבתי 3

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

התלבטתי אם בכלל להכנס לשירשור הזה שוב. לא כי הנושא/נושאים לא מעניינים אלא כי השיח ״מושך״ לכיוונים שונים שקשה לעקוב אחריהם. אבל...

בכל מה שקורה כאן יש פיל ענק שכולם או כמעט כולם בשירשור הזה מתעלמים ממנו או לא רואים אותו בכלל. וזה שלמדינת ישראל על כל ממשלותיה, אין אסטרטגיה בכלל, אלא רק טקטיקות מתמשכות של להעביר את הזמן/הקדנציה ולדחות הכרעות. בכל נושא, מדיני, כלכלי, חברתי you name it.

יש קבוצות אידיאולוגיות, (משיחיות או לא )שיש להם סוג של אסטרטגיה  אבל לא המדינה עצמה. עוד מימי הקמת המדינה והוגי הדעות שהובילו את המחנות/מפלגות השונות לא הייתה אסטרטגיה  

היו הצעות. קיר הברזל של ז׳בוטינסקי * או החזון של הרצל באלטנוילנד*. שגם אז לא התיחסו לנושא חוסר הישימות של החזון שביישוב הארץ בידי מיליוני יהודים, מבלי לנשל את אוכלוסייתה הערבית המקומית.  

גם עכשיו, כלל העוסקים בפוליטיקה מתעלמים ודוחים את הצורך לקבוע אסטרטגיה בנושא

המלחמה, כמו כל מלחמה בעולם משחר ההיסטוריה תסתיים בהסכם על פי החלטת הדרג הפוליטי. מלחמה היא תמיד החלטה פוליטית (לצאת למילחמה או לסיימה, ממליץ לקרוא את קלאוזוביץ׳) ולהפנים, שאם אנחנו רוצים לחיות בשקט וברגיעה, צריך להגיע להבנה, שעל הדרג הפוליטי , הנוכחי וגם זה שיהיה בהמשך, יהיה לקבוע איסטרטגיה . ועדיף כזו שתיקח בחשבון שאנחנו לא לבד בעולם, לא נהיה ולא נוכל. 

• אהבתי 6
  • מעניין 1

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

• תוכן חדש...