Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
לפני שעה, sperial כתב:

הייתי מהאחרונים שנבחנו בסקר (בסוף 1970 או תחילת 1971)
חלפו מאז למעלה מ-50 שנה, אז מה זה רלוונטי אפילו לדור שלכם?
מספר שנים קודם החלה ה"רפורמה בחינוך", שנועדה בדיוק כדי לפתור את בעיית הסגרגציה וההסללה

כתבתה: חלפו מאז למעלה מ-50 שנה, אז מה זה רלוונטי אפילו לדור שלכם?

זה עדיין רלוונטי - אבות אכלו בוסר.. שיני בנים תקהנה. (הכל מחובר)
ואנו רואים זאת בתוצאות הבחירות בישראל.

הורים אשר בשנות ה 60-70 הוסללו לבתי ספר מקצועיים, דורגו אח"כ בצבא עם קב"א יותר נמוכה..
הן בגלל הלימודים והן בגלל מקום המגורים (ערי פיתוח) - ולא יכלו להיות טייסים.

ו בדור השני בשנות ה 80 - ההורים לא התעשרו הרויחו משכורת סבירה והילדים שלהם גדלו בערים יותר חלשות. מאחר ולהורים לא היתה אפשרות לעבור לגור בערי המרכז.
ובעיר חלשה רמת בתי הספר חלשה (גם העיונים) - ואין תגבור שעות לימוד, כמו בערים החזקות.

ושוב - הגענו לצבא ודרוג ה קב"א של הילדים (הדור השני) גם יותר נמוך.
הן בגלל רמת הלימודים, והן בגלל מקום המגורים.
(גם כאשר ציון  הבחינה שלהם ב בקום היה גבוה, הם הוסללו מראש ליחידות רגילות)
בודדים מערי הפיתוח הצליחו להעלות קב"א - במידה והייתה הכרות מוקדמת והם נמשכו מראש ליחידות מסוימות. 

אבל לא רק זאת רק הבעיה - יש בעיה ואתם בכוח מתעלמים.
המדינה שיקרה אותם, והם לבסוף גילו את זה.. והיום יהיה קשה לשנות את דעתם.
בחינות הסקר היו מוטות, להכשיל את התלמידים המזרחיים.(גם התלמידים החזקים והטובים נכשלו לכאורה)
לא נתנו להם את הציונים, רק אמרו להם.. עובר או נכשל.
ראה כפרודיה " ציון סוויסה " בסרטון שהוספתי בתגובה הקודמת.

(לכאורה היו לכך סיבות: מחסור בתיכונים עיוניים, היה שכר לימוד בתיכונים העיוניים..
ויצאו מנקודת הנחה כי ל מזרחיים ממילא יהיה קשה לממן את שכר הלימוד..
ואם המזרחיים יופנו ללימודים עיוניים, המדינה תהיה צריכה לשלם את שכר הלימוד)

הסללה היא מושג רווח בסוציולוגיה וחינוך המתייחס למנגנונים חברתיים שונים היוצרים או מתווים מסלול באופן שמאפשר או מונע ריבוד חברתי.
עם ניתוב הקבוצות השונות באוכלוסייה למסלולים שונים, עלול להיוצר מעין "תקרת זכוכית"
עבור אלו שהופנו למסלול שנתפס המוחלש.
ובכך מחליש את הסיכוי של קבוצת אוכלוסייה זו לפרוץ את המסלול שנקבע עבורה.

בהקשר הישראלי, נהוג לציין את המערכות השונות של חינוך עיוני ומקצועי.
והכוונה של אוכלוסיות מוגדרות לכל מסלול.

כך לדוגמה, נטען כי הסללת 
מזרחים לחינוך מקצועי מנעה מאוחר יותר את השתלבותם במרכזי כוח והשפעה.
ההסללה במערכת החינוך עשויה להוביל להסללה בשירות הצבאי (עקב הקב"א הנמוך)
ומאוחר יותר גם במסגרת החברתית כלכלית.
(נוצרה מוגבלות ללימודים גבוהים, ולמקצועות עם הכנסה גבוה ) 

מכאן, שהחלטות על הפניית יחידים וקבוצות למסלולים מוגדרים.
 עלולות להנציח פערים ומעמדות.

אייל.

לפני 19 דקות, ליין מן כתב:

עריכה אחרונה על ידי ליין מן

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7472

• פינדר

6177

• יבגניפ

5965

• Night Driver

5073

פורסם
לפני 44 דקות, ליין מן כתב:

תלמד קצת על מבחני ה סקר שהיו עד שנות ה 70.

אתה מדבר על שנים 55-72. משהו שהיה במשך 7 שנים לפני 50 שנה. מה זה קשור להיום? ומה זה קשור למה שכתבתי? אם כבר אולי תנסה לענות לשאלות שלי?

לפני 44 דקות, ליין מן כתב:

תלמד קצת על נושא ה קב"א - שהיה עד שנות ה 2000 + .

אני יודע מה זה קב"א, עוד פעם מה זה קשור למה שכתבתי?

לפני כשעה, Pika007 כתב:

אחרי שאני כותב 7 הבהרות לגבי יוצאי דופן, זה קצת מצחיק שאתה עדיין מוצא לנכון להגיד "אבל סבא שלי". 

יש יוצאי דופן כאלו גם מדימונה, גם מירוחם וגם מקריית שמונה, ומכל רקע שרק תרצה. אפשר לאסוף עשרות מקרים כאלו בלי הרבה בעיה.

אבל עשרות מקרים מתוך מאות אלפי אנשים זו אפילו לא טיפה בים. אתה ומשפחתך לא רלוונטיים כדוגמה בדיוק כמו ש ג' מ [הכנס ישוב פה] שמתעצל וזועק שבר לא רלוונטי כדוגמה מהצד השני.

אני יכול למלאות לך דפים של "יוצאי דופן" כאלה רק ממשפחה שלי ושל אשתי. לשתי הכיוונים. מאנשים עם השכלה אקדמאית ובלי שעד הפנסיה עבדו במפעלי אריזה ומפעלי יצור או נהגים כי מקצועות שלהם  לא נדרשים בארץ עד לראש פקולטה באוניברסיטה באר שבע. את "האפליה" לא שמעתי לא מאלה ולא מאלה.

אתה לא הבנת כלום, יכול להתעלם מדוגמה אישית שלי ורק תנסה לענות על השאלות.

לפני כשעה, Pika007 כתב:

בנוגע למודגש- אני מבקש בכל לשון של בקשה, אל תפתח את פחית השרצים הזו. כנראה שאין לך מושג מה אתה שואל.

בצבא היו לי 2 חברים תימנים, אחד משכנת התקווה מנהיג המחלקה, שני מאיזה מושב של תימנים. כורדי שלמשפחתו הייתה בסטה במחנה יהודה, עירקי עם תיק במשטרה על גניבת רכב, בולגרי מיפו, טורקי מבת ים ואשכנזי מחיפה. במשך 3 שנים לא שמעתי מהם סיפורי אפליה ואכלו לי שתו לי. הסתדרנו יפה עם כבוד הדדי. כנראה בגלל שרב אריה דרעי עוד לא הספיק להסביר להם כמה הם דפוקים ושאליטות אשכנזיות מנעו מהם להיות טייסים.

לפני 42 דקות, פינדר כתב:

אז אמא שלך הגיעה לארץ עם מקצוע מבוקש. אני משער שגם אביך לא היה חסר השכלה.

אתה יכול להבין למה המקרה שלך הוא אנקדוטה לא מייצגת?

גם אתה לא הבנתה כלום. תעזוב את המקרה שלי ותסביר לי מי אשם שהם לא היו יכולים לעבור לכל מקום אחר בארץ.

לפני 42 דקות, פינדר כתב:

הם לא היו רופאים אז זה בסדר לתקוע אותם בנגב? תקרא קצת על איך הורידו אותם מהמשאיות ובחלק מהמקרים גם מנעו מהם בכח לעזוב (לפחות לתקופה קצרה).

ואז הקימו שם בתי ספר מקצועיים, כי ברור שילדים בעיירות פיתוח נולדו עם התאמה גנטית להיות מכונאים.

מה זה "לתקוע"? שמו אותם במחנה מעצר וסגרו את השער? לקחו כמו פעם בברה"מ את הת.ז. כדי שלא יוכלו לעבור מקום אחר? או שמטען תרבותי/מקצועי שהם הביאו עיתם לא התאם לתנאי הארץ? ממליץ עוד פעם לשניכם לקראו את מה שאלי מויאל אמר:

"כאשר אתה עובר תרבות, הדור הראשון והשני משלם את המחיר, זו גזירת עולם ואיש לא יכול להתנגד לה"

פורסם
לפני 7 שעות, יובל .מ. כתב:

(1)הפורום הזה מכיל כנראה את ה"אליטה" של מדינת ישראל.

(2)כנראה שאף אחד מהכותבים פה לא חותך אנשים בכביש כי בא לו, לא מקלל קופאית שהתעכבה, או יזרוק סיגריות מהמרפסת על הדיירים בדירת גן.

אני מוכרח לציין שהעולה מהטקסט ממש עצוב בעיני - ההגדרות שלך לאליטה (כאמור, מהטקסט) הן הגדרות למינימום של המינימום מבחינת אנושיות בסיסית. זה קצת כמו אלו שיצרו הגדרה חדשה לימני (והמהדרין יאמרו- ציוני) במסגרתה או שאתה בעד ביבי או שאתה סמולני בוגדני.

ההגדרה ב(2) אינה מגדירה אליטה, אלא מגדירה NOT(trash). אליטה אלו אנשים שהגיעו להישגים יוצאים מן הכלל, ולא לזרוק סיגריות על בני אדם לא נופל להגדרה הזו - או אפילו מתקרב אליה.

ושיהיה ברור שאין בכתוב להעביר ביקורת עליך או לעשות לך צ׳ריפיקינג, אדרבא - ברור לי שזו כנראה לא ההגדרה בה אתה מאמין, פשוט באמת מבאס אותי עד כמה הthreshold נמוך בימינו אצל אנשים רבים, שהתרגלו לרמה עלובה. קצת כמו התכניות האלו שמציגות בעלי עסקים ״צדיקים״ כאשר בחלק מהפרקים כל שעשו זה לא לגנוב ללקוח :( 

אז וואלה, יש לנו הגדרה מאוד שונה לאליטה. יש דברים יפים בקהילה ואף זכיתי לפגוש מס׳ אנשים מאוד מרשימים דרך הפורום ( @YNV אני מתגעגע), אבל לומר שזה הפורום של האליטה הישראלית...? בחיאת רבאק, קראתי כאן אדם שהצדיק מכות לאישה זקנה! 😂

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם
לפני 4 דקות, oryo כתב:

בחיאת רבאק, קראתי כאן אדם שהצדיק מכות לאישה זקנה!

זה בדיוק ההבדל בין האשכנזים שלא מוותרים לבין המזרחיים שבוכים על מה שהיה פעם.

זה שלא דפקו לה מכות כשהיתה צעירה לא אומר שצריך לוותר. כמו שראינו העקשנות משתלמת ומי שלא וויתר הצליח בסוף לדפוק לה את המכות.

• מצחיק 2

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

יש לי שכנים מרוקאים. גרו שנים בקרית שמונה. 

היו מצביעי ליכוד שנים. כבר חמש מארחות בחירות הם לא מצביעים ליכוד.

מצביעים גנץ. או יאיר לפיד. לא יכולים לסבול את ביבי כבר.

הבעל היה נהג משאית. האישה אחות בבית ספר. 

חיים טוב ולא מתבחינים על המעברה או קיפוח.

המורה שלי בחטיבת ביניים. היה מרוקאי דתי היה נחמד. גם לא בכה היה שמח וסיפר לנו על הקשיים.

שהיו במעברה.  הצביע למפלגת העבודה.

המורה הזה העמיד אותי על הרגליים. 

גם אני למדתי נגרות ביסודי. פלסטיקה בתיכון. אפילו תפירה. זה היה בקרית ביאליק.

דרך אגב  המורה הזה ירד ממנהל בית ספר. למורה חינוך מיוחד.

הכל בגלל שהעיז לקנות לילדים העניים מחברות וילקוטים. הזהירו אותו כמה פעמים.

אבל לא הקשיב. (קנה מכסף של בית הספר)

אני אדם דסלקט ולכן יופיעו שגיאות כתיב וחסר סימני פיסוק    נקודות  מקווה שתקבלו זאת 

תודה🙂

פורסם
לפני 6 דקות, oryo כתב:

אני מוכרח לציין שהעולה מהטקסט ממש עצוב בעיני - ההגדרות שלך לאליטה (כאמור, מהטקסט) הן הגדרות למינימום של המינימום מבחינת אנושיות בסיסית.

אני חושב שזה היה סרקזם. טעיתי? 

פורסם
לפני 30 דקות, oryo כתב:

אז וואלה, יש לנו הגדרה מאוד שונה לאליטה. יש דברים יפים בקהילה ואף זכיתי לפגוש מס׳ אנשים מאוד מרשימים דרך הפורום ( @YNV אני מתגעגע), אבל לומר שזה הפורום של האליטה הישראלית...? 

הייתי אומר שאני גם, אבל חייב לשמור פאסון... בכל זאת אליטה

• מצחיק 4

You can always count on Americans to do the right thing - after they've tried everything else.

W. Churchill

פורסם
לפני 34 דקות, oryo כתב:

יש לנו הגדרה מאוד שונה לאליטה

ולתומי חשבתי שאליטה זה אם מרוויחים לפחות 80 אלף פאסיבי..

בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם
לפני 50 דקות, mikyl כתב:

הרבה דברים

תראה, מצד אחד אתה צועק פה על אחרים שהם לא מבינים כלום, ומצד שני- ניכר שאתה לא ממש יודע על מה אתה מדבר.

אענה בקצרה על 3 דברים ושם אסיים את הדיון הזה כי אני נכנס למקומות שמאוד לא רציתי להיכנס אליהם. אני לא מעוניין לפתוח את כל היסטוריית האפליה בישראל ולא לחפש מי צודק ומי טועה, המצב כרגע הוא מה שהוא  ואנחנו צריכים לראות מה אפשר לעשות איתו במקום לחפור בלי סוף בעבר.

1- בחלק מהמקומות מנעו במעברות בהם שוכנו בעיקר יוצאי צפון אפריקה לעזוב למקום אחר למשך תקופות זמן משתנות. כמובן שלא בדקו מי יצא מאיפה, כל מי שבאותה המעברה היה שותף לגורל זהה (אפילו אם הגיע מפולין או משהו.)

2- כן, בגוש דן ובעוד הרבה מקומות לא השכירו דירות ל "פרענקים". ובכלל להשכיר דירה, הכסף מאיפה בדיוק? התייחסתי לזה כבר. כאשר תוקעים אותך בחור בקצה העולם זה לא שיש שם יותר מדי היצע מבחינת עבודה או אפשרויות להתקדם.

זה קרה בסופו של דבר, אלו ששוכנו במקומות עם יותר נגישות לעבודה עברו לערים הגדולות יותר, וכל שכבה שמתחת עלתה קצת הלאה. לכן כיום אנחנו במציאות שאינה הפרדה מובהקת כמו של פעם אלא פחות או יותר ערבוב אוכלוסין ברוב המקומות.

3- בדומה לדירות, כן, הייתה אפליה קשה בקבלה לעבודה אם החזות החיצונית שלך ושם המשפחה שלך הם לא מהאיזור הנכון. לא משנה אם תגיע עם הכשרה כרוקח או אם אתה רופא, לא יקבלו אותך להיות זה ולא זה בערים הגדולות עד תקופות קצת מאוחרות יותר.

ובזאת סיימתי את הדיון הזה, אתם מוזמנים לחלוק עלי, אתם מוזמנים לחשוב שאני מדבר שטויות, אתם מוזמנים לספר על סבא שלכם and his merry men, ולשפוך אנקדוטות מפה ועד תימן.

סלחו לי אבל מדובר באחד הנושאים השנואים עלי בעולם לעסוק בהם, קצה הקיבולת שלי לזה לשנה הקרובה.

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 2
  • חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)
לפני 3 שעות, Pika007 כתב:

שנות ה 60 זה לא "סבא רבא", עבור אלו מאיתנו שנמצאים בגילאי העשרים המאוחרים ומעלה, זה אבא, ואלו דברים שאותם אנשים שמעו ישירות בבית, ומה לעשות- רגש הוא דבר שקשה ליישב עם היגיון.

בלי הפמפום המצב אכן היה טוב בהרבה, וכתבתי את זה חד וחלק. עשינו התקדמות יפה- והתחלנו להחליק אחורה בגלל בעלי אינטרס.

ומצד שני, גם ב 2012-2013 שהמצב פה היה אופטימי יותר, קשה לי להגיד שהגענו לנקודה שניתן לחלוטין להעיף את הנושא מסדר היום.

מחכה בקוצר רוח ליום שכן. רובנו כבר נולדנו פה בארץ, מדברים עברית ישראלית, הרבה מאיתנו מעולם לא היו במדינות המוצא שלנו (ולא משנה איזה מוצא), ומגמות ההתבדלות שמקורן בדורות הקודמים הלכו והתעטו

תראה, כל מה שאני מכיר זה מניסיון אישי. 

סבא שלי לא היה איזה איש עסקים מצליח שעזב הכל בשביל החלום הציוני, הוא עלה מתוניס ושמו אותם במעברה ומשם לרכסים. אותו דבר סבא וסבתא מצד השני, באו ממרוקו, למעברה ולעכו. אף אחד מהם לא היה שם טייקון תעשייה או זגג של המלך, היו אנשים פשוטים וגם פה היו אנשים פשוטים. אחד עבד במפעל צינורות והשני היה עובד נגריה בקיבוץ שלא הסכים לקבל אותו כחבר. 

גויסו לצבא, שרדו את המלחמות, עבדו קשה, בנו חיים סבירים וממוצעים, שלחו סה"כ 12 ילדים לבית ספר ותמכו בהם כמה שיכלו. גדלתי בפריפריה ובחיים לא שמעתי אותם או את ההורים שלי מדברים על קיפוח. לא בבית ולא בחוץ ולא עם אף אחד. לא נחשפתי לזה בבית ספר ולא בתיכון. וזה לא שגדלתי בחברה ליברלית ומכילה, בסך הכל דתיים לאומיים בקרית אתא. ב2013 כבר הייתי סטודנט לתואר ראשון, ומכל המקומות דווקא באקדמיה נחשפתי לדיבורים ולהתעסקות בנושא הזה. 

היה לי מרצה מזרחי חילוני מתל אביב שהתגאה בזה שהוא מצביע ש"ס כי הם נלחמים בקיפוח של המזרחים "השקופים", I kid you not. 

זה מסוג הדברים שהדרך היחידה להכחיד אותם היא פשוט להפסיק לדבר על זה.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide
  • רעיון טוב! 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני שעה, oryo כתב:

אני מוכרח לציין שהעולה מהטקסט ממש עצוב בעיני - ההגדרות שלך לאליטה (כאמור, מהטקסט) הן הגדרות למינימום של המינימום מבחינת אנושיות בסיסית. זה קצת כמו אלו שיצרו הגדרה חדשה לימני (והמהדרין יאמרו- ציוני) במסגרתה או שאתה בעד ביבי או שאתה סמולני בוגדני.

ההגדרה ב(2) אינה מגדירה אליטה, אלא מגדירה NOT(trash). אליטה אלו אנשים שהגיעו להישגים יוצאים מן הכלל, ולא לזרוק סיגריות על בני אדם לא נופל להגדרה הזו - או אפילו מתקרב אליה.

ושיהיה ברור שאין בכתוב להעביר ביקורת עליך או לעשות לך צ׳ריפיקינג, אדרבא - ברור לי שזו כנראה לא ההגדרה בה אתה מאמין, פשוט באמת מבאס אותי עד כמה הthreshold נמוך בימינו אצל אנשים רבים, שהתרגלו לרמה עלובה. קצת כמו התכניות האלו שמציגות בעלי עסקים ״צדיקים״ כאשר בחלק מהפרקים כל שעשו זה לא לגנוב ללקוח :( 

אז וואלה, יש לנו הגדרה מאוד שונה לאליטה. יש דברים יפים בקהילה ואף זכיתי לפגוש מס׳ אנשים מאוד מרשימים דרך הפורום ( @YNV אני מתגעגע), אבל לומר שזה הפורום של האליטה הישראלית...? בחיאת רבאק, קראתי כאן אדם שהצדיק מכות לאישה זקנה! 😂

אתה מספר אחד  בלקחת משהו ולסובב אותו לכיוון שלך כדי שיתאים למה שאתה רוצה, כולל הניסיון עקיצה בסוף.

פורסם (נערך)
לפני 44 דקות, SlowRide כתב:

תראה, כל מה שאני מכיר זה מניסיון אישי. 

סבא שלי לא היה איזה איש עסקים מצליח שעזב הכל בשביל החלום הציוני, הוא עלה מתוניס ושמו אותם במעברה ומשם לרכסים. אותו דבר סבא וסבתא מצד השני, באו ממרוקו, למעברה ולעכו. אף אחד מהם לא היה שם טייקון תעשייה או זגג של המלך, היו אנשים פשוטים וגם פה היו אנשים פשוטים. אחד עבד במפעל צינורות והשני היה עובד נגריה בקיבוץ שלא הסכים לקבל אותו כחבר. 

גויסו לצבא, שרדו את המלחמות, עבדו קשה, בנו חיים סבירים וממוצעים, שלחו סה"כ 12 ילדים לבית ספר ותמכו בהם כמה שיכלו. גדלתי בפריפריה ובחיים לא שמעתי אותם או את ההורים שלי מדברים על קיפוח. לא בבית ולא בחוץ ולא עם אף אחד. לא נחשפתי לזה בבית ספר ולא בתיכון. וזה לא שגדלתי בחברה ליברלית ומכילה, בסך הכל דתיים לאומיים בקרית אתא. ב2013 כבר הייתי סטודנט לתואר ראשון, ומכל המקומות דווקא באקדמיה נחשפתי לדיבורים ולהתעסקות בנושא הזה. 

היה לי מרצה מזרחי חילוני מתל אביב שהתגאה בזה שהוא מצביע ש"ס כי הם נלחמים בקיפוח של המזרחים "השקופים", I kid you not. 

זה מסוג הדברים שהדרך היחידה להכחיד אותם היא פשוט להפסיק לדבר על זה.

לדעתי - אתה יכול (במידה וזה סתם מסקרן אותך) לשאול..  דודים והורים בהזדמנות חכמה.
כאשר אין הרבה אנשים בסביבה.
(הרבה שעברו את זה העלבון צרוב בהם, והם מתביישים לדבר על כך
כמו בשיר..  הזמן עוזר לסגור את הפצעים, אז העלבון  פחות, אבל עוד כואב)
ומנגד יש משפחות שעברו את השנים הראשונות ובהמשך, ללא בעיות מיוחדות.

גם אני לא ידעתי על כך עד סביבות גיל 30.
נשארנו ערב חג אחד אחרי האוכל , והתחלנו לספר בדיחות והדודים 2 אחים ואחות של אבא שלי.
(אח ואחות נוספים חיים בלונדון ובמיאמי)
האחים התחילו לספר סיפורים..  בתחילה בצחוק  על הנאיביות של ההורים שלהם.
ובהמשך התפתח דיון איך היה כשהם התבגרו. 
אבא שלי האח הבכור, והם פחדו והעריכו אותו, הוא היה הולך לאספות הורים שלהם, ומבקר אותם בצבא.
ואיך הוא נחשב עילוי שכולם אמרו שיהיה רב גדול או עורך-דין.

וזו הפעם הראשונה ששמעתי את הסיפור של אבא שלי.
איך בלמו את הקידום במשטרה, מדוע עבר ליהלומים ולמסעדות (להיות הבוס של עצמו )
מדוע קנה דירות ברמת-יוסף ורמת נשיא בבת-ים בשנות ה 60-70.
כאשר בכסף של הדירות  כ 120.000$ , היה יכול לקנות 2 דירות ברמת-אביב.
והתשובה: אמא שלך לא הסכימה, היא נפגעה בעבר מרכילויות מאחורי הגב, כמו מענין מה 
השוורצע הזה עושה שיש לו כזה רכב וכו'. 

שאלתי אותו אח"כ, מדוע לא סיפרתה לנו אף-פעם.
התשובה הייתה התביישתי שזו המדינה שלי, ורציתי שאתם תגדלו עם אהבה למדינה.
כי הרי הצלחתי בסופו של דבר במדינה, ואתם מסודרים ללא מחסור.
וגם פחדתי שתעזבו את הארץ כמו האחים שלי, במידה והנושא הזה יציק לכם.
לכן העדפתי לא לדבר.. אבל הייתי קשוב מהצד מה קורה איתכם.

אייל

עריכה אחרונה על ידי ליין מן
  • אהבתי 1

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם
לפני 4 שעות, Pika007 כתב:

שיטת השוברים, במיוחד במדינה כמו שלנו, זו דרך נהדרת לקבע סגרגציה במערכת החינוך.

המערכת שלנו לא כל כך טובה, אבל עוד יש לה הרבה לאן להידרדר.

אספר לך סיפור, משרד הרווחה ראה שהוא גרוע לחלוטין בניהול בתי מחסה למבוגרים על הרצף, כאלה שיכולים לעבוד אבל נדרשים קצת תמיכה מעבר לרק קורת גג.

הבינו שאפשר לעשות את אותה פעולה כמו בקופות החולים ולאפשר לעמותות לנהל את העניין ובכך שיקבלו את ה"שובר" (שזה בעצם הביטוח הלאומי שמקבל כל אחד שנמצא על הרצף) והם יעסקו בכל ענייני התפעול והוצאה לפועל של ניהול בתי מחסה שכזה.

תתפלא אבל זה עובד מאוד טוב ממקור ראשון..

אבל לך תוכיח שיש פה אנשים במערכת החינוך עם מוטיביציה לשנות (גם עם כל מה שאמרתי כבר על מערכת החינוך המחורבנת שיש בארץ) כאשר יש כל כך הרבה חרא בחוץ..

אז כן, סגרגציה וגטאות.. 

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם (נערך)
לפני שעתיים, mikyl כתב:

מה זה "לתקוע"? שמו אותם במחנה מעצר וסגרו את השער? לקחו כמו פעם בברה"מ את הת.ז. כדי שלא יוכלו לעבור מקום אחר? או שמטען תרבותי/מקצועי שהם הביאו עיתם לא התאם לתנאי הארץ?

מתוך הערך על קרית שמונה בויקיפדיה: 

"עשרות אלפים העולים שהגיעו משלוש מדינות במזרח אירופה: הונגריה, פולין ורומניה בשנים 1956 עד 1958 הופנו למרכז הארץ ומיעוטם הופנו לעיירות הפיתוח. לרבים מעולי צפון אפריקה המניפולציה של השיטה "מהאוניה לכפר", של "שגר ושכח" - השארת המזוודות בנמל (לעיתים קרובות המזוודות הגיעו זמן רב לקריית שמונה או לא הגיעו בכלל ובמקרה הטוב הגיעו פרוצות וחסרות), הגעתם בחושך, חוסר האפשרות לבחור, השקרים וגניבת הדעת - נותרה כפצע פתוח המשפיע עד היום על החברה בישראל. השינוי במדיניות הקליטה, אשר התחדשה עם העלייה ממזרח אירופה האמורה לעיל, החריפה את תחושת ההפליה וחוסר האמון במפלגות השלטון. "

עוד דוגמה:

"דוגמה לשיטה המפלה ניתן לראות בפרוטוקול מתוך ישיבה מיוחדת של הסוכנות היהודית בהשתתפות דוד בן-גוריון, בה סקר ראש מחלקת הקליטה ברגינסקי את פריסת העולים עד לשנת 1956. (הישיבה התקיימה ב-10 בדצמבר באותה שנה) : "...ב-27 החודשים האחרונים עלו 85 אלף מצפון אפריקה ו-85% מהם הופנו לאזורי פיתוח שהם מחוץ לרצועת גדרה-נהרייה, אלא הופנו למקומות כגון: באר שבע, דימונה, אילת, אופקים, עזתה, קריית גת, קריית שמונה, בצת וחצור. לגבי העלייה הפולנית הדבר שונה. בחודשיים האחרונים עלו מפולין יותר מאלפיים איש. חלקם הוכנסו למקומות ריקים שהיו בתוך הרצועה (גדרה-נהריה), משום שנשארו דירות פנויות ויכולנו להשתמש בהם, ואנו נשלח את הפולנים גם לזיכרון יעקב, לבנימינה, כי את הפולנים לא נוכל לשלוח לבדונים וצריפונים, להם אנחנו צריכים שיכון המתקבל על הדעת."."

והיו גם מקרים שממש מנעו מאנשים לעזוב. בכח. באיומי נשק. 

הקיפוח וההסללה זה דברים אמיתיים שקרו, מגוחך להתווכח על זה אפילו. השאלה היא רק עד כמה יש/צריכה להיות לזה השפעה היום. 

עריכה אחרונה על ידי MiniMiz3r
  • אהבתי 1
פורסם
לפני 23 דקות, יובל .מ. כתב:

אתה מספר אחד  בלקחת משהו ולסובב אותו לכיוון שלך כדי שיתאים למה שאתה רוצה, כולל הניסיון עקיצה בסוף.

תודה, שמח להיות מס'1 במשהו ❤️

לא יודע על איזו עקיצה אתה מדבר - אבל אנחנו לא מדברים אותה שפה בלאו הכי אז לא יודע למה אני מבזבז על זה זמן, ממש ההגדרה של insanity. שיהיה בכיף ובהצלחה 

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

• תוכן חדש...