Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני כשעה, פינדר כתב:

לא מזלזל לרגע בגזענות שחוויתם, אבל מצד שני העלייה שלכם זכתה לתדמית של "רופאים ומהנדסים" ונעשו הרבה מאמצים לקלוט אתכם בהתאם.

התדמית של הרופאים והמהנדסים הייתה, כי, יו קנואו, היו הרבה רופאים ומהנדסים. שנאלצו לעבור שבעה מדורי גיהנום להוכחת התארים שלהם ולרוב עבדו בעבודות בדרגה אחת או שתיים מתחת לרמתם המקצועית, בטח מתחת לרמת הרווחה שלה הם זכו במדינת המוצא. באופן די אופייני למהגרים בכל מקום. אפשר להתחיל לבכות על זה, ואפשר להיבנות מזה להצלחה עם השנים. זה לחלוטין עניין של בחירה. עובדה היא שחוץ משכבה של מקופחים מקצועיים (איפשהו מוקדם יותר בשרשור קראו לזה, במידה לא מבוטלת של צדק, "רוסים של סופר"), הרוב לקחו את עצמם בידיים והתקדמו יפה, חרף מכשולים רבים וגזענות מטורפת.

לפני 29 דקות, Night Driver כתב:

רומן, אתה עלית כילד וילדים תמיד מאוד אכזריים לשונה.

מעבר לקשיי השפה שהובילו גם לקושי מקצועי, איך ההורים שלך רואים את הדברים?

וד"א, גם היום עולה חדש עם קשיי שפה ורישוי עובד במה שיש בלי קשר לתעודות שלו. אצלי למשל יש לי עובד כללי שנמצא חודש וחצי בארץ והיה טייס מסחרי.

זה לא רק מהילדים עצמם (לאחר לא מעט שנים נודע לי שכל הרוסים של הכיתה, למשל, לא נלקחו למבדקים לכיתת מחוננים, כי היינו תקופה קצרה בארץ. כדי לחסוך לך את הבירור - אחד מהנדס, אחד בהיי טק, אחד, רחמנא ליצלן, עו"ד ועוד אחד בקנדה). אז זה היה, מה שהייתי אמור לקרוא לו "גזענות ממוסדת".

לגבי ההורים, גם הם לא קיבלו את זה קל. בכלל לא קל. אבל לא בכו, אלא התגברו על זה. טחנו עבודות, מספר עבודות במקביל, כולל חלטורות למיניהן מהצד של אבא. זה לא היה קל והגירה אף פעם לא קלה (היום, אגב, בעידן האינטרנט והירידה היחסית בגזענות בכלל הציבור, היא יותר קלה, וטוב שכך). אני לא שומע מהם ומהחברים שלהם בכי או זעקות קיפוח, אבל אני יודע בדיוק מה עבר עליהם, ולכן אומר מה שאני אומר ועומד מאחורי זה.

• אהבתי 1

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7472

• פינדר

6177

• יבגניפ

5965

• Night Driver

5073

פורסם

קודם כל מה שכתבת לגבי כיתות מחוננים נכון גם היום. אין לי מושג אם זה מוצדקאו לא ולא מטעמי גזענות אלא מטעמי עומס של לימוד מואץ בשפה לא מובנת ובמקבחל השלמת פערי שפה.

מבחינת ההורים אתה מתאר מוטיבציה ראוייה לציון לבנות את עצמם (מה שאפיין את העלייה של תחילת שנות התשעים. אני השתחררתי מסדיר ב 90' ולקראת יולי כשתכננתי חזרה לארץ מהטיול במזרח הזהירו אותי שלא אמצא עבודה בגלל העולים. כמה ימים אחרי שנחתתי התחלתי לעבוד כמתדלק ובמקביל כמחסנאי בעסק להידראוליקה. מה שמראה שמי שרוצה עובד). אם הצברים היו עובדים ככה הם לא היו בוכים שאין להם כלום. השאלה היתה לגבי גזענות ולא לגבי עבודה קשה. 

קח בחשבון שאנשים בגילי לא הגיעו לדירות משלהם ורכבים כל כך מהר כמו ההורים שלך למרות שלנו לא היו משפחות לפרנס והיה לנו גב משפחתי. לא היה לנו את הדרייב שלהם.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 23 דקות, Night Driver כתב:

השאלה היתה לגבי גזענות ולא לגבי עבודה קשה.

היה ים גזענות. לא באמת מדברים על זה כי זה היה אז, ואנחנו חיים היום.

לפני 24 דקות, Night Driver כתב:

קח בחשבון שאנשים בגילי לא הגיעו לדירות משלהם ורכבים כל כך מהר כמו ההורים שלך למרות שלנו לא היו משפחות לפרנס והיה לנו גב משפחתי. לא היה לנו את הדרייב שלהם.

לא בטוח שזה נכון לכולם. בהכללה גסה לילידי הארץ, בגלל אותו גב משפחתי ופלוס 30-40 שנה במערכת, היה יותר קל להגיע לדירה. כאן מן הסתם נכנסו המשכנתאות המסובסדות לעולים, אבל גם הן לא בדיוק נתנו אפשרות למשהו חוץ מפריפריה ושוליים, ברוב המקרים.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
לפני 45 דקות, פינדר כתב:

אז אתה יכול להבין מאיפה מגיע המרמור נגד המדינה ונגד  ה"אליטה" האשכנזית.

אני יכול ואני מבין.

לא יודע לגבי העזרה בקליטה, כתבתי הודעה ארוכה אבל היא לא מובילה לכלום והדיון הזה מיותר מאוד לדעתי. בכול מקרה, אני לא מצפה מישראל לקלוט כמות כזאת (וגם קטנה יותר) של אנשים בצורה טובה, בטח שלא יעילה, ובטח שלא לנצל את הידע והיכולות של האנשים האלה. ובטח ובטח לא בשנות התשעים.

היה והיה. אם כול אחד יבכה על כול מה שעבר/ה... מה יצא מזה? 

• אהבתי 1

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם
לפני 52 דקות, פינדר כתב:

אז אתה יכול להבין מאיפה מגיע המרמור נגד המדינה ונגד  ה"אליטה" האשכנזית.

יכול. אף אחד לא אומר שזה לא קרה, שים לב. רק שזה קרה לפני 3-4-5 דורות. אפילו מה שקרה להורים שלנו קרה לפני דור-שניים. עבר מספיק זמן כדי להתגבר על הכל. זה לא מצדיק כלום היום, בשנת 2023. כלום.

• אהבתי 3
  • רעיון טוב! 1

ZC6 | JB43 | 932

פורסם (נערך)
לפני 3 שעות, oryo כתב:

מוביליות חברתית זה מדד שבודק מה הסיכוי של אדם מעשירון x לעלות לעשירון x+y - או בעברית: מדד שמייצג שוויון הזדמנויות.

תטריח את עצמך בהזדמנות לבדוק איפה ישראל נמצאת במדד הזה, אולי תופתע.

אתם מפספסים את המסר..
לכל עליה ומעבר לארץ חדשה יש קשיי קליטה.

כאן מדובר על מדינה אשר שיקרה, הסלילה עשתה הפליות בהפניה ל מגורים לעבודה וללימודים
תוך מודעות מלאה ומתוכננת של מוסדות המדינה
פסיכולוגים במסגרת המדינה קבעו פיגור בהתפתחות לקבוצות מסויימות.
וכי חבל להשקיע בהם בלימודים כי ממילא הם לא יצליחו..

וחלק  מהמפגרים הללו עזבו את ישראל בכאב בסוף שנות ה 60 ותחילת ה 70 -
והצליחו באמריקה בחנויות החשמל והאלקטרוניקה בחברות הבגדים שהקימו.
בחנויות החוף חנויות הגלישה וחנויות הסקטים והאופניים  הן בחוף המזרחי עד מיאמי
והן בחוף המערבי של קליפורניה.
ובלונדון ובריסל ביהלומים, ואח"כ גם.. בבורסה ליהלומים בישראל.
- ו המפגרים הללו (לפי תקן ישראל) הם מיליונרים כבר דור שני.
באמריקה ובאירופה לא שפטו אותם מראש, ולא הגבילו אותם בהלואות לפי צבע העור
או חיתוך הדיבור.

חבל שחלקכם לא קורא את הכתוב לאט ובמלואו - כל הנכתב כאן הוא.. האמת, עם כל הכאב.
לא סתם  אהוד ברק ,  ביקש סליחה מעדות המזרח על פשעי מפלגת העבודה בזמנו,  "המערך"
אבל .. מעבר לבקשת הסליחה, לא השתנה כלום.

ורק כעבור כ  5 שנים , מבחני הקב"א השתנו, ויחידות איכותיות נפתחו בפני עדות המזרח
ואנשי עיירות הפיתוח. 

אני מבין אנשים אשר שומעים על-הבעיות הללו בפעם הראשונה, ולא מאמינים.
וגם לי, לא נעים לכתוב על-כך.. כאילו אני מאשים היום  חלקים מאזרחי המדינה.

את ניהול מדיניות המדינה בנושאי ההסללה הלימודים והפניה למגורים - בצעו ללא התיעצות
או שיתוף עם עדות המזרח.

לכן כיום , חלק מאנשי עדות המזרח ועיירות הפיתוח רוצים להיות גם שותפים בהנהגת המדינה
והיהלום שבכתר.. הם השופטים  בבתי-המשפט.

ביום שיהיו מספר סביר של שופטים ראויים מעדות המזרח , הדבר יראה כי גם הם השתלבו בכל
רמות החברה בישראל.
ועצם נראותם בבית המשפט העליון, יהיה סמן גם לדור הצעיר שלהם ומוטיבציה.
כי באמת בישראל הכל פתוח לכישורי האדם.

אייל.

עריכה אחרונה על ידי ליין מן
  • מעניין 1

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם
לפני 25 דקות, ליין מן כתב:

עשתה הפליות בהפניה ל מגורים לעבודה וללימודים

ברוסיה הצארית וברה"מ היה קיים עונש אדמיניסטרטיבי, כאשר במקום לשים אנשים בכלא היו שולחים אותם לסיביר או מקומות מרוחקים אחרים בפריפריה. בדומה גם במדינות אחרות, למשל עבריינים מאנגליה היו שולחים לאוסטרליה. אבל אף אחד עוד לא הצליח לענות לי (חוץ מתשובות מעורפלות "לפעמים לתקופה מסוימת") מה מנע מאותם אנשים לקום ולעבור לכל מקום אחר במדינה. הרי אפילו ניגרים, אריתראים וסודנים מצליחים להגיע לת"א.  זה היה כמו ברוסיה/ברה"מ/בריטניה? או שזה קשור לנסיבות אישיות של כל אדם ואדם?

לפני 49 דקות, ליין מן כתב:

לכן כיום , חלק מאנשי עדות המזרח ועיירות הפיתוח רוצים להיות גם שותפים בהנהגת המדינה
והיהלום שבכתר.. הם השופטים  בבתי-המשפט.

ביום שיהיו מספר סביר של שופטים ראויים מעדות המזרח , הדבר יראה כי גם הם השתלבו בכל
רמות החברה בישראל.
ועצם נראותם בבית המשפט העליון, יהיה סמן גם לדור הצעיר שלהם ומוטיבציה.

אתה יודעה, אני אף פעם לא שאלתי למה בבג"ץ אין שופטים רוסיים. כוונה מאלה שבאו אחרי קום המדינה. כמו שלא שאלתי למה אין רמטכ"ל רוסי, מפכ"ל רוסי, ראשי שבק/מוסד רוסיים. ולמרות זאת אני לא מרגיש עצמי מופלה/מקופח. למקומות האלה חייבים להתמנות אנשים לפי כישוריהם ולא לפי השתייכות האתנית. 

• אהבתי 1
  • חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)
לפני שעה, ליין מן כתב:

כאן מדובר על מדינה אשר שיקרה, הסלילה עשתה הפליות בהפניה ל מגורים לעבודה וללימודים
תוך מודעות מלאה ומתוכננת של מוסדות המדינה
פסיכולוגים במסגרת המדינה קבעו פיגור בהתפתחות לקבוצות מסויימות

אף אחד לא מתעלם מזה.

אבל להיום זה לא רלוונטי בשום צורה.

זה לא מעניין שיש יותר שופטים ממוצא אשכנזי מאשר מזרחים. למי אכפת? למה, מדובר בקבוצות יריבות שרוצות לחסל אחת את השניה? כל האשכנזים מצביעים למפלגה א' וכל המזרחים למפלגה ב'? כולם אזרחים של המדינה, כולם רוצים שיהיה יותר טוב לחיות פה.

זאת התעסקות בחרא, ועדיף לתעל את האנרגיות האלה כדי לתקוף בעיות אמיתיות ולא להמציא שטויות ולהתעסק בהן.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 7 שעות, SlowRide כתב:

אף אחד לא מתעלם מזה.

אבל להיום זה לא רלוונטי בשום צורה.

זה לא מעניין שיש יותר שופטים ממוצא אשכנזי מאשר מזרחים. למי אכפת? למה, מדובר בקבוצות יריבות שרוצות לחסל אחת את השניה? כל האשכנזים מצביעים למפלגה א' וכל המזרחים למפלגה ב'? כולם אזרחים של המדינה, כולם רוצים שיהיה יותר טוב לחיות פה.

זאת התעסקות בחרא, ועדיף לתעל את האנרגיות האלה כדי לתקוף בעיות אמיתיות ולא להמציא שטויות ולהתעסק בהן.

טוב שהם לא בוחרים רופאים לפי מוצא.

אני בעד חוק שנבחרי ציבור יחוייבו לעבור 70% מהפרוצדורות הרפואיות שלהם בבתי החולים בנהריה ובאילת וש 50% מחוות הדעת שיקבלו מרופאים מומחים יהיו מרופאים שהמרפאה שלהם נמצאת ברדיוס של 40 קילומטר מבית החולים הכי קרוב.

• אהבתי 1

פורסם
לפני 7 שעות, SlowRide כתב:

אף אחד לא מתעלם מזה.

בטח שמתעלמים. יש לך פה את @mikyl שלא מבין איך אנשים שלקחו להם את הרכוש בנמל ושלחו אותם לקצה המדינה באמצע הלילה כדי לגור באוהל בלי מים זורמים ובלי חשמל, לא עברו פתאום לעבוד בתל אביב כעורכי דין.

פורסם
Just now, MiniMiz3r כתב:

בטח שמתעלמים. יש לך פה את @mikyl שלא מבין איך אנשים שלקחו להם את הרכוש בנמל ושלחו אותם לקצה המדינה באמצע הלילה כדי לגור באוהל בלי מים זורמים ובלי חשמל, לא עברו פתאום לעבוד בתל אביב כעורכי דין.

יש לי לא מעט במשפחה המורחבת שעשו את זה. אחד מהם שנזרק בירוחם עבר תוך חודש לרמת גן בטח שלל פה כמה רשיונות בתפקידו כשופט תעבורה.

פורסם
לפני 2 דקות, Night Driver כתב:

יש לי לא מעט במשפחה המורחבת שעשו את זה. אחד מהם שנזרק בירוחם עבר תוך חודש לרמת גן בטח שלל פה כמה רשיונות בתפקידו כשופט תעבורה.

כל הכבוד לו (לא ציינת אם מדובר באדם מזרחי או אשכנזי), אבל הוא היוצא מן הכלל שמעיד על הכלל (ואנחנו יודעים מה הכלל כי עובדה שרוב המעברות הפכו עם השנים לעיירות פיתוח והן נחשלות עד היום).

שכחתי להוסיף גם שאותם אנשים בכלל לא דיברו עברית, מה שמקשה עוד יותר על מעבר בתוך מדינה שאתה לא מכיר.

פורסם
לפני 8 דקות, MiniMiz3r כתב:

כל הכבוד לו (לא ציינת אם מדובר באדם מזרחי או אשכנזי), אבל הוא היוצא מן הכלל שמעיד על הכלל (ואנחנו יודעים מה הכלל כי עובדה שרוב המעברות הפכו עם השנים לעיירות פיתוח והן נחשלות עד היום).

עירקי שעלה לבד בגיל 18. האחים הגדולים שלו שהגיעו קודם גם נזרקו במעברות בכל הארץ ומהר מאוד יצאו משם לחיפה, רמת גן, באר שבע ורחובות.

לפני 8 דקות, MiniMiz3r כתב:

שכחתי להוסיף גם שאותם אנשים בכלל לא דיברו עברית, מה שמקשה עוד יותר על מעבר בתוך מדינה שאתה לא מכיר.

אבא שלי היה בן 13 כשעלה עם אחותו הקטנה שהיתה בת 10. כמובן ששניהם לא ידעו מילה עברית ומיד הפרידו אותם (אבא שלי נשלח למשמר השרון ודודה שלי לעתלית). חודש אחר כך עלתה שאר המשפחה למעברת אוהלים ליד חדרה.

למחרת סבתא שלי שלא ידעה מילה עברית ביררה ושמעה שברחוב אלנבי יש עירקים, באותו היום כבר נסעה לשם, תפסה אחד שיעזור לה, הגיעה למשרדים של הסוכנות ואיתרה איפה אבא שלי ואחותו נמצאים. יום אחרי כבר אספה אותם לאוהל.

שפה היא מכשול אבל נחישות של עירקית מתגברת על כל מכשול.

• אהבתי 1
  • משעמם 1
  • מצחיק 1
  • רעיון טוב! 1

• תוכן חדש...