Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני כשעה, Night Driver כתב:

יש כאלה שנאבקים על מקומם וטוענים לאפלייה אבל זו לא הסיבה אלא התירוץ (פרט למקרים ספורדיים שבהם באמת יש גזענות אבל מדובר במקרים בודדים ופרטיים).

גם אני לא נמנה על עדות אשכנז ובכיתה שלי בבית הספרברמת גן היו רק שני אשכנזים. אני בקשר עם לא מעט ואף אחד מאיתנו לא חושב שהפלו אותו.

היחיד שמרגיש מופלה זה דווקא אחד משני האשכנזים שחזר בתשובה.

דווקא רוב העיראקים לא הרגישו קיפוח, זה יותר אלו שהגיעו מצפון אפריקה.

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
  • תגובות 86.4 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7475

• פינדר

6178

• יבגניפ

5966

• Night Driver

5077

פורסם
לפני 8 דקות, DareDevil כתב:

דווקא רוב העיראקים לא הרגישו קיפוח, זה יותר אלו שהגיעו מצפון אפריקה.

כי העירקים לא התעסקו באכלו לי שתו לי.

מבחינת האשכנזים אז מהבולגרים והלאה כולם היו אותו הדבר.

סבא שלי מצד האימא עלה כילד בן 10 מבולגריה וכשכתבו עליו בעיתון אחרי הפרעות בבאר טוביה טרחו לציין "הספרדי" וזה היה עוד לפני קום המדינה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

שמעתי פעם הרצאה של אורן נהרי, ולו יש תיאוריה לגבי עולי מרוקו: בעודהשרוב העדות עלו עם הצנהיגים הרי שהמרוקאים התפצלו: המשכילים והמנהיגים שלחו את פשוטי העם לישראל, ובעצמם היגרו לצרפת, קנדה, אוסטרליה וכו'. אז לעיראקים הי נציגים בממשל, לתימנים היו נציגים בממשל וכך עדוץ אחרות, רק למרוקאים לא.

לבנות שכבה משכילה חדש  לקח דור או שניים. ובינתיים היה מיהשרפץ על צעגלת הקיפוח לקידום פוליטי, ובראשם מנחם בגין.

@Night Driverהבדל גדול בין העיראקים למרוקאים היה שבעיראק פעלו אוניברסיטאות, לפחות בין העולים מהערים היו לא מעט משכילים. זה כלי שלא עמד לרשות יהודים במרוקו. החם שלי עלה מהמלאח של רבט, השכלה של 4 שנות לימוד (בארץ השלים ל-8). אמא שךה סיימה לימודים של גננת. זה היה 10 שנות לימוד, כמובן שבארץ הספיק כדי שתהפוך לסייעת. בני המשפחה שרכשו השכלה גבוהה למדו באירופה וקנדה. הענפים האלה לא הגיעו לישראל, וכנראה שזה די מייצג את הליה ממרוקו.

• מעניין 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

טוב שהוא כבר לא בממשלה, יהיה יותר טוב אם יהיה מחוץ לקואליציה ולכנסת, והכי הכי טוב אם ישב בבית וילמד עם עצמו תורה בזמן שאישתו תבשל ותנקה לו, בלי ליצור קשר עם העולם החיצון.

פורסם

עד היום לא מבין את ההתלהבות של יוצאי מרוקו שהתגאו שהיו עובדים בחצר מלך מרוקו. מה הגאווה הגדולה?

פורסם

יום העצמאות עבר. אבל נתקלתי בזה.

אני אדם דסלקט ולכן יופיעו שגיאות כתיב וחסר סימני פיסוק    נקודות  מקווה שתקבלו זאת 

תודה🙂

פורסם
לפני 5 דקות, DubelBoom כתב:

טוב שהוא כבר לא בממשלה, יהיה יותר טוב אם יהיה מחוץ לקואליציה ולכנסת, והכי הכי טוב אם ישב בבית וילמד עם עצמו תורה בזמן שאישתו תבשל ותנקה לו, בלי ליצור קשר עם העולם החיצון.

אבי מעוז הוא איש קטן ובמדינה שפויה היו מוקיעים אותו ולא נותנים לו לגיטימציה.

פורסם
לפני שעתיים, ליין מן כתב:

אור.. תודה שאתה מכניס אותי לפרשנות..

אני הצגתי.. את אשר אמרה העיתונאית - היא שמעה את התשובה של אהרון ברק וזו תגובתה.

אבל אייל, אני לא מכניס אותך לפרשנות - אני מתאר את הדברים כמו שקרו: אתה הצגת את אשר אמרה העיתונאית ועוד כמה טוקבקיסטים, ולא טרחת להציג את מה שקרה בפועל :( 

אתה מקדם אג׳נדה הטוענת שברק גזען כי הוא טוען שלא היו מספיק אנשי משפט מזרחים בשביל מינוי לביהמ״ש, וכי הוא מודה לאנשים שסייעו למשפחה שלו. אני חושב שזה מגוחך. אני לא טוען שברק אינו גזען, אולי הוא כן אין לי מושג אני לא בוחן לב וכליות - אני כן טוען שאם אלו ה״הוכחות״ אז וואלה, לא משכנע במיוחד.

לפני שעתיים, ליין מן כתב:

אז אור התמזל מזלך .. וכידוע לך גם מזלי - אבל יש כאלה אשר עדיין נלחמים על מקומם..
ואחרים לועגים להם.

הכל מזל בחיים, כנראה נישקתי מספיק קמעות בשביל לצאת מהמטריקס :) 

היחיד שלועג למזרחים פה זה אתה - לא בכוונה כמובן, אבל התוצאה היא אותה תוצאה. כשאתה מהדהד את הדברים שאומרים טוקבקיסטים בורים שטופי שנאה ורגשות נחיתות, הקישור שנותר לקורא הוא ״מה נסגר איתם, הם אשכרה מטומטמים?״. כמובן שהקורא הביקורתי יודע שזה שיש מזרחי מטומטם לא משליך שהמטומטם הוא מזרחי, אבל הפוליטיקאי הפופוליסט סומך על זה שמספיק אנשים יהדהדו את החרא הזה בשביל שאנשים יתבצרו בעמדתם. הפרד ומשול קלאסי שעובד להם יופי, הנה תראה איך אתה בעצמך משחק את התפקיד בו הם מעוניינים למרות שאתה מזליסט כמוני.

• אהבתי 3

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם
לפני 57 דקות, sperial כתב:

Night Driverהבדל גדול בין העיראקים למרוקאים היה שבעיראק פעלו אוניברסיטאות, לפחות בין העולים מהערים היו לא מעט משכילים. זה כלי שלא עמד לרשות יהודים במרוקו. החם שלי עלה מהמלאח של רבט, השכלה של 4 שנות לימוד (בארץ השלים ל-8). אמא שךה סיימה לימודים של גננת. זה היה 10 שנות לימוד, כמובן שבארץ הספיק כדי שתהפוך לסייעת. בני המשפחה שרכשו השכלה גבוהה למדו באירופה וקנדה. הענפים האלה לא הגיעו לישראל, וכנראה שזה די מייצג את הליה ממרוקו.

גם אצל העירקים המשכילים הלכו ברובם ללונדון.

סבא שלי היה סוחר גדול בבגדד וכשהגיע לארץ עבד כשומר בצ.ד. 

סבתא שלי ניהלה בבגדד מתפרה גדולה בבעלותה עם 40 עובדים. כשהיגיעה לארץ היתה מסתובבת בחנויות, שואלת על כל מיני פריטים כמה הם עולים ומציעה לחנות לתפור להם אותו הדבר בחצי מחיר. אם היתה רומת על זה פטנט היינו מיליארדרים רק מהתמלוגים מסין.

אבא שלי עובד מגיל 13 עד היום, שני דודים שלי עבדו עד גיל 89 ועוד דודה עד גיל 78. כולם בנו את עצמם מאפס והגיעו יפה מאוד.

פורסם

תגיד, אתה חשוב שההורים שלי, שהגיעו ממשפחות משכילות ודי מבוססות בצפון אירופה עשו משהו אחר? הרי מהמשפחות האלה כמעט לא נותר שריד, ובודאי שום רכוש. גם הם הגיעו ארצה כשכותנתם לעורם, התחילו מאפס ובנו את עצמם. בשרשור הילדים הזכרתי את המשפחה שלי - אז אני שומע מאמא שלי לפחות פעם בשבוע את השמחה והגאווה על כך ששני הצעירים שהגיעו בגפם, בלי שום משפחה, הקימו משפחה יחסית ענפה.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 40 דקות, sperial כתב:

תגיד, אתה חשוב שההורים שלי, שהגיעו ממשפחות משכילות ודי מבוססות בצפון אירופה עשו משהו אחר? הרי מהמשפחות האלה כמעט לא נותר שריד, ובודאי שום רכוש. גם הם הגיעו ארצה כשכותנתם לעורם, התחילו מאפס ובנו את עצמם. בשרשור הילדים הזכרתי את המשפחה שלי - אז אני שומע מאמא שלי לפחות פעם בשבוע את השמחה והגאווה על כך ששני הצעירים שהגיעו בגפם, בלי שום משפחה, הקימו משפחה יחסית ענפה.

בקור שהגיעו אותו הדברןזו בדיוק הנקודה.

הגיעו אנשים חסרי כל כפליטים ובנו את עצמם מאפס כי לא ישבו וחיכו שיתנו להם וגם לא היו עסוקים במה שהיו פעם.

זה נכון למזרחיים ולאשכנזים כאחד 

גם אלה שישבו לבכות נשארו בתחושת קיפוח בין אם היו אשכנזים או מזרחיים.

פורסם

ומשום מה מטפחים את הרגשות האלה בקבוצות מאוד מסויימות. למרות שלרבים יש הזדמנויות להתנייד כלפי מעלה.

• אהבתי 2

פורסם

הכי קל לבכות, אכלו לי שתו לי, מאד קשה לקחת אחריות על המעשים שלך, או חוסר המעשים.

אני מקנא בחרדים. יש להם מישהו להטיל עליו אחריות. 

שמעתי לא מזמן איזה רב שקר כלשהו שטען שנגע בילדים כי זה היה מבחן של אלוהים והוא נכשל בו.

מצד אחד השמאל אשם באפליה ובפריוולגיות מצד שני אפס לקיחת אחריות.

אחלה פטנט.

Ford Mondeo 2.0T + Bluefin Remap - נמכרה

Infiniti G37 2013

פורסם

למקטרגים, אני ממליץ להסתכל על פרמטר מסוים בנוגע לעליות השונות- איפה שוכן מי.

בלי קשר לרקע שלך, בלי קשר לדרייב שלך, הפער בין מי ששוכן בחיפה למי ששוכן בטבריה הוא דבר שלקח מעל דור לגשר עליו, ומי שנזרק אי שם לירוחם או משהו כזה? עד שהמקום לא עבר איזושהי מודרניזציה לקראת סוף שנות ה 90 לא היה על מה לדבר.

במקום להסתכל על קבוצת אוכלוסיה אחת מול השניה, קחו מקרה בוחן של קבוצה אחת ששוכנה במספר מקומות ותשוו אותה לעצמה.

הפערים תהומיים.

פורסם

אני מסתכל מי למד אתי בטכניון (בשנות ה-70, כן?) היתה נציגות מכובדת לכל הארץ. מה שכן - כנראה שהיה צורך שלהורים תהיה מוטיבציה לדאוג לכך שהילדים יגיעו לבתי ספר טובים.

• תוכן חדש...