Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אז חרד"לים.

בכל אופן, מעניין לשמוע איך אותם מפגינים בעד הרפורמה חושבים שהרפורמה זאת תשפר במשהו את החיים שלהם.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7472

• פינדר

6177

• יבגניפ

5965

• Night Driver

5073

פורסם (נערך)
לפני כשעה, yd b-4 כתב:

איזה חרדים בראש שלך. 

לא אמרתי שבאו כל החרדים. אבל חרדים גם בהחלט היו. ראיתי אפילו כמה רבים בטוויטר אתמול סביב זה.

וגם מה זה רלוונטי לטענה שלי בכלל? כלומר, אם כבר, אז אתה מחזק אותה.

עריכה אחרונה על ידי יבגניפ
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לפני 41 דקות, SlowRide כתב:

אז חרד"לים.

בכל אופן, מעניין לשמוע איך אותם מפגינים בעד הרפורמה חושבים שהרפורמה זאת תשפר במשהו את החיים שלהם.

היא לא תשפר,

פשוט יש כאלה שחייבים שמישהו יקבל את ההחלטות ויציב להם עובדות בלי להתחשב במה שהם רוצים או צריכים, סוג של מלך.

זה משרת אותם ב-2 אופנים;
הראשון - הם לא צריכים לחשוב ולבחור בעצמם (משמע: אין לקיחת אחריות על המצב) - יש מי שיקבל החלטות "בשבילם" ויציב עובדות.

השני - יש תמיד על מי להתלונן (הם לא קיבלו את ההחלטה ואף אחד לא שאל אותם, אז זה נותן את הלגיטימציה להפוך לקורבן בכל סיטואציה).

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
לפני שעתיים, SlowRide כתב:

אין מה לעשות, אם הוא יצא זכאי, אתה לא יכול למנוע ממנו להמשיך בפילוג וההסתה כל עוד זה לא מעבר למה שמותר בחוק.

אם הוא יורשע, שישב בכלא תקופת צינון ויצא משם זקן מדי בשביל להמשיך.

אם הוא יזוכה לא תהיה בעיה שישב עם גנץ ולפיד, ממשלה יציבה עם אנשים אחראיים. הרי הוא כבר לא יצטרך לתחמן כדי לחמוק מעונש.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

למה שישב איתם? זה נגד כל התדמית שלו.

פורסם
לפני שעה, איציק נ. כתב:

הראשון - הם לא צריכים לחשוב ולבחור בעצמם (משמע: אין לקיחת אחריות על המצב)

אבל גם הוא לא לוקח אחריות על כלום.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
לפני 9 שעות, mikyl כתב:

הם לא פשיסטים, הם מטומטמים שקל לנצל אותם וביבי יודע איך לעשות את הזה. כמו שאמר נתן אשל "הציבור הלא-אשכנזי שונא הכול .... השנאה הזאת היא מה שמאחד את המחנה שלנו". ראיתי שם בן אדם שצעק: "אני כאן כדי שנכדים שלי יהיו טייסים ולא נהגים". הוא חושב שאים במקום אסתר חיות תשב חבר של ביבי נכדים שלו יהיו טייסים. ולא קולט שכבר היום ישנם לא רק טייסים בני עדות המזרח אלא גם הרמטכ"לים ושרים. החלק השני זה באמת מתנהלים משיחיסטים, אנשי 2 גדות לירדן של סמוטריץ'.

ראה מה כתבה עוד מזרחית טומטמת.. ואפשר שלא הצביעה לביבי - אבל אוי נעלבה.

https://www.srugim.co.il/786213-המראיינת-של-אהרון-ברק-מודה-שזה-היה-קצת 

גם העיתונאית נטעלי שם טוב (.. מזרחית) - 🧐 האמינה כי הכל פתוח .. מאחר והיא "עיתונאית"

עיתונאית חדשות 12 נטעלי שם טוב,  ראיינה את נשיא בית המשפט העליון לשעבר אהרון ברק
לראיון אשר תוך זמן קצר הפך לכותרת בכל אתרי החדשות.

לאחר הראיון , נטעלי שם טוב מצביעה על רגע שמבחינתה היה "קצת מעליב".
 בעקבות תשובתו של ברק - על אי מינוי שופטים מרוקאים לבית המשפט העליון.
כי  "הם חיפשו ולא מצאו.."

בתקציר שפרסמה לאחר הראיון, כתבה שם טוב:  "מודה שהיה קצת מעליב לשאול מדוע אין מרוקאים בעליון" 
ולשמוע בסוף מאהרון ברק - "הם (המטפלים - המרוקאים) טיפלו באבא שלי באהבה".

מי שהגיבה לנטלי שם טוב היא  דינה דיין (גם טומטמת מזרחית) שכתבה: 
"טוב לשמוע את הגזענות לפרצוף – גם אם לפני כן היית חסרת מודעות עצמית.
 ומה שקשה יותר הוא - שהגזענות הזו עדיין מנהלת את העומק של המדינה הזו בצבא, 
באקדמיה, בהייטק, ברפואה, במחקר ועוד.
 עדיין עד לרגע זה אנחנו וילדינו חוטבי עצים הסטטיסטיקה והמספרים לא משקרים".

מגיב אחר כתב לנטעלי שם טוב: "כשיורקים לך בפנים זה לא "קצת מעליב".
גם אם זה הרוק של הגביר אהרון ברק".

אמרו חכמינו בעבר - אל תשפוט אדם עד שתגיע למקומו.
לצערנו אנו מעליבים ומשמיצים אחרים, בלא לדעת מה עבר עלייהם, ואולי הם נפגעו בעבר.

לכן.. סייג לחוכמה שתיקה - ב 5 דפים האחרונים יש דיון לא נעים של 6-8 חברי פורום.
אשר נהנים לדון עם עצמם ולקבוע ולהשמיץ אחרים.. 

אין לאף אחד בעלות על החוכמה הניסיון ודרך החיים, וחבל שאתם נופלים בזה..
ובעצם מצדיקים את המשפט הידוע.. "אין השבע מבין בצערו של הרעב"

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם
לפני 43 דקות, ליין מן כתב:

ראה מה כתבה עוד מזרחית טומטמת.. ואפשר שלא הצביעה לביבי - אבל אוי נעלבה

סקרנת, אז בדקתי - 

הנה הראיון המלא 

https://mobile.mako.co.il/news-israel/2023_q2/Article-c97f8aff81f9781026.htm

הקטע המיוחס מתחיל בדקה 6

שואלים את ברק מדוע לא היו שופטים מרוקאים, והוא מסביר שלא היו מספיק עוסקים בתחום הדין בעת ההיא. האם זו אמת סטטיסטית? לא יודע, לא בדקתי (יש גבול כמה אני אשקיע), אבל יודע שאדם שמצטט "כתבה" שכל כולה ציטוטים של טוקבקיסטים בטח לא עשה זאת גם כן 🙂

(ובכלליות, זה כן מתיישב עם מה שאני מכיר) 

ברק ממשיך ואומר שהיה מדובר באנשים טובים שחלקם עזרו למשפחה שלו, אבל הציטוטים המסולפים גורמים לזה להשמיע כאילו הוא איזה גזען 

והנה שורש הבעיה - לאנשים אין סבלנות לבדוק, או פרומיל של יושרה להעיף מבט שני כשהכותרת נשמעת מגוחכת, הכל זה פוזיציה. "ירקו בפרצוף", הנדסת תודעה ע"י ציטוט טוקבקים זו כבר באמת רמה חדשה של עולב פובליציסטי. 

התשובה של ברק היתה יכולה להינתן גם לשאלה "מדוע אין 50% מנכליות", וכאשר התשובה שהיא האמת הסטטיסטית תעלה: מלכתחילה יש פחות מהנדסות ולכן זה אינדיקטור חיזוי קל - יבוא האייל התורן ויטען שאני מיזוגן. 

פוליטיקת זהויות היא מפלטם של החלשים והעלובים (אני מתייחס לפוליטיקאים שמנצלים את זה), אלו שמהדהדים את זה אח"כ נותנים לעלובים דלק להמשיך בכך כי אם זה עובד אז למה לא בעצם? 

הכותב מזרחי בן לצווארון כחול פרופר, אז חסוך ממני את הקשקושים על ההגמוניה האליטיסטית, שמור את זה למי שנופל לרמה הזו. 

• אהבתי 6

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

אור.. תודה שאתה מכניס אותי לפרשנות..

אני הצגתי.. את אשר אמרה העיתונאית - היא שמעה את התשובה של אהרון ברק וזו תגובתה.
ובנוסף לעיתונאית נטעלי שם טוב, הגיבו שני אנשים - אשר רשמו כי לדעתם יש עדיין אפליה.. 
אז אור התמזל מזלך .. וכידוע לך גם מזלי - אבל יש כאלה אשר עדיין נלחמים על מקומם..
ואחרים לועגים להם.
וזה לא משחק פיג-פונג, שאני מכה ואתה מכה שנית - אין כאן מנצחים.

זה חיים של החברה במדינת ישראל - ואם לא נהיה חכמים להבין את האחרים והפערים
לא נצליח לבנות חברה שיויונית.. וזה תמיד ייצוץ ברגע הלא נכון.

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

תראה לי מדינה שאין בה מי שמתלונן על אפליה - עם פחות או יותר הצדקה.

אבל בישראל אין מחסום למי שלוקח עצמו בידיים. ע"ע מה שאור סיפר קודם. לזה שתי כוכביות - ערבים (משלל סיבות, מאי שירות בצבא דרך המנהגים השמרניים בחלק מהחברה הערבית, המגוונת להפליא) ועד גזענות פרופר. הקבוצה השניה היא אתיופים שסובלים מגזענות.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 26 דקות, ליין מן כתב:

אור.. תודה שאתה מכניס אותי לפרשנות..

אני הצגתי.. את אשר אמרה העיתונאית - היא שמעה את התשובה של אהרון ברק וזו תגובתה.
ובנוסף לעיתונאית נטעלי שם טוב, הגיבו שני אנשים - אשר רשמו כי לדעתם יש עדיין אפליה.. 
אז אור התמזל מזלך .. וכידוע לך גם מזלי - אבל יש כאלה אשר עדיין נלחמים על מקומם..
ואחרים לועגים להם.
וזה לא משחק פיג-פונג, שאני מכה ואתה מכה שנית - אין כאן מנצחים.

זה חיים של החברה במדינת ישראל - ואם לא נהיה חכמים להבין את האחרים והפערים
לא נצליח לבנות חברה שיויונית.. וזה תמיד ייצוץ ברגע הלא נכון.

אייל.

יש כאלה שנאבקים על מקומם וטוענים לאפלייה אבל זו לא הסיבה אלא התירוץ (פרט למקרים ספורדיים שבהם באמת יש גזענות אבל מדובר במקרים בודדים ופרטיים).

גם אני לא נמנה על עדות אשכנז ובכיתה שלי בבית הספרברמת גן היו רק שני אשכנזים. אני בקשר עם לא מעט ואף אחד מאיתנו לא חושב שהפלו אותו.

היחיד שמרגיש מופלה זה דווקא אחד משני האשכנזים שחזר בתשובה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני שעה, oryo כתב:

"מדוע אין 50% מנכליות", וכאשר התשובה שהיא האמת הסטטיסטית תעלה: מלכתחילה יש פחות מהנדסות ולכן זה אינדיקטור חיזוי קל

רק שלא צריך להיות מהנדסת כדי להיות מנכלית.

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם
לפני 5 שעות, איציק נ. כתב:

פשוט יש כאלה שחייבים שמישהו יקבל את ההחלטות ויציב להם עובדות בלי להתחשב במה שהם רוצים או צריכים, סוג של מלך.

זה משרת אותם ב-2 אופנים;
הראשון - הם לא צריכים לחשוב ולבחור בעצמם (משמע: אין לקיחת אחריות על המצב) - יש מי שיקבל החלטות "בשבילם" ויציב עובדות.

השני - יש תמיד על מי להתלונן (הם לא קיבלו את ההחלטה ואף אחד לא שאל אותם, אז זה נותן את הלגיטימציה להפוך לקורבן בכל סיטואציה).

זו טעות (לדעתי) לחשוב כך על המפגינים מאתמול.

כן היו שם ביביסטים וקיפוחיסטים, אבל בשוליים.

הרוב הם דתיים, חרדלים, מתנחלים, משיחיים. ויש להם מטרה ברורה. הם רוצים בית משפט שלא יפריע להם להתנחל, להתגזען ולכפות את החזון המשיחי שלהם.

• אהבתי 3

איש חולם אני

וכך היה תמיד

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 47 דקות, Night Driver כתב:

היחיד שמרגיש מופלה זה דווקא אחד משני האשכנזים שחזר בתשובה.

בטח שירגיש ככה, תקעו אותו עם חבורה של בבונים מגיל צעיר. איך אפשר להתקדם ככה?

אני באמת לא מבין איך אנשים חיים על הבולשיט הזה ועוד עושים מזה קריירות. המטומטם הזה שאמר שהוא מפגין כדי שהילדים שלו יהיו טייסים ורופאים, כנראה גם מחנך את הילדים שלו שאם תבכה מספיק חזק שאתה מסכן תקבל כל מה שאתה רוצה. ממש גאווה למזרחים.

פורסם

עצוב לי. עצוב לי כל הסיפור הזה ועצוב לי שנאלצים לקיים פה דיון כזה.

למה עצוב לי? כי לפני 10-12 שנה למעשה היינו במקום יותר טוב ממה שאנחנו נמצאים בו עכשיו. מגמת האיזון המשיכה- לא האיצה ולא האטה, אבל השיח הציבורי על כל הרפש הזה היה מינימלי. כמובן שהיה מי שיתלונן, כמובן שהיה מי שיפלג. תמיד יש. ההיקפים לא דומים למה שאנחנו רואים כרגע.

איפושהו ב 2016-2017 התחלנו לחזור אחורה, והקצב רק הולך ומתגבר.

• רעיון טוב! 2
  • תוכן חדש...