Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 14 דקות, Night Driver כתב:

עירקי שעלה לבד בגיל 18. האחים הגדולים שלו שהגיעו קודם גם נזרקו במעברות בכל הארץ ומהר מאוד יצאו משם לחיפה, רמת גן, באר שבע ורחובות.

אבא שלי היה בן 13 כשעלה עם אחותו הקטנה שהיתה בת 10. כמובן ששניהם לא ידעו מילה עברית ומיד הפרידו אותם (אבא שלי נשלח למשמר השרון ודודה שלי לעתלית). חודש אחר כך עלתה שאר המשפחה למעברת אוהלים ליד חדרה.

למחרת סבתא שלי שלא ידעה מילה עברית ביררה ושמעה שברחוב אלנבי יש עירקים, באותו היום כבר נסעה לשם, תפסה אחד שיעזור לה, הגיעה למשרדים של הסוכנות ואיתרה איפה אבא שלי ואחותו נמצאים. יום אחרי כבר אספה אותם לאוהל.

שפה היא מכשול אבל נחישות של עירקית מתגברת על כל מכשול.

ההבדל בין בודדים לרוב.

כמו שהגעה של משפחה חרדית לשכונה לא מפריעה, אבל של כמה משפחות גורם לריב כי האופי של השכונה ישתנה (כמו קרית יובל בירושלים), או מסתנן שמגיע לצפון תל אביב זה בסדר אבל כשמנסים להקים חמארה הם נשלחים מהר מאוד חזרה לדרום תל אביב, ככה אם כל השכנים העירקים של סבתא שלך היו מגיעים לרמת גן היו מחזירים אותם מהר מאוד למעברה.

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7472

• פינדר

6177

• יבגניפ

5965

• Night Driver

5073

פורסם
לפני 6 דקות, יובל .מ. כתב:

כה אם כל השכנים העירקים של סבתא שלך היו מגיעים לרמת גן היו מחזירים אותם מהר מאוד למעברה.

רואים שאתה לא מכיר מה היה אז.

כל האיזור היה עירקים. הם באו והתיישבו בלי לשאול אף אחד ובלי שגירשו אותם.

• רעיון טוב! 2

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 57 דקות, Night Driver כתב:

טוב שהם לא בוחרים רופאים לפי מוצא.

אני בעד חוק שנבחרי ציבור יחוייבו לעבור 70% מהפרוצדורות הרפואיות שלהם בבתי החולים בנהריה ובאילת וש 50% מחוות הדעת שיקבלו מרופאים מומחים יהיו מרופאים שהמרפאה שלהם נמצאת ברדיוס של 40 קילומטר מבית החולים הכי קרוב.

אם כבר, צריך שנבחרי ציבור שמקדמים אג'נדה של ח"ל למזרחים/אתיופים/נשים/כל קבוצה אחרת בלי קשר ליכולות בלימודי רפואה, יחויבו להיות מטופלים אצל אחד כזה.

אבל זה בחיים לא יקרה כי לכולם יש מספיק כסף לרפואה פרטית.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 46 דקות, Night Driver כתב:

אחד מהם שנזרק בירוחם עבר תוך חודש לרמת גן בטח שלל פה כמה רשיונות בתפקידו כשופט תעבורה.

אז בוא אני אספר לך על האשכנזי שזרקו אותו בגיל 15 במחנה ריכוז, ובמקום להתבכיין שהוא רעב וקשה לו, הוא הצליח להתגנב ולארגן לעצמו אוכל ולשרוד, ואחרי השואה נהיה עו״ד מליונר.

אם הוא הצליח אז כל שאר ניצולי השואה סתם בכיינים.

• אהבתי 2

איש חולם אני

וכך היה תמיד

• חברי המעגל הראשון
פורסם

מחנה ריכוז ומעברה בעיירת פיתוח, טומייטו טומאטו.

פורסם (נערך)
לפני כשעה, MiniMiz3r כתב:

בטח שמתעלמים. יש לך פה את @mikyl שלא מבין איך אנשים שלקחו להם את הרכוש בנמל ושלחו אותם לקצה המדינה באמצע הלילה כדי לגור באוהל בלי מים זורמים ובלי חשמל, לא עברו פתאום לעבוד בתל אביב כעורכי דין.

גם אנחנו הגענו באמצע לילה, גם אותנו שלחו לקצה המדינה. והינו לא לבד, יחד אתנו היו מאות משפחות אחרות. גם רמת החיים של כל אזרחי המדינה/אפשרויות שהיו למדינה בשנות ה-50 וה-70 היו קצת שונים. לא זה מה שעשה את ההבדל. הגענו ממקום עם תרבות יחסית קרובה לתרבות בארץ. ולהרבה יותר אנשים היו מקצועות שאפשרו להם למצוא את העבודה המתאימה. מכאן גם הניידות ובחירת מקום מגורים. לא כולם עברו לעבוד כעורכי דין בתל אביב, חלק ירדו ברמה, חלק החליפו את המקצוע. אבל אני לא רואה בזה שום הפליה או גזענות.

לפני כשעה, MiniMiz3r כתב:

שכחתי להוסיף גם שאותם אנשים בכלל לא דיברו עברית, מה שמקשה עוד יותר על מעבר בתוך מדינה שאתה לא מכיר.

למה, אתה חושב שרוסים דיברו עברית?🤣 התגייסתי אחרי שנה וחצי ואחרי שכבר עשיתי בגרות לעולים חדשים. דבר ראשון שלחו אותי לאולפן צבאי 🙂 בקושי הצלחתי לקרא עיתון, את העברית למדתי בגולני.

עריכה אחרונה על ידי mikyl
פורסם
לפני 10 שעות, ליין מן כתב:

אתם מפספסים את המסר..
לכל עליה ומעבר לארץ חדשה יש קשיי קליטה.

כאן מדובר על מדינה אשר שיקרה, הסלילה עשתה הפליות בהפניה ל מגורים לעבודה וללימודים
תוך מודעות מלאה ומתוכננת של מוסדות המדינה
פסיכולוגים במסגרת המדינה קבעו פיגור בהתפתחות לקבוצות מסויימות.
וכי חבל להשקיע בהם בלימודים כי ממילא הם לא יצליחו..

וחלק  מהמפגרים הללו עזבו את ישראל בכאב בסוף שנות ה 60 ותחילת ה 70 -
והצליחו באמריקה בחנויות החשמל והאלקטרוניקה בחברות הבגדים שהקימו.
בחנויות החוף חנויות הגלישה וחנויות הסקטים והאופניים  הן בחוף המזרחי עד מיאמי
והן בחוף המערבי של קליפורניה.
ובלונדון ובריסל ביהלומים, ואח"כ גם.. בבורסה ליהלומים בישראל.
- ו המפגרים הללו (לפי תקן ישראל) הם מיליונרים כבר דור שני.
באמריקה ובאירופה לא שפטו אותם מראש, ולא הגבילו אותם בהלואות לפי צבע העור
או חיתוך הדיבור.

חבל שחלקכם לא קורא את הכתוב לאט ובמלואו - כל הנכתב כאן הוא.. האמת, עם כל הכאב.
לא סתם  אהוד ברק ,  ביקש סליחה מעדות המזרח על פשעי מפלגת העבודה בזמנו,  "המערך"
אבל .. מעבר לבקשת הסליחה, לא השתנה כלום.

ורק כעבור כ  5 שנים , מבחני הקב"א השתנו, ויחידות איכותיות נפתחו בפני עדות המזרח
ואנשי עיירות הפיתוח. 

אני מבין אנשים אשר שומעים על-הבעיות הללו בפעם הראשונה, ולא מאמינים.
וגם לי, לא נעים לכתוב על-כך.. כאילו אני מאשים היום  חלקים מאזרחי המדינה.

את ניהול מדיניות המדינה בנושאי ההסללה הלימודים והפניה למגורים - בצעו ללא התיעצות
או שיתוף עם עדות המזרח.

לכן כיום , חלק מאנשי עדות המזרח ועיירות הפיתוח רוצים להיות גם שותפים בהנהגת המדינה
והיהלום שבכתר.. הם השופטים  בבתי-המשפט.

ביום שיהיו מספר סביר של שופטים ראויים מעדות המזרח , הדבר יראה כי גם הם השתלבו בכל
רמות החברה בישראל.
ועצם נראותם בבית המשפט העליון, יהיה סמן גם לדור הצעיר שלהם ומוטיבציה.
כי באמת בישראל הכל פתוח לכישורי האדם.

אייל.

אתה שוב חוזר לרקורסיה. 

אף אחד לא שולל שזה מה שהיה. כולם מבינים את זה ומודים בזה. אבל זה היה אז, לפני כמה וכמה דורות. שופטים צריכים להיקבע לפי יכולות, לא לפי עדה ומוצא. אתה בטוח שיש היום שופטים ממוצא מזרחי שמבקשים להתמנות לשפיטה ונדחים בגלל זה? יש לך הוכחה לזה? משהו?1 יש לך מושג כמה שופטים ממוצא מזרחי יש במערכת (המון)? תטרח להסביר לי למה זה רלוונטי בכלל המוצא שלהם? שופטים ממוצא רוסי, למשל, אני מכיר 5. אני גם אמור לזעוק עכשיו?

שוב - עוולות שהיו (והיו) לפני 50-60 שנה לא מכשירות שום דבר היום.

• אהבתי 6

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
לפני 16 דקות, פינדר כתב:

אז בוא אני אספר לך על האשכנזי שזרקו אותו בגיל 15 במחנה ריכוז, ובמקום להתבכיין שהוא רעב וקשה לו, הוא הצליח להתגנב ולארגן לעצמו אוכל ולשרוד, ואחרי השואה נהיה עו״ד מליונר.

אם הוא הצליח אז כל שאר ניצולי השואה סתם בכיינים.

תשמע, נתקלתי כבר בהרבה דיעות קדומות אבל להשוות את מדינת ישראל לגרמניה הנאצית ומעברה למחנה ריכוז זה כבר שיא חדש.

יש את אלה שישבו לחכות שיתנו להם שיכון ונשארו לרוב בעיירה שהתפתחה שביב מחנה האוהלים או הצריפים ויש את אלה שקמו ולקחו אחריות על חייהם ובעבודה קשה בחרו איפה לגור.

כשסבא שלי מצא האימא הגיע עם המשפחה שלו כילד ב 21' האונייה עצרה ביפו, אמרו להם זו ארץ ישראל ותסתדרו.בשנות החמישים כשאבא שלי הגיע כבר היתה סוכנות, מעברות, עבודות דחק ושיכון ציבורי.

בשנות התשעם כבר היה גם סל קליטה, אולפנים ומערך סיוע שונה.

זה לא שהפלו מישהו אלא שמוסדות ויכולות המדינה משתנות עם השנים.

• אהבתי 2

פורסם
Just now, mikyl כתב:

גם היום 😄

אבל היום כבר אין את הזקנים בגן דויד המלך שישבו ישיבה מזרחית על הספסלים, האכילו את היונים וקיללו במיטב הקללות שהשפה העירקית המציאה.

פורסם
לפני 13 דקות, Night Driver כתב:

תשמע, נתקלתי כבר בהרבה דיעות קדומות אבל להשוות את מדינת ישראל לגרמניה הנאצית ומעברה למחנה ריכוז זה כבר שיא חדש.

פשוט לקחתי את האקסטרפולציה שלך ממקרים בדידים, לאקסטרים.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

• חברי המעגל הראשון
פורסם

לא, פשוט הקצנת את זה בצורה חסרת פרופורציה...

לא הביאו אנשים למעברות כדי להשמיד אותם.

מה הלאה? בוא נשווה טירונות לפני 20 שנה למחנה ריכוז, כי היום יש לטירונים חדרים ממוזגים ואז ישנו באוהלים עם חול...

פורסם
לפני 2 דקות, פינדר כתב:

פשוט לקחתי את האקסטרפולציה שלך ממקרים בדידים, לאקסטרים.

לא עשיתי סטטיסטיקה אבל עצם זה שיש כאלה שהחליטו ועברו (ואני יודע שאף אחד לא ניסה למנוע מאף אחד מהם כי אני מכיר אותם אישית ומכיר את הסיפור שלהם) אומר שמי שרצה ועבד בשביל זה עשה את השינוי.

להגיד לך שכל מי שרצה הצליח, ברור שממש לא. גם לא כל מי שהגיע למרכז הצליח להגיע למשהו ונהיה לאקדמאי או לתעשיין גדול.

ובקשר לאקסטרים, אני חושב שלהגיע לירוחם אפילו היום זה מספיק אקסטרים. בוא נשאיר את הנאצים בחוץ.

• תוכן חדש...