Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4922 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כבר פעם שלישית שיש לי פנצ'ר, אתמול שוב נתפסתי על ידי בורג מעצבן.

נסעתי אל הפנצ'ר מאעכר הקרוב שתיקן את הפנצ'ר, לאחר מכן נסעתי לתחנת דלק לבדוק לחץ אוויר, מה לעשות - אני רק סומך על עצמי ושוב להפתעתי גיליתי שהלחץ אוויר בצמיג שתוקן הוא לא פחות מ38 PSI כשהלחץ התקין צריך להיות 1.9 בר (27 PSI).

כלומר 11 PSI מעל מה שצריך!.

ככה כבר פעם שלישית שאני רואה את הלחץ אוויר הזה אחרי תיקון פנצ'ר.

מפתח אפליקציית פרטי רכב

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.OMApp.rechev

פורסם

בהחל ישנה נטייה למלוי מוגזם של לחץ אוויר,השבוע החלפתי לסבא שלי בסופרב צמיגים והוא טען כי יש למלא תחילה 36 PSI ולאחר כחודש של נסיעה לבדוק ולאזן את הלחץ למומלץ ע''פ נתוני היצרן.

ייתכן ובמקרה שלך הצמיגים התחממו עד לתחנת הדלק ולכן הלחץ עלה גבוהה אף יותר ולכן הפער הגיע ל11 PSI

פורסם

אם היו מתקמצנים על האוויר הייתם בוכים.

עכשיו נותנים לכם מלא אוויר בחינם ואתם ממשיכים לילל. אתה יודע כמה שווים היום 11PSI...? לא תגיד תודה.

עכשיו ברצינות,

פשוט נפלת על פנצ'ר מאכר בלאי.

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

אתה בטוח שהמד בתחנת דלק מדוייק ומכויל?

לצערי, נתקלתי ביותר מדי תחנות דלק עם סטייה משמעותית בלחצי אוויר...

הדרך היעילה והנכונה ביותר לבדוק זה עם מד לחץ אוויר ידני (עולה גרושים) ככה תוכל בוודאות לדעת האם הפאנצר מעאכר הוא בלאי

או לא...

ET

"אני לא מצטער על דברים שעשיתי, אני מצטער על דברים שלא עשיתי…"

פורסם

ובכל זאת, מי אומר שמד הלחץ הידני שעולה 10 שקלים יותר מדויק ממד אחר?

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

זה היה המצב גם כשאספתי את ארבעת היוקוהאמה. יצאתי עם 40PSI+ בכל צמיג ושיניתי את זה ללחצים הנכונים עוד באותו ערב, כך שזה לא אסון גדול.

פורסם

האמת ששמתי לב שזה קורה תמיד, בגלל זה כאשר אני מבקר בפנצ'ריה אני תמיד מבקש שימלאו לי 32 PSI, וכך הם גם עושים.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
ובכל זאת, מי אומר שמד הלחץ הידני שעולה 10 שקלים יותר מדויק ממד אחר?

מדי לחץ אישיים הם בדרך כלל יותר מדויקים מאלו שבתחנה. קודם כל, הם בדרך כלל מתאימים לבדיקה בטווח לחצים קטן יותר, ולכן הינם מדויקים יותר ממדיד של קומפרסור ציבורי שמותאם גם לכלי רכב כבדים העובדים בלחצי אוויר גבוהים מאוד. בנוסף, מד לחץ אנלוגי מסוג "עט" הוא גם פשוט יותר מבחינה מכנית ולכן אינו דורש כיול תקופתי ולא יוצא מכיול מכל טלטול קטן. כמו כן, הוא מאפשר בדיקת לחץ אויר כשהצמיג קר.

אני תמיד בודק עם המדיד שלי גם לאחר הניפוח על שני צמיגים לפחות (לרוב על כולם) כדי לוודא שהמשאבה מדייקת.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

^

מצטרף להמלצה בנוגע למד לחץ אוויר ידני.

כאשר אני רוצה לבדוק את לחץ האוויר, אני תחילה בודק את הלחץ עוד לפני ההתנעה, ומוודא שוב לפני המילוי בתחנת דלק.

יצא לי להתקל בסטיות לכל הכיוונים, אם כי לרוב בתחנות דלק מראים פחות מהלחץ בפועל, לכן עדיף לסמוך על עצמך.

נ.ב. שמתי לב שבכביש 6 המשאבה מכויילת כך שהיא לוקחת בחשבון את התחממות הצמיגים. כלומר, עם מוצג 32 PSI אז בפועל זה 32 + כ10 אחוז.

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם

מסקנה, תסמכו תמיד רק על עצמכם. כמו שאתם לא נותנים לבחור בתחנת הדלק לבדוק ולמלא לכם שמן,

גשו אחרי תיקון פנצ'ר/החלפת צמיג לעמדת מילוי אוויר, בדקו לבד, עם מד לחץ פשוט שעולה כמה שקלים,

ומדוייק הרבה יותר מכל אלה בתחנות הדלק, ומלאו לפי הוראות היצרן, שבד"כ מופיעות על מדבקה

בקורה של דלת הנהג.

פנצ'ריות, מנסיוני, לרוב ממלאות לחץ 30, שזה לא גבוה מידי ולא נמוך מידי עבור רוב הצמיגים.

פורסם

לי מילאו 35 בצמיג של 30 , כנ"ל לגבי שמן , 3.5 במקום 2.8 ליטר כנדש לפי היצרן ואז הייתי צריך לנקז בעצמי כמעט ליטר.

זאת הסיבה שלפעמים עדיף לפתור תקלה בעצמך במקום לשלם עבור חצי עבודה לבעל עסק.

פורסם

גם לי קרה.

החלפתי רבעיית צמיגים, יצאתי, עברתי את החצי הראשון של הגז, הרכב הרגיש לי חד מאוד! כאילו צמיגים קדמיים חדשים באיכות הכי טובה, ואחוריים בני 4 סיניים.

בקיצור נכנסתי לתחנת דלק, כל גלגל היה לחץ שונה, השיא היה 38PSI.

בכללי אני שם 32-33PSI, ובודק כל שבוע-שבוע וחצי, בדרך כלל יורד 1psi בגלגלים הקדמיים.

וכשיש לי זמן אני נכנס לכמה תחנות, כי בב"ש הצינורות של המשאבות גמורים.

פורסם
זה היה המצב גם כשאספתי את ארבעת היוקוהאמה. יצאתי עם 40PSI+ בכל צמיג ושיניתי את זה ללחצים הנכונים עוד באותו ערב, כך שזה לא אסון גדול.

קרה גם לי! החלפתי צמיגים סוף סוף, ובכל אחד היה לחץ אחר... :x

מזל שאני סומך רק על עצמי.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

• תוכן חדש...