Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4955 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאחר שאיבדתי את מקום העבודה, אני זקוק למחשב חדש.

המחשב ישמש אותי לרוב ללימודים, חשבתי להמתין עד שאמצא עבודה חדשה אבל אז הבנתי שאולי עדיף לי להקדיש מחשב פרטי ללימודים ושימושים אישיים ולהבא לחסוך לעצמי את המצבים של העברת חומר\תוכנות\מידע אישי בין מחשבים להבא במקרה (לא עלינו בשנית) של החזרת מחשב עבודה.

יש לי אפשרות לרכוש מחשב באילת, משמע 17% הנחה, כרגע ב iDigital גם 3% הנחה לסטודנטים.

המקבוק אייר תמיד קסם לי מפאת גודלו, מה גם שבתור איש IT תמיד נחמד להכיר מערכת הפעלה חדשה.

לקצר את ההתלבטות:

מקבוק אייר, במפרט של i7 עם 8 ג'יגה ראם,13" - באילת אחרי הכל יצא 8060 ש"ח.

גבוהה, אך משהו שאני מוכן להתמודד איתו. מה שכן מפריע לי שבאייר ישנם רק מעבדי dual core.

במחיר הזה, בימינו אנו- בתור משתמש באמת שזה מציק לי.

יש אפשרות לקבל ב(כמעט)אותו מחיר את הפרו 15" עם i7 Quad , 4 ג'יגה ראם אבל ללא SSD וחסרון נוסף - אני מאבד את הגודל שקסם לי כ"כ.

במסגרת הלימודים אני מריץ eclipse לתרגול פיתוח ולפעמים גם VMים.

השאלה היא כזאת, לבעלי נסיון בבקשה, האם אפל קלעו לעניין עם ה dual core והכל סתם הראש הפולני שלי, או שמא יש ביסוס לשטיקים השגעוניים שלי?

פרויקט חדש, מאור יוצא להתחרות - עקבו כאן

Toyota MR2, 1985 - Sold | Renault-Sport Clio RS (203), 2011 - Black – Sold | Subaru Impreza STI, 2003 -Java Black- Sold

Alfa-Romeo Mito QV, 2011 - Tornado blue - Sold |BMW E30 Coupe, 1989 - Alpine white - Sold

פורסם

אני לא, זה הכל בראש:p

אגב, אם אני אזרוק לתמהיל את ה asus zenbook עם מפרט דומה, מה תגידו אז? למישהו יש נסיון איתו?

Toyota MR2, 1985 - Sold | Renault-Sport Clio RS (203), 2011 - Black – Sold | Subaru Impreza STI, 2003 -Java Black- Sold

Alfa-Romeo Mito QV, 2011 - Tornado blue - Sold |BMW E30 Coupe, 1989 - Alpine white - Sold

פורסם

למה שלא תחכה קצת שיגיע הפרו 13.3 עם הרטינה.

הוא אמור להיות דק יותר מהפרו הרגיל, ועם כל טוב בפנים (8 ג'יגה, ssd, i5).

השאלה היא עלות, אני משער שהוא יעלה יותר מ8k

Got To love It

פורסם

כי הצורך שלי הוא דיי עכשווי, מתי הפרו אמור להגיע?

אגב, ה8K הם אחרי הפחתת מע"מ והמבצע הנוסף של ה3% לסטודנטים.

פורסם

אני במקומך הייתי קונה נייד לא מק. זה יצא חצי מחיר בערך לאותו מפרט. למשל הניידים של DELL.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

השאלה מה יותר חשוב לך, ניידות או עוצמה. בשביל תרגול עם eclipe אין שום בעיה להשתמש באייר. לפיתוח של ממש הייתי ממליץ על הפרו.

אני עכשיו עם הפרו השני שלי, 13" שמחליף 15". הפרו הישן כבר כמעט בן 5, הוא עדיין עובד מצויין כמו ביום הראשון (הוא עדיין בשימוש, רק לא אצלי).

את הפרו הנוכחי לקחתי אחרי חודשיים עם dell latitude שהתחיל להתפרק בדומה ל inspiron אחר שיש לי בבית. הימים שדל היו יצרן טוב עברו כבר מזמן.

אני מאוד ממליץ על המקבוק פרו, אבל בארץ הם באמת ממש יקרים.

אם בכל זאת PC, אז הייתי הולך על ה thinkpad מסדרה T. הם עדיין בנויים כמו שצריך ואמינים.

לגבי האסוס, יש אותו לגיסי. אל תצפה לאיכויות של האייר, לא סתם הוא אמת מידה בקטגוריה. מבחינת אמינות לא יודע, הוא עדיין חדש.

בכל אופן, מומלץ לשדרג ל SSD אבל להחליף את הדיסק לבד אחרי הקנייה, זה יחסוך לא מעט כסף בד"כ.

בהצלחה!

emotion of motion

• חברי המעגל הראשון
פורסם

בעבודה יש לי Lenovo T420, חיית ביצועים לכל הדעות, בבית MacBook Pro 15 בן שנתיים - "לא רואה" את הלנובו ממטר, על שניהם אני מפתח ומעמיס עליהם היטב.

אם אתה לא מתכוון לחבר מסך, הMac לוקח בלי תחרות בגלל נוחות שימוש (לדעתי) והמסך המעולה.

ואם אתה עובד בIT בעיקר על מערכות מבוססות Unix/Linux אז הMac גם יותר נוח בגלל מערכת ההפעלה.

Jeep Grand Cherokee Trailhawk
Renault Megane RS Trophy

פורסם

אוקיי, נראה לי שלא ירדתם לסוף דעתי כאן.

ביום יום גם אני עובד עם סדרות X וה T של לנובו והן באמת חיות עבודה.

עכשיו שמתי עין על מק לצורך אישי, שבין היתר בלימודים הוא ישמש למעט פיתוח (ברמה סטודנטיאלית, לא משהו מטורף.)

העניין הוא כזה, אם אני כמשתמש הולך לרכוש PC- אני אלך ישר לquad core.

במק, לפחות בגדלי ה13", אין את האפשרות וזה קצת חורה לי. אני פשוט מאלה שלא מסוגלים לחשוב שיש אפשרות טובה יותר ולא קיבלתי אותה.

השאלה היא האם אני המשוגע היחיד והDual אכן מספק את הסחורה?

אלכס, ציינת שהפרו שלך 13" ככה שהוא גם כן dual, זה הi5 או ה i7?

את הפרו עם הi7 בגרסאת ה13" אוכל לרכוש באילת מתחת ל6700 ש"ח.

ותודה לכולכם על העזרה (ועל הנכונות להיות פסיכולוגים):-P

פורסם

יש לי את ה i5 ואכן הוא dual core, אבל אני כבר לא מפתח ולא משחק עליו אז כח העיבוד לא היה חשוב לי.

אני מריץ לפעמים windows 7 ב fusion וזה עובד סבבה, אבל הצוואר בקבוק בזה הוא הדיסק ולא המעבד.

emotion of motion

פורסם

ואם אתה עובד בIT בעיקר על מערכות מבוססות Unix/Linux אז הMac גם יותר נוח בגלל מערכת ההפעלה.

אפשר להתקין יוניקס/לינוקס על מחשב שעולה פי 4 יותר זול ועדיין ירוץ מעולה. אז מק השיקול לא צריך להיות יוניקס/לינוקס.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

במחיר של 8 אלף - האייר 13" החזק הוא באמת לא קנייה כזו נכונה גם לדעתי.

כשיגיע הרטינה 13" אתה תבכה אם תקנה את האייר.

המעבד משמעותית יותר חזק , המסך משמעותית יותר טוב הSSD פי 2 יותר מהיר , HDMI , USB3 ועוד כל מני קטנות על הדרך.

לגבי QUAD - כרגע אין ב13" עקב מגבלות גודל וחום.

כמות הדברים שבאמת מצריכים CPU אבל בימינו (על פני הרבה RAM וSSD מהיר) היא אפסית.

אלא אם אתה הולך לקודד קבצי וידאו בערך - אתה לא צריך קוואד על פני DUAL CORE חזק (לא של האייר , של הרטינה לדוגמא)

אני מבין שיש קוצים בתחת , אבל באמת שהאייר 13" כרגע לא משתלם.

צביפר , בבקשה , יש לך מקביל לפרו רטינה 13"? אשמח לשמוע. כי כרגע אין כ"כ. (ותבדוק את כל המפרט , כולל המעבד הSSD , המסך , 7 שעות חיי סוללה עם סוללה מובנית ולא 9 תאים בולטת , המשקל וכו)

גם לא כדאי לבטל את האיכות בניה , אמינות , דרייברים , ארגונומיה וכל הפיצ'פקס הקטנים בלפטופ.

זה לא ממש מקביל למחשב ביתי - הפרטים הקטנים באמת עושים את ההבדל.

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

קודם כל, באמת עזוב את האייר וחכה לפרו 13 רטינה, אלא אם אתה באמת ממש חייב את הפחות כמה גרמים במשקל.

לגבי מק נגד שאר העולם:

אי אפשר סתם להשוות מפרט טכני, כי חלונות ו-OSX שונות קצת בניצול המשאבים שלהם. קח מק, שים לו מספיק זיכרון (לפחות 8GB) ו-SSD ואתה מסודר. המעבד הרבה פחות חשוב, אלא אם יש לך שימושים מיוחדים שמאוד מכבידים על המעבד.

לגבי כל מה שמסביב, אין מה להשוות. אמנם, יצרניות המחשבים הניידים האחרים עשו התקדמות אדירה בשנתיים האחרונות, אך הן עדיין לא שם. גם לא כשלוקחים בחשבון מחיר, אבל ההפרשים הצטמצמו. אם לפני שנתיים הייתי אומר שאפילו אם אתה רוצה להריץ רק חלונות, עדיף לקחת מק, היום אני כבר אגיד שאם מאיזושהי סיבה אתה רוצה להגביל את עצמך עם חלונות בלבד, כבר יש ניידים אחרים נסבלים.

פורסם

למעט Retina, יחס העלות-תועלת ב-MB הוא לא מזהיר, במידה וקונים בארץ. הייתי מעדיף HP Spectre (שיש לו שקע רשת ללא אדפטרים מוזרים).

Leasingfahrzeug oder nichts

• תוכן חדש...