Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סיאט איביזה 1.4 מול פיג'ו 206+

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5173 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז ככה אני וההורים שלי רוצים להחליף את ה206 שלנו והגענו לשתי מכוניות ראש בראש

את מי לקנות

פיג'ו 206+ 75 כ"ס ידנית ישלנו הנחה של עמיתי חבר של כמעט 12 אלף שקל אז יוצא לנו

70 אלף שקל לרכישה חדשה מהחברה.

ומול זה יש את המבצע של האיביזה שגם היא 1.4 עם 85 כ"ס ידנית גם ב70 אלף שקל

מי לדעתכם יהיה יותר משתלם להביא מבחינת צריכת דלק, וכזו שתראה פחות מוסך

בתאכלס באלי לגוון ולא לקחת את הפיג'ו....

מה ההיתרונות מול החסרונות שלהם....

רכב בהווה-פיג'ו 206, מנוע 1.6,110 כ"ס-למכירה

רכב בעתיד-עדיין בחיפושים!

מחפש אוטו-עזרו בנושא שבקישור

פורסם

שני הרכבים לא ממש מובילים את קטגוריית ה-"קטנות חדשות ידניות עד 75 אלף ש"ח". ה-206 פלוס מיושנת ולא ממש איכותית. האיביזה לא מיושנת אבל מוחלפת בקרוב וגם לא ממש איכותית.

אם כבר הגעתם לאזור התקציב הזה, בדקו את הפיאסטה הידנית או את הפאביה הידנית. שתיהן קניות טובות הרבה יותר.

עוד קצת פרטים על פיג'ו 206 פלוס תוכל למצוא במבחן שעשינו במגזין הרכב של האתר.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

אנחנו לא מתים על פיאסטה או סקודה,

החלטנו כאילו ללכת או על 206+ או על האיביזה אז אני רוצה שהנושא יתמקד בהם ולא במה עוד אפשר להביא באותו תקציב

פורסם

הייתי הולך על האיביזה,הפיגו מאחור די צפופה וניראית מצועצעת לעומת האיביזה,המושבים הקדמים טובים בשניהם,האיביזה קצת יותר מאובזרת ומגיעה עם מערכת זינוק בעליה.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אני יצטרך את המערכת הזו לאחר ששנה כבר לא נגעתי בהילוכים..

תגידו המערכת מולטימידה של האיביזה מגיעה עם חיבור AUX או USB?ושל הפיג'ו?

פורסם
שני הרכבים לא ממש מובילים את קטגוריית ה-"קטנות חדשות ידניות עד 75 אלף ש"ח". ה-206 פלוס מיושנת ולא ממש איכותית. האיביזה לא מיושנת אבל מוחלפת בקרוב וגם לא ממש איכותית.

אם כבר הגעתם לאזור התקציב הזה, בדקו את הפיאסטה הידנית או את הפאביה הידנית. שתיהן קניות טובות הרבה יותר.

עוד קצת פרטים על פיג'ו 206 פלוס תוכל למצוא במבחן שעשינו במגזין הרכב של האתר.

איביזה לא מוחלפת בקרוב. עובר מתיחת פנים דיי מינורית ומקבלת רמת גימור חדשה(FR) למנוע 1.2 TSI.

האיביזה משווקת מ-2009 ותשאר להערכתי לפחות עוד 3 שנים.

הפאביה עולה על האיביזה באיכות החומרים בתא הנוסעים אבל נופלת ממנה ברמת הבטיחות(4 כוכבי בטיחות לעומת 5) והצורה הנוכחית קיימת מ-2007 אז ניתן להגדיר את הפאביה כמיושנת.

הפיאסטה אופציה טובה, לא יצא לי לנהוג עליה אבל מנתונים יבשים היא נראית אופציה מצויינת ושווה ללכת להתרשם ממנה.

על ה-206+ אין לי מה להגיד, זה רכב שמתאים לשווקים מתפתחים ומדינות עולם שלישי(לפחות אנחנו מחשיבים את עצמנו למדינה מפותחת:wink: )

פורסם

לדעתי האיביזה טובה יותר בכל פרמטר - מנוע חזק יותר ותכנון מודרני יותר.

צביקה למה לדעתך הפאביה היא קניה "טובה הרבה יותר" מהאיביזה ? נכון האיביזה מוחלפת בקרוב אבל הפאביה מיצרת כבר יותר זמן ממנה וגם אותה כבר היה צריך לרענן קצת

...Our necessities are few but our wants are endless

פורסם
לדעתי האיביזה טובה יותר בכל פרמטר - מנוע חזק יותר ותכנון מודרני יותר.

צביקה למה לדעתך הפאביה היא קניה "טובה הרבה יותר" מהאיביזה ? נכון האיביזה מוחלפת בקרוב אבל הפאביה מיצרת כבר יותר זמן ממנה וגם אותה כבר היה צריך לרענן קצת

האיביזה לא מוחלפת. מתיחת פנים (מינורית) באמצע חיי הדגם.

אני גם הייתי מעדיף את האיביזה בשל האבזור הנוסף והעיצוב, איכות החומרים פחות מפריעה לי.

בכל מקרה הרכבים דיי דומים, לא הייתי מגדיר אף אחד מהם כ"טוב בהרבה" מהשני.

פורסם

ומאיפה הקביעות החסרות בסיס האלו??? איביזה לא איכותית? הפיאסטה טובה בהרבה? במה בדיוק? רכב חסר כח, תנוחת ישיבה לא נוחה בעליל לאור חוסר האפשרות לכוון את הכסא לגובה, איבזור דל ויותר מכך זה רק דגם שעלה לשוק כך שאין עוד הרבה נתונים מאנשים שקנו, ביקורות ו"מחלות", צריכת דלק וכל מה שחשוב באמת מעבר לנתוני יצרן.

האיביזה בסך הכל עוברת מתיחת פנים ביחידת תאורה הקדמית ועוד כמה שינויים מינוריים לחלוטין.

בסכום ה-70 הפאביה והאיביזה, שכבר נמצאות בשוק 2-3 והוכיחו את עצמן הם האופציות הטובות ביותר היום. נקודה.

DOMO2

WELLCOME TO THE END OF THE WORLD

פורסם

שב בתא הנוסעים של הפאביה ואז תעבור לתא הנוסעים של האיביזה. אפשר גם להפך.

הפאביה מרגישה כמו מכונית שתוכננה בעשור האחרון, הן מבחינת עיצוב הפנים אך בעיקר מבחינת איכות החומרים.

האיביזה מציגה תא נוסעים מיושן עם איכות חומרים שהיא במקרה הטוב מאוד מאוד בינונית.

למרות שמדובר בפלטפורמות זהות, יש גם הבדלים בנוחות הנסיעה וגם בבידוד הרעשים.

על כל אלו מנסה האיביזה לחפות עם רשימת אבזור מדהימה שכוללת חישוקי סגסוגת (יענו ג'אנטים מגנזיום), מערכת שמע בהתקנה מקומית (יענו רדיו לא מקורי) ולפעמים גם גג שמש (יענו סאנרוף). אני באופן אישי עברתי את גיל 20 ואלו כבר לא מרשימים אותי.

ומאיפה הקביעות החסרות בסיס האלו??? \

נהגתי באיביזה, נהגתי בפאביה, נהגתי ב-206 פלוס.

משם הגיעו הקביעות האלו, אם כי לדעתי השעות שהעברתי מאחורי ההגה של כל אלו הופכות את הקביעות שלי לבעלות בסיס כלשהוא.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

יכול להיות שאתה צודק,

אבל עדיין להגיד על שני רכבים שחולקים את אותם מכלולים

(ובסך הכל דומים/זהים בהרבה מובנים),

שאחד "הרבה הרבה הרבה הרבה" יותר טוב מהשני,

נשמע קצת מוגזם.

פורסם

לדעתי, ברוב השרשורים שנפתחים פה (בפורום) באותו הנושא, הקליאו מושמטת מה"מועמדות" בקטגוריה ללא כל סיבה נראית לעיין.

לטעמי היא טובה יותר במכלול התכונות ובאופן כללי לאחר סיכום כל המשתנים.

אם 10 כ"ס הם לא פקטור מכריע, הרי שאין באמת שום יתרון לפאביה, איביזה ובטח לא לפיאסטה העירומה שזהה בכ"ס ויקרה בצורה משמעותית, על הקליאו.

לדעתי שווה לך להכניס את הקליאו למשוואה .

בהצלחה.

שמרנות היא עצלנות מחשבתית

פורסם

אישית לא ברור לי למה פיג'ו מתעקשים למשוך את החיים של ה206. נראה שגם בעוד חמישים שנה יהיה להם את הדגם הזה. די. רכב מיושן שלא מצליח להתמודד בשום פרמטר עם המכוניות החדשות.

פורסם
אז ככה אני וההורים שלי רוצים להחליף את ה206 שלנו והגענו לשתי מכוניות ראש בראש

את מי לקנות

פיג'ו 206+ 75 כ"ס ידנית ישלנו הנחה של עמיתי חבר של כמעט 12 אלף שקל אז יוצא לנו

70 אלף שקל לרכישה חדשה מהחברה.

ומול זה יש את המבצע של האיביזה שגם היא 1.4 עם 85 כ"ס ידנית גם ב70 אלף שקל

מי לדעתכם יהיה יותר משתלם להביא מבחינת צריכת דלק, וכזו שתראה פחות מוסך

בתאכלס באלי לגוון ולא לקחת את הפיג'ו....

מה ההיתרונות מול החסרונות שלהם....

היה לי את ה- 206+. היום אני עם האיביזה. בסה"כ הכללי, האיביזה עדיפה משמעותית בעיני. תוספת כחות הסוס מורגשת מאוד. המזגן הוא ליגה אחרת.

באיביזה הכסא וההגה מתכווננים. בפיג'ו לא. יחד עם זאת המושב של הפיג'ו היה לי יותר נוח. בנוסף האיביזה נמוכה קצת באזור הנהג. זה יפריע לנהג גבוה.

עוד לא בדקתי לעומק את צריכת הדלק של האיביזה אבל עושה רושם ששל הפיג'ו טובה יותר.

• תוכן חדש...