Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

משכנתא 100% - קיים ?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5181 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
איציק - אתה מסתכל רק על ההשוואה בין תשלום שכר דירה לבין התשלומים על המשכנתא

איפה השיקלול של ההון העצמי שאתה צריך להשכיב כדי לקבל תשלומי משכנתא נמוכים כל כך?

איפה החישוב של ההכנסה הפוטנציאלית על הקרן הזו אם היית משקיע אותה באפיקים סולידיים?

איפה השקלול של שיפוצים תקופתיים? שיפוצים שצריכים לעשות בבנייין עצמו מידי כמה שנים שעולים אלפי שקלים (בעיות בביוב? בקולטי שמש? רוצים לשפץ את החזית של הבניין ועוד)

כל הטיעונים שבדירה שכורה אתה לא יכול לתלות את התמונות שתמיד רצית, או הוילונות שתמיד חמדת, זה פשוט בולשיט אחד גדול.

לא קשה למצוא בעלי דירות שישמחו לחתום איתך על חוזה שכירות ארוך טווח, אשר יחסוך מהם את כאב הראש השנתי של מציאת שוכר.

חלק מהם אפילו ישמחו לחלוק איתך בעלויות השיפוץ, כי אתה בסה"כ משביח להם את הנכס.

אבל אלה החיים, כל אחד ימשיך לראות את המציאות במשקפיים שמתאימות לו.

אני יודע שאני עובד במקצוע שבו הבטחון התעסוקתי שואף לאפס (הייטק), היום או מחר יכולים להעיף אותי לכל הרוחות, ואני רוצה לשמור על האופציה להיות נייד ככל האפשר.

כבילה עצמית ל-4 קירות זה הדבר הכי גרוע שאני יכול לעשות מבחינתי, כי זה יאלץ אותי להתפשר בחיים - על תפקיד, על נסיון, ועל שפיות.

ד"ש מקנדה ;-)

בית שלך לא צריך למנוע ממך ניידות שוכר שם משכיר פה . אלה שרוכשים חושבים שאי שפיות לא לרכוש ולהיפך.

גם להתחתן ולהוליד ילדים זה עול שלא מסתיים אז לא מתחתנים לא מולידים ילדים

בקיצור נימוקים של גן ילדים ולא של הייטקיסט.

איציק פה בדיוק הבעיה, דירה שקונים למגורים, היא לא נכס מניב, ולכן ההתייחסות הכלכלית היא שונה.

אניי יכול לתת לך דוגמא הפוכה ויותר מדוייקת, שבמחיר של 1.2 מליון, אתה יכול לקנות במקומות מסויימים גם 3 דירות שכל אחת תניב לך 1800-2000 ש"ח בחודש, וכך למעשה בסוף החודש אתה תקבל שכירות של 5500-6000 ש"ח, או 2 דירות בשווי 600 אלף כ"א, ותקבל עליהם בין 2500 ל3000 שכירות כ"א ותשאר עם כ5000-6000 ש"ח כל חודש דמי שכירות.

לגבי מה שכתבת על הדירה שנשארת שלך, אז גם פה יש טעות.

3500 ש"ח בחודש למשך 30 שנה הם שווי ערך לכ1.3 מליון ש"ח+ ההון הראשוני שלך של כ400-450 אלף ש"ח, ושוב אתה חוזר לדירה שעלותה כ1.7-1.75 מליון ש"ח.

אבל זה נתון יבש, ב30 שנה של דירה, אתה תחליף מזגנים, ברזים, תשפץ אמבטיות,תחליף מטבח, ותשלם עוד עשרות אלפי שקלים על שיפוצים בבניין(במחיר הזה כמובן שאנחנו מדברים על דירה בבניין משותף).

ואתה תגיע בכיף לאותם סכומים שהעלתי, זה לפי ההגיון התחשיבי שלך של 3500 ש"ח משכנתא ל30 שנה.

ובשביל דירה כזאת אתה צריך הון ראשוני של בערך 400-450 אלף ש"ח.

תפקיד את אותו הסכום בחסכון ל30 שנה, ואתה תקבל בערך את אותו הסכום כמו ששילמת לבנק ואף יותר.

בלי שום התחייבות לשום סכום וללא שום דאגה, ועם כסף נזיל, בניגוד לדירה שגם אם תחליט שאתה מחפש לה שוכרים, אנשים שוכחים שיש היצע וביקוש לשכירות, והרבה פעמים הדירה גם עומדת ריקה בחלק מהזמן, ואז אין לך רק הפסד של משכנתא אלא גם את המיסים השונים ואז מדובר כבר על סכומים אחרים.

יש לי כמה חברים טובים, שבעלים של דירות במקומות שונים שמשכירים אותם, ושוכרים במקום זה במקום אחר, אף אחד מהם לא משלם שכירות באותו הגובה, כולם מוסיפים עוד.

קנו דירת 3 חדרים, משלמים עליה משכנתא של 3000 ש"ח ושוכרים דירת 4 חדרים ב4000 ש"ח.

קנו דירת 4 חדרים, משלמים עליה משכנתא של 4000 ש"ח, ושוכרים דירת 5 חדרים ב5000 ש"ח.

איפה ה1000 ש"ח האלו הולכים בחישובים?

אצל אלו שמשלמים משכנתא, תמיד התשובה היא :" הדייר משלם לי את המשכנתא".

או ש"זה עולה לי רק 1000 ש"ח בחודש, כי אני מקבל 3000 על הדירה שלי".(או 4000 בהתאמה)

אבל הם שוכחים את הסכום הראשוני ששמו על הדירה, שכחו את השיפוצים, שכחו את הריביות האדירות שהם משלמים לבנק ושוכחים את הזמנים שהדירה עומדת ריקה.

שוב אתה מבסס את חישוביך על דוגמה לא דוגמה . כי רק לא שפוי פיננסית לוקח משכנתא ל 30 שנה.

ומה אתה משווה דירה של 3 לדירה של 4 זה כמו להשוות בין תפוח לאפרסק .

ואם נדבר רגע על דירה להשקעה שמשלמת את עצמה על ידי המשכנתא +- שוב ל 15 שנה . היא תקדים את ההשקעה הסולידית שלך בהרבה, גם אם תיקח את כל מה שמנית שהכל נכון מבחינת הוצאה שלך כבעל בית אבל שכחת כמובן את עליית הערך שלה .

נסכם אני אשכיר לך וכך שנינו נהיה מרוצים.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

• תגובות 80
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

כיום משכנתא של 800000 ש"ח ל25 שנה היא באיזור ה4500-5000 ש"ח החזר חודשי.- לא נכון, יותר בכיוון של 3600 שקלים, לפני התמקחויות סופיות עם הבנקים.

קנינו דירה, שילמנו 400 אלף מהכיס, כל השאר משכנתא והדירה בסוף התהליך עלתה לנו 1.85 מליון ש"ח, שהשווי הריאלי שלה הוא רק 1.5 מליון.

מנגד, יש לנו שכירות של אותה דירה(או דירות זהות במחירה) שבסוף נשארים עם בערך 1.35 מליון ש"ח במזומן ביד.

אבל בלי דירה.

עכשיו תכניס למשוואה שב-25 שנה אתה עלול לעבור איזה 10 דירות שונות בשכירות, כל מעבר כזה עולה לך כסף (הובלה), בכל מעבר יש נזקים כאלה ואחרים (ריהוט,מוצרי חשמל שמקבלים מכה פה ושם), בכל דירה יש דברים כאלה ואחרים שתרצה לסדר\לשפץ\להחליף, פעם אתה נופל על בעל דירה נוח, פעם על בעל דירה מהגיהנום.

כל אלה שווים במצטבר על פני 25 שנה המון כסף.

שאתה גר בשכירות אתה יכול להחליט לגור איפה שאתה רוצה, בין אם זה בבית במושב כמה שנים לבין אם זה בלב עיר גדולה בדירה גבוהה או בין אם מתאים לך עכשיו לגור בדירת גג או גן או כל מה שתרצה.

או מעבר בין אזורי המרכז דרום וצפון.

פה אתה כבר מציין בעיה אחרת, אנשים שחושבים שדירה מקבעת אותם למקום.

דירה זו בסה"כ מקבץ של קירות עם צינורות וחוטים בתוכם.

תמיד אפשר להשכיר את הדירה שלך וללכת לגור במקום אחר, אף אחד לא מחזיק אותך, במילים אחרות- האפשרות לגור איפה שאתה רוצה לא שמורה רק למי שאינו בעל דירה.

.

ברשותך עוד ציטוט שלך:

"אצל אלו שמשלמים משכנתא, תמיד התשובה היא :" הדייר משלם לי את המשכנתא".

או ש"זה עולה לי רק 1000 ש"ח בחודש, כי אני מקבל 3000 על הדירה שלי".(או 4000 בהתאמה)

אבל הם שוכחים את הסכום הראשוני ששמו על הדירה, שכחו את השיפוצים, שכחו את הריביות האדירות שהם משלמים לבנק ושוכחים את הזמנים שהדירה עומדת ריקה".

למה להוציא 3000-4000 בחודש על שכירות זה בסדר ולגיטימי, אבל להוציא כסף על דירה שלך זה לא בסדר?

מה זה משנה בכלל כמה כסף הם שמו כסכום ראשוני על הדירה? זה משוקלל בשווי הנכס, זה לא כסף שזרקו לפח.

מעבר לזה, לא יעזור, איכות החיים בבית שלך היא שונה מאיכות החיים בבית שאתה שוכר (וזה מפי מישהו שגר בשכירות).

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

בקיצור, כמו שכתב אליק בליק בהתחלה, זה כמו ויכוח על דת או פוליטיקה, ואף צד לא ישכנע את השני

שהוא הצודק. חבל על הויכוחים שלכם, לא תגיעו לעמק השווה. לפחות יש מסקנה אחת מהשרשור הזה,

מי שאין לו הון ראשוני סביר, שלא יחשוב על קניית דירה במינוף גבוה.

פורסם
איציק - אתה מסתכל רק על ההשוואה בין תשלום שכר דירה לבין התשלומים על המשכנתא

איפה השיקלול של ההון העצמי שאתה צריך להשכיב כדי לקבל תשלומי משכנתא נמוכים כל כך?

איפה החישוב של ההכנסה הפוטנציאלית על הקרן הזו אם היית משקיע אותה באפיקים סולידיים?

איפה השקלול של שיפוצים תקופתיים? שיפוצים שצריכים לעשות בבנייין עצמו מידי כמה שנים שעולים אלפי שקלים (בעיות בביוב? בקולטי שמש? רוצים לשפץ את החזית של הבניין ועוד)

כל הטיעונים שבדירה שכורה אתה לא יכול לתלות את התמונות שתמיד רצית, או הוילונות שתמיד חמדת, זה פשוט בולשיט אחד גדול.

לא קשה למצוא בעלי דירות שישמחו לחתום איתך על חוזה שכירות ארוך טווח, אשר יחסוך מהם את כאב הראש השנתי של מציאת שוכר.

חלק מהם אפילו ישמחו לחלוק איתך בעלויות השיפוץ, כי אתה בסה"כ משביח להם את הנכס.

אבל אלה החיים, כל אחד ימשיך לראות את המציאות במשקפיים שמתאימות לו.

אני יודע שאני עובד במקצוע שבו הבטחון התעסוקתי שואף לאפס (הייטק), היום או מחר יכולים להעיף אותי לכל הרוחות, ואני רוצה לשמור על האופציה להיות נייד ככל האפשר.

כבילה עצמית ל-4 קירות זה הדבר הכי גרוע שאני יכול לעשות מבחינתי, כי זה יאלץ אותי להתפשר בחיים - על תפקיד, על נסיון, ועל שפיות.

ד"ש מקנדה ;-)

בהרבה מאוד דברים אתה צודק, ובהרבה מאוד דברים אתה טועה.

שוב, אין כאן נוסחה מדוייקת. בבניינים יש כאלה שמשפצים כל 15-20 שנה את החזית, ויש כאלה שלא.

בתוך הבתים - יש כאלה שמשפצים אמבטיה כל 10-15 שנה, ויש כאלה שחיים עם אותה אמבטיה 30-40 שנה (תאמין לי, מה שאני ראיתי בשנה האחרונה זה בלתי יאמן בעליל). אתה מקצין את הדברים בשביל לחזק את עמדתך אבל בשורה התחתונה כל שיפוץ שתעשה בבית הוא שיפוץ שבא לשרת את הכיף שלך, אתה לא חייב להחליף אמבטיה כל 10-15 שנה.

כל דבר הוא מאוד משתנה בין איש לרעהו, בין בניין לבניין וכו' וכו'.

מה שאתה אומר זה כמו שאני יגיד לך: עזוב אותך באמא'שך, אל תקנה רכב. תשכיר !

היום תיקח סיריון, מחר תיקח מאזדה 3, שבוע הבא תחליף לפוקוס החדשה ! למה להיות כבול לרכב אחד לתקופה ארוכה, להפסיד עליו כסף (ביטוחים, ירידת ערך, תיקונים, טיפולים, טסט, צמיגים וכד') ???

בקיצור, לכל דבר יש יתרונות וחסרונות. הבעיה היום היא המחירים האסטרונומיים של הדירות. אני קניתי דירה לפני 4.5 שנים כאשר המחירים היו שפויים, לקחתי משכנתא ל 15 שנה על כ 55-60% מערך הדירה, אני משלם משכנתא פחות ממה שהייתי צריך לשלם היום שכר דירה על אותו נכס בדיוק. יצא לי טוב, התמזל מזלי שהמחירים עדיין לא היו ברמה שהם היום. יחסית להיום, היה לי הון עצמי קטן.

אגב, הדיבידנד שלך בהשכבת הון עצמי לרכישת דירה יבוא לידי ביטוי מהרגע שתסיים לשלם משכנתא ועד ליומך האחרון. עם הקיצבה שתקבל מהמדינה לא תוכל לשכור גם אוהל באמצע הרחוב.

דבר מאוד מאוד חשוב שרוכשי דירות לא מסתכלים עליו:

כל החוכמה, בחיים שלנו כבני-אדם במדינת ישראל, ברכישת דירה למטרת מגורים (ולא למטרת רווח) היא לשים את "דריכת הרגל" הראשונה בשוק הנדל"ן בזמן טוב (שהמחירים שפויים). אם עשית זאת וערך הנכס עלה - לא הרווחת (כי כולם עלו ביחד איתך והפערים נשמרים בצורה סבירה, גם אם מעט גדלים). אם קנית ביוקר ואח"כ המחירים יורדים, נדפקת ח-ז-ק.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אין שום מקום להשוואה בין מכונית לדירה.

בשנת 73' וולבו 144 עלתה 44,000 ל"י, בדיוק כמו דירת 2.5 חדרים בבת ים.

אחרי 39 שנה הוולבו שווה 5,000 ש"ח והדירה 850,000 ש"ח.

לפני 17 שנה קניתי דירה במערב ראשל"צ בשיאו של המשבר בשוק הנדל"ן ושילמתי עליה 158,000$, משהו בסדר גודל של חצי מיליון ש"ח.

עוד 3 שנים אני מסיים את המשכנתא, שבכל מקרה היא נמוכה משכר דירה, ועוד 3 שנים סעיף הדיור יורד כליל ממצבת ההוצאות שלי.

אז מי כאן טועה ?

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

איציק, זה הכל ספקולציה, של מה היה קורה אם.

יכול להיות שתהיה בר מזל ותהיה כמו אלה שקנו ב 2003-4, ועשו 100% על הדירות שלהם,

ויכול להיות שתדפק ותהיה כמו אלה שקנו בארה"ב והפסידו 30%-90% מדרך הדירה, והם

מחזירים את הדירות לבנקים(בחו"ל זה כמובן אפשרי, בארץ לא).

כולם אומרים, בארץ זה לא יכול לקרות, זה כן יכול לקרות, וזו ספקולציה.

אני במקרה עוסק בשווקים השונים, אומנם בנדל"ן קצת פחות, אבל למדתי, אין דבר כזה

שלא יכול לקרות משהו מסויים. הכל יכול לקרות!

מישהו האמין שהנפט יעלה מ20$ ל 150$, יירד שוב ל 30$, ואז יעלה שוב ל 110$?

ונפט הוא לא משאב במחסור?

מישהו האמין שדירות בלונדון או ניו יורק יחתכו במחיר שלהם בצורה כזו? למה במנהטן יש

הרבה קרקע פנויה? אולי בלונדון?

יכול להיות שמחירי הדירות לא יירדו בכלל, ויכול להיות שהם יעלו שוב. אז כולם פה חכמים,

ומנסים להראות כמה הם עשו או לא עשו בחכמה שהם קנו/לא קנו דירה.

להזכירכם, אף פעם לא היינו במצב של ריביות כאלה נמוכות, שמשגעות את כל העולם, ואת

כל האנשים, שמחפשים מאיפה להרוויח ומאיפה לגרד תשואה, ולכן רמות המינוף בארץ עלו

משמעותית, ומחירי הדירות טסו, ולעומת זאת ההכנסה הפנויה, וגם זו הלא פנויה, לא עלו

אפילו לא באותו שיעור. יש הרבה משתנים לא ידועים, ולכן שכל אחד יעשה את השיקול שלו.

אין כרגע נכון מוחלט, יש אולי נסיון לחשוב מה עדיף בתנאים הנוכחיים, שיכולים להשתנות

מחר, עוד שבוע, או עוד שנה, ואולי בכלל לא.

פורסם

אתה כנראה חי בסרט אם אתה חושב שיש לך את הדרך לבנות חיים ללא סיכונים.

בחיים אתה לא יכול לדעת מתי תתחתן\תתמסד\תתגרש וכד'.

אם יש לך כסף לחסוך שאתה בשכירות, קנה לעצמך דירה ותמשיך לחסוך (רק תזכור שגובה השכירות יהיה דומה לגובה המשכנתא שתשלם כל חודש).

אין דרך בעולם להרוויח מכל הכיוונים, החיים הם סיכון אחד גדול, רק צריך לדעת להיזהר ולמזער עד כמה שניתן את הסיכונים.

...

אפשר לגדל משפחה (בלי לחיות כמו כלבים) גם בפחות מ 25K נטו, לא צריך להגזים - כמובן בהנחה שאתה עובד עם השכל ולא עם הרגש. הבעיה אצל הישראלים המטומטמים זה שברגע שמגיע הילד השני, כבר צריך מיניוואן (מינימום מאזדה 5) כי זה יותר "נוח".... (עד 3 ילדים אפשר להסתדר בפרייבט\סטיישן\ברלינגו) וכמובן לא צריך להפליץ אותם אחד אחרי השני אלא במרווחים של 2-3 שנים בין אחד לשני.

לקח לי פחות מחודשיים לעשות את זה (התחלתי באמצע ספטמבר, בתחילת נובמבר היה לי מפתח).

מי שלוקח לו כמה חודשים הוא לא ממהר או סתם עצלן.

אם תחכה לכל אחד שימצא קונה לדירה שלו, אתה עלול להתקע שנים ולא חודשים.

איציק

1. מעולם לא טענתי שניתן לחיות את החיים בלי סיכונים.

אני חושב שאפילו התבטאתי בשרשורים אחרים נגד התופעה של לבטח כל שטות אפשרית ולשלם פרמיות ביטוח מוגזמות על סיכונים שאפשר לספוג בשקט. (ביטוח מכשירי חשמל, סלולרי וכו' בעיקר אבל לא רק)

1א. כן הצגתי בשרשור הזה סיכון מסויים (קניית דירה עם מימון גבוה כרווק, נישואין, גירושין והפסד חצי הדירה) שהוא מהותי ולא

זניח בכלל.

אחוז גבוה מהרווקים מתחתנים (80%? 90%?) ואחוז גבוה מהנשואים מתגרשים (~50%).

צריך לתכנן לקראת המצב הזה (לעשות הסכם ממון) כדי לא להגיע למצב של הטוקבקיסטים ב-YNET שכותבים בתגובה לכל כתבה "כל הנשים ז***ת, לא להתחתן, הכלבה הרסה לי את החיים".

2. ה-25K היה בתגובה למי שדיבר על 4 ילדים. אם אתה משלם משכנתא על דירת 5-6 חדרים, מחזיק מזדה5, והילדים קטנים וצורכים שירותי מטפלת יקרים, אז 25K זה אולי אפילו הערכה זהירה.

ברור לגמרי שמשפחה עם 2 ילדים (בהפרש הגיוני) עם רכב משפחתי רגיל ודירת 4 חדרים אפשר להחזיק בחצי מהתקציב הזה, בהנחה שהיה לך סכום ראשוני יפה לדירה ולא הכל במימון יקר.

3. כל הכבוד שקנית דירה בחודשיים. באמת.

אבל ממש לא כל הקונים כמוך, וכשאתה מוכר דירה אתה צריך לחכות שיבוא אליך הקונה ה"זריז" ולא להיפך - אז זה אחרת.

את זה הבנתי כשהייתי בן 19. הטעות היחידה שלי היתה שלא פתחתי באותו זמן קופת פנסיה, אבל כבר כתבתי - כאשר "התמסדתי" בגיל שלושים ומשהו היה לי חסכון שהספיק לשליש דירה נאה במקום טוב מאוד בחיפה. ואשתי הביאה נדוניה - דירה קטנה ששימשה אותנו מיום ההיכרות עד שאותה דירה בה היתה מוכנה (ובדרך גם מימנה שליש מעלותה).

כתבתי כמה מאות ש"ח בהנחה הפסימית שהבחור מחוייב לדמי שכירות עוד תקופה ושאינו יכול לשוב לבית הוריו. ברוח יותר אופטימית - להזכירך - הוא בן 24, לא 28, וחזרה לבית ההורים לשנה אחת בלבד יכול לסדר לו סכום קטן של כ-40K לחשבון. בעצם יותר - הרי המיסים, המים, החשמל וקרוב לודאי גם האוכל ישולמו באהבה על ידי ההורים, הרי רוב התשלומים קבועים וההוצאה הנוספת על חשמל ומים לילד הגדול זניחה. לא הרבה, אבל יסדר את המטבח בדירה החדשה. יתמיד אצל ההורים - ירווח לו בעתיד ובאמת כבר יהיהו לו 20% מערך הדירה. ימצא אישה חכמה - גם היא תהיה במצבו לפחות, ואז נקודת הפתיחה באמת טובה.

זו בדיוק ההתנהלות הכלכלית הנכונה שאנשים לא מבינים עד כמה היא חשובה.

כל אחד מכם חסך סכום נאה (שליש דירה) ולקחתם משכנתא של שליש בלבד.

זו תמונה אחרת לחלוטין (גם מבחינת גובה ההחזר החודשי וגם מבחינת אורך התקופה) ממישהו שבא בלי גרוש על התחת ומגרד מימונים משלימים של EMI וכו' בריביות ועמלות מוגזמות.

אתם כנראה גומרים את המשכנתא תוך איזה 8 שנים פחות או יותר, כשבסך הכל על כל שקל של משכנתא שילמתם אולי 1.30 בסך הכל.

מי שלוקח 100% ל30 שנה מסיים בסופו של דבר עם מאזן שהוא שילם על דירה אחת בשבילו ועוד אחת לבנק.

ופתח השרשור כתב שהוא בן 28 בהודעה הראשונה. לא יודע מאיפה הבאת 24.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

המספרים שהבאתי הם מתקופה אחרת, אני מניח שהיום לא הייתנו מגיעים לשני שליש דירה אבל בהחלט ל-40-50%. ובזכות הבסיס ההתחלתי גם המעבר מדירת 4 לדירת 5 חדרים לאחר צמיחת המשפחה היה אפשרי, למרות שהתבססה על מכירת הדירה הקודמת + חידוש המשכנתא בתנאים שהיום היו נראים דראקוניים.

לגבי גיל הכותב - התבססתי על הזכרון. אך. רוזה, רוזה, סקלרוזה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

ועדיין 40% זו אופרה אחרת לחלוטין מ 0%.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

WIL

כמו בכל שרשור באוף טופיק הוא מתחיל עם אחד ומסתעף .

לגבי פותח השרשור ברור שעם הון עצמי של 0 הוא בבעיה.

לגבי לקנות או לשכור כאשר יש לך הון התחלתי של 30-50% כל אחד לפי השקפתו.

וגם כאן אתה צריך לא לרכוש ישר 6 חדרים כי בעוד 10 שנים יהיו לי 4 ילדים.

ואם אתה מכלכל ( ולא מקלקל ) את עיניניך באחריות אז הכל מסתדר.

ודירה לא צריכה לעכב אותך בחיים בכלום.

וכן גירושין הם חלק מהחיים גם של בעל הבית וגם של השוכר , מתחלקים חצי בחצי בבית או בכסף בבנק.

ואם שני בני הזוג באים לנישואין בכוחות שווים פחות או יותר אז הסכם ממון לא נחוץ במיוחד, פרט אולי לקבוע איפוא נישפטים, ברבני או בבית המשפט לעינייני משפחה.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

ישה, גם אתה סתם מגזים בתגובותיך.

למי שיש 50% מההון הנדרש לדירה מצבו זהב, אתה מדבר על לא לקנות דירת 6 חדרים כי לא יהיו ילדים ב10 שנים הקרובות.

אבל מה שאתה שוכח שגם דירת 3 חדרים שבקושי מספיקה לזוג עולה היום במינימום מליון ש"ח ומעלה.

כמובן שאני מדבר על איזו המרכז ולא במקומות אחרים.

גם 300 אלף ש"ח כסכום ראשוני בימינו אנו זה טרוף להגיע לכזה חסכון.

גם זוג שיחסוך כל חודש 3000 ש"ח שזה המון כסף ויחשב הצלחה אדירה עדיין יקח לו 10 שנים להגיע רק לסכום הראשוני לקנייה של דירת 3 חדרים של מליון ש"ח, על זה כמובן שתוסיף משכנתא של עוד 700 אלף ש"ח, ל25 שנה שתגיע לאיזור ה3500 ש"ח.

אגב, אני לא יודע מאיפה אנשים שאבו פה את המידע שלהם לגבי ההחזרים החודשיים, אבל כיום הריביות המוצעות הם באיזור ה3.5-3.6, ומשכנתא של 800 אלף ש"ח תגיע להחזרים של כ4000 ש"ח, ומשכנתא של 700 אלף ש"ח תגיע להחזרים כמה מאות פחות, בערך באיזור ה3700-3800 ש"ח וזה כמובן לפי כל המחשבונים הפזורים ברחבי האינטרנט.

מי שיש לו 50 אחוז לדירה, דהיינו 500-600אלף ש"ח, זה לא בדיוק מצייר תמונת מצב של זוג צעיר שהולך לקנות את הדירה הראשונה שלהם..

זה סכום גבוה מאוד.

כל הדוגמאות שניתנו כאן בשרשור על דירות שנקנו לפני 10-15 שנה במחירים שפויים הם בכלל לא רלוונטיות.

חן סיפר שקנה דירה ב160אלף דולר בערך.

זה מחיר שפוי, היום דירה כזאת עולה פי 4 ודורשת התחייבות של זוג למשכנתא מטורפת של 800 אלף ש"ח לפחות.

under construction..

פורסם

כל הדוגמאות שניתנו כאן בשרשור על דירות שנקנו לפני 10-15 שנה במחירים שפויים הם בכלל לא רלוונטיות.

אתה הולך רחוק, לפני 4.5 שנים דירת 3 חדרים באיזור פ"ת עלתה 600K שח, 4 חדרים עלתה 700-750K שח. דאז, בדולרים, זה היה 145,000$. בדיוק אז, הדולר התחיל לצנוח דיי מהר מ-5 שקלים לכיוון ה-4 ובאותו רגע כולם התחילו לדבר בשקלים.

מאז הדולר המשיך לצנוח והגיע עד 3 שח וחזר לאיזור ה 3.75 .

600K ל-3 חדרים היה ריאלי.

היום זה פסיכי, מה שעלה אז 600 אלף היום רוצים 1.0-1.1 מיליון, ועל 4 חדרים מדברים על 1.2-1.25 מיליון כאשר מקבלן אפשר להשיג במחיר דומה, אם לא פחות, דירה חדשה.

בתקופה זו חשוב לציין כי המוכרים (הפרטיים) אומנם "רוצים"\מבקשים אך לא בהכרח מקבלים - ובגלל זה קיים קיפאון מסויים בשוק הנדל"ן.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אגב, אני לא יודע מאיפה אנשים שאבו פה את המידע שלהם לגבי ההחזרים החודשיים, אבל כיום הריביות המוצעות הם באיזור ה3.5-3.6, ומשכנתא של 800 אלף ש"ח תגיע להחזרים של כ4000 ש"ח, ומשכנתא של 700 אלף ש"ח תגיע להחזרים כמה מאות פחות, בערך באיזור ה3700-3800 ש"ח וזה כמובן לפי כל המחשבונים הפזורים ברחבי האינטרנט.

אתה טועה ומטעה, אנחנו נמצאים בתקופת שפל מוחלטת של הריביות אין ואסור להסתמך על הריביות הנוכחיות ע"מ לחשב את המחיר לאורך כל חיי ההלוואה(!!!) עבור הלוואות צמודות.

אם אתה רוצה משהו ריאלי ויציב בלי קפיצות מטורפות והגדלת החוב במהלך חיי המשכנתא אתה צריך להסתכל על הלוואות קבועות לא צמודות, ששם ריאלי לקבל 4.5-5.5 אחוז בהתאם לתקופת ההלוואה כמובן, וגם זה בתקופה שבה הקל"צ מציעה תמורה מעולה למי שלא מחפש סיכונים מיותרים.

אבי.

פורסם

זה אמנם לא חדש, אבל רלוונטי. תשנו את המספרים לפי ההערכות שלכם, ואולי זה יעשה קצת סדר.

http://www.leumiblog.co.il/rent_or_buy/

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

מפלצת

תגיד לי מאיפוא הבאת את שיעורי הריבית הנמוכים הללו פריים? קבועה צמודה ?או קבועה לא צמודה?

ונתחיל מהתחלה.

השתחרר הילד מהצבא בילה באי שם בחו"ל כמה חודשים , והולך ללמוד באוניברסיטה / מכללה .

חי בבית על חשבון פאפא מאמא בסבאבה שלו וגם עובד פה ושם .

מסיים את הלימודים מתחיל לעבוד במשכורת צנועה של 6-7K הוצאות כמעט כלום חי בבית ההורים שם בצד 3-4K

במקום הלימודים גם הכיר את בת זוגו שגם היא עושה את אותו הדבר וכך ביחד חוסכים 6K לחודש במינימום.

ואז החליטו להתמסד ועוברים לגור ביחד פתאום לומדים מה זה כלכלת בית הוצאות מים חשמל ארנונה וכו'

יש כאלה שעוברים מהבית עוד לפני כן וחיים שותף עם שותף, שותפה עם שותפה או שותף עם שותפה רחמנא ליצלן.

ואז חתונה.

הם כבר חסכו ב 4-5 השנים 300K

ואחרי החתונה משפחת הכלה תורמת 100K משפחת החתן תורמת 100K ויש לנו כבר 500K שזה בחשבון שלמדתי מזמן , 50% ממיליון.

בוא נגיד שנסחפתי ויש להם רק 400K

סיבוב בנקים בשביל ה 600K

נכון להיום ל 15 שנה בפריים מינוס 0.9 , ובקבועה לא צמודה בריבית של 4.8% ההחזר החודשי 4512 ש"ח.

וזה במקום לשלם 3500 ש"ח שכ"ד על דירה זהה באיכותה.

ולכן על הדלת יהיה כתוב כאן גרה באושר משפחת ישראלי...

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

• תוכן חדש...