Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

משכנתא 100% - קיים ?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5183 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עידן, עם הטעם ברכבים שאתה מנחיל לזאטוט, אני ממליץ בחום שתעלה את הסכומים.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

• תגובות 80
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
הורים לא נמדדים ביכולת הכספית שהם יכולים לתת לילדיהם אלא בחינוך ובהשכלה שהם יכולים לספק להם

כמובן אחרי שדאגו להם לקורת גג ואוכל. ובזה דיינו .

עדיין אם קיימת האפשרות גם לעזור להם כלכלית בוודאי טוב.

ומבחינה כלכלית אני וגם אחרים רואים את קצבת הילדים כסכום ששייך לילד ולא להוריו.

קצבה לילד ראשון 173 ש"ח = 38K נומינאלי במשך 18 שנה עשה חישוב גם של ריבית והפרשי הצמדה מהיום הראשון ועד להגיעו לגיל 25 אתה עובר את ה 100K

לילד שני ושלישי כל אחד כבר מקבל 259 ש"ח = 56K נומינאלי.

ואם תקרא את המאמר שהבאתי כמה הודעות לפני , תמצא שם את ההתייחסות של נגיד בנק ישראל לתופעה , כדי שתבין כי אכן לא מדובר במספר מועט של מקרים אלא בהרבה מקרים עד שהנגיד בכבודו ובעצמו התייחס לכך.

לא אוזניים ערלות אפילו לא נסיון לביקורת על הורה זה או אחר.

רק להראות שיש התנהלויות כלכליות שונות שכולם טובות ואלי יש כאלה שטובות קצת יותר.

היה לי שכן שאחרי שבנו סיים את הצבא ורצה להמשיך להתגורר בבית אמר לו האב אין בעיה רק תשלם שכ"ד וכלכלה.

גם דרך :lol:

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

רק להראות שיש התנהלויות כלכליות שונות שכולם טובות ואלי יש כאלה שטובות קצת יותר.

מקבל. יאללה, סוף שבוע נעים לכולם.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

ואולי עדיף לתת לילד להסתדר לבד? כמובן להציע לו קורת גג ותמיכה בסיסית, אבל אני מתכוון מהבחינה של לא לעזור להתקבל לעבודה, לא לעזור בתשלום על הלימודים ולא לעזור ברכישת דירה. שילמד להתמודד לבד. מי אמר שזה שגוי?

כמובן אם הילד יצא פארש ולא הצליח להסתדר לבד והגיע למצב שהוא בקושי גומר את החודש, פרש מהלימודים ולא יודע מה אז להוציא אותו מהצרות.

פורסם

ואפשר גם למצוא גישה בין "קונים לילד מה שהוא רוצה" לבין "שישלם שכר דירה וכלכלה אם הוא רוצה לגור בבית".

יכול להיות שלקנות לילד הכל (החל מאייפון חדש כל שנתיים, רכב חדש מהשקית בגיל 17 וכלה בדירה) זה מפנק מדי.

אבל נניח לשלם לילד שכר לימוד (כשהוא עובד ומשלם שכ"ד בעצמו) או להוסיף לו 150K לטובת רכישת דירה, בנוסף לנניח 200K שכבר יש לו, זה לדעתי לא פינוק יתר.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

תראה, כהורה אני רואה את תפקידי, בין השאר, לתת לילדי כלים כדי לבסס את חייהם. אז הם רואים כל מיני דברים, בין השאר כיצד אני מתנהל כלכלית. לא שהם יודעים מה מתרחש בחשבון הבנק, אבל הם מודעים לצורך באיזון כספי, ובצורך בבחינה מעמיקה של כל רכישה, בודאי כאשאר מדובר בהוצאה גדולה כמו דירה, רכב , ואפילו טלפון נייד. אנמם הם טרם הגיעו לשלב שבו הם מרויחים מספיק כדי להתחיל לחסוך, אבל אפילו את דמי החנוכה הם שומרים ולא מוציאים בלי לחשוב פעמיים.

אחד הכלים שחשוב לי לתת לילדים הוא השכלה, נכון להיום אני משלם לאחד שכ"ל בטכניון ולאחר ב"ריאלי" (האמצעי חייל), וברור לי שכל עוד אוחל אשלם לכולם תמורת ההשכלה. כמוכן הבית יהיה פתוח לפניהם תמיד כל עוד ירצו לגור בו, ואחרי שיצאו לדרך עצמאית - תמיד יוכלו לשוב ולהתארח.

מבחינת תמיכות אחרות - צריך לראות מה יהיו התנאים כאשר אצטרך לקבל החלטה. צריך לחסוך ליום סגריר או פשוט לפרישה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...