Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הטנדר הסודי של רום כרמל

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5188 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יחסית, הטנדר רום נראה סביר מאד, ושילוב של מחיר נמוך וכושר העמסה מכובד סייעו להצלחתו.

מעניין אם המעצב, אריה סולומון, שאב את ההשראה לקורה האחורית מהסובארו טנדר.

בצעירותי הזדמן לי לנהוג לא מעט ברום טנדר, ואני חייב לציין שהיא לא נפלה מהפיג'ו 404 טנדר, לפחות במה שנוגע לנוחות וקלות הנהיגה.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

מסיבות ברורות חיכיתי לכתבה הזו בשקיקה וקראתי אותה בהנאה צרופה. שנים חשבתי שכן הייתה גרסת טנדר לרום 1300 ורק כאשר התחלתי להיכנס לעובי הקורה לצורך כתבה שעשינו בשעתו במגזין "הגה", התגלה לי שהזיכרון תיעתע בי. אז "הסתפקתי" בטנדר רום 1301 בתור פרוייקט השיפוץ שלי.

לא בכדי זכה הטנדר להצלחה גדולה (באופן יחסי למכירות שאר הדגמים של רום באותה העת, שמסתבר שאלמלא הרכש הצבאי היו מסתכמות בעשרות יחידות בודדות). שהרי הדרישות מטנדר עבודה זול, פשוט ועמיד של אז - נכונות גם היום. ולצורך יעודו, ענה הטנדר הזה על הצרכים.

יותר מאשר הסיפור האישי שמאחורי פיתוח הטנדר, מעניינת העובדה שאפילו בעלי המפעל התייאשו מהמוצר עצמו ולא האמינו, כל שכן השקיעו מחשבה, רצון ובטח שלא כסף בכדי לפתח אותו, אלא הסתפקו בניתוק האיטי ממכונת ההנשמה, עד המוות הסופי בשנת 1981.

יותר מזה, ונכון שאני משוחד, אבל אני באמת ובתמים חושב שהעיצוב של הטנדר נאה למדי ובניגוד לסטיישן הכעורה ולגרסת הסדאן הארכאית, הוא צלח לא רע את מבחן השנים ונראה טוב למדי גם היום.

חבר צוות פיברקלאב.

יש לכם שאלות בנושא רום כרמל, סוסיתא? מחפשים חלקים? נסו אותנו כאן. מבטיחים לנסות לעזור!

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=448875

פורסם
יחסית, הטנדר רום נראה סביר מאד, ושילוב של מחיר נמוך וכושר העמסה מכובד סייעו להצלחתו.

מעניין אם המעצב, אריה סולומון, שאב את ההשראה לקורה האחורית מהסובארו טנדר.

בצעירותי הזדמן לי לנהוג לא מעט ברום טנדר, ואני חייב לציין שהיא לא נפלה מהפיג'ו 404 טנדר, לפחות במה שנוגע לנוחות וקלות הנהיגה.

נוחות וקלות נהיגה היא כמובן משהו מאוד אינדיבידואלי -

החזקנו בזמנו מס' טנדרים, היו 404 ו-504 , סוברו, כרמל ובשלב מסויים גם טנדר כזה [נבלה ממכרז].

אין ולא היה [לטעמי] על ה-404. הנוחות של ההגה, הגודל והרוך שלו, הקפיצים הנפלאים, ההילוכים על ההגה שהיו כמו קטיפה. הספסל הקפיצי [ששימש בערב למטרות נעלות נוספות...]. מול זה הרום היה עם הגה נוקשה יותר, ההילוכים קצרים ואת המושב אני אפילו לא זוכר אם היה ספסל או שני מושבים. אפילו מנגנון הרמת החלונות בפג'ו היה רך וקל יותר. גם הקלאצ' של הפג'ו היה רך וזורם יותר וברום קשה יותר ונקודתי.

ב-1978 ואח"כ בתחילת שנות ה-80 לא היו עדיין עגלות נגררות רבות - הייתי מעמיס עליו מכבשון בומג. זו הייתה מיומנות - להעלות את הבומג על הרלסים, להתכונן לזינוק למעלה של הידית הארוכה ולהספיק לעצור אותו לפני שהוא חובט בצמיג שהונח בגב הקבינה. האוטו היה שוקע במידה שהיא לא חוקית היום, אבל ככה נסענו כל הזמן. נראה מישהו שהיה מעיז להעמיס מכבשון על הרום.

פורסם

באמת הטנדרים הצרפתיים זכורים לי כמשהו נוח לאללה, עוד הספקתי לנהוג על אחד וזה היה רכב עבודה מעולה, רק בולע דלק.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

• תוכן חדש...