Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חלב - מזיק?

Smiro
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5282 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אבל חלב בשקיות לא נוח כמו חלב בקרטון.

השקיות הרבה יותר זולות. בתחשיב חודשי הבחור חוסך למעלה מ-40 ש"ח. אילו השרשור היה עוסק בחברות הסלולר הוא היה מקבל את אות ההצטיינות של השרשור.

הצריכה במשפחתי די דומה, ולצורך החסכון חזרנו להשתמש בשיות.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תגובות 66
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אריה אבני שרלטן לא נורמלי, ובויכוח שהיה לי איתו בפורום אחר לפני כמה שנים שלפתי את הביבליוגרפיה של אחד מהספרים שלו ועברתי על כמה מחקרים באופן רנדומלי רק כדי לראות על מה הוא מתבסס. לא היה מחקר אחד שראיתי שהיו לו תוצאות ברורות, כולם הסתיימו במשפטים אמביוולנטים שאומרים שיתכן ובמחקרים עתידיים יצליחו סוף סוף להגיע לתוצאה שהם מחפשים. מחקרים כאלה לא שווים את הנייר שהם מודפסים עליו.

לגופו של עניין, כמו כל דבר בחיים, גם חלב בכמויות גדולות לא מועיל.

A man walks down the street in that hat, people know he's not afraid of anything

פורסם

יש להדגיש שבחלב יש שני יסודות אלרגנים לבן אדם.

לקטוז - שהוא סוכר חלב והוא הנפוץ כבעייתי.

קזאין - שהוא חלבון חלב והוא בעייתי עוד יותר אבל אלרגיה כלפיו פחות שכיחה.

יש מיליארדי אנשים בעולם שאינם צורכים חלב ומוצריו וחיים טוב והרבה.

הוא לא הורג אבל גם לא אמור להיות משהו שאנחנו לא יכולים בלעדיו.

אני אוהב לשתות קפה הפוך מדי פעם ולאכול גבינות, אבל לא תראו אותי שותה חלב כי זה פשוט מיותר.

פורסם

למה "לבן אדם"?

שוב, בפעם המיליון, אלה אלרגניים עבור אנשים שרגישים לחומרים האלה.

לאלה שאינם רגישים, חלב לא מזיק.

בדיוק כמו שיש כאלה שרגישים לפול וכדאי מאוד שלא יאכלו פול.

זאת לא סיבה לצאת למסע החרמות והכפשות נגד חומוס-פול-צ'יפס-סלט.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

ישנם חומרים שידועים כאלרגנים. הם מגרים את מערכת החיסונית שלנו שמפרישה הורמון שנקרא היסטמין ותוקפת את הגוף שבתוכו היא נמצאת. זהו עיקרון של תגובה אלרגית.

ישנה רשימה גדולה של חומרים שידועים כאלרגנים מצויים. חלב נמצא שם.

יש אנשים שיש להם רגישות לתפוזים, יש כאלה שיש להם רגישות לתות, ויש כאלה שרגישים לחלב.

אני לא נכנס לאחוזים של כמה מתוך האוכלוסיה יש כאלה וכאלה. אני מתייחס לעובדה פשוטה שחלב נחשב למזון אלרגני.

פורסם

גם בוטנים הם אלרגנים, גם ניקל הוא אלרגני, אולי נחיה כולנו על אנטי-היסטמינים ולא נצא מהבית אף פעם כי יש המון חומרים אלרגנים שם בחוץ. חלב יכול להזיק לאנשים מסויימים והם לא צריכים לצרוך חלב, מכאן ועד לבלבולי ביצים כמו השטויות של אריה אבני צריך לגלוש במדרון מאוד מאוד חלקלק.

באמת שהבחור הזה מביא לי את הסעיף. מכירורג של מערכת העיכול הוא הפך לפתע לאיזה הומיאופט שגם ממליץ לאנשים לא לקחת חיסונים וטוען שעם הוודו שלו ואיזו דיאטה הוא יכול לרפא סרטן.

A man walks down the street in that hat, people know he's not afraid of anything

פורסם
אבל חלב בשקיות לא נוח כמו חלב בקרטון.

אנו קונים חלב בשקית לא רק בגלל הפרש של 1.40₪~

אלא בגלל ההבדל בטעם

החלב הינו תנובה בשקית שהוא היחיד שהוא רק מפוסטר ולא מפוסטר-על

בכוס נסקפה על בסיס מים ברור שלא תרגיש בטעם אבל שתיה של חלב נקי או נסקפה על בסיס חלב ההבדל הוא משמעותי בטעם

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

צריך לחלק את הרגישות לחלב לשני סוגים:

1. אי סבילות ללקטוז - האנזים לקטאז המפרק את הלקטוז לרכיבים הניתנים לספיגה במעי חסר אצל חלק נכבד מהאוכלוסיה וגורם לסוכר החלב (לגטוז) להגיע למעי הגס, שם הוא גורם שאיבת מיים למעי וכן הוא מפורק על ידי חידקי המעי וגורם לנפיחות, ריבוי גזים ושלשול. בד"כ התופעה מתרחשת רק לאחר שתית כמות מסויימת של חלב, ואינה מתרחשת לאחר צריכת מוצרי חלב דלי לקטוז. תופעה זו קיימת ב-50-80 מהיהודים, בהתאם למוצאם. אצל אירופים היא קיימת באחוזים בודדים, ויש אוכלוסיות בהן התופעה קיימת במרבית האוכלוסיה. זו אינה תגובה אלרגית שכן אינה נובעת מהפעלת המערכת החיסונית.

2. תגובה אלרגית - כפי שציין עכברוני - לרכיבים כגון חלבוני החלב.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אני גם שותה רק בשקית. כשבא לי להתפנק, אני קונה במעדניה ברחובות שקיות חלב מלא (לא מהומגן) עם לפחות 3.5% שומן, עולה פחות משקית של תנובה.

אגב, 2 רופאים שאני מכיר אישית, חדלו מאכילת מוצרי חלב לפני כארבעים שנה וטוענים שמאז מצבם רק השתפר. אחד הסביר לי שגוף האדם לא נועד לאכול מוצרי חלב.

Volvo 960 3.0 24V 1996

Volvo 940 GLE 2.0 Turbo 1997

Volvo 940 GLE 2.3 1995

Oldsmobile Cutlass Supreme Brougham 5.0L V8 1982

פורסם

לפי מה ששמעתי רבות מאנשים שקוראים קבוע את כל המחקרים והמאמרים החדשים שיוצאים לגבי זה, חלב של פרה אינו בריא.

לצורך העיניין מוצרי החלב של כבשים ועזים דווקא מאוד בריאים.

פורסם

אנשים שותים חלב מאות אם לא אלפי שנים.

אנחנו חיים טוב מאוד ככה, ואין סיבה להפסיק לשתות חלב.

צריך לזכור שכל דבר במידה מופרזת מזיק.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם

מתווכחים אם חלב הוא טוב או לא לאדם,

מישהו חשב לרגע שאפשר למות מהרעלת מים - לא מזה שהרעילו את המים, אלא פשוט משתיית מים.

מינון, זה כל מה שצריך.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

הרעלת מים? נחש מה, מישהי כמעט מתה מזה לפני כמה חודשים.

תיירת שנבהלה מההסברים המפחידים של מדריך התיירים בקיץ הישראלי

שתתה כ-2.5 ליטר מים בקצב בלתי סביר (במהלך פחות משעה, אני לא יודע את המספרים המדויקים),

והועברה במצב קשה למיון. במילים אחרות, כמעט מתה מ... מים.

samc - הקטע עם חלב של כבשים ועזים הוא שיש בו הרבה פחות לקטוז,

או כמעט בכלל לא, ולכן אנשים שרגישים מעט ללקטוז יכולים לשתות חלב כזה בלי תופעות לוואי.

זה כל הסיפור. בריא יותר? שטויות.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
כמובן שאינך יודע זאת כי ייתכן ואם לא היינו צורכים חלב תוחלת חיינו הייתה 100 שנה ולא 80 שנה.

80 זה בהחלט.מספיק. אם בשביל לחסוך את 20 השנים האלה כשאני סנילי עם טיטול שסגור במוסד אני צריך להתחיל לצרוך חלב בכמויות אני מחר בבוקר רץ לקנות פרה (במחשבה שנייה לא כדאי לרוץ כי זה עלול להוסיף לי עוד כמה שנות חיים).

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תוכן חדש...